• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 08:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Как да обе&#

Започната от Radi, 07.12.2004 10:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido


Mario

Мойто мнение е, че основно се продават за хора, които имат малко аквариумче или хора които искат в аквариума им да има мехурчета ,които излизат равномерно по цялото задно стъкло ;) за украса демек :)  :D

Radi

Вие ме разбихте  :!:  До сега съм се заблуждавал, тъй, че е безсмислено да споря с вас. Поне се радвам, че вилтъра ми е на Сера и че пречистената вода излиза от една тръба над аквариума, та така повече раздвижва повърхността на водата и засмуква и малко кислород. Колкото до аераторите, наистина тогава защо още големите фирми ги произвеждат-за да е по-красиво като има балончета :?:  А и кои са висши растения, ще дадете ли пример, мисля, че нисши са мъхове и т.н. , висши са вече по-така :)

NikolaV

А и към вътрешния/външния филтър по-трудно ще си вържещ водолаза с мехурчетата. От друга страна вече виждам водолазите са демоде. Сега май са актуални крокодили, крокодилски глави и череп на динозавър... :shock:  :shock:  :shock:

Boby_

Цитат на: "Radi"Вие ме разбихте  :!:  До сега съм се заблуждавал, тъй, че е безсмислено да споря с вас. Поне се радвам, че вилтъра ми е на Сера и че пречистената вода излиза от една тръба над аквариума, та така повече раздвижва повърхността на водата и засмуква и малко кислород. Колкото до аераторите, наистина тогава защо още големите фирми ги произвеждат-за да е по-красиво като има балончета :?:  А и кои са висши растения, ще дадете ли пример, мисля, че нисши са мъхове и т.н. , висши са вече по-така :)

dido вече отговори на първия въпрос - компаниите произвеждат, защото има кой да купува и това няма нищо общо с качеството.
А висши са онези растения, които: 1. са многоклетъчни и 2. имат обособени коренова система, стъбло и листа.

Radi

Кофтито е, че всеки гледа да си продаде стоката, не го интересува останалото... :? Иначе аз никога не съм си слагал водолаз или нещо от сорта, спомням си, че имах едно като въртележка, дето въздуха го завърта и става като въртящ се диск, но ако го гледаш няколко секудни ще се хипнотизиращ, но не заради това никога не съм го слагал в аквариума, ами, че от естетически гледна точка не е красиво. До колкото до крокодилите и т.н. дето като им се напълни устата с въздух се отваря- мисля, че само стресира рибите, направени са само с цел печалба... :? Предимно малчуганите биха си ги купили... Но да се върнем на темата... :arrow: Искам да ви питам това, че аераторите не са от голяма полза имате ли ги инсталирани и пускате ли ги понякога или въобще не ги използвате :?: Да бях писал когато ми изгоря стария аератор, та да знам да не си зимам нов, но все пак мисля, че красиво и съвсем малко полезно да има аерация в аквариума... :D

niky

Както се каза вече, аераторите стават за малки аквариумчета, най-вече за излюпване на хайвер.

Иначе не ползвам такова нещо, пък е не мога да си представя как изглежда аератор за аквариум над 300 литра :lol:

dido

Моя го спрях. Дори след добавяне на СО2 няма проблеми.

NikolaV

Цитат на: "Niky"Иначе не ползвам такова нещо, пък е не мога да си представя как изглежда аератор за аквариум над 300 литра :lol:
Сигурно ще мяза на прахосмукачка от онези старите руски машини. Тайфун май бяха ако не се лъжа.  :o  :o

Хунта

Аз така като гледам, чета, мисля ... предполагам, че всичко си зависи от конкретната ситуация. Зависи какво има в аквариума и какво гледаш в него за да прецениш дали има нужда от аерация. Например на този сайт (скоро го открих) http://discusbg.com/shell.htm, като се загледам в снимките се виждат ясно от онези 'сини камъчета' въпреки, че инфо страницата се казва - аквариумите са по 800л. Но също така се вижда, че няма и грунд и респективно растения. Явно нещата са навързани :)

Boby_

Цитат на: "Хунта"Аз така като гледам, чета, мисля ... предполагам, че всичко си зависи от конкретната ситуация. Зависи какво има в аквариума и какво гледаш в него за да прецениш дали има нужда от аерация. Например на този сайт (скоро го открих) http://discusbg.com/shell.htm, като се загледам в снимките се виждат ясно от онези 'сини камъчета' въпреки, че инфо страницата се казва - аквариумите са по 800л. Но също така се вижда, че няма и грунд и респективно растения. Явно нещата са навързани :)

Нищо не е навързано. Аерацията има само естетическо приложение в един аквариум. А компресорчетата могат да се ползват да речем за люпене на артемия.  :lol:


Сашо

Цитат на: "Mario"А нали не е вредно ,когато роторната помпа пуска и въздух? Хем раздвижва повърхността хем пуска малки балончета ;)

Но все пак защо според вас голямите производители,като сера,техеим и т.н продължават да произвеждат мембранни помпи?

Произвеждат ги, защото има кой да ги купува...засега :)

Mario

Хубаво е все пак да имате такава помпа. Може да ви потрябва някой ден  :wink:

Radi

За 300л наистина трявбва да е колкото руския Тайфун  :D Вече съм на мисълта след изказаното до тук,че балончетата са предимно за декорация, отколкото за аерация. Въпреки това ще продължавам да си пускам от време на време помпата :)

Similar topics (5)

52755

Публикации: 8
Прегледи: 4064

29062

Публикации: 13
Прегледи: 7611

27162

Публикации: 7
Прегледи: 6714

14022

Публикации: 41
Прегледи: 17152

13155

Публикации: 1
Прегледи: 2463