• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 04:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 21:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sadechev

Цитат на: dima80 - 30.04.2011 19:00
От къде мога да си поръчам по интернет грунд, филтър и растения? В магазина в нашия град дори не са чували за грунд, да не говоря за по модерните филтри?

http://kamani.biz/-Това е за кварцов пясък,за филтри има доста онлайн магазини потърси из мрежата. Относно растенията,тук във форума има колега,който може да ти бъде полезен името му е wwladoo.

Caxapa

Колегата е казал  каквото има за  по-ситен грунд фона на задното стъкло и филтъра + раковините. Така както е отворен капака виждам, че няма и лампа.  Подложката може да е от парче стиропор по размера на дъното на аквариума. Така ще избегнеш евентуални нежелани  мокри ситуации.  А чудно защо няма в Монтана магазини  за рибки на ниво?

dima80

Аз не живея в Монтана, а по на северозапад. Имаме само един магазин, в който само ти пробутват стоката си и доре да задаваш въпроси е безмислено. Лампата ми започна да премигва, не знам дали е от влагата, но ще се погрижа и за нея. Съпруга ми така купи аквариума - с капак и с една лампа. Благодаря за отговорите. Ако се сетя нещо пак ще питам, а като променя обстановката в аквариума ще покажа пак.

Borizanov

Здравейте,
отскоро съм във форума а вече имам и проблеми.
Вчера при мреместването на рибоците от 35 в 80 литров аквариум, за кратко се наложи да престоят в легенче, при което два хеелра бяха изкочили на земята. Като ги намерих бяха почти "сухи", но като хванах едната усетих някакви спазму у нея и ги метнах в аквариума. За моя голяма изненада оживяха и двете - не се и надявах, че са толкова издръжливи. Как то казват помоя край "дУша лесно се не дава".  Днес обаче виждам, че са побелели - кожата им се лющи и са много унили. Въпроса ми е има ли шанс да се оправят, и какво мога аз да направя за да им помогна, или да им спестя мъките :(.
Благодаря за съветите предварително!

Mirobg

При мен една Бета престоя на сухо/на пода докато я намеря/ към 20 мин. и само перките му пострадаха.
: 01.05.2011г 14:02ч
Някоя бактериална инфекция е вероятно да пипнат. А и хелерите са много податливи на Ихтио-то при стрес.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

boxko

Колеги, малко извън темата на рибите. Днес изплакнах клодофлората, с аквариумна вода, като я постисках леко. Сега не иска да потъне, какво да направя, за да си иди пак на дъното ?

MeTogu

Стистни кладофората потопи си ръката в аквариума.Пусни кладофората да се напои с вода и я пусни да си падне на дъното.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Luton

Може и да я оставиш, след известно време сама, ще потъне!

ivailo666

имам 3 мъжки ще си взема и 3 женски. Възможно ли е мъжките да се карат за женските гупи са всички ?

paolo6481

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

mariqnhristev

Здравейте колеги и запалянковци на акваристиката.Моля да ми дадете добри предложения и съвети какви рибки,водорасли и други неща да засъдя и да сложа в аквариумът ми.Имам 100 литров аквариум за сега имам 4 гупи 3 молинезии 2 златни и две скалари . Моля да ми дадете добри предложения какви водорасли да си засадя и от къде мога да си ги закупя??? Ще съм ви много благодарен :) Моля да ми пишете лично в скайпа ми hristev94 БЛАГОДАРЯ!!!

Caxapa

Цитат на: mariqnhristev - 07.05.2011 02:43
Здравейте колеги и запалянковци на акваристиката.Моля да ми дадете добри предложения и съвети какви рибки,водорасли и други неща да засъдя и да сложа в аквариумът ми.Имам 100 литров аквариум за сега имам 4 гупи 3 молинезии 2 златни и две скалари . Моля да ми дадете добри предложения какви водорасли да си засадя и от къде мога да си ги закупя??? Ще съм ви много благодарен :) Моля да ми пишете лично в скайпа ми hristev94 БЛАГОДАРЯ!!!
Първо ме споменаваш откъде си за да могат да те насочат колегите към подходящи магазини.
Второ аквариума ти е меко казано напълнен с неподходящи видове и добавянето на нови само ще ускори процеса на катастрофа в него.
Трето това което расте зеленото в аквариума не е водорасли а растения и трябва да се молиш и надяваш да не завъдиш водорасли, че тогава процедурата по премахването им е много тежка и продължителна.
Четвърто Бих ти препоръчал като за начало да прочетеш доста от темите които са в изкачащото меню в ляво на екрана от които ще добиеш предсттава как се стартира нов аквариум/
Има и пето  и шесто и още много неща но нека д не бъдем толкова критични към начинаещите.

Асен Евгениев

Цитат на: mariqnhristev - 07.05.2011 02:43
имам 4 гупи 3 молинезии 2 златни и две скалари
Трампиш златните и скалариите за живородки и аквариумът заспива от към риби. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Borizanov

Здравейте,
от няколко дни една хелерка боледува нещо. Въпроса е, че след всичко което четох не мога да определя какво й е. Затова търся Вашата помощ за диагностициране и евентуално лечение. Рибата слабее, и почва да страни от другите и да лежи на дъното.    Няколко думи за аквариума - 84 л., стартиран преди около месец и нещо,
препарати - сложих някакви живи бактерии на фирма DAJANA мисля беше,
други риби - хелери, неонки, молинези, трихогастери, гупи и анциструси.
Вода сменам по 20 литра всяка събота или неделя.
Филтрация - вътрешен филтър - гъба, работи постоянно.
Храна - люспи, чернодробна, дафнии, от време на време яйчен жълтък - хранене 2 пъти дневно - храната изчезва за около 20 сек.
Ето и снимки на болната рибка:

xD

Здравейте , с какво се хранят ред черитата ? Знам , че някъде из форума го пише , но нямам време да търся дано някой да ми отговори  :-)

Similar topics (5)

32484

Публикации: 10
Прегледи: 6233

15262

Започната от kuvert

Публикации: 2
Прегледи: 2944

762

Публикации: 24
Прегледи: 13976

59367