Rotala Vietnam

Българско наименование:

Снимка на Rotala Vietnam

Описание:  За първи път е въведена в хобито от Японската компания Rayon Vert. Отглеждането и изискванията и са подобни на Rotala wallichii. Умерено осветление ще доведе най-вече до зелено растение с червени стъбла, а интензивно осветление ще помогне за постигането на приятен златист оттенък. Добавянето на СО2 е препоръчително за добрият вид и растеж на растението. Препоръчва се фосфатите да се поддържат в рамките на 1-2 ррm което подпомага по късото междувъзлово пространство. Торенето с микроелементи и желязо са много важни при това растение. Може да пуска странични издънки. Размножава се като срежете стеблото и засадите отрязаната част. Височина: 50+ см , диаметър 3-5 см.

Приложения в акваскейпа:  Rotala sp. 'Vietnam' е стеблено растение което е добре да се засява в група. Ползва се за среден или заден план. Rotala sp. 'Vietnam'  е отличен  за контраст на зелени и червени растения.Споделен опит при отглеждането:
Обогатен грунд не е задължителен , расте доста добре и в инертен грунд(речен пясък).
Растението има характерен златист цвят в централната си част ,преминавайки в червен близо до повърхността на водата.
Добавяне на макро и микро елеметни са препоръчителни.Допълнителното добавяне на желязо прави цвета на растението по-наситен.
Размножава се , като всяко дългостеблено растение чрез издънки на стъблото или отрязване и засаждане на горната част на растението , като е желателно тази част да е поне 15-20 см
Растението се засажда в група 10-20 стръка.

Информация и снимка: evgeni200

Използван източник:
http://www.flowgrow.de/pflanzen/Rotala-sp-Vietnam-191.html

Характеристики


Семейство: Lythraceae
Континент: Азия
Биотоп: Азия
Трудност: Средна трудност за отглеждане
Разположение: Среден, заден план
Тор, CO2: Препоръчва се CO2
Миним. обем: 100л
Вода: Сладка

Карта на разпространение


Тема във форума

Добавенo на 28.05.2012 г; промененo на 02.03.2024 г