Българска Аквариумна Енциклопедия

ОБЩИ ТЕМИ => Магазини => Темата е започната от: Boby_ - 26.04.2006 11:48

Заглавие: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Boby_ - 26.04.2006 11:48
Веднага се възползвам от това, за да пусна един тлъст "минус".
Оценка: -

Търговец: www.petshop1.com

Описание на случката: Поръчах си комплект тестове на SERA от сайта www.petshop1.com. Пет (5!) дни по-късно получих следния мейл за потвърждение на поръчката:

"Zdravejte g-n Kalinov!
Blagodarim Vi za napravenata poruchka v petshop1!
Molq za da q potvardite, izpratete ni tochen adres za dostavka.
pozdravi petshop1 team!"


Отговорих по следния начин:

"Здравейте!

Моля доставката да бъде извършена на адрес ........, във всеки работен ден преди края на тази седмица (т. е. 6-ти или 7-ми април) в часовете между 8.30 и 17.00. Сградата е с охрана - достатъчно е куриерът да помоли да ме повикат на входа и аз ще сляза.

С уважение,
Боян Калинов"


В писмото ми имаше посочен точен адрес, който не смятам за нужно да цитирам тук.

Днес е 26-ти април, 20 дни след края на тази комуникация и най-малко две седмици след края на всеки разумен срок за доставка, а аз все още нямам нито доставка, нито писмо, нито обаждане от www.petshop1.com.

В задачката се пита магазин ли е това изобщо, след като не доставя поръчаната стока?  :lol:

А, да не забравя - ако някой от въпросния "магазин" чете това, моля, нека го смята за официален отказ от поръчката ми. Явно ще си купя тестовете от някой офлайн търговец. :lol:

Edit: Няма нужда да е болд + размер 14
Георги
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: POWERPUFF - 11.05.2006 11:12
- за магазин Зоохоби в Благоевград - през витрината видях зеленясали аквариуми и мъртви бети - така и не влезнах
- за магазин Екзотика в Благоевград - намусени продавачи, никакво разнообразие от стоки - само най - евтините неща(е, сигурно те се продават по - добре) а и на въпросите ми какво е това растение(2 вида) или рибка - ми отговориха "бах мааму - некакво водорасло, некаква тетра"
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: 6aro - 14.05.2006 17:51
Цитат на: "miass"...Голям  - за магазин "Воден свят" на ул.Солунска в кв.Хр.Смирненска....
Един "-" и от мен за този магазин. Абсолютно точно го описа миас. Преди време този магазин се намираше на Царевец доста близко до Солунска. Та точно този човек ми продаде навремето фосилиса като за най-обикновен сом и ми изкльопа постеменно гупите и др. рибки, който гледах. Изобщо не знае какво продава или гледа да пробута на клиента нещо и да му вземе парите. Затова е тоя тлъст "-" от мен!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Nemo - 14.05.2006 20:08
Цитат на: "6aro"
Цитат на: "miass"... - за магазин "Воден свят" на ул.Солунска в кв.Хр.Смирненска..
.......

Огромен минус -и от мен !!!!
Продадаха ми нещо ( и аз незнам какво) за Артемия.  :x

Също така продадоха на брачеда 10л аквариум  и 2 златни Х-брой хелери и гупи 2 скаларии , сомчета . Но все пак му дадоха и рецепта за рибешка чорба и пакетче "Маги фикс малки тайни" .    
Вътре в магазина мирише на Л***НА. Животните се наблъскани в малки глетки по 93728942389798 броя .

ПП. Брех ние бая се събрахме от Смирненски  :P Казвайте кога ще пием кафе, малко лаф чойс ааа ??!  :lol:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: sho - 02.06.2006 20:24
Поради това че някои мнения съдържаха и положителни и отрицателни оценки - ще ги разделя и ше ги пусна в това мнение с указания на кого е мнението:
:!:
vivic
"- за магазина в Бургас срещу Първо РПУ - голям "-" от мен - има доста неща, цените са височки, но както и да е, за всеки влак си има пътници. Преди повече от година и половина пазарувах от там и им бях обяснил че търся хубав аквариум, рибки и растения , но не съм гледал рибки от поне 7 - 8 години и да ме насочат... продадоха ми Аквариум 120 литра за 380 лева, комбинираха ми за него 3-4 полиптеруса, 3 Флауър Хорна, 4 Цихлозоми Ху, 2 други едри цихлиди за още около 150-200 лева които  умряха отдавна, сложиха в сметката корен, който уж трябваше да е "готов за употреба" но загни  и един отвратителен грунт... Само дето 6-7 астронатоса не ми продадоха за моя обем :-) Аз тогава нищо не разбирах и приех всичко като съвет от знаещи и разбиращи хора, което се оказа грешка."
:!:
Longanlon
"- за магазина на Славейков. Мръсен, вони, аквариумите са блатясали и пълни с брада. Растенията ги продават най-често в продълговатите найлонови пликчета, с които са купени от пазара и в които те се скашкват за 2-3 дни..."
:!:
Liliiv
"Също така и един "-" за "Зоо Кът", бул. Левски no. 93-95
Почти никакви риби няма, а цените на тези, които предлагат са според мен доста високи. Обслужването им е доста лошо. Гледат да те отпратят по най-бързия начин."
:!:
miass
"Голям - за магазин "Воден свят" на ул.Солунска в кв.Хр.Смирненска. Незнайно защо имената на тези два магазина се повтарят- освен имената нямат нищо друго общо. В този цари такава невероятна воня,мръсотия и некомпетентност на мърлявия продавач, че просто нямам думи. Ще ти продаде умиращи риби без окото му да мигне. Попиташ ли за храна първо ти предлага прозрачни пликчета с незнайно съдържание и ако го попиташ за друга храна с огромно нежелание може и да ти покаже. Според него рибите умират ТАКА!!! Иначе как щели хората да си купят отново?! В момента аквариумите им са почти празни и много много мръсни. Това е огромна антиреклама на всеки един магазин!

- също за Petshop1 поръчах си едни препарати преди горе-долу месец, като съм дала номер и емейл и все още нямам абсолютно никакъв отговор."
:!:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Quacker - 04.06.2006 15:11
и аз не сам много доволен като цяло от продавачите/чките в магазините вав враца

аз и казвам че рибките "БЕТА" са пукнали и да ги махне от аквариума и малко повече грижи тя ми вика-НЕ БЕ ТЕ СА СИ ТАКИВА И СИ ЛЕЖАТ. ок нема проблем ама да лежат нагоре с коремите.

или в 1 друг магазин аз потам колко стува 200 литра аквариум 10мм стакло тои ми вика-НЕМА ДА ТИ НАПРАВА ЩО СИ МНОГО РАБОТА И СТАКЛОТО ТЕЖИ.

в сащия магазин попитах каква е тази рибка отговора-И ДА ТИ Я КАЖА НЕМА ДА Я ЗАПОМНИШ

а като цяло са готови да те бият че ги питаш или им казваш нещо.
тия хора маи не си знаят интересите или аз не сам наред.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: VassetZ - 11.07.2006 18:14
отрицателен отзив за зоомагазина в надежда 6...там са супер големи аматьори
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Bass_Maker - 28.08.2006 19:25
Моят минус отива за НОВИЯ магазин на Дискус в Пловдив (до Скалар). Днес бях там. Имат един такъв огромастичен аквариум само за растения, в който половината растения бяха яко загнили и доста от тях имаха полепени по себе си (предполагам) мъхове, които ги оплитаха като паяжина. Магазинът е нов и затова там не се продават рибки. Попитах продавачката (инак мила старица) за външен филтър Атман за малък аквариум и тя ми показа най-обикновена помпичка за въздух. В последствие питах за същото нещо и в Скалар. Там не само ме разбраха веднага какво искам, а и същия филтър на Атман струваше с 5 лв. по-малко от магазина на Дискус. Дано с развитието си магазинът се подобри откъм качество.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: lz3cv - 28.08.2006 19:55
В допълнение на горното искам да кажа че продавачката наистина е учтива бабичка с която става приказка, но за съжаление не е наясно с нещата. Докато си говорех с нея разбрах, че помещението е нейно и просто го предоставя на ДИСКУС. Къщата и е зад магазина. Та като я питаш за нещо, поне си признава че не знае и не те лъже за да "ти пробута лимони, когато търсиш крокодили." :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: ptsekov - 26.09.2006 03:16
- за магазина на "Сливница" в гр. Варна. Тези хора не знаят как да работят с клиенти. Има един висок тип, който е показател за ужасно отношение към клиенти - невероятно дръпнат, способен е да отблъсне и най-упорития и ентусиазиран клиент. Може да е чудесен  акварист, но не става за продавач...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Bass_Maker - 15.10.2006 19:52
Ами един минус от мен и за втория магазин на ДискусБГ в Пловдив (на ул. Св. Наум)... Вече съм описал случката http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=5040
Май просто в Дискус ме мразят :)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Ribofil - 15.01.2007 19:14
аз пък ще сложа /-/ на магазина в мусагеница - зоомания, минавах от там и се отбих да го разгледам - изключително нелюбезна продавачка, исках да разгледам от по-близко аквариумите, и обитателите им, не ме пусна - не можело да се влиза току-така от всеки там ... е сорри и успех
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: P_A_N_T_E_R_A - 17.01.2007 09:57


голем минус за последното магазинче на съботния пазар в София...влезнах случайно,щото бях с гаджето си и тя искаше да се радва там на некви мишки  ;D аз още от вънка кат видех кое  вътре...значи влизаме,нема здрасти нема чао,там е работата нема нищо не ми обърнаха внимание  ;D аз исках да питам за грунд,щот вънка пише кварцов песък ала бала...и щом видех аквариумите...значи...некви...зеленясали,немат лампи,нищо не се вижда вътре,дори не пише на стъклото кви риби плуват..по земята разпиляна смесица от кучешка,котешка,заешка храна + камъни от грунд и неколко щайги пулни с декоративни камъни се таркалят там...не моеш да се разминеш...както и да е,магазина ми напрай отрицателно впечетление,поправете ме ако греша....
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: hank87 - 22.01.2007 19:40
сега се разходих до магазина на пиротска за лампи.
-45 см пури за аквариум имате ли?
-мммне.нямаме за аквариум
-а ей атя долу в кашона гро-лукс?
-коя? тая ли? хммм,60 см.
-45 см няма ли?
-не
-а ей атя в другия кашон,най в ляво?
-аа да.такава е

баааси обслужването! цената е 11,20лв да кажа :) (аквастар)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: denzel - 09.02.2007 12:20
- в надежда,на ломското магазин с/у шел отляво,в безистена... много смърди и продавчката е доста неориентирана,въпреки че се опитва. подарява УЖ бонус нещо,а се оказва че го плашащ. на това отгоре подаръците са под всякава критика- храна с неясен прозиход,някакви лилави течности водещи се за лекарство ОПРАВЯЩО всичко в аквариума и пр. глупости. съществуват болни риби и като цяло е под средното ниво !
- пак там,по-надолу отдясно зоомагазин УИЛИ малък,тесен с 5 аквариума на кръст-мръсни,гадни,мижави.обслужване няма,други стоки също. под всякаква критика напълно.ОТВРАТИТЕЛЕН МАГАЗИН,не ходете там НИКОГА !
-  и пак там надолуотляво ,зоомагазин ЧУДЕН СВЯТ - адски ситни рибки,без избор,малки и мръсни аквариуми и обслужване под НУЛАТА ! забранен за посещение.

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: HanibalKing - 09.02.2007 14:04
Отсъждам един Тлъст - за магазина на Дискус-БГ на ул. "Св. Наум"
заради печално известната напълно-нищо-не-разбираща бабичка която продава там.Освен благият си гласец
жената няма нищо общо с акваристиката :( :'(
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: mitkodobroto - 20.02.2007 18:02
просто не мога да се въздаржа значи днес беше трето и последно мое посещение на прехваления магазин в стара загора на улица майор кавалджиев 75
   първия минус е че има там едно бабе което на три вапроса ми отговори "ми то момчето го няма" на което аз бих казал ми като го няма момчето ти шо си там и повече нищо не съм я питал
   втория минус е че днес сутринта ходих една мила жена ми каза да ходя пак след обяд да говоря с мъжа и да ми намери големи женски бети утивам аз и тоя същия мъж ми каза че неможел че тези които има нестава ли дори тои неможел да извади малки като през цялото време чопли тиквени семки
   трето по растенията има съмнителен черен мъх добре че не разбирам и немога да кажа дали е черна брада
Това супер много ме издразни много мразя не учтиви продавачи мен лично ме спукват от глоби в магазина в които работя само ако не кажа добър ден дума която в този магазин явно не знаят какво значи
ТОВА НЕ Е ЗА ДА ТРУПАМ ПОСТОВЕ ПРОСТО НЕ СЕ ВЪЗДЪРЖАХ
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Duke_BG - 08.03.2007 15:05
един Тлъст минус  от мен за магазина на ул. Гурко срещу Туб. диспансера в Бургас
смърди ужасно, има една продавачка която хал хабер си няма за какво става въпрос, и на всичко отгоре даваше съвет на клиентка която скоро си е купила аквариумче да измие целя аквариум с веро вкл и камъните и гъбата и да смени всичката вода !!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kala_ng - 05.04.2007 21:34
Един огромен -  за магазин воден свят некомпетентно мнение и арогантно отношение на един дядка

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: biol - 19.05.2007 20:54
страшно разочарован от подуенския пазар
съжалявам че отидох
1 не можах да си намеря лампа - странно имаше какви ли не лампи е една женица ме убеждаваше че видиш ли вито са най-добрите лампи
от хвалените гролукс имаше само 1 броика на целия пазаар и то 60см
оказва се че лампи за аквариум (изключвам вито, ама и те не са за аквариум) няма.
да се замислят търговците ..
2 купих от един "разбирщ" търговец 10 неончета ---->>> останаха само 6
от пазара до вкъщи 30 мин .. и 4 неонови трупа
3 купих и нагревател ресан като с момчето което ги продаваше ми даде 50 ватов
като няколко пъти му обясних че аквариума ми е 60 литра  и не разбирам нищо да ми предложи подходящ за мен
ми върши работа ама е на границата много е слаб работи постоянно
смятам че не е за моя аквариум и е слаб
останах с неприятното чуство че ми пробута нещо което не е замен
Сигорно аз съм си Виновен като не разбирам и очаквам от Търговец да ме обслужи

няма да отида повече
да не говорая че не получих нито една касова бележка ,,, гаранция и т.н
А нещо весело като питах за гаранция лафа беше Гаранция Франция
страно защото франция е в ЕС и там като и в бг при закупуването на какавто и да е ел уред гаранцията е мин 1 година да не говорим че ако не ти покрива изискванията можеш да го върнеш и замениш
 
