Rhizophora mangle

Българско наименование:

Мангрово дърво

Снимка на Rhizophora mangle

Популярно име: Red Mangrove Propagule

Разпространение:  САЩ

Осветление: Умерено

Соленост: 1.020-1.025

Цветна форма: Зелена, червена

Добавки: Микроелементи, Желязо

Червеното мангрово дърво от рода Rhizophora  расте в крайбрежните области на тропическите океани по целия свят. То абсорбира хранителните вещества от водата, за да може да расте, помага да се намалят нивата на нитратите и фосфатите в аквариума, 
изсмуква ненеужните хранителни вещества и сол през листата си. Много е важно когато листата паднат от дървото, да не се оставят да гният във водата.

Мангровото дърво може да бъде засадено в пясъка или между камъните, ако аквариума е без капак,  в осветен съмп или рефюджиум.  Корените бързо ще се захванат в пясъчния субстрат или в живите камъни.  Нужно е странично осветяване с Метал-халоген или директно под флуоресцентни лампи със спектър в обхвата 6000°-8000°K.

Този вид магрово дърво расте във прясна, бракична и солена вода. Основните грижи за него включват – премахване на излишната сол от листата с прясна вода няколко пъти в седмицата и подрязване за новоизрасналите издънки за контрол на ръста.  Редовното добавяне на желязо и микроелементи също ще повлияе благоприятно въху него.

 

 

 

 

Характеристики


Семейство: Rhizophoraceae
Континент: Неизвестно
Биотоп: САЩ
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: Неизвестно
Вода: СоленаДобавена на 05.03.2010 г