Gorgonia sp.

Българско наименование:

Червено морско ветрило

Снимка на Gorgonia sp.

Популярно име: Red Sea Fan – Червено морско ветрило

Разпространение: Индийски Океан

Темперамент: Миролюбив

Осветление: Умерено

Течение: Умерено до Силно

Разположение: всички нива

Соленост: 1.023-1.025

 

Цветна форма: Червена, Жълтокафява.

Red Sea Fan произлиза от дълбоките части на рифовете в Индийския океан и има класически вид на морско ветрило.  Той е червено на цвят и тънките му разклонения са преплетени като мрежа. Разклоненията имат много малки бели полипи, които обикновено се виждат само през ноща, когато осветлението в аквариума е спряно. Основата му е кафява на цвят и най-често е привързана към малък камък.

Red Sea Fan е миролюбив, но трябва да му се осигури достатъчно място от съседните корали и анемонии.  Използва се лепило, за да захванете основата му към парче жив камък. Отглеждането му е трудно, защото те не разчитат на фотосинтезата, а се нуждаят от допълнително хранене няколко пъти в седмицата.

За да избегнете ръста на водорасли и цианобактерии, много е важно да осигурите умерено до силно, постоянно или пулсиращо течение.  Ако се случи да бъде покрит с цианобактерии, махнете ги от корала веднага, тъй като те ще увредят тъканите му. Водораслите се премахват внимателно с помоща на мека четка. За борба с цианобактериите помага потапянето на корала във сладка вода със същата температура за около 1 минута.

За развитието си, тези корали изискват също добавянето на йод, калций, стронций и други микроелементи.

Red Sea Fan трябва да се храни няколко пъти в седмицата с жива или замразена новоизлюпена артемия, морски сняг, фитопланктон и други подходящи микро храни.

 

Характеристики


Семейство: Plexauridae
Континент: Неизвестно
Биотоп: Неизвестно
Трудност: Трудно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: Неизвестно
Вода: СоленаДобавенo на 17.03.2010 г; промененo на 02.03.2024 г