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zambo - 25.06.2007 19:15
има един магазин в к-с "Сторгозия" срещу зеленчуковия пазар до кафе Гери 
огромен минус за рибите в магазина - там няма здрава риба , магазинът е зареден горе долу добре , има разнообразие , но всички твари са болни
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Tigankov - 28.06.2007 00:13
минус за двата магазина в търговище.Единия както винаги е управляван от некомпетентна бабка чоплеща семки.Вътре мирише на мърша.1/3 от рибите са мъртви или на път да пукясат.Температурата е 32 градуса(не правят нищо по въпроса)При въпроса не е ли висока температурата на водата,получавам отговор че то така им било приятно на рибите.Водата не е сменяна сигурно от 3 месеца.Пълна мръсотия както на пода така и в аквариумите.1/5 от рибите са болни от Ихтиофтириус(при положение че си личи много ясно).....Питам за осветление а дъртата ми отговаря че няма.Но аз гледам че нещо се мъдри в единия ъгъл.Питам какво е това,а тя възкликва:-А ама то имало.(Въобще хората не знаят какво имат)   
Другия магазин бива(като за малък град като Търговище)Но продавачът е адски досаден.От една седмица ми е обещан активен въглен и още не съм го получил.Готов е да ти пробута каквото и да е на всяка цена.(Пример)Обяснявам му че имам филтър при тва и резервен(става дума не с активен въглен а онзи дето прилича на гъба(не го знам точно как се нарича))а него не го боли,почва да дрънка че гъбата се износвала,че сега била на промоция,че колко е 1 лев(за него е малко ама аз съм ученик и сам си изкарвам джобните,почти никога не ми дават просто ей така пари)Същата работа и за колизите предлага ми ги по 4 лева,аз му разправям че по този начин ще фалирам,а той ми вика:-Е ама те сега колко са 12 лева(ставаше дума за три рибки)Още един последен пример за барбуси(не знам точно какъв вид бяха не бях срещал такива(иначе бяха яки))Аз му разправям че в момента аквариума ми е доста постен и имам нужда от растения,а той ми дрънка че едва ли пак ще зареди такива риби.Че и рибитене са единственото което се е опитвал да пробута.Имаше случки и с хамстери,папагали ама ще ги коментирам някой друг път.Аре стига че ме заболяха пръстите да щракам по клавиатурата.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: rakim - 20.07.2007 08:41
Магазин Скалар Пловдив,пълен нещасник!Имаше 3 корена болбитис,но не мога да ви опиша в какво състояние.Почти нямаха листа,високи около 5 см, с брада абе почти голи пръчки и аз си викам абе дай да ги взема може чудо да стане да оживее болбитиса.И този не знам как да го нарека ми иска 8лв за корен  :-D Не знам аз просто се чудя от къде такова нахалство...Те 3 те корена не струваха 3лв
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: spetsa - 15.08.2007 23:25
И от мен един - за магазин Скалар.Вътре като влезнеш ако не си вземеш нещо та гледат на кръв.Като риби  няма нищо особенно като растения да не говорим.Конкретната случка е че отивам аз да взема тубифекс за подрастващи защото в магазина който попринцип пазарувам нямаше.Казвам две дози-1лв -ок.Дава ми плик който тече вода от него и ми го слага в торбичка.Само от държенето на торбичката ръката ми миришеше на .... Като се прибрах в къщи сложих да премия тубифекса и какво да видя изненада.Първо тубифекса беше на половината на една доза и в него 50% беше тиня.  *MODERATOR*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kala_ng - 22.08.2007 18:48
Огромен минус за собствениците на този сайт http://www.bg-pet.com/абсолютно не коректно отношение,за втори път правя заявка за храни на стойност 78лв.4 пъти звънях на посочените телефони,където многократно бях убеждаван от една госпожа,че заявката ми ще бъде доставена.До ден днешен нямам дори извивнителен емейл дори,че имат някаква основателна причина да отлагат заявката ми.Утре ще уведомя,служителите за защита на потребителя,за подвеждаща реклама ощетяваща правата на потребителя
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Лора - 01.03.2008 21:08
Един минус за магазина намиращ се в град Русе в бл.Сердика.
Продават болни рибки (ихтиофи....)
Вече обясних в темата за Нистатина.гадното е , че собственика на магазина казал на батко ми,че такава им била породата.
П.П. Добре,че  поне един човек от семейството,чете много,защото иска да е информиран.(моя милост)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Лъчи - 02.03.2008 14:48
Огромен минус
за магазинчето във Враца, намиращо се срещу ,,Тракийската принцеса,,
Преди няколко месеца беше - отивам с намерението да похарча доста (ама наистина много)пари за растения.Влизам,казвам ,,Добър ден,, - продавачката само ме погледна и продължи да си рови в някакъв аквариум.Разглеждам няколко минути растенията,рибките,това-онова и питам -,,Извинете, тря.....,,
до тук успях само да се изкажа, защото продавачката изрева с нервно-злобен вик: ,,Тишина!!!Не виждаш ли, че броя рибите!,,
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: pe6o_hristov - 13.04.2008 20:56
Днес ходих в магазина на околовръстното
имаше доста артикули и мисля че бяха по-евтини от другите места,
но според мвн рибите им бяха болни
аматьор съм все още, но в единия аквариум нямаше здрава риба, всички бяха с малки прозрачни точки, а в друг имаха гъбички
ако някой е ходил скоро би ли казал дали рибитре са болни или аз бъркам
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: ivaka87 - 22.04.2008 22:33
Един голям минус има и зоомагазин "Анимо"-кв.Младост"(с/у "Пътеките").Продавачките се опитват да пробутват болни риби,на адски високи цени.Аквариумите им са пълни с болни и умрели риби-вчера влезнах и направо се отвратих,когато видях в един от аквариумите им 15 умрели калихта!!!!!!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: elldiablo - 01.05.2008 13:13
магазина на ул. Железни Врата Варна, най- добре да залепи цена на гъза на всяка риба щото има залепени едни цени а като почнеш да си купуваш стават други, не продава по една мъжка  бета щото какво щял да прави женските   *DONTWORRY* голям лидер
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Joro Vn - 01.05.2008 23:58
   
Цитатмагазина на ул. Железни Врата Варна, най- добре да залепи цена на гъза на всяка риба щото има залепени едни цени а като почнеш да си купуваш стават други, не продава по една мъжка  бета щото какво щял да прави женските    голям лидер
Обикновено се въздържам да наливам масло в огъня по подобни коментари, но за съжаление този факт е всеизвестен от много години, още преди да го има и магазина. Затова се включвам към поста ти- собственикът е непоправим в това отношение и май не му пука много от подобни изказвания по негов адрес. Има събран цял сборник с аналогични примери от търговската му практика, които се разказват като вицове. Ако това ще те поуспокои, не си нито първият, нито ще бъдеш последният цакнат. ;-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nidkolio - 14.06.2008 15:08
С голямо разочарование искам да сложа един голям минус за Корал К&К! (Камбииците или Аква Център както пише над вратата)
След като разбрах че те продават рибата която търся (на доста висока цена) реших все пак да си я купя. Работното им време в събота е от 10:00 до 15:30. Преди две седмици в събота магазина не работеше... желязната щора беше спусната. Днес щората беше вдигната но вратата заключена. Разбира се звъннах на единия от двата изписани на вратата телефони за да попитам кога ще е отворено и ми отговориха по възможно най-грубия начин, че днес няма да отварят.
Отговора беше нещо от сорта:
В:Кога ще бъде отворено днес?
О:Не днес няма да отворим, много задачки ни излизат...
В:Миналата събота пак беше затворено...
О:Много задачки имаме, и поработваме от време на време, почиваме от време на време.. считайте че сме в отпуска.... А какво искате да си купите?
В: Искам да си взема една реинболка...
О:Не ... считайте че сме в отпуска.

Незнам ако бях казал че ще копувам външен филтър и рибка.. сигурно щяха да ми отворят... но за 12.50 лв.. резултата е на лице.
За мен този магазин вече не съществува! Въпреки че е добре зареден, не мога да разбера, що за отношение към клиентите имат.....
Разбира се това което преразказах е бледо подобие на разговора който проведохме.. много по арогантно ме отрязаха...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: besom - 06.07.2008 14:44
Цитат на: nidkolio - 14.06.2008 15:08
С голямо разочарование искам да сложа един голям минус за Корал К&К! (Камбииците или Аква Център както пише над вратата)
След като разбрах че те продават рибата която търся (на доста висока цена) реших все пак да си я купя. Работното им време в събота е от 10:00 до 15:30. Преди две седмици в събота магазина не работеше... желязната щора беше спусната. Днес щората беше вдигната но вратата заключена. Разбира се звъннах на единия от двата изписани на вратата телефони за да попитам кога ще е отворено и ми отговориха по възможно най-грубия начин, че днес няма да отварят.
Отговора беше нещо от сорта:
В:Кога ще бъде отворено днес?
О:Не днес няма да отворим, много задачки ни излизат...
В:Миналата събота пак беше затворено...
О:Много задачки имаме, и поработваме от време на време, почиваме от време на време.. считайте че сме в отпуска.... А какво искате да си купите?
В: Искам да си взема една реинболка...
О:Не ... считайте че сме в отпуска.

Незнам ако бях казал че ще копувам външен филтър и рибка.. сигурно щяха да ми отворят... но за 12.50 лв.. резултата е на лице.
За мен този магазин вече не съществува! Въпреки че е добре зареден, не мога да разбера, що за отношение към клиентите имат.....
Разбира се това което преразказах е бледо подобие на разговора който проведохме.. много по арогантно ме отрязаха...



Подкрепям - живея на 2 преки от тях - добре зареден магазин, сериозни цени - никакво отношение към клиента и работна време от време на време.

п.с. влизам само информативно, и то много рядко, ако нещо ми харесва търся от къде да го купя.



Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: akvaristat - 28.07.2008 20:55
...........
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: houngan - 26.09.2008 12:25
Ето този господин
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fftp.domainbg.com%2FStas%2FPhoto%2FThe_Saturday_Market%2FIMG_7489.JPG&hash=5355b9269600c7c41249f7547db8f56b4f09159a)
от съботния пазар на Подуене ми продаде 20 черни неона без да ме предупреди, че не са минали карантина, че имат паразити и че след 2 дена няма да почнат да измират. Цената беше ниска - 1лв., което навежда на такива мисли,но ... явно просто внася количества без да го е*е и гледа да пробута на "баламите" по-бързо болните.  *BRAVO*  *BRAVO*  *BRAVO* Рибите дишат учестено, хрилните капачета са отворени и съм 100% сигурен че става дума за паразити! Специално ще отделя време и средства да се изследват под микроскоп и да се докаже, че са преносители на чужди за България паразити, а като това се установи  *THUMBS UP* *THUMBS UP*
Вече умряха 6, още няколко имат видими признаци, а не ми се мисли ако се заразят другите риби...


Цитат на: Stas - 26.09.2008 16:08
...
Като цяло считам, че да се хвърлят толкова директни и категорични обвинения към някого, особено към доказал се акварист и търговец е меко казано проява на лош нрав!

Едва ли доверието към Евгени е застрашено от мнението на един купувач, но се чувствам длъжен да си кажа мнението...

Аз нямам нищо лично срещу този господин(освен че е оставил у мен лошо впечатление с поведението си), а "мнението" не е мнение а факт.  *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: sho - 28.09.2008 19:36
Темата е за отзиви -спрете спама !!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Lucio - 02.10.2008 18:46
На мен, същия този господин ми продаде едно растение-цялото беше покрито с черна брада, моя грешка че не сам го видял, :-| затова един - и от мен
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: theos - 22.10.2008 09:29
Един - от мене за магазин Фидънс.. след като прочетох как имали цялата гама на Aquael от новия каталог.. и разкарване до там.. се оказа че нямат ама точно това което търся. А обедната почивка ме уби.... до 14.15!

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: SkyNer - 22.10.2008 22:13
- за магазин "Екзотика" гр.Велико Търново мръсни аквариуми цени - най-високите който съм виждал
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: mima_sf - 26.10.2008 10:20
Аз искам да сложа едни голям "-" за (както всички го наричате) магазина на Пецата.
Преди няколко дни отидох там за да потърся вариант да си усиля осветлението на аквариума. Той доста арогантно ми обясни, че той можел да го направи, но го правел само за свои клиенти. Да съм отишла там, от където съм си купила аквариума и там да искам да ми го направят. Направо си ме отсвири. Нали си плащам в края на краищата? Защо е нужно такова отношение не можах да разбера. На всичките ми въпроси ми отговаряше, че не можело да стане така, не можело да стане иначе.
Аз обаче си купих от най-близкия магазин още едно луминисцентно тяло и си го свързах към осветлението на капака. И всичко стана безкрайно лесно и ми струваше скромните 10 лв.  :-D
Но повече в този магазин няма да стъпя. А като си помисля, че като започнах преди две години да гледам рибки, всички от него си купувах. Два аквариума, оборудване...........
Това ще ми е като обеца на ухото.........
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: niky - 26.10.2008 11:10
Сигурно си искала нещо по изискано от него. Виж ако искаше да е лъскаво, с водолази или мидички, като кораб, като маса....щеше веднага да откликне. *JOKINGLY*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: mima_sf - 26.10.2008 11:20
Цитат на: niky - 26.10.2008 11:10
Сигурно си искала нещо по изискано от него. Виж ако искаше да е лъскаво, с водолази или мидички, като кораб, като маса....щеше веднага да откликне. *JOKINGLY*

*STOP*Исках само по-силна светлина. Кротко, точно и ясно.
Отговора беше: Аз правя такива неща само на мои клиенти. Ако си беше купила аквариума от мен щях да ти го направя. :buff:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: миа - 26.10.2008 21:48
Цитат на: ivaka87 - 22.04.2008 22:33
Един голям минус има и зоомагазин "Анимо"-кв.Младост"(с/у "Пътеките").Продавачките се опитват да пробутват болни риби,на адски високи цени.Аквариумите им са пълни с болни и умрели риби-вчера влезнах и направо се отвратих,когато видях в един от аквариумите им 15 умрели калихта!!!!!!!!
И от мен един минус-безумни цени и нездрави риби!Поне една отзивчива руса красива госпожица не ми се изсмя като ме видя с малката ми костенурчица,която тогава беше болна,а напротив-би й ваксина и животинчето се оправи.Затова "+" за лечебницата и "-"за рибките в зоомагазина,а кученцата май бяха много гладни :-(.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kardam681 - 04.11.2008 11:48
Цитат на: besom - 06.07.2008 14:44

Подкрепям - живея на 2 преки от тях - добре зареден магазин, сериозни цени - никакво отношение към клиента и работна време от време на време.

п.с. влизам само информативно, и то много рядко, ако нещо ми харесва търся от къде да го купя.




Доста голям минус за тези юнаци,миналата зима влизаме с зет ми да разглеждаме/аз смятах да си правя морски аквариум/...тъй като като сме доста едри момчета  тоя по-кльощавия "Кимбаец"реши ,че трябва и да сме прости, на въпроса трудно ли се подържа морски аквариум отговора беше
-"много лесно срещу две минимални заплати на месец"
-"слушай малко "-му казвам -"аз искам да си го гледам и подържам сам то това си е част от кефа"
-"Много знания и четене е това, за 5-6 бона и две минимални ще стане страшен,пък и без това пари не Ви липсват гледам"
.......................................а егати наглеца ,ако не не бяха влезнали в този момент една баба с внучето си тоя хубавец го виждах просто как влита  в аквариума с дискусите който седеше зад гърба му.Няма такава наглост ,както и да е направих си страхотен морски аквариум и без тоя юнак ,ама не съм сигурен някой ден ,при някой друг негов клиент няма ДА НЕ ВЛЕЗНЕ баба с внучето!!!!!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Деян - 05.11.2008 19:26
От мен,един голям, удебелен, червен минус получава зоомагазина в град Козлодуй(този до "черно и бяло").
Първо,ако човек не знае, точно какво търси, трудно ще разпознае в този гараж един зоомагазин.Пред вратата е поставена една огромна закачалка, отрупана с тениски на Металика, Найтуиш, и куп други метъл банди.Продавачката я няма и досега не съм открил, къде се крие тази женица, но в момента в който прекрачиш  прага на "бърлогата", тя се появява с магична скорост.Бърлога е най-доброто определение, осветление почти липсва, а почти целия интериор е запълнен с кашони и чували котешка храна.Когато се влезе вътре, точно до главата на човек е поставен АКВАРИУМ с една...Тарантула.Животинката е в окаяно състояние и струва 75лв.Та, в момента на влизането се появява гореспоменатата мома, която би могла да уплаши човек с по-слабо сърце, по лицето й е обилно размазан около два пръста грим, във всички тонове и нюанси на черно и сиво.Носи тениска на Металика и голямо количество гривни и гривнички.Малко след влизането, на нивото на коленете, ако човек се разрови между кашоните, може да открие една изстрадала Игуана, която поради очевидната липса на каквато и да било светлина е започнала да придобива млечни отенъци на кожата.Още малко по-нататък се виждат няколко клетки с около десетина възрастни хамстера и безбройното им котило.Най-накрая след куп премеждия и всевъзможни препядствия наредени по пода, сякаш нарочно, стигаме до аквариумите.Веществото което ги изпълва, няма вид на вода, а на КАЛ.Трудно може да се види нещо, освен бледи сенки.В аквариумите плуват няколко гупи, трихогастерчета и болни златни рибки.Цените са символични, два лева на гупа.Когато се осмелих да попитам за нещо продавачката, въпроса ми беше следният:
-Имате ли СЕРА ВИПАН?
Вместо да ми отговори, тя ме изгледа така, сякаш я питам за електронен микроскоп.Излаязох си и съм се зарекъл поввече да не стъпя там.С kолегата kris011 бяхме заедно и може да потвърди всичко казано.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Tulipa - 07.11.2008 22:43
Едно минусче за магазина на Дондуков 66-Воден свят.Служителката предпочиташе да си реди пасианси,вместо да обърне внимание на клиентите си.Отношението й беше меко казано пренебрежително!Отговора на дежурния ми въпрос (за проверка на продавачите  *CRAZY* ) :Какви изисквания има тази рибка?",за sturisoma aureum ,беше :
"Ами....рибка като всяка друга.Гледа се лесно"."Температура,с какви риби може да живее...горе-долу..."? .."Миии...няма изисквания...".Отказах се да питам каквото и да било друго и я оставих да си реди пасиансите.

