Neocaridina heteropoda var. yellow

Българско наименование:

Жълта скарида

Снимка на Neocaridina heteropoda var. yellow

Английско название: Yellow Shrimp

Произход:  Изкуствен

Размер на самеца/самката: 2.5/3.0 см

Температура на водата: 18 - 22

Други параметри: pH: 6.5 - 7.5, TDS: 80-200, KH: 0-10 GH: 4-14

Скорост на възпроизводство: Много висока

Поведение: Неагресивно

Сложност на отглеждане: За начинаещи

Кратък обзор:

Жълтата скарида  е изкуствено създадена  от див вид, както и Ред чери,  като тя е оцветена изцяло в жълт цвят.  Тя се харесва на акваристите поради уникалния си цвят, издържливостта си и скоростта на възпроизводство.

Произход:

Жълтата скарида прозхожда от Япония, а цвета и е от трансформация на дивия вид Neocaridina Heteropoda. 

Характеристики на водата:

Жълтата скарида може да живее при различни параметри на водата. Има данни за отглеждането и във вода с pH от 6.5 до 7.5,  в твърда и мека вода, при температура от 18°C до 22°C, с различни грунтове - ADA Aquasoil и обикновен пясък. Жълтата скарида може да живее практически във всеки сладководен аквариум, който не съдържа хищници. Тя е много подвижна и плодовита при условие, че водата се поддържа чиста.

Размножаване:

Жълтата скарида се размножава бързо и практически денонощно. Здравата колония се увеличава бързо, а самките са постоянно с хайвер.  Обикновено периода на износване е около 30-45 дена. Самките носят повече от 25 зърна. Най-добрия начин да определите, че скоро ще се излюпят малките е появата на очи във всяко зърно хайвер.

Определяне на пола:

Определянето на пола при Жълтата скарида не е никак трудно. Самките са по-едри от самците и имат по-тъмно оцветяване. Също така самките може да имат ивица на гърба, която при самците липсва.

Хранене:

Храненето на Жълтата скарида е лесно, те се хранят с практически всяка храна предназначена за риби и скариди.  Ядат бланширан спанак, морски водорасли. Най-добре е да бъдат хранени веднъж на ден. Да се дава такова количество храна, което може да бъде изядено за 2-3 часа.  Не трябва да се прехранват или хранят с престояла храна.  Прехранването води до смърт и влошава качеството на водата.  В дивата природа скаридите ядат всичко, което намерят и постоянно са в търсене на храна. Гладуването за ден два няма да им нанесе вреда.

Характеристики


Семейство: Atyidae
Континент: Азия
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: 30л
Вода: СладкаДобавена на 14.04.2010 г