• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 08:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Отрицателни отзиви за търговци и магазини

Започната от Boby_, 26.04.2006 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

valnata

Защо да е реклама? Нека се знае къде е добра стоката ,и няма да те набутат с болести, само за да вземат днес  2 лева. Магазина е Акваристика-discus bg. До медицинския във Варна.

abv

Ми някой неща да ,грижат се за стоката си и правят добро впечатление .но откъм техника продават много китайски боклуци...
и е скъпичко там.
Иди в мол варна долу до пикадили и виж какво се казва добро обслужване и поддържан магазин работят с всички водещи европ.марки
Ехейм, тетра и т.н
Само Конкуренция здраво и всичко ще е ок това е пазарната икономика не си ли лоялен към клиентите АУТ!

valnata

Не аз пазаря само от там. Ако искам Ехейм ще си намеря от друг магзин, ако в този няма(което ме съмнява).  Ако става дума за риби, растения ,и компетентни съвети няма по-добри. И винаги евтиното излиза по-скъпо. Предпочитам да дам 1 лев повече за дадена риба но да я взема здрава, а не за левче разлика да си съсипя аквариума. Всеки си решава от къде да пазари, аз просто казвам къде са професионалистите.  Там също има продукти на тетра и др. Ихтио и други, болести които преобладават в останалите магазини там липсват. :-)

Ако има раздел за доволни клиенти може да преместите мнението ми за магазина там. :-)

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

kdravia

Според мен трябвада имат поне някаква ,незнам може би "квалификация",както е при аптекарите.Неможе като като питаш за нещо да ти отговарят,ами незнам оставили са ми го даго продавам.
Докато има шарани,ще има и рибари!

Асен Евгениев

Наскоро имаше някаква законодателна инициатива продавачите в зоомагазини да
карат специални курсове. Главното беше да се обучат в хуманно отношение към
животните, но щяха да придобият и много други  знания и умения.
Някой знае ли какво стана с тази инициатива?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Caxapa

Цитат на: akapulko - 18.10.2009 10:49
Наскоро имаше някаква законодателна инициатива продавачите в зоомагазини да
карат специални курсове. Главното беше да се обучат в хуманно отношение към
животните, но щяха да придобият и много други  знания и умения.
Някой знае ли какво стана с тази инициатива?
Тук във Виена-Австрия като цяло съм дочул, че за да работиш в такъв магазин се изисква специално образование и съответно практика. А за да отвориш сам магазин се изисква минимум да си работил 3 години и то в някоя от престижните верига магазини + завършено с основни предмети биология и зоология. Освен това ако си нямаш концесия си намираш някой който има и му плащаш  за това право. А в България всеки който не е пожелал не е отворил такъв магазин.

zambo

Цитат на: akapulko - 18.10.2009 10:49
Наскоро имаше някаква законодателна инициатива продавачите в зоомагазини да
карат специални курсове. Главното беше да се обучат в хуманно отношение към
животните, но щяха да придобият и много други  знания и умения.
Някой знае ли какво стана с тази инициатива?
Нищо . Умряла е преди да се роди .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

wwladoo

Колеги наредбата си я има ,приеха я миналата година и влезе в сила на 1 юли тая година---маг. и бази за развъждане на животни се регистрират във районните ветеринарни служби и има изисквания които трябва да са спазени,плаща се такса и се карат курсове във Стара загора във висшия ветеринарен!!!!Но това за новосъздаваните,старите съществуващи явно не са ги подкарали още да ги проверяват дали отговарят на изискванията!!!!Само за рибки не са много изискванията,но за други животни просто трябва повечето да ги затворят,нямат право в едно помещение да гледат и продават, различни видове животни и за всеки вид си има обем и размер на клетката или друго --примерно птици отделно,котки ,отделно и т. н. и т. н.Доста страници е наредбата---има изисквания за хуманност към животните,и могат да те глобяват по тоя параграф!!!! ;-) :-)Не зная дали ще стане или ще го обърнат пак на корупция!!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

etg

И за старите магазини го има изискването за курса, но то си е просто легален начин да ти събират такси без никаква полза.
Няма никакви изисквания само за отглеждането и продаването на риби(все още). Колкото за продажбата на други животни никой от старите магазини не отговаря на изискванията, говоря за София(да не говорим за извращенията кучета в аквариуми), но според мен постепенно новите ще изместят старите и всичко ще си дойде на мястото, малките магазини ще се ориентират към продажба на храна и аксесоари.

vasso

За жалост не съм доволен от почти всички квартални магазинчета , в които търговците гледат да пробутат стоката си , но и се струва ,че част от тях не го правят умишлено. Много неприятно впечатление ми направиха така наречените Кимбайци, които се опитват да пробутат напълно излишни неща на акваристи, които им се струва, че са начинаещи! Колкото пъти съм влизал при тях са обяснявали как химията за аквариум е задължителна.  :buff:

phoenix9040

Един тлъст - за Евгени Младенов. Не праща по куриер.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

valnata

Цитат на: phoenix9040 - 02.12.2009 22:40
Един тлъст - за Евгени Младенов. Не праща по куриер.

А всички търговци ли са задължени да пращат по куриер? Какво е виновен човека, че си от друг град или село. Това е несправедливо обвинение. От къде знаеш състоянието на стоката която продава?

vasso

Ами да плюс това може да не иска да рискува с куриери,защото може да има загуби,което е напълно нормално и после пак някой ще е недоволен!

Tiro

Цитат на: vasso - 01.11.2009 22:14
... така наречените Кимбайци, ...... са обяснявали как химията за аквариум е задължителна.  :buff:

Я... :) ако това е магазинчето на сердика и на мене ми обясняваха как без химия няма да стане  *dontknow*
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

Similar topics (5)

42124

Публикации: 9
Прегледи: 5913

32641

Започната от The Proo


Публикации: 5
Прегледи: 8456

22577

Започната от gipsa


Публикации: 9
Прегледи: 7006

41499

Публикации: 21
Прегледи: 23692

3791

Публикации: 284
Прегледи: 192911