А като видях бетите...Хванах се за главата направо...В едни мръсни,малки чашки от кафе,бутнати между аквариумите ..... :-(
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Sean - 29.12.2008 13:48
Става въпрос за магазин "Корал",на "Александовска" 96 в Русе.
Та бай Васил бая скъпо продава,питам го нещо прави се на не разбрал,казвам коя риба искам някоя риба той ми отговаря ''Много е голяма по хубаво ей тази'' По някога се държи като човек.
Питам защо става така той се смее насреща ми.
Не си спазва работното време.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: chaykov - 06.01.2009 22:43
голям - за зооманяк относно темата http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,14894.0.html

мисля че е недупостимо това което направи той ! ! !
не може някой колега да реши да продава оборудване, аквариум или нещо друго и да цъфне някой търговец и да си предлага стоката!
мисля, че всеки трезво мислещ форумец може да прецени дали да си купи нов продукт или от някой форумец който предлага в форума нещо което не му върши работа (взел си нов, не му трябва и тнт.)!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: AngelEyes - 14.01.2009 20:43
Един голям минус за онлайн магазина -> kukata.com . Преди сигурно 3 месеца направих поръчка в сайта. След непотвърждение се оказа, че без да искат са я изтрили. Месец по-късно направих нова. Обясниха ми, че са в ревизия и следващата седмица ще я изпълнят. Минаха повече от 30 дни, когато реших да попитам чрез мейл дали ще ми изпратят тестовете на JBL 5 в 1, защото са ми необходими. За да разбера дали писмото ми е прочетено, сложих нужната опция .. Оказа се, че си е останало само с четенето. И ако така се печелят клиенти ...  :karamse:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: will - 17.01.2009 20:41
един "-" за магазина във Враца до ПМГ-то има хубави риби...Някой са болни,вътре е около 34 градуса,смърди да не говорим за поведението на продавачите. бяхме с един приятел и той пита:"С какво храните тази пираня?"А продавачката отговаря "Не те интересува" или пък ако само влезеш да разгледаш те гледат на криво че направо да те убият.Или:питам дали мога да видя ел. сомове и те почват:МИ СЕГА ТРЕА ДА СВЕТНА ЛАМПАТА секви извинения а аз щях да си купя.От тогава не съм стъпвал там....за това не ви препоръчвам да ходите в тоо "ад"
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Radinka - 08.02.2009 01:01
Слагам - за магазин Дискус във Варна.Зареден и чист е магазина.НО и тяхното обслужване взе да накуцва.Обикалях.обикалях и няма кой да ми обърне внимание и аз реших да нахалствам и да прекъсна разговора на продавачките,но едната ме препраща да питам другата и....ние търсим едно тя ми дава друго по-скъпо уж по хубаво.При следващото посещение пак влязах и ми стана гузно че им развалям седянката...ю
Голям - за Аквамания.Първия път когато оставих по-голяма сума всичко беше на ниво но след това....Аз съм продавач и мисля че не трябва да е така.
- и за магазина срещу кръглата банка.За тях просто няма какво да се говори.Хората си знаят че рибите им седят умрели в аквариумите(поне можеха да ги дават на пираните)за нищо не им пука на тея хора убедих се в това.
- и за магазина в кв.Трошево по точно за собственика.Единия път ми иска една цена,а другия път вече е двойна.Също е необщителен и не става за продавач.
пфффф аман от хора който търсят лесната печалба
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Gen4o - 11.02.2009 11:13
Слагам огромен минус на "магазин" за обречени животни в подлеза при  "ПОЛИГРАФИЧЕСКИ КОМБИНАТ ДИМИТЪР БЛАГОЕВ" и БТА на Цариградско шосе. Не знам как им позволяват да продават риби???
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: melenchok - 17.02.2009 18:42
Един тлъст - за магазина в град Карлово под банка ДСК,продавача незнае какво говори умряли риби в аквариумите,гледа да пребута стоката си.А пък за цените да не говорим и за качеството на рибите и на техниката. :buff:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: BOJO - 19.03.2009 16:08
Огромен минус за зоомагазина на Нишава /срещу бившето Фантастико/. Отидох да си поръчам аквариум и нуйното оборудване. Помолих продавача да комплектова филтър и аквариум и термометър. Оказа се че термометъра е счупен, не съм го проверил в магазина. Филръра които ми продаде е опоскан, т.е нямаше му допълнителните приспособления и накрайници и в същото време е за двойно по голям аквариум от моя.
Ще стъпя още веднъж там - да си поискам парите обратно  :-D
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 19.03.2009 17:36
Вземи торбичката с боклуците и иди в магазина, за да искаш здрави неща или парите си обратно. Ако се опъват, спомени комисията за защита на потребителите.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: rumenb - 31.03.2009 19:06
Петшоп - Варна http://www.petshop1.com/ (http://www.petshop1.com/)
История:

Просто се рових във въпросната страница и исках, да видя колко ще ми струва доставката от Варна до Бургас. Просто мисията невъзможна. Както и да е преживявам го. После предположих, че щом не съм потвърдил нищо няма проблем и буум. Куриер ми пристига с квитанция за наложено плащане. Мен ме няма (понеже не очаквам ниакви досавки) и колежката ... плаща. И това го преглътнах след 2-рия час. Връщам се в офиса взимам си пакета, прибирам се вкъщи отварям и гледаам. Всичко нормално ... опаковано, касова бележка ... зачитам "Сиамски водорасл** 2 х 3.00 сума*Б 6.00 лв. Стирозома ** 10.00" и т.н. Отварям торбата и броя 1 рибка, 2 рибки ... 2 рибки, пак 2 рибки, абе мога да броя и до повече ама 1+1 си е 2 ... и не става 3.

Измислих го ... Понеже е Сиамски водораслояд ... подчертавам сиамски ... значи 2 вървят като една ... но моята май е нещо недъгава щото нито е с повече от нормалното перки нито с 2 глави и т.н.


Заключение ... много смотан магазин ... направо да си кажа, българска работа


П С Имат огромна нова реклама на страницата 

Цена за доставка до 100 лв = 8 лв. на мен ми взеха 11.34
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: i4o - 11.04.2009 02:37
един тлъст - от мен за магазина до ПМГ-то за неадекватното отношене на търговците . Примерно питам за колко го продават едно растение и след като прекъснах "епическото"му чоплене на семки той ми отговори арогантно-"ЩО ДА НЕ ДА СИ КОПУВАШ" българска му работа  *bg* *CRAZY* *bg*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: BOJO - 17.04.2009 16:04
Цитат на: BOJO - 19.03.2009 16:08
Огромен минус за зоомагазина на Нишава /срещу бившето Фантастико/. Отидох да си поръчам аквариум и нуйното оборудване. Помолих продавача да комплектова филтър и аквариум и термометър. Оказа се че термометъра е счупен, не съм го проверил в магазина. Филръра които ми продаде е опоскан, т.е нямаше му допълнителните приспособления и накрайници и в същото време е за двойно по голям аквариум от моя.
Ще стъпя още веднъж там - да си поискам парите обратно  :-D
Само да допълня , един месец след като пазарувах от тоя, няма нито едно растение закупено от там, което да оцеля. Нито едно не пусна коренчета. Още като ги закупух 2 броя по 5 лв / сравнение : на пазара в Подуене по 90 ст/ ми се видяха пожълтели и смачкани. Попитах дали е нормално а наглеца мошеник ми обясни, те са такива тези растения. Е.... снощи изхвърлих второто.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: adi_lp - 28.04.2009 22:33
Здравейте!
Извинявам се,че пускам нова тема но,но не успях да се здържа  ]:-> ]:-> ]:->!!!Днес гледам в един зоомагазин продават мраморни молинезии за по 2,50лв. ( както и да е това не е от голямо значение, за разлика от това че всички бяха налягали по дъното,а около 5-8 бяха обърнали коремите ) Та иде реч, че искам да посъветвам от такива магазини да не си купувате нищо освен храна за рибки или лекарства и т.н. просто без риби.Иначе магазина ''чист'' ''подреден'' с "информирани"  продавачи,които държат бети в ъъъъъ.... такива пластмасави чашки за кафе.Наблягам на това ,че и предния ден бях там и от тогава бетите са в чашите!!!А какво си купих, ли ? ... ами просто нов нагревател , а днес малко грунд. имаше около 20 аквариума за по 6 лева мънички еми не могат ли да наслагат бетите в по 3 такива аквариума.Просто изводът е ,че трябва да си купувате риби от качествени магазини,където не хранят клетите рибки с чернодробна,витаминозна и др. такива храни дето са по 20 стотинки пакетчето...Забога дразня сеееее... И така...докато бях в магазина видях как жена си взима 2 златни рибки,които естествено ще гледа в 9 литровия аквариум ,който взе,а продавачката каза :
Цитирам: няма проблем на рибите няма да име тясно а и без помпа могат  :duvar:
Та ... много ми е интересно дали рибките са умряли още по пътя или все още се мъчат...ех рибките ... рибките 
Пак се извинявам че пуснах темата просто се дразня много!!!Ама много!!!Защо повечето продавачи в зоомагазините са такива цървули , а хората които копуват от подобни ''чисти'' магазини такива балъци?  *dontknow*

ох.. нагревателчето...ех засега няма проблеми с него,но най-много се издразних ,когато продавачката каза че на златните рибки в 9 литра им е добре. Мисля ,че ще е добре ако уточним къде се намират лошите магазини,където рибите са на цена,която не струва за тях и половината са умряли. Та аз да кажа все пак къде се намира магазина в които да уточна само папагалите ми харесаха ...
като минете мерседес сервиза на магахан в посока орландовци точно със рейс 100 на магазин
''липненски'' има по надоло в първата пряка само надолу и след това има един мнооггооо голям сив нещо като супермаркет с кафене отпред и точно там до кафенето се намира магазина.Съветвам от там риби да НЕ  взимате !!!
Извинете , че обясних толкова некадърно но за улицата точно незнам как се казва
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Деян - 28.04.2009 23:28
Голям - за магазина до КАТ във Враца. Отвратителни условия за рибите и не само.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Divane - 28.04.2009 23:35
а магазина ,за който аз говоря се намира в Младост 3 - зоомагазин "Микеле" - рибата,която закупих от там имаше ихтио. Тъпото е,че и преди когато съм влизала там,ми правеше лошо впечатление мръсните аквариуми и тъпото отношение на собственика. Но понеже никъде другаде не намерих търсената от мен рибка - взех,че се излъгах и си купих от този магазин. За капак ми я сложиха в точно два пръста вода и трябваше супер спешно да я транспортирам,държейки пликчето на една страна,защото водата не покриваше рибката.  @=
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nihi79 - 10.05.2009 11:37
 Щях да забравя да дам един -за магазина на ул.Солунска .Търесех си SAE ,влизам в магазина и на стъклото на един от аквариумите пише сиамсис при което аз си копувам една рибка но скоро след като я пуснах в акуариума останових ,че съм си купил лисичка.След като се върнах в магазина не отрекоха ,че продават лисички но за мен това си е измама.Да спомена и нещо друго пак от този магазин си купувам 5 червени неона при пускането в аквариума установявам ,че са 4 червени и 1 диамантен(така ми казаха в магазина след това).След тези случки не ми се ходи в този магазин.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: barabata - 10.05.2009 12:09
Пускайте оплаквания в комисия за защита на потребителя за подвеждаща реклама или направо за измама - там ще ви насочат. Докато потребителите само им пишете минусчета в някакво виртуално пространство ще правят каквото си искат. Има солени глоби и докато не почнат от време на време да си ги получават търговците ще си правят каквото си искат.

При това положение им връщаш рибата и те ти връщат парите ... Има закони. Ако стоката не отговаря на описанието имаш право да я върнеш !
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: BOJO - 28.05.2009 12:59
Колеги, НЕ ПОЛЗВАЙТЕ услугите на фирма ФИЛДА М ЕООД за изработване на аквариумни шкафове. Фирмата поема ангажимент, прави проект по задание на клиента и накрая някой "капацитет" не гледа какво пише в проекта а импровизира. Поръчах шкаф за 450 л аквариум , като изрично наблегнах многократно, че шкафа ще носи тежест 650-700 кг. Поръчах шкафа от 25 мм ПДЧ. Тази сутрин се загледах в шкафа , ИЗРАБОТЕН от 18мм ПДЧ, като само плотовете - горния и долния, както и задната стена са от 25 мм. Всички останали носещи стени - 4 на брой от 18мм ПДЧ. Забележете: Заплатил съм за конструкция от 25мм. Когато направих рекламация и поисках нов шкаф излязох едва ли не виновен, че много чета и много знам.
Това е фирмата :

