Биотоп Мадагаскарски биотоп

Мадагаскарските риби са едни от най - застрашените на планетата. Загубата на естествена среда и унищожението на нормалните растителни виодве, за да бъдат заместени от оризища, заедно с обезлесяването и ерозията и внасянето на чужди за местността видове ( Tilapia, Snakeheads, Gambusia affinis) действат унищожително на местната флора и фауна.

Някои от Мадагаскарските уникални видове вече не се срещат на свобода. Това е поради деградацията на средата. Един от най - красивите биотопи се намира в националния парк Анкарана -- ивица дъждовна гора в северен Мадагаскар. 

 

Национален парк Анкарана

 

Река Mahavavy в парка Анкарана. Субстрата е фин пясък, а бреговете са земни.

 

Национален парк Masoala

 

Остров Nosy Mangabe

 

Горски поток в Мадагаскар

 

Река Namorona - риби разпространени в Мадагаскар

 

ВОДНИ ПАРАМЕТРИ: pH: 7.0-8.0, 8-19 dH, 24-29 °C

АКВАРИУМ: Субстрат от фин пясък.

Осветлението трябва да е силно и аквариума трябва да е много добре залесен. Могат да се използват дървесни корени за декорация. Водата трябва да е бистра и чиста, със слабо, до средно силно течение.

РАСТЕНИЯ: В Мадагаскар се срещат следните растения: Aponogeton boivinianus, Aponogeton longiplumulosus, Aponogeton madagascariensis (растението е толкова жестоко третирано, че е изчезнало от дивата среда), Aponogeton ulvaceus, Lagarosiphon madagascariensis, Bacopa madagascariensis, Hydrotriche hottoniifloria, Blyxa aubertii и Cyperus alternifolius.