http://www.filda-bg.com/kontakti.htm (http://www.filda-bg.com/kontakti.htm)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: stenli - 10.06.2009 09:14
Може и да не коректно моето мнение, защото от фирмата не са направили проблем, а именно
Зареждане на бутилки с CO2, ГАМА ПРИМ 97 ЕООД, жк Люлин 10, ул. Орион, бл. 112, вх. Ж тел./факс 827 45 89, http://www.gamaprim97.hit.bg (http://www.gamaprim97.hit.bg) , gama_pr@abv.bg
По скоро е препоръка да ходите там, само ако имате излишни пари. Продават с 200% надценка. Бутилка със спирателен кран, пълна - 110лв. Аз си взех чисто нова бутилка за 40лв + кран и пълнене от тях за 42лв и спестих 30лв. А ако не си бях взел крана от тях, разликата щеше да е 40+лв.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nihi79 - 30.06.2009 00:50
Аиде един -за вносителите на JBL.
Влизам в един столичен зоомагазин и си тярся таблетки за подхранване на растенията,попадам на таблетки на въпросната фирма до мен си говорят продавача с още двама човека .Тъй като не намирам нужната информация на опаковката, се обръщам към продавача но и той се затрудни и видимо не- беше сигурен в отговорит си .В крайна сметка аз си закупих таблетките .Проблема е там ,че другите двама човека са били дистрибутори на JBL а въобще не си направиха труда да помогнат а вместо това се оплакват как Сера били завзели пазара и било трудно да се наложат. На всичкото отгоре в кутията с   таблетките няма првод на български а той е задължителен.И това не е всичко преди време си купих тест засо2 на същата фирма првода вътре беше за gh.
А сега ми кажете как ще ме накарат да си купя  отново продукт на тази фирма, когато вносителите незнаят какво предлагат  ??????
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: emilradev - 01.07.2009 15:41
Не Минус - ами незнам - черта за делене направо за магазина на Бул. Сливница (не говоря за АКВАМАНИЯ), магазинът представлява една барачка , с надпис "Амазонка" или "Амазония" .... не си направих труда и да го запомня дори ..... Та хигиената в барачката е ужасна , папагали , хамстери,риби - всичко е на не повече от 10 кв метра.Хамстерите нараждали - ядат се ,папагалите ощърбени , бокллуците им падат в храните за кучета - така се продават ..... Аквариумите - силно замърсени , рибите под всякаква критика . Най-лошото нещо е магазина е продавача , който тръгна да ме убеждава ,че бети нямало други видове ,а само като неговите - слушах го 10 мин , после гопитах чувал ли е за , splenders , crowntail , doubletail .... и той аааа ама те сингапурските са такива -и ми заявава - "В България няма от тези видове ,който изреди"....Изобщо .... Питам за цената на нещо - той ми го сваля и го слага в торбичка - ама само питам аз не съм казал ,че ще купувам .... Нагъл човек ... Стана ми много криво ,защото едва ли не аз риба не съм виждал и така ... А и другото забавно - в една колба от 5 литра (казвам колба защото не е аквариум а точно колба) , можели да живеят спокойно и нормално 5-6 бети (и то мъжки) , без аерация - защото били лабиринтови риби -(единственото вярно нещо от всичко което каза за 20 мин тоя човек) . Каза ,че и от 15 години се занимавал с аквариситка накрая - след всички лъжи - как да му повярвам аз ? Аз в тая мизерна дупка за пръв и за последен път стъпих вчера !
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: akvaristat - 24.07.2009 14:22
- за АКВАТИКА гр. Пловдив. Преди две седмици възрастната жена, която продава там ми пробута храна на Тетра с изтекъл срок на годност преди 3,6 години. Опитах се да я върна още в магазина, но тя ми заяви, че щом съм я платил няма връщане. Грешката е моя, че платих преди да проверя срока на годност, но що за търговци са те щом УМИШЛЕНО продават храна бракувана преди над 3 години. Разбирам да беше 1-2 месеца, да приемем, че е недоглеждане, но вярвате ли, че за 3 години не са разбралаи, че срока е изтекъл. Това е подигравка с клиентите и нека всеки си прави сам изводите!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Alexfield - 18.09.2009 14:32
Един минус и от мен за http://www.bg-pet.com/ (http://www.bg-pet.com/)
Поръчах си през онлайн-формата им 3 артикула. Отбелязах опцията - с техен куриер 19-21 часа (че струва 3.50).
Същия ден никаква реакция. На следващия ден - никаква реакция. Опитах се да им се обадя - два телефона са дадени - не вдигат. Вечерта към 20:00 звънят да питат какво правим. Дали могат да дойдат веднага. Оставихме го за следващия ден - все пак ние не си седим на нисък старт вкъщи да чакаме кога ще благоволят да се обадят. Разбрахме се че следващия ден може да донесат поръчката по всяко време. Е, пратиха ги с Еконт (мкоето желание беше друго) - и ме набутаха с 10 лева.
Като им се обадих да им се накарам за некоректното отношение, ми обясниха малоумно, че те от тези 10 лева нищо не получавали и не виждали къде е проблемът.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: sho - 10.10.2009 12:01
Много станаха коментарите по темата за хелерите и м.Дискус  - местя ги в секцията на Дискус !
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,20641.0.html (http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,20641.0.html)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: abv - 17.10.2009 22:52
Искам да предупредя хората ако избощо купуват нещо от следния магазин:
ВАРНА БАЗАР ЛЕВСКИ КОЙТО Е ДО БУРЛЕКС "ЗООМАГАЗИН НАДЯ"
взех си 11 сини неона оная нито ми даде касова бележка и ми даде някакви подобия на неони половината с искривени гръбначета ако някой не вярва ще направя клипче!Мислех си че такива екземпляри рибки се изхвърлят и в магазините се продават здрави рибки....Мен не ме болят 10лв но Тоя магазин му пожелавам мноооого голям успех с проверки от всякакъв вид!!!
Все пак е магазин!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :karamse: :karamse: :karamse: :karamse: :karamse: *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR*
И което е и най смешното хранела рибите си с дафния...........................NO COMMENT!!! Мислех че хората са в 21век и са забравили за "дафнията"

Омръзна ми от тъпаци които не си поглеждат стоката дори ,това са Врагове на животните!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! @= @= @= @= @= @= @= @= @= *spank* *spank* *spank* *spank*

Друго нещо когато тя хващаше рибките аз нямаше как да гледам кои хваща щото в магазина нямаше място.......как позволяват такива безобразия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ!!!!!!!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kdravia - 17.10.2009 23:03
Абе те повечето магазини си наемат продавачи които въобще не вдяват от риби,храни и аксесоари. *CRAZY*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: abv - 17.10.2009 23:07
Цитат на: emilradev - 01.07.2009 15:41
Не Минус - ами незнам - черта за делене направо за магазина на Бул. Сливница (не говоря за АКВАМАНИЯ), магазинът представлява една барачка , с надпис "Амазонка" или "Амазония" .... не си направих труда и да го запомня дори ..... Та хигиената в барачката е ужасна , папагали , хамстери,риби - всичко е на не повече от 10 кв метра.Хамстерите нараждали - ядат се ,папагалите ощърбени , бокллуците им падат в храните за кучета - така се продават ..... Аквариумите - силно замърсени , рибите под всякаква критика . Най-лошото нещо е магазина е продавача , който тръгна да ме убеждава ,че бети нямало други видове ,а само като неговите - слушах го 10 мин , после гопитах чувал ли е за , splenders , crowntail , doubletail .... и той аааа ама те сингапурските са такива -и ми заявава - "В България няма от тези видове ,който изреди"....Изобщо .... Питам за цената на нещо - той ми го сваля и го слага в торбичка - ама само питам аз не съм казал ,че ще купувам .... Нагъл човек ... Стана ми много криво ,защото едва ли не аз риба не съм виждал и така ... А и другото забавно - в една колба от 5 литра (казвам колба защото не е аквариум а точно колба) , можели да живеят спокойно и нормално 5-6 бети (и то мъжки) , без аерация - защото били лабиринтови риби -(единственото вярно нещо от всичко което каза за 20 мин тоя човек) . Каза ,че и от 15 години се занимавал с аквариситка накрая - след всички лъжи - как да му повярвам аз ? Аз в тая мизерна дупка за пръв и за последен път стъпих вчера !


Да тоя магазин го знам...отврат е и оня ти прай едно обслужване ....на принципа ела агне да те ИЗЯМ!АМ АМ АМ!
бях си купувал преди от него риби и ......умряха...
: 17 октомври 2009, 23:04:30
Цитат на: kdravia - 17.10.2009 23:03
Абе те повечето магазини си наемат продавачи които въобще не вдяват от риби,храни и аксесоари. *CRAZY*

АМи не, мисля че тази си е собственичка и продава то там немоеш да влезеш няма място от чували с храни за кучета котки зайци и какво оли не...кой им издава разрешение незнам...Но ще се интересувам!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: valnata - 17.10.2009 23:08
Във Варна има само един добър магазин с компетентни продавачи, и здрави риби. Друго всичко влиза в този списък. Или не знаят какви риби продават ,или са болни от нещо. :-D
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: abv - 17.10.2009 23:14
Цитат на: valnata - 17.10.2009 23:08
Във Варна има само един добър магазин с компетентни продавачи, и здрави риби. Друго всичко влиза в този списък. Или не знаят какви риби продават ,или са болни от нещо. :-D

иии...кой е тоя магазин ако искаш прати на лични да не правим реклама.
Но като сме почнали да плюем.
Лоши впечатления за магазини във варна :
1.тоя който описах подробно.
2.Магазина който е под високите блокове до студентските общежития там отдолу в уличката в един ГАРАЖ! малиийй тоя много зле там.Мизерия и продава скъпо за някво парче канадска чума на един приятел за 10см му взел 1лв че те хората го хвърлят това......И други отзиви съм чувал за него уникален е...а да и му даде охлюви от малките които в последствие му надупчиха всички растения!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: valnata - 17.10.2009 23:23
Защо да е реклама? Нека се знае къде е добра стоката ,и няма да те набутат с болести, само за да вземат днес  2 лева. Магазина е Акваристика-discus bg. До медицинския във Варна.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: abv - 17.10.2009 23:35
Ми някой неща да ,грижат се за стоката си и правят добро впечатление .но откъм техника продават много китайски боклуци...
и е скъпичко там.
Иди в мол варна долу до пикадили и виж какво се казва добро обслужване и поддържан магазин работят с всички водещи европ.марки
Ехейм, тетра и т.н
Само Конкуренция здраво и всичко ще е ок това е пазарната икономика не си ли лоялен към клиентите АУТ!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: valnata - 17.10.2009 23:48
Не аз пазаря само от там. Ако искам Ехейм ще си намеря от друг магзин, ако в този няма(което ме съмнява).  Ако става дума за риби, растения ,и компетентни съвети няма по-добри. И винаги евтиното излиза по-скъпо. Предпочитам да дам 1 лев повече за дадена риба но да я взема здрава, а не за левче разлика да си съсипя аквариума. Всеки си решава от къде да пазари, аз просто казвам къде са професионалистите.  Там също има продукти на тетра и др. Ихтио и други, болести които преобладават в останалите магазини там липсват. :-)

Ако има раздел за доволни клиенти може да преместите мнението ми за магазина там. :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: N.Nobs - 17.10.2009 23:52
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,3789.0.html (http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,3789.0.html)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kdravia - 18.10.2009 00:04
Според мен трябвада имат поне някаква ,незнам може би "квалификация",както е при аптекарите.Неможе като като питаш за нещо да ти отговарят,ами незнам оставили са ми го даго продавам.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Асен Евгениев - 18.10.2009 10:49
Наскоро имаше някаква законодателна инициатива продавачите в зоомагазини да
карат специални курсове. Главното беше да се обучат в хуманно отношение към
животните, но щяха да придобият и много други  знания и умения.
Някой знае ли какво стана с тази инициатива?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 18.10.2009 15:16
Цитат на: akapulko - 18.10.2009 10:49
Наскоро имаше някаква законодателна инициатива продавачите в зоомагазини да
карат специални курсове. Главното беше да се обучат в хуманно отношение към
животните, но щяха да придобият и много други  знания и умения.
Някой знае ли какво стана с тази инициатива?
Тук във Виена-Австрия като цяло съм дочул, че за да работиш в такъв магазин се изисква специално образование и съответно практика. А за да отвориш сам магазин се изисква минимум да си работил 3 години и то в някоя от престижните верига магазини + завършено с основни предмети биология и зоология. Освен това ако си нямаш концесия си намираш някой който има и му плащаш  за това право. А в България всеки който не е пожелал не е отворил такъв магазин.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zambo - 18.10.2009 15:57
Цитат на: akapulko - 18.10.2009 10:49
Наскоро имаше някаква законодателна инициатива продавачите в зоомагазини да
карат специални курсове. Главното беше да се обучат в хуманно отношение към
животните, но щяха да придобият и много други  знания и умения.
Някой знае ли какво стана с тази инициатива?
Нищо . Умряла е преди да се роди .
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wwladoo - 21.10.2009 02:47
Колеги наредбата си я има ,приеха я миналата година и влезе в сила на 1 юли тая година---маг. и бази за развъждане на животни се регистрират във районните ветеринарни служби и има изисквания които трябва да са спазени,плаща се такса и се карат курсове във Стара загора във висшия ветеринарен!!!!Но това за новосъздаваните,старите съществуващи явно не са ги подкарали още да ги проверяват дали отговарят на изискванията!!!!Само за рибки не са много изискванията,но за други животни просто трябва повечето да ги затворят,нямат право в едно помещение да гледат и продават, различни видове животни и за всеки вид си има обем и размер на клетката или друго --примерно птици отделно,котки ,отделно и т. н. и т. н.Доста страници е наредбата---има изисквания за хуманност към животните,и могат да те глобяват по тоя параграф!!!! ;-) :-)Не зная дали ще стане или ще го обърнат пак на корупция!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: etg - 21.10.2009 09:52
И за старите магазини го има изискването за курса, но то си е просто легален начин да ти събират такси без никаква полза.
Няма никакви изисквания само за отглеждането и продаването на риби(все още). Колкото за продажбата на други животни никой от старите магазини не отговаря на изискванията, говоря за София(да не говорим за извращенията кучета в аквариуми), но според мен постепенно новите ще изместят старите и всичко ще си дойде на мястото, малките магазини ще се ориентират към продажба на храна и аксесоари.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: vasso - 01.11.2009 22:14
За жалост не съм доволен от почти всички квартални магазинчета , в които търговците гледат да пробутат стоката си , но и се струва ,че част от тях не го правят умишлено. Много неприятно впечатление ми направиха така наречените Кимбайци, които се опитват да пробутат напълно излишни неща на акваристи, които им се струва, че са начинаещи! Колкото пъти съм влизал при тях са обяснявали как химията за аквариум е задължителна.  :buff:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: phoenix9040 - 02.12.2009 22:40
Един тлъст - за Евгени Младенов. Не праща по куриер.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: valnata - 02.12.2009 22:46
Цитат на: phoenix9040 - 02.12.2009 22:40
Един тлъст - за Евгени Младенов. Не праща по куриер.

А всички търговци ли са задължени да пращат по куриер? Какво е виновен човека, че си от друг град или село. Това е несправедливо обвинение. От къде знаеш състоянието на стоката която продава?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: vasso - 02.12.2009 22:48
Ами да плюс това може да не иска да рискува с куриери,защото може да има загуби,което е напълно нормално и после пак някой ще е недоволен!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Tiro - 02.12.2009 22:54
Цитат на: vasso - 01.11.2009 22:14
... така наречените Кимбайци, ...... са обяснявали как химията за аквариум е задължителна.  :buff:

Я... :) ако това е магазинчето на сердика и на мене ми обясняваха как без химия няма да стане  *dontknow*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: vasso - 02.12.2009 22:59
Да, същото е! Много се дразня като си мислят ,че на разбирам, че ме лъжат. Особено с тези химии. Техника търсех за едно малко аквариумче-7 литрово нано и ми трябваше съвсем малък филтър. Обясняваше как нямало толкова малки и ми пробутваше един. В друг магазин намерих каквото ми трябваше. :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nikan - 11.02.2010 23:26
Голям минус за АКВАМАНИЯ -Варна.Отидох да потърся нимфея лотус много исках да го имам,както и да е като попитах дали е налично се оказа че го има. беше доста малко едва 2-3 листенца се бяха показали от грудката.Така ли и иначе си казвам вземам го.В последния момент се сетих да попитам колко струва не че имаше някви цени на растенията продавача каза момент да попитам идва и казва цената 19лв ужас.Естествено не го купих явно цената се определя от това дали търсиш нещо определено ако не бях попитал специално за това растение сигурно щеше да струва 3-5лв.По късно отидох до Дискус и разбрах че грудката се продавала 2,50лв,но нямаха в момента.Какво повече да кажа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: митко - 12.02.2010 20:37
Не знам дали е за минус но така наречените кимбайци продават много, много скъпо.Може ли един глосолепис инцисус да струва 11-12 лева.меланотений мисля,че бяха прекокс на размер 2-3см.и те толкова =-O
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nikan - 13.02.2010 00:57

 
     
       



 
  И преди съм пазарувал от там  растения, аквариуми и т.н и са били коректни не съм си правил труда да попитам кое колко струва и сам оставал с много добри впечатления от магазина и обслужването.Но този път бях поразен и от отношението и от цената.,а аз съм лесен клиент достатъчно е малко "добър ден, заповядайте" и щях купя това което си бях наумил дори на тази троина цена, но не по този начин!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: jordanM - 14.02.2010 18:00
И аз искам да коментирам магазин АКВАМАНИЯ във Варна.
1.Колеги много внимавай те, когато си купувате рибки от там, повечето им рибки са болни от бяла точка. Взимаш си рибката и с нея си  взимаш лекарство и можеш да си разболееш рибките в своя аквариум. Преди няколко месеца си купих рибки от там, но забравиха
да  ми кажят, че скора са боледува ли и си навлякох бедата.
2.Когато вкарат, вносни рибки изчакай те поне един месец, преди да си купите рибки от тях, защото когато престигнат те винаги
са болни и неса климатизирани.
3.С малки изключения, техни те продавачи почети нищо не разбират от риби и могат да ти предложат да си сложиш в един аквариум: цихлиди, златни рибки и харацини.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: tomatomov197 - 15.02.2010 14:24
замразената им храна е с изтекъл срок
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: djeni_ - 07.03.2010 19:19
НЕ СЪМ ДОВОЛНА ОТ БГ-ПЕТ !!! ПОРЪЧАХ СПЕАЦИАЛЕН ПРЕПАРАТ ЗА РИБКИТЕ МИ ЗА КРИСТАЛНО ЧИСТА ВОДА НО ТАКА И НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА НИЩО !!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: venkov - 09.03.2010 21:52
Един ГОЛЯМ - за КиК в центара на СФ.Отивам аз един прекрасен ден да си взема растения и какво да видя... почти във ВСЕКИ аквариум по 2-3 умряли риби които НЕ бяха нито забелязани нито почистени....  :-(
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kdravia - 16.03.2010 02:27
Не желая да споменавам името на  търговец от форума,но ако се наложи ще го направя,за да няма други потърпевши.
Та поръчах си растения по обява от раздел "продава" във форума за,които пишеше-
Състояние - здрави
Наличие на водорасли - не
Целите растения са в брада.
П.П. Съжалявам,че не ги върнах още при куриера! *MODERATOR*

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: bibo - 24.03.2010 16:55
За магазин "Дискус" - София. От него  реших да си купя акввариум ( 112l ) и съответно оборудване за него . Кото напълних аквариума се оказа че вътрешният филтър който са ми продали е за 2-ти по голям аквариум, а помпичката за въздух не е достатъчно мощна за стеничката (закупена пак тогава от тях). Върнах се да ми ги сменят, като дори предложих да доплатя за по скъп филтър, но ми бе казано че няма да стане, и един вид са ме прецакали. Така че ако решите да ползвате услугите им и не разбирате от акваристика, по добре недейте!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: iek - 25.03.2010 20:08
За да дадем възможност и на двете страни да изкажат мнението си направихме нова тема http://aquariumbg.com/forum/magazini/komentari-kam-temata-za-otricatelnite-otzivi/?all (http://aquariumbg.com/forum/magazini/komentari-kam-temata-za-otricatelnite-otzivi/?all), където можете да правите коментари. За удобство започвайте с цитат.
Тази тема остава само с отрицателните отзиви, каквато е била практиката досега.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: venkov - 31.05.2010 20:16
Здравейте.Искам да изкажа отвращението си от незнанието на една продавачка.Първо ми продава телескоп,като ме убеждава че няма бетата ми да го закача...нали се сещате какво стана после.След това ми философства като ми показва една мн красива бета краунтайл,която ми рекламира за женска.Магазина се намира в София на ъгъла на Кирил Цонев и Никола Габровски в Дианабад.Казва се Зоостраст.Моля НИКОЙ да не го посещава,за да не се ядосва като мен.А за продавачката нямам коментар...оставям го на вас.  *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: _777_ - 24.06.2010 21:13
Един голям минус за магазин "Акваристика" във Варна намиращ се на ул. "Железни врати" 32А.Цената там е според настроението на собственика или според физиономията на купувача (това съвсем сериозно).Цената която е сложена на аквариума за даден вид риба примерно е 2 лв. но точно тази която сте избрали струва 2.50 или 3 лв. *MODERATOR*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: jordanM - 25.06.2010 11:46
И аз давам минус за магазина на "Железни врати" гр.Варна.
Цената която той е обевил, на етикетчето тя е стартова. Така ако пише , че една риба струва 2лв. на етикета, тя в действителност, ако тръгнеш да я купуваш ще струва 5-6лв.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: dfdid - 25.06.2010 17:02
 *DRINK*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: meshov - 24.07.2010 22:40
-
-
не един а - ДВА и то големи минуси за магазин "ЗООМАНИЯ". Още когато бяха в дървеница бяха неучтиви, гледат те все едно искаш да им откраднеш нещо, отделно храните които продават изобщо не са студентски, в другите магазини може да се намерят по 4 лв там са по 5, да не кажа че и спокойно може да се намерят и по евтино от 4 лв. За няколко години никакво развитие не виждам, за да им стана клиент.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: gopin - 29.09.2010 23:06
На подуенкския пазар продават две жени- те са единствените,лесно ще ги познаете!
Сасипаха ми 200 л. авариум. Продават болни риби и резултата - 40 трупа за 4 дни  :duvar:
Рибите ми са вносни- Хонландия, но ми харесаха 2 в техния----грешка :duvar:
Тропическо ихтио- лекуваш и стоиш и гледаш как умират.
Колеги НЕ КУПУВАЙТЕ от там!
Сега се чудя как да изчистя аква без да убия тревата.
Ако имаше как  >:o
Много внимавайте на пазара.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Асен Евгениев - 30.09.2010 00:33
Карантинен аквариум!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: MeTogu - 30.09.2010 08:57
И не се притеснявай.Паразита като остане без приемник 2-3 дена и сам си умира.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Genadig - 23.10.2010 13:30
Преди няколко седмици времето беше ужасно - валеше дъжд, духаше вятър...прибирах се от работа и реших да проверя дали магазина за акваристика на подуене работи. мислех че е затворено, но влезнах вътре бяха мъж и жена и мъжа казва на жената - абе налей вода от чешмата и смени водата на двата аквариума с еди какви си риби....те не ме видяха де но аз се вцепених от тези думи...преди това ми обесняваха как водата трябвало да преседява и тн когато преди пак посетих магазина им а сега...да не говорим, че аквариумите не далеч от касата жената им сипваше въпросната чешмяна вода. беше по пода много мокро беше разляла вода навсякъде, едвам не се подхлъзнах та да счупя всички аквариуми. накрая взех храна за рибките и едно лекарство. направих си труда и в други страници същите продукти, ама с 2 лева по евтини....ебаси как се прецаках...а те като слагат по 2 лв  отгоре надали повече ще си купя нещо от тях...камо ли да посетя магазина им!!!!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Lucio - 23.10.2010 13:34
 *spam  Сигурно 90% от нас слагаме вода направо от чешмата :-D .
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: митко - 23.10.2010 17:07
Кой точно магазин?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: suntsu69 - 23.10.2010 17:19
Според мен, всеки може да си слага каквито иска цени. Никой не те кара на сила да купуваш. А водата - от луната ли да я карат? Нещо не разбирам какво те изнервя? Едно е да смениш 10 л вода, съвсем друго 1 тон.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: dorbitan - 01.11.2010 12:00
Минус за магазина на бул.България. *MODERATOR*
Досега е имало само едно момче което да разбира нещо от акваристика.
Друг минус им давам заради 4 болни гупи който ми продадоха миналата седмица.Два дена след като ги купих им се появи ихтиофилис.
Лекувах с нистатин ама и 4-те отидоха в канала!!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: митко - 01.11.2010 20:02
Супер зле е този магазин.За храна ,медикаменти и техника , е горе-долу добре ,ама риби,никога няма да си купя от там.Преди 2 месеца си взех мъжко Босемани и още го лекувам.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wwladoo - 01.11.2010 23:53
Цитат на: dorbitan - 01.11.2010 12:00
Минус за магазина на бул.България. *MODERATOR*
Досега е имало само едно момче което да разбира нещо от акваристика.
Друг минус им давам заради 4 болни гупи който ми продадоха миналата седмица.Два дена след като ги купих им се появи ихтиофилис.
Лекувах с нистатин ама и 4-те отидоха в канала!!!!
Здравейте колеги!!!Нито съм запознат с конкретният случай,нито взимам страна--просто бях длъжен да уточня--Ихтио може да се получи при много случаи,за които конкретният маг. изобщо да не е виновен--При стресови ситуации от смяна показателите на водата РН и твърдост,рязка смяна на температура и още  мн. причини--рязка смяна при която те са гледани и новият им дом в която са пуснати така,че преди да се пускат такива отриц. вотове човек трябва да е наясно преди да пише!!Колегите с повече опит могат да го потвърдят!!!Поздрави  ;-) :-)
: 01.11.2010г 23:11ч
Цитат на: митко - 01.11.2010 20:02
Супер зле е този магазин.За храна ,медикаменти и техника , е горе-долу добре ,ама риби,никога няма да си купя от там.Преди 2 месеца си взех мъжко Босемани и още го лекувам.
Сигурно е така щом втори колега се оплаква--че е зле  маг.,но погледнете какво съм написал и го имайте впредвид--за да обвинявате някой--трябва в момента на покупката рибите да са болни ,а това значи че вие трябва да сте го видяли--иначе нали ......... ;-) :-)Иначе за лечението с нистатин--за Ихтио аз лекувам близо 30г. с него и в много редки случаи съм губил риба,но трябва да се наблюдават рибите и да се реагира и когато реакциата е навременна,правилна дозировка и лечение и температура и опитност резултата е бил супер!!!  Най лесно е да се напише отрицателен отзив но дали е така в действителност--ЗАМИСЛЕТЕ СЕ--недейте така лековато,чета ей така написани отзиви--имаше един лаф на АБА--турцизъм ли беше не си спомням,аз също съм губил много риби през годините,когато вината е на 100 проц. явна ДА,но разсъждавайте преди да пишете!!! ;-) :-) *DRINK*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: dorbitan - 02.11.2010 12:22
wwladoo повярвай ми не съм от хората, който се опитват да оплюят без причина.Знам че стреса също влияе за появяването на ихтио.
Това, че се реших да пиша не  е подбудено само от този случай.Просто за другите си премълчавам,като са поне още два.
В началото търсех причината в мен и в аквариума ми!Взимал риби и от други магазини и с тях не съм имал проблеми.
Признавам за грешка,че ги пуснах  направо в общия аквариум.Поради което бях на нокти за другите рибета.
Всеки път, щом стане дума за рибки от този магазин ще им давам -.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wwladoo - 02.11.2010 14:54
Надявам се прочете,вторият ми пост--в който съм написал-че сигурно е зле маг.щом доста колеги се оплакват,не съм имал впредвид точно теб--а колегите изобщо които пишат за ихтио-да имат впредвид,че много често рибите реагират с ихтио,при смяна на обстановката-стрес,затова правилно си написал--Карантинен аквариум за нови риби, за определен период и тогава в общият аквариум!!Нищо лично,може и неправилно да съм се изразил *SORRY*,просто исках да уточня,някои неща!!! ;-) :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zmeq - 02.11.2010 15:26
Все пак нашето хоби е акваристиката, а не професия.
Не мисля, че всеки може да има карантинен аквариум, защото е решил да си купи нови рибки.
Ние сме клиенти и този, който ни продава е длъжен да ни даде качествен продукт -> риби, които няма да се разболеят.
И все пак темата е за негатиени мнения, а не за коментари към тях  ;-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: DanyGod - 02.11.2010 16:15
Цитат на: zmeq - 02.11.2010 15:26
...риби, които няма да се разболеят.
Търговец не може да ти гарантира по никакъв начин, че рибата няма да се разболее у вас  =-O. Може да ти гарантира, че излизаш от магазина със здрава риба!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zmeq - 02.11.2010 16:49
Цитат на: DanyGod - 02.11.2010 16:15
Търговец не може да ти гарантира по никакъв начин, че рибата няма да се разболее у вас  =-O. Може да ти гарантира, че излизаш от магазина със здрава риба!

Барби, ако повече от един човек си купи риби и все се разболеят е доста вероятно да се помисли, че проблема може да идва от магазина.
Ако риби ми в нас за ОК, а като донеса нови те се разболеят?
Къде да търсим проблема?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: DanyGod - 02.11.2010 17:33
1. Не съм ничие "Барби"!
2. Акцентирам на това, че нито един търговец, няма как да ти гарантира подобно нещо. А не защитавам този или онзи!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wwladoo - 02.11.2010 18:03
Цитат на: zmeq - 02.11.2010 15:26
Все пак нашето хоби е акваристиката, а не професия.
Не мисля, че всеки може да има карантинен аквариум, защото е решил да си купи нови рибки.
Ние сме клиенти и този, който ни продава е длъжен да ни даде качествен продукт -> риби, които няма да се разболеят.
И все пак темата е за негатиени мнения, а не за коментари към тях  ;-)
Спирам,да коментирам--може и неправилно в тази тема да съм писал,просто исках да предпазя някои колеги и визирах само Ихтио-а карантинния аквариум не е професионализъм,а просто предпазливост.И естествено ако е коректен даденият търговец е длъжен да ти даде здрави риби!!!
: 02.11.2010г 17:05ч
Цитат на: DanyGod - 02.11.2010 16:15
Търговец не може да ти гарантира по никакъв начин, че рибата няма да се разболее у вас  =-O. Може да ти гарантира, че излизаш от магазина със здрава риба!
Колежката е абсолютно права!!!! ;-) :-)
: 02.11.2010г 17:05ч
Цитат на: zmeq - 02.11.2010 16:49
Барби, ако повече от един човек си купи риби и все се разболеят е доста вероятно да се помисли, че проблема може да идва от магазина.
Ако риби ми в нас за ОК, а като донеса нови те се разболеят?
Къде да търсим проблема?
Може колега,--написал си може,но е 50 на 50 процента, а за ихтио е доста по малък процента--но май,четеш през редовете какво съм написал--рязка смяна на УСЛОВИЯТА на живот--визирам рязка смяна-на параметри и тем подобни!!Твоите риби може да са супер,и новите да хванат ихтио или някакво гниене поради тия причини,но явно ...няма смисъл от спорове,причините са другаде!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: митко - 02.11.2010 19:48
Аз като написах ,че е зле магазина,нямах предвид ихтио,то въобще не ме притеснява.Босеманито ми има язва на две места,не мога да я оприлича на нищо.Лекувам с Аквафуран и вече има резултат,слава богу.Трябва просто да отидете да видите за какво става въпрос.Имаше един аквариум с Астронотуси,на които им гниеха плавниците,В друг умрели риби.Аквариума с Атерините е супер мизерия.Сега ще кажете:"Защо купи от там".Ами много дълго търсих мъжко Босемани ,и само там имаше,взех го на риск.Мисля да поправя тази несправедливост с нямането на атирини по магазините. *CRAZY*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Val0507 - 02.11.2010 21:12
1st=I want to apologize to the administrator
mnogo e vajno da se pishe na kirilitza. no njamam v momenta fonetichna, a i njamam BG bukvitchki na klaviaturata. Obeshtavam v naj-skoro vreme da go redaktiram!

2nd=Moga da razkaja 2 pouchutelni istorii:
Predi da razbera za Poduenskiq pazar NOV V NOVATA AKVARISTIKA pazaruvah ot ZooCenters.
Tova e unikalen sluchai v ZooCenter bul.Bulgaria. Otivam s plemennika mi do tam. Az si kupuvam neshto za akvariuma; toi shturtsi za tarantulata. <Vse oshte sum tvurde bos v NOVATA akvaristika< Sled kato veche sme izlezli ot magazina edin ot prodavach-consultantite ticha sled nas!
- Izvinete, vchera da ste si kupuvali ribki ot tuk? - pita toi
- Ne. - otgovarqm az
- Zashtoto vchera edin bashta s edno momchentse iskashe da si kupi rozovo danio, puk nie sme mu dali LABEO!!!

Ne mojah da povqrvam.......
naj-loshoto e che sa pritesneni ot razlikata v progajnata cena.


Ot Poduenskiq pazar sum kupuval ribi samo ot Mishokalkana. Bqh si poruchal desetina tetri. Kato mi gi podavashe. mi kaza da im sloja nqkakvo lekarstvo protiv ihtio na Sera/ne vqrvam che se e sumnqval v ribite, koito mi e prodal. po-skoro v usloviqta, koito sum suzdal v akvariuma/ Ne slojih nishto.zashtoto sum siguren v otlichnite usloviq, koito sum suzdal za ribite.

Izvodi si pravete sami
Turgovtsite, koito otglejdat ili vnasqt ribi, imat suvsem druga motivatsiq, razlichna ot momchetata/momichetata, koito prodavat po magazinite.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 02.11.2010 22:55
Над полето за писане имаш едно черно правоъгълниче с надпис EN. Като цъкнеш на него ти позволява да пишеш с подредба по БДС или фонетична подредба ако цъкнеш втори път.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: biska - 24.11.2010 18:50
Цитат на: Duke_BG - 08.03.2007 15:05
един Тлъст минус  от мен за магазина на ул. Гурко срещу Туб. диспансера в Бургас
смърди ужасно, има една продавачка която хал хабер си няма за какво става въпрос, и на всичко отгоре даваше съвет на клиентка която скоро си е купила аквариумче да измие целя аквариум с веро вкл и камъните и гъбата и да смени всичката вода !!!!

[/quote
Не знам защо продават тези хора риби ,след като се занмават главно с канари.Определено  не разбират от акваристика и аз няма да вляза там да си търся рибки.Така че нека минусите да станат два.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: denbosch - 07.01.2011 17:14
От мен - за магазина на Петшоп1 във Варна!

Отивам да си купя ето това http://www.petshop1.com/prod.php?id=514 (http://www.petshop1.com/prod.php?id=514) ,обявената цена в сайта е 19.50лв,а в магазина е 25.14лв ?! Споделих това с момичето,тя любезно ми отговори,че наистина е така,но това е положението.Благодарих и излязох,твърдо решен да си го купя от друго място дори и на по-висока цена.Е,намерих го при техни колеги и си го купих за 23.40лв,но това не е толкова важно.Всяка фирма и магазин има право да си определя цени,отстъпки и прочие както за реалните магазини,така и за виртуалните такива-спор за това няма!Не става въпрос дори и за тези почти 30% отгоре-наясно съм,че реалните магазини за разлика от виртуалните имат повече разходи.

Минусът е за това,че не мога да разбера как се връща клиент,който ти идва на крака с парите в ръка и ти можеш да му продадеш стоката с добра печалба при това?!

Нито мен за момента ще ме съборят тези пари,които дадох или щях да дам отгоре,нито пък Петшоп1 ще се притеснят особено,че не съм си купил нещо.А пък и още повече,че ще продължа най-вероятно да си купувам дреболии от там,защото е чист,подреден и на удобно място.Но пак повтарям,че не разбирам тази политика!

Само за сравнение-говорих с приятел на тази тема и той ми сподели за верига магазини за компютърна техника с магазин във Варна.Ако отидеш в магазина и кажеш,че искаш даден артикул,но в сайта на друга верига е на по-ниска цена,проверяват и ако е така,го получаваш на по-ниската цена.Не съм го проверил лично и затова не го твърдя на 100%,но според мен така е правилно.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: MeTogu - 07.01.2011 19:12
Така е!По-добре по-малка печалба,от колкото изтърван клиент.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: vali7447 - 07.01.2011 19:22
Цитат на: MeTogu - 07.01.2011 19:12
Така е!По-добре по-малка печалба,от колкото изтърван клиент.
Абсолютно подкрепям   *BRAVO*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wwladoo - 07.01.2011 22:19
Цитат на: MeTogu - 07.01.2011 19:12
Така е!По-добре по-малка печалба,от колкото изтърван клиент.
Да така е Мето,--но аз и ти,както и колегата ,бихме го решили проблема за секунди,но не и продавачка-кво и пука на пукалото!!! ;-) :-) :-D
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Асен Евгениев - 08.01.2011 00:35
Цитат на: MeTogu - 07.01.2011 19:12
По-добре по-малка печалба,от колкото изтърван клиент.
Което навежда на мисълта, че цените в магазина трябва да са като на сайта. :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 08.01.2011 07:32
И аз искам голяма водка за 60 ст., ама няма. Обикновено цените в интернет са по-ниски, защото не се плаща на продавачки, не се плаща наем на магазин, в някои случаи не се плаща и наем на склад. Така че, не можете да се сърдите, че цените в онлайн магазина и истинския магазин са различни, с предимство за интернет пазаруването. Е, България е изключение, разбира се. Обикновено цените по сайтовете са с 10-20% по-високи. Вместо да се радвате, че сте намерили нещо по-евтино, вие се оплаквате. Шапка ви свалям.  *dontknow*

П.п. Тоя, заедно с другите коментари, ще бъдат преместени в съответната тема.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: petshop1.com - 08.01.2011 10:46
Здравейте, колеги. Благодаря на denbosch, за казаните добри думи и описаното от въпросната случка. Както вече е изяснено, цените в сайта са по-ниски по ред причини. Освен това за покупките от сайта се добавят разходи за куриер, който в случая е 6 лв. 19,50 лв + 6 лв = 25,50 лв за тази помпичка. От там идва и тази разлика в цените на всички артикули от сайта и в магазина и всеки може сам да прецени как иска да пазарува.
Но както и да е - относно случая с нашата служителка - сами разбирате, че тя няма как да взема подобни решения. За съжаление в момента явно е нямало и никой от собствениците там. Все пак сме предупредили персонала при подобни случаи да се свързва с някой от тях. В тази ситуация сте прав, че сме Ви изтървали като клиент и обслужването не е било на ниво, за което ще си вземем поука.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: stanilabg - 08.01.2011 10:53
Цитат на: denbosch - 07.01.2011 17:14
Само за сравнение-говорих с приятел на тази тема и той ми сподели за верига магазини за компютърна техника с магазин във Варна.Ако отидеш в магазина и кажеш,че искаш даден артикул,но в сайта на друга верига е на по-ниска цена,проверяват и ако е така,го получаваш на по-ниската цена.Не съм го проверил лично и затова не го твърдя на 100%,но според мен така е правилно.

Тук това е практика от години. Аз самия съм си купувал по този начин неща - говоря за компютърните магазини. В самия сайт на продавача/фирмата, под всеки артикул е написано, че "...ако намерите по-ниска цена от нашата, ще ви го продадем на по-ниската цена". Освен това някои от хипермаркетите имаха такива лозунги "Ако в диаметър 10 км от нашия магазин намерите продукт на по-ниска цена от нашата, ще ви дадем 10 пъти разликата". Т.е. купувате си нещо за 4,50 ? в друг магазин, отивате при тях с касовата бележка, и ако това същото нещо при тях струва 5 ?, ви дават 10 х 0,50 = 5 ?. :-) В повечето случай е ставало дума за хранителни продукти.

А иначе е нормално цената да е различна между нормален и и-нет магазин. Например, ходя да си купувам дискове от един магазин за компютърна техника, където за да ми дадат дисковете на цената, която е показана в сайта на магазина, трябва да съм си ги поръчал най напред по и-нет. Т.е. като ги поръчам по и-нет, не ми ги носят в къщи, а имам право да ги взема на тази цена, но като отида лично до магазина. Разбира се, вече ме познават и като ги попитам дали ще ми ги продадат за и-нетовата цена, ми ги продават, но пък имат условие да ги заплатя в брой. *dontknow* В началото като не ме познаваха и отказваха, им казвах да изчакат да се обадя на жената да направи поръчка и винаги е минавало без обаждане - защото за да поръчаш, трябва да си се регистрирал и така виждат (до мислят си), че наистина може да ги поръча жена ми - едва ли някой ще седне тепърва да се регистрира и след това да поръчва, за някакви си центове разлика. И така, за да не се събират много хора в магазина и всеки да се прави, че се обажда на жена му, или пък да не обидят клиента, че не му вярват, ти го продават за ниската цена. Така беше преди време, сега виждам че дават почти на всеки който попита за и-нет цената, но искат от него поне да им я каже - дали въобще е посещавал сайта им. Разбира се, правят и разнос по къщите, но там е друго положението - компютри, телевизори и др. обемисти неща.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: denbosch - 08.01.2011 11:23
Цитат на: petshop1.com - 08.01.2011 10:46
Здравейте, колеги. Благодаря на denbosch, за казаните добри думи и описаното от въпросната случка. Както вече е изяснено, цените в сайта са по-ниски по ред причини. Освен това за покупките от сайта се добавят разходи за куриер, който в случая е 6 лв. 19,50 лв + 6 лв = 25,50 лв за тази помпичка. От там идва и тази разлика в цените на всички артикули от сайта и в магазина и всеки може сам да прецени как иска да пазарува.
Но както и да е - относно случая с нашата служителка - сами разбирате, че тя няма как да взема подобни решения. За съжаление в момента явно е нямало и никой от собствениците там. Все пак сме предупредили персонала при подобни случаи да се свързва с някой от тях. В тази ситуация сте прав, че сме Ви изтървали като клиент и обслужването не е било на ниво, за което ще си вземем поука.

Благодаря за отговора *privet*!Както написах и по-рано не сте ме изтървали като клиент,става въпрос само за този случай.Наясно съм,че служителите не са оторизирани да вземат самостоятелно такива решения,особено ако случая е прецедент.Не се  оплаквам от обслужването,когато и да съм влизал в магазина всичко е било точно.Не се оплаквам и от това,че персонала не е реагирал адекватно.Просто и аз съм изпадал в такива ситуации от другата страна,затова и повдигнах въпрос тук.Целта ми беше не да се оплача,а просто да дам един вид съвет!Ако случайно влизам в магазина и си купувам стока-ок,но както в случая,ако по случайност проверя в сайта /дали го предлагате,имам път наблизо и ми е удобно да мина/ и след като вляза виждам тази разлика,не е много приятно,независимо за каква сума става въпрос.

Преди доста години имахме клиент,който пазаруваше на едро и отвори голяма борса/работеща успешно и до днес!/.Направи ми впечатление,че никога не се пазари за цени и не пита за отстъпки,докато почти всеки друг започваше от вратата с това.Питах го и той ми каза така:"Аз за отстъпка не питам и не искам-в началото купувам от няколко места и после сравнявам цените.Който иска да пазаря от него,ще ми даде добра цена,без да се налага да се пазарим!".Пазарните отношения са сложно нещо и ние все още сме в началото на пътя до истинската пазарна икономика,истината е както обикновено някъде между търговеца и клиента!

// stanilabg,за нещо такова става въпрос! *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: ivotri - 08.01.2011 12:58
Аз съм от Пловдив и несъм доволен от повечето магазини. Само гледад да те излъжат питаш нещо, нети казват в един магазин не ми казаха цена на рибите им как да ги купя
, само овъртът. Ако решиш да сменяш няква риба имах един 15 см анцитрус и отидох до синдикалния дом и тоя ми вика ми вземи една златна риба дето струваше 3 лв пък иначе,като ги пародава са доста по-скъпи в последствие малко по надолу го продадох за 5 лв. Големи тарикати са.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: TiratroN - 27.02.2011 16:37
След положителният ми отзив за онлайн магазин "Д-р Стефанов " http://www.zoomagazin.eu (http://www.zoomagazin.eu) (ето тук http://aquariumbg.com/forum/magazini/polojitelni-otzivi-za-targovci-i-magazini/msg307945/#msg307945 (http://aquariumbg.com/forum/magazini/polojitelni-otzivi-za-targovci-i-magazini/msg307945/#msg307945) ),ще дам и един "-" за служителя ( служителката) който отговаря на имейли и онлайн в сайта.
Пращам имейл с два въпроса. Отговаря ми се на единият. И какво ? Да пиша отново ли?
Пускам онлайн запитване в сайта ,като задавам три въпроса формулирани максимално точно със всичките му препинателни знаци, учтиви обръщения и тем подобни .
Отговаря ми се на първият въпрос. Останалите се пропускат.
Задавам ги отново и получавам само потвърждаване на предишният отговор.
След като за трети път преформулирах въпроса си ,понеже не беше разбран (и останах с усещането че някой много бърза да ходи да пие кафе а аз го бавя) най-после ми бе "ударен" конкретен отговор (честно казано звучеше като изсмукан от пръстите). Благодарих както си му е реда и оставих отсрещната страна да отиде най-после да си вземе едно кафе.
В общи линии следващият път ще си помисля доста , преди да се реша да питам нещо.

И докато мислих и умувах върху тези неща се сетих за едно време когато бях запален по чата (говоря за IRC мрежа където може да си пишеш с непознати хора, а не за Скайпоподобните чатове).
Тогава всекиденвно се натъквах на една интересна особеност която си е направо правило при общуването: Ако приказваш с 16 годишна мацка , нека изречението да съдържа не повече от 5 думи в прав текст , без думи по-дълги от 8 букви и по възможност да няма препЪВАтелни знаци(така или иначе те няма да бъдат забелязани). Ако решиш да питаш нещо , то трябва да е само по един въпрос на изречение и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО не трябва да задаваш втори въпрос преди да ти бъде отговорен на първия - почти 100 % ще ти бъде отговорено само на първия , а вторият ще бъде пропуснат и ще се наложи да го пишеш отново.

Интересно защо ли това правило важи в случая :)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: pro_filer - 02.03.2011 20:10
Минус за Изгубения Рай! Крайно некоректно отношение. Миналата седмица попитах за Отоцинклус и ми беше отговорено че има, но че не могат да ми го изпратят. Реших аз да намеря начин да си доставя рибите и помолих приятел от Русе да иде до магазина, да ми купи и съответно да ги пусне по автобуса. В магазина се оказа, че имат само един Отоцинклус и служителката ми препоръча по-ефективния в борбата с черната брада Gyrinocheilus aymonieri (като изрично бях споменал, че не искам САЕ, по простата причина че има вероятност да тормози другите риби и не е толкова ефективно в борбата с брадата). Разбрахме се да ми даде Отоцинклуса и 1 Gyrinocheilus aymonieri. Оставил моя човек да опаковат рибите и се върнал след половин час. Попитал какви са - отговорили му каквито се разбрахме с момчето по телефона:). През това време сядам аз на компютъра да видя какво съм си купил и установявам че рибката не я препоръчват да се гледа с живородки понеже става агресивна като порасне, освен това че далеч не е толкова ефективна при борба с алгите:). Вземам си аз рибите и какво да видя 2бр. Gyrinocheilus aymonieri =-O. Реших че е станала грешка и писах на магазина. Отговорът обаче ме изкара извън нерви. Дамата решила да не ми сложи Отоцинклуса защото: "реших че Отоцинклуса няма да издържи пътуването". Е не! Аз се хващам да организирам транспорт на рибите за да стигнат така или иначе до мене, занимавам трети лица с цялата тая дивотия в студа, и въпреки всичко получавам.... И то след като изрично реших да попитам! Може би идеята е била че толкова ще забележа рибите или че ще кажа "майната му" и ще си затрая, не знам. Не съм за парите ама ме е яд че си организирах това приключение за НИЩО. Здраве да е!
Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wwladoo - 03.03.2011 04:42
Цитат на: pro_filer - 02.03.2011 20:10
Минус за Изгубения Рай! Крайно некоректно отношение. Миналата седмица попитах за Отоцинклус и ми беше отговорено че има, но че не могат да ми го изпратят. Реших аз да намеря начин да си доставя рибите и помолих приятел от Русе да иде до магазина, да ми купи и съответно да ги пусне по автобуса. В магазина се оказа, че имат само един Отоцинклус и служителката ми препоръча по-ефективния в борбата с черната брада Gyrinocheilus aymonieri (като изрично бях споменал, че не искам САЕ, по простата причина че има вероятност да тормози другите риби и не е толкова ефективно в борбата с брадата). Разбрахме се да ми даде Отоцинклуса и 1 Gyrinocheilus aymonieri. Оставил моя човек да опаковат рибите и се върнал след половин час. Попитал какви са - отговорили му каквито се разбрахме с момчето по телефона:). През това време сядам аз на компютъра да видя какво съм си купил и установявам че рибката не я препоръчват да се гледа с живородки понеже става агресивна като порасне, освен това че далеч не е толкова ефективна при борба с алгите:). Вземам си аз рибите и какво да видя 2бр. Gyrinocheilus aymonieri =-O. Реших че е станала грешка и писах на магазина. Отговорът обаче ме изкара извън нерви. Дамата решила да не ми сложи Отоцинклуса защото: "реших че Отоцинклуса няма да издържи пътуването". Е не! Аз се хващам да организирам транспорт на рибите за да стигнат така или иначе до мене, занимавам трети лица с цялата тая дивотия в студа, и въпреки всичко получавам.... И то след като изрично реших да попитам! Може би идеята е била че толкова ще забележа рибите или че ще кажа "майната му" и ще си затрая, не знам. Не съм за парите ама ме е яд че си организирах това приключение за НИЩО. Здраве да е!
Поздрави!
Прочетох и всичко разбрах--ама едно нещо не разбрах-- нормално Отоцинклуса върви два пъти по скъпо от Геринохелиос  Амониери--нещо не ми се вързват нещата :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: pro_filer - 03.03.2011 09:20
Беше ми обявена същата цена. Нямам идея колко върви, до сега не съм купувал :).
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: marta - 03.03.2011 12:01
Цитат на: TiratroN - 27.02.2011 16:37
След положителният ми отзив за онлайн магазин "Д-р Стефанов " http://www.zoomagazin.eu (http://www.zoomagazin.eu) (ето тук http://aquariumbg.com/forum/magazini/polojitelni-otzivi-za-targovci-i-magazini/msg307945/#msg307945 (http://aquariumbg.com/forum/magazini/polojitelni-otzivi-za-targovci-i-magazini/msg307945/#msg307945) ),ще дам и един "-" за служителя ( служителката) който отговаря на имейли и онлайн в сайта.
Пращам имейл с два въпроса. Отговаря ми се на единият. И какво ? Да пиша отново ли?
Пускам онлайн запитване в сайта ,като задавам три въпроса формулирани максимално точно със всичките му препинателни знаци, учтиви обръщения и тем подобни .
Отговаря ми се на първият въпрос. Останалите се пропускат.
Задавам ги отново и получавам само потвърждаване на предишният отговор.
След като за трети път преформулирах въпроса си ,понеже не беше разбран (и останах с усещането че някой много бърза да ходи да пие кафе а аз го бавя) най-после ми бе "ударен" конкретен отговор (честно казано звучеше като изсмукан от пръстите). Благодарих както си му е реда и оставих отсрещната страна да отиде най-после да си вземе едно кафе.
В общи линии следващият път ще си помисля доста , преди да се реша да питам нещо.

И докато мислих и умувах върху тези неща се сетих за едно време когато бях запален по чата (говоря за IRC мрежа където може да си пишеш с непознати хора, а не за Скайпоподобните чатове).
Тогава всекиденвно се натъквах на една интересна особеност която си е направо правило при общуването: Ако приказваш с 16 годишна мацка , нека изречението да съдържа не повече от 5 думи в прав текст , без думи по-дълги от 8 букви и по възможност да няма препЪВАтелни знаци(така или иначе те няма да бъдат забелязани). Ако решиш да питаш нещо , то трябва да е само по един въпрос на изречение и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО не трябва да задаваш втори въпрос преди да ти бъде отговорен на първия - почти 100 % ще ти бъде отговорено само на първия , а вторият ще бъде пропуснат и ще се наложи да го пишеш отново.

Интересно защо ли това правило важи в случая :)

За този магазин, мога да кажа, че си пазарувам всичко за кучето + 2 аквариума от там и като цени и коректност на доставките е много добре, но собственика д-р Стефанов, който е единствения работник в магазина т.е. няма никакви други служители - той е доста цапнат в устата и ако не е в настроение отсвирва всеки. Винаги си взимам поръчката от магазина (близко ми е) и много рядко го виждам в настроение... Като цяло съм преглътнала факта, защото стокато му е на ниво, а и има голямо разнообразие и добри отстъпки! Но някой път вкиснатия му език ме кара да се замисля!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: TiratroN - 03.03.2011 21:57
Цитат на: marta - 03.03.2011 12:01
За този магазин, мога да кажа, че си пазарувам всичко за кучето + 2 аквариума от там и като цени и коректност на доставките е много добре, но собственика д-р Стефанов, който е единствения работник в магазина т.е. няма никакви други служители - той е доста цапнат в устата и ако не е в настроение отсвирва всеки. Винаги си взимам поръчката от магазина (близко ми е) и много рядко го виждам в настроение... Като цяло съм преглътнала факта, защото стокато му е на ниво, а и има голямо разнообразие и добри отстъпки! Но някой път вкиснатия му език ме кара да се замисля!
Ами така кажи де :) Благодаря за разяснението. Ще го имам предвид за в бъдеще и няма да му се връзвам толкоз на човека. Едно е ако го прави от нехайност и безхаберие но съвсем друго е когато характерът му е такъв. Хора всякакви - ще се приспособяваме. Иначе стоките и отстъпките са доста добри .
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Silviq 86 - 30.03.2011 22:33
Не си купувайте риби от ЗООЦЕНТЪРА на околовръстния път в София!!!!!!!!!!!!! Купих си 2 риби от там и след няколко дни всички риби в аквариума ми се разболяха!!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 30.03.2011 22:40
Цитат на: Silviq 86 - 30.03.2011 22:33
Не си купувайте риби от ЗООЦЕНТЪРА на околовръстния път в София!!!!!!!!!!!!! Купих си 2 риби от там и след няколко дни всички риби в аквариума ми се разболяха!!!!
А да сте чели препоръките, че новозакупени риби се държат в карантинен аквариум поне седмица време преди да ги пуснете в общия аквариум?  А да сте спазили условията и да не сте допуснали да предизвикате болеста с този стрес на който сте подложили рибите като сте ги пуснали веднага в аквариума си?
Въпроси, въпроси които първо трябва да уточним и едва тогава да хвърляме обвинения срещу търговците или колеги от които сме се сдобили с риби.
Очаквам подробно описание на начина на закупуване, транспортиране и пускане в акварима Ви на новите рибки. Едва тогава може да обвиняваме така директно и открито който и да е било.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zmeq - 31.03.2011 09:12
Цитат на: Caxapa - 30.03.2011 22:40
А да сте чели препоръките, че новозакупени риби се държат в карантинен аквариум поне седмица време преди да ги пуснете в общия аквариум?

Бих определил това изказване като меко казано несериозно.
Повечето хора в този форум не са професионалисти и нямат възможност да имат по няколко аквариума + карантинен.
А и всеки, които ти продава нещо, трябва да гарантира за него.
Като си купиш салам от магазина, дали го носиш на изследвания преди да го ядеш?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kosturska - 31.03.2011 09:59
Един огромен минус за мъжът при тубифекса на съботния пазар. Нямах още един аквариум, за да отделя рибите за седмица-две, а и те изглеждаха повече от добре. Така с неговите 5 риби загубих 200 гупи от различни видове...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 31.03.2011 11:05
До колегата Змея! Когато записваш детето си на детска градина или училище не правиш ли проучване първо с какво име се слави училището и учителите? Същото е и за рибите.  Наблюдаваме ги в карантиния аквариум и при добро държание ги пускането в общия. Друг е въпроса дали всеки има възможност да има карантинен аквариум. Но по принцип има толкова много писано по тази тема, че едвали аз ще съм първия който казва да внимаваме с новитв рибки.  Не заставам зад никого но е много лесно да лепнеш лошо име на някого още повечето от човек който не е спазил тези условията на карантина. Ако са спазени всички изисквания по преселяването на рибките може да говорим за евентуални проблеми в аквариумите на набедения търговец. Надявам се да съм бил изчерпателен с поясненията си и да не спамим. Въпросният колега оплакал се От този магазин може да изложи на кратко как е процедирал с новите рибки. Да добави и снимки и едва тогаваняма да започнем да се произнесем по въпроса От какво и при кого са се разболели рибите.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 31.03.2011 12:09
Не се притеснявайте, после с удоволствие ще ви продадат лекарство за болестта.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: deadline78 - 31.03.2011 12:46
Голям мазен минус на магазин Зоосвят за това че заразиха мнозина от бургаския регион с няква болест дет рибите спират да ядат и получават бяло натрупване по тялото.Този магазин ми направи впечатление че внася много риби от външен пазар като директно ги пуска за продажба рибите след като пристигнат и така ние си лепваме болести от драпнатите очички и се чудим кво е тва чудо и после се чудиш дали да продължиш с ходбито си.Магазина е в Бургас Карфур етаж 2.Идете и се уверете как се пласирват много болни риби а дискусите са им под сяква критика! :coffee:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: миа - 31.03.2011 15:46
Не знам дали някой е писал за зоомагазина на животинския пазар до гара Подуяне. Но тази събота за първи път реших да вляза вътре.

Още преди да влезеш се усеща, че магазинът е крайно занемарен. На входа чакат рибка ,,кои" в аквариум с черно аксолотълче. Вътре са разположени аквариумите с рибки. Поне 20 средноголеми златни рибки в 20-25-литров аквариум-това беше най-шокиращата за мен гледка. Няма нужда да споменавам за усилията, с които рибките се опитваха да излязат все по-нагоре, за да си поемат глътка животворен въздух. Няма нужда да споменавам мръсотията в аквариумите. Няма нужда да обяснявам за миризмата в магазина. Но няма как да не бъда потресена от обстановката вътре. Ако просто подмина, значи съм изгубила всичко човешко у себе си. Контролните органи явно бездействат с години. Разбирам, че този зоомагазин не е единственият проблем на София, но това не оправдава бездействието...
Жалко е животните вътре, позорно е за собственика на магазина.

Някой въобще пазарува ли оттам?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: marta - 01.04.2011 17:51
За този магазин и аз малко съм озадачена, не само от миризмата и мръсотията, която е характерна за доста зоомагазини, но и когато решиш да си купиш някоя рибка в моя случай исках 2 големи анцистроса, каквито се виждаше че има, човека ми отказа и каза че няма шанс да ми хване, но преди това ми каза цена!
После дори малко се зарадвах, че не поиска да ми продаде.

Подарявали са ми рибка от там и е все още жива и здрава каквато винаги е била (пак анциструс).
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: radko milanov - 03.04.2011 21:01
до софиянци днес ходих в магазина на бул. българия между била и джъмбо в 2/3 от аквариумите имаше болни, умрели и умиращи риби внимавайте!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: marta - 03.04.2011 21:03
Цитат на: radko milanov - 03.04.2011 21:01
до софиянци днес ходих в магазина на бул. българия между била и джъмбо в 2/3 от аквариумите имаше болни, умрели и умиращи риби внимавайте!

И аз съм виждала там такива рибки, особено женски бети.. един от работниците пред мен измери параметрите на един от аквариумите да ми покаже как се правят тестове и нито един от параметрите не беше в норма.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: geniusloci - 15.04.2011 13:58
Голям минус за http://www.zoomagazin.eu (http://www.zoomagazin.eu) - то аз по принцип съм си върл противник на drop shipping магазините, но в случая - поръчвам аквариум и тон неща оттам, на телефоните няма кой да питам кога ще стане доставката, накараха ми се, че съм искал да променя нещо в поръчката (писах на мейл същата вечер, но правилата казвали, че не може - то как да не може, като мога да върна всичко от нея по закон в рамките на 7 дена след доставката, това ако не е промяна), накрая доставката дойде след няколко дни с интерлогистика със закъснение, за късмет куриерите са се съгласили да качат нещата сами до вкъщи.

За капак - тръгнах да си събирам чарколята и рефлекторите на пурите се оказаха по-къс модел. Набих се 12 лева за такси, за да ги занеса на място (понеже на телефона така и не улучих човека) - д-р Стефанов обеща да опита да стане за днес замяната им - днес звъня, щели най-рано другата сряда да дойдат. Хубаво, ама аз мислех да си ги ползвам дотогава.  *NO*

Сега ще приспособя нещо за идните дни, просто не е гот в поръчки за няколкостотин лева да объркват нещо толкова очевидно. То и друг малък проблем имаше, но него ще го преживея. EDIT - бе направо си поръчах нови от друг онлайн магазин с доставка за днес, а тези ще ги ползвам със следващия аквариум, когато и ако ги сменят.



Бих добавил като цяло голям минус за някои столични магазини за липсата на особен избор от растения камъни и грундове - магазина в Ст. Град имаше буквално 7-8 пакетчета и два камъка. В Дискус май бяха опоскали аквариумите с растения, камъни - никакви. В магазинчето на Крум Попов също нямаше особен избор на растения (за грунд не съм гледал, вече се бях ориентирал към склада между Младост и Горубляне). Кимбайците ги нямаше, на телефона, който намерих тук във форума ми изпя "търсеният от вас номер бла-бла". От магазинчето на Гълъбец 5 взех разни неща, но пак нямаше особен избор. Излиза, че растения или от обяви, или в събота на пазара...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: geniusloci - 28.04.2011 18:09
Аз да допълня - гигантски минус за ЗООМАНИЯ в Ст. Град. Случката накратко:
Тъкмо преди да пусна аквариума минах оттам и собственика (мъж средна възраст с тъмна коса) ми показваше австралийските рибки - атерини и псевдомугили, много хубави, това, онова... казах му, че тепърва пускам аквариума, но ще се върна да ги взема, защото вече бях решил, че ще са тези рибетата. Притеснявах се, че аквариумчето му с ириатерини беше ТЪПКАНО с хидри (той каза, че са друго, ама то има ли нещо, което да прилича толкова на хидра?), та да не си пренеса... язък ми за притесненията.

Днес "кръшнах" от работа, дадох общо 10 кинта за такси, загубих час по задръствания и мотаене и накрая - гледам две мъжки и една женска псевдомугили в аквариумче, в по-големия - женска, и казвам, че ги искам. Собственикът каза, че искал да си ги снима, после щял да ги продава (може би, защото най-после бяха в почистен аквариум?). Веднага предложих да ги снимам - в мен имам D700, светкавица, макро обектив и светла 50-ка - без да обяснявам каква техника имам, разбира се, а жената зад мен възкликна нещо от сорта "е то сега остава да извадите GSM да ги снимате", на което опитах да не реагирам. хубаво, викам, дай да взема от ириатерините? Онзи казва, че можел да даде мъжки, тая женска си я пазел.

Излезнах с псувни на уста.

Нещо акваристиката ли е зле като цяло или половината магазини са пълен та**к?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: geniusloci - 29.04.2011 14:20
Да допълня - от zoomlagazin.eu ми бяха пратили сбъркани рефлектори и още не са се свързали с мен за замяната - оставих ги преди две седмици. Аз вече си купих други, така че ще си искам парите. Не е редно заради два рефлектора да си задържам пускането на аквариума. Иначе вярно, че имат добри цени на някои неща, специално аквариумите на Juwel (ама пък с това отношение не ми се мисли, ако се наложи да ползвам гаранция).
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: peter_m - 29.04.2011 20:59
Споменахте магазин zoomagazin.eu. Реших да погледна какво предлагат ... и погледнах. Миналата седмица поръчах нагревател сера 200w, помпа sera 110 (и други дреболии) от зоомагазин Моя зона (всичко точно, на два пъти ми се обаждаха по телефона да доуточним поръчката, много коректно отношение, любезност, всичко доставено в срок БЕЗПЛАТНО!!!, даже sms получих кога ще е доставката и календари подарък ... ама това е за темата за похвалите). Реших да им сравня цените просто за ориентир. И изненада  =-O Нагревателя с цена 47.85 в зоомагазин.еу а в моя зона - 37.29 (в кварталния магазин е 42, което пак е значително по-евтино).
И повече нямам намерение дори да поглеждам във въпросния магазин.

Иначе да - всеки има право да продава на каквато си цена иска ...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: trupai - 02.06.2011 09:49
Слагам и аз един голям минус на Зоомагазини "Д-р Стефанов" zoomagazin.eu.
Преди месец си поръчах два рефлектора Juwell. След два дни получих мейл, че рефлекторите са налични в магазина и отидох да си ги взема. Отивам там и след като изчаках някакъв сърдит чичко да си приключи разговора по телефона (който беше с продължителност 15мин.), ми казва, че рефлекторите не са пристигнали, а този мейл, който съ получил бил за това ,че ми е приета поръчката! Да чакам друг мейл и тога да ходя да си ги търся! Другият мейл дойде след седмица(при срок на доставка до 3 дни). Отивам аз и за голяма моя изненада поръчката ми пристигнала, да ама не цялата! Дошъл само единият рефлектор. Сърдитият чичко ми обяснява как ще ми доставят и другия, но просто да изчакам няколко дни. Аз съответно си платих и за двата рефлектора, взех си единият, а другия все още го чакам!!! Писал съм им десетина мейла от тогава, веднъж ми отговориха,че продукта не е наличен! Още си чакам, но търпението ми се изчерпва и мисля скоро да ги посетя!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: KapitanNemo - 11.06.2011 05:44
Още един минус за Зоомагазини "Д-р Стефанов" zoomagazin.eu.
За пръв и последен път и аз реших да се възползвам от internet търговията. На 11.05.2011 направих поръчка на гореуказания сайт. Както му е реда получих отговор, че поръчката се обработва и ако закъснее повече от 2-3 работни дни ще бъда уведомен своевременно. След една седмица получих съобщение че има проблеми с доставката и че тя ще закъснее още ден два. На 29.05.2011 получих най-сетне заявените неща, но поради липса на опит с българските internet търговци не отворих пратката пред куриера а малко след това. Оказа се че вместо поръчаната от мен храна Tetra Pro са ми изпратили Tetra Min която е доста по евтина. Написах писмо до д-р Стефанов в което му обясних какво мисля за подобен род хитринки. Получих възмутен отговор колко много работа имат и че е възможна грешка, че ще ми изпратят заявената храна а другата остава като подарък от фирмата. Естествено до момента вече две седмици нищо не съм получил, но и вече никога няма да пазарувам по internet.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Aquadream - 16.07.2011 10:47
Още един измамник измежду търговците.
Предполагам много от вас са чели тези тема
http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/ (http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/)
Тук стана дума за това как е коректно да се създава рифов аквариум.
Моля прегледайте темата и съдете за отношението на Велина от Изгубения Рай в Русе. Търговец който дава некомпетентни и опасни препоръки за рифови аквариуми без да поема отговорност какво ще стане с коралите и рибите след като излязат от магазина и.
Помолих Велина няколко пъти да покаже какво е състоянието на "рифовите" и аквариуми, но тя показа стари снимки на аквариуми които са току що нагласени за да не види никой каква е истината за нейната морска акваристика.
НЕ КУПУВАЙТЕ МОРСКИ РИБИ И/ИЛИ ЖИВОТНИ ОТ ТАЗИ НЕКОМПЕТЕНТНА ЛЪЖКИНЯ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗВИВАТ ПРАВИЛНО И НЯМА ДА ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД КАТО СА НАТРОВЕНИ В МАГАЗИНА И.  

ВЕЛИНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВИ ДРЕБНИ МАШИНАЦИИ ЩЕ ПРАВИШ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ СЕЛСКА СКАНДАЛДЖИЙКА И ЛЪЖКИНЯ.
ВСИЧКО КОЕТО Е ГОВОРЕНО СКРИШОМ В ЪГЛИТЕ НА КЪЩИТЕ ЩЕ СЕ ИЗТРЪБИ ОТ ПОКРИВА - БИБЛИЯТА
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: изгубеният рай - 16.07.2011 11:37
Цитат на: Aquadream - 16.07.2011 10:47
Още един измамник измежду търговците.
Предполагам много от вас са чели тези тема
http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/ (http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/)
Тук стана дума за това как е коректно да се създава рифов аквариум.
Моля прегледайте темата и съдете за отношението на Велина от Изгубения Рай в Русе. Търговец който дава некомпетентни и опасни препоръки за рифови аквариуми без да поема отговорност какво ще стане с коралите и рибите след като излязат от магазина и.
Помолих Велина няколко пъти да покаже какво е състоянието на "рифовите" и аквариуми, но тя показа стари снимки на аквариуми които са току що нагласени за да не види никой каква е истината за нейната морска акваристика.
НЕ КУПУВАЙТЕ МОРСКИ РИБИ И/ИЛИ ЖИВОТНИ ОТ ТАЗИ НЕКОМПЕТЕНТНА ЛЪЖКИНЯ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗВИВАТ ПРАВИЛНО И НЯМА ДА ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД КАТО СА НАТРОВЕНИ В МАГАЗИНА И.  

ВЕЛИНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВИ ДРЕБНИ МАШИНАЦИИ ЩЕ ПРАВИШ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ СЕЛСКА СКАНДАЛДЖИЙКА И ЛЪЖКИНЯ.
ВСИЧКО КОЕТО Е ГОВОРЕНО СКРИШОМ В ЪГЛИТЕ НА КЪЩИТЕ ЩЕ СЕ ИЗТРЪБИ ОТ ПОКРИВА - БИБЛИЯТА

Това е лъжа...и нека който иска(освен теб) да доиде и да се убеди в това,и да направи снимки на същите корали та да сравним снимките от вчера.И господин бозаджията дето даже морски аквариум няма да почва да се извинява от сега че инък в този форум бял ред няма да види.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Aquadream - 16.07.2011 12:13
Цитат на: изгубеният рай - 16.07.2011 11:37
Това е лъжа...и нека който иска(освен теб) да доиде и да се убеди в това,и да направи снимки на същите корали та да сравним снимките от вчера.И господин бозаджията дето даже морски аквариум няма да почва да се извинява от сега че инък в този форум бял ред няма да види.
Велина ти показа вчера куп снимки от преди време, излъга отново и отново че си правила рифови аквариуми от 5 години след като колегата Методи изложи и тази лъжа на показ. Аз получих две лични съобщения от колеги които не познавам за да ми кажат същите неща. Искаш ли да публикувам съобщенията да видиш от кого са и какво говорят хората за теб.
Кой ще види бял ред тука и кой няма това е нищо, но твоя лъжлив бизнес ще банкрутира, защото нямаш не само знания но и елементарно уважение. Да не говорим за липсата на достойнство.
Аз бях в магазина ти оня ден и видях с очите си всичко.
Ако продължаваш да настояваш на безумието си ще дойда в магазина ти със съответните органи на държавата и тогава ще видим кой е лъжеца. Не знаеш ли, че има закон в България че нямаш право да продаваш болни риби.? Чувала ли си го? Тука може да лаеш безпределно а какво че кажеш на властите кето те стиснат за гърлото, а? Зад компютъра е лесно да си смела и устатна но нека да видим как ще изкараш в дългосрочен план.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Лорикария - 16.07.2011 12:31
Цитат на: Aquadream - 16.07.2011 10:47
Още един измамник измежду търговците.
Предполагам много от вас са чели тези тема
http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/ (http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/)
Тук стана дума за това как е коректно да се създава рифов аквариум.
Моля прегледайте темата и съдете за отношението на Велина от Изгубения Рай в Русе. Търговец който дава некомпетентни и опасни препоръки за рифови аквариуми без да поема отговорност какво ще стане с коралите и рибите след като излязат от магазина и.
Помолих Велина няколко пъти да покаже какво е състоянието на "рифовите" и аквариуми, но тя показа стари снимки на аквариуми които са току що нагласени за да не види никой каква е истината за нейната морска акваристика.
НЕ КУПУВАЙТЕ МОРСКИ РИБИ И/ИЛИ ЖИВОТНИ ОТ ТАЗИ НЕКОМПЕТЕНТНА ЛЪЖКИНЯ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗВИВАТ ПРАВИЛНО И НЯМА ДА ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД КАТО СА НАТРОВЕНИ В МАГАЗИНА И.  

ВЕЛИНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВИ ДРЕБНИ МАШИНАЦИИ ЩЕ ПРАВИШ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ СЕЛСКА СКАНДАЛДЖИЙКА И ЛЪЖКИНЯ.
ВСИЧКО КОЕТО Е ГОВОРЕНО СКРИШОМ В ЪГЛИТЕ НА КЪЩИТЕ ЩЕ СЕ ИЗТРЪБИ ОТ ПОКРИВА - БИБЛИЯТА
В САМОТО НАЧАЛО
Здравейте колеги.
Отварям тази тема в отговор на един безсмислен и непрофесионален спор повдигнат от колежката Велина от Изгубения Рай в Русе.
Нямам за цел да предавам уроци нито да натривам носове, но все пак мисля че е културно и цивилизовано отношение да не се разпуска с лекота опит в акваристиката натрупан с десетилетия с цел да се налагат неуки мнения и невежество.

Чешмяната вода в рифовия аквариум. ДА или НЕ.

Мисля си само едно ;тук явно се вижда кой е селяк не само на вид а и по интелект.

Нека човека самоопределящ се като Англичанче с виш интелект ,забравил корените си и какъв е в същност прочете внимателно следните редове..... и ако пак нищо не успее да схване има училища за изостанали :duvar: и да почва от А.Б.В.....Виж първите 7 годинки незнам как да му се върнат /там питайте майка му :-[ /

О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин?...Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик..."
Паисий (1762)


http://www.pravoslavieto.com/books/history_paisij/index.htm (http://www.pravoslavieto.com/books/history_paisij/index.htm)

Това относно "селяните" както ти си свикнал да обиждаш хората  с различно мнение от твоето....И относно тях имайки предвид факта,че са хора с интелект, традиции и култура далеч над твоята МОЛЯ ТЕ ВЕлИКИ НЕ НАРАНЯВАЙ ХОРАТА ПО ТОЗИ НАЧИН..не е важно кой къде живее, а какво има под бомбето .... при теб явно е Черна дупка *privet*
ПИШЕШ:
Отварям тази тема в отговор на един безсмислен и непрофесионален спор повдигнат от колежката Велина от Изгубения Рай в Русе.
но явно в типичен Английски маниер мислиш само за едно---Заядане при това подхващаш теми в които не си и Лаик дори....Ами да си говорим за Астрономия тогава ти явно си спец по всичко...
Нямам за цел да предавам уроци нито да натривам носове, но все пак мисля че е културно и цивилизовано отношение да не се разпуска с лекота опит в акваристиката натрупан с десетилетия с цел да се налагат неуки мнения и невежество.
Кажи ми друже между теб и колежката кой има опит в това ти или тя......А ...ааа какво казваш нямаш ли ами като нямаш де си буташ гагата ......ОСТАВИ ТОВА НА ХОРА КОИТО СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ С ТОЗИ РАЗДЕЛ НА АКВАРИСТИКАТА И СИ ГЛЕДАЙ ТАМ МАРУЛИТЕ.........
ПРЕСТАНИ ДА ЗЛОБЕЕШ И ПРОСТЕЕШ НЕ СИ МИСЛИ , ЧЕ ЩОМ СИ МЪЖ ЗНАЧИ ЗНАЕШ ВСИЧКО, НЕ СИ СИ У ВАС БЕ "СЕЛСКИ" ДА СЕ ДЪРЛИШ С МОМАТА АНГЛИЧАНКА НАСРЕЩА СИ.......Ние сме Българи и пердашим Ингилизите дет са праят на много умни :-|

Пак ти казвам покажи ителект и са спри!!!!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Aquadream - 16.07.2011 13:03
Цитат на: Лорикария - 16.07.2011 12:31

Пак ти казвам покажи ителект и са спри!!!!!!

Колегата Лорикария, който е съпруг на Велина, още е Капитан Немо и бог знае какви още са им скритите юзер акаунти - СЕ ОБАДИ ПО ТЕЛЕФОНА ДНЕС ДА МЕ ЗАПЛАШВА СЪС НЕЩО УЖАСНО ДЕТО ЩЯЛО ДА МИ СЕ СЛУЧИ.

До там ли стигнахте да доказвате колко сте непрофесионални със смъртни заплахи?

Велина покажи какво е истинското положение и не ми пращай хора да ме заплашват, защото вашите заплахи ще се обърнат насреща ви.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: изгубеният рай - 16.07.2011 13:13
Ужасното дето ще ти се случи е че ако не спреш с безпочвенните обиди и клевети ще те дам под съд.
А инъче викай кавито щеш органи и публикувай които щеш коментари.Всичко което съм написала до тук съм го подкрепила с факти.А ти....дрън дрън,тоз бил казал онзи бил рекъл,аз пък съм гледала 20години рифовия аквариум на английската кралица.Гледай си металотърсачите.....
Айде от тук натаък се бии сам,и внимавай с клеветите.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: bicho1976 - 16.07.2011 13:21
Абе хора,не се ли уморихте?
С ваште ежби легнах, с тях се събуждам.
Тук стана "селска кръчма". *STOP*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Aquadream - 16.07.2011 13:42
Цитат на: изгубеният рай - 16.07.2011 13:13
Ужасното дето ще ти се случи е че ако не спреш с безпочвенните обиди и клевети ще те дам под съд.
А инъче викай кавито щеш органи и публикувай които щеш коментари.Всичко което съм написала до тук съм го подкрепила с факти.А ти....дрън дрън,тоз бил казал онзи бил рекъл,аз пък съм гледала 20години рифовия аквариум на английската кралица.Гледай си металотърсачите.....
Айде от тук натаък се бии сам,и внимавай с клеветите.
Аз не чух нищо за съд от мъжа ти а доста по-ужасни заплахи. Пак ли си извъртате думите и до кога?Не бих те съветвал да ходиш на съд. Ще разориш мъжа си и ще докараш безкраен срам на семейството си.
Твоя съпруг заплаши и жена ми. Какво има срещу нея? Каквото и да отговорите няма да продължавам. Очевидно сте некоректни хора и гадостите ви няма да имат край. Останете си със здраве.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: odisey - 16.07.2011 14:49
 *privet*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wwladoo - 16.07.2011 16:09
 *thanks *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: KapitanNemo - 17.07.2011 07:50
Не съм съпруг на гореупоменатата Велина, нямам нищо общо с "Изгубеният рай" и не мога да кажа нищо нито добро нито лошо за магазина защото много рядко пазарувам от там.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: MeTogu - 17.07.2011 11:48
А кой тогава сте?И защо така остро в онази тема за адреса на моя магазин?
Искам да се запознаем и да докажете това което твърдите.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kostur - 13.09.2011 10:37
 Надявах се да не пиша в тази тема , но какво да се прави.  *NO*
Искам да оставя един минус на Wwladoo  oт АкваВикторияБГ.
Мъха ,който си поръчах за 30 лв. беше пълен с планарии.
На едното от двете Коридорас Панда , които си бях поръчал преди това му липсваше опашката.
И пистията, която ми беше продал, беше цялата покрита с някакъв зелено синкав налеп.
Ако това са си нормални неща, моля да ме извините.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: dsimka - 29.09.2011 17:43
Здравейте, Приятели!

Искам да Ви предупредя, че попаднах на 2 магазина във Варна, където много успешно ми продадоха лозови клонки вместо мангров корен.
За едното съм си изцяло виновен аз, че не го погледнах отблизо, сложиха ми го бързичко в торба и понеже ме чакаше такси отвън... изчезнах.
На следващия ден ми върнаха парите и без да овъртат си признаха, че е лоза. Поради тази причина няма да цитирам кой е въпросният магазин.

От друг магазин закупих 2 мангрови корена. Те бяха в аквариум, хубави и кафяви. След като се прибрах у нас и започнах да ги мия установих, че единия отново е лозов клон. Загубил съм касовата бележка от този магазин... така, че не се върнах да направя рекламация.

В трети магазин видях мангрови корени и бях на 100% сигурен, че са мангрови. Реших да попитам все пак - мангрови ли са?
Продавачката се обади на собственика, пита го и ми сподели : Приличат на мангрови , но не са.
Този магазин се намира на ул Др. Пискюлиев, до Годзилата, срещу Кооперативния пазар. Мога само да ги похваля, че не ме излъгаха, а можеха.


С две думи. Внимавайте когато си купувате мангрови корени. Търговците съвсем съзнателно набутват лозови и други клони/корени вместо мангрови.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Иван Валентинов - 29.09.2011 18:39
Ами колега кажи имената на магазините за да не бъдат излъгани и други колеги,все пак тези дървета струват пари.Мисля че няма смисъл да се крие нещо когато става дума за измами което е некоректно :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 29.09.2011 19:11
То пък бива-бива но да не различиш мангров корен от лозов си е .. *dontknow*. Нищо де..въпроса си остава горещ за въпросните магазини.//
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Иван Валентинов - 29.09.2011 19:30
Аз съм "ЗА" да се пишат имената на магазините защото ми писна от тарикатчета вече които гледат само да лъжат и да правят пари на гърба на потребителите.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Асен Евгениев - 29.09.2011 20:16
Цитат на: Caxapa - 29.09.2011 19:11
То пък бива-бива но да не различиш мангров корен от лозов си е ..
Колко от начинаещите акваристи могат да направят разлика, мислиш? Че и не само начинаещи. Това си е
обикновена измама, къде от алчност, къде от неграмотност на продавачите.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: dsimka - 29.09.2011 20:36
Въпросният първи магазин се намира на бул "Съборни" 48 , близо до централна поща, срещу бившата дискотека КомиксКлуб..
Както вече споменах веднага ми върнаха парите.

Вторият магазин се намира на територията на самия кооперативен пазар. До плодовете и зеленчуците.
Не съм обърнал внимание какво пише на магазина като име.
На касовата бележка пишеше нещо от сорта на "АКВАТРЕЙД ... нещо си"
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Иван Валентинов - 29.09.2011 22:06
Мерси колега,поне да си знаем от къде да не ходим да пазарим,аз лично отдавна съм ги отписал тези 2 магазина но е добре и останалите колеги да знаят *DRINK*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Иван Валентинов - 21.10.2011 21:30
Искам да дам един ''минус'' за колегата Antuni,трябваше ми спешно един филтър,след като му писах 2 съобщения че ми е спешно не получих никакъв отговор.Според мен така не се гради репутация и не се право бизнес,трябва да се обръща внимание както на поръчки за 100лв така и на такива като моята за 15лв.Така колега се гради репутация а не като снимаш какви аквариуми си направил и какви подаръци има към тях.
Лека вечер  :ranting:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: TiratroN - 21.10.2011 21:59
Цитат на: dsimka - 29.09.2011 20:36
Въпросният първи магазин се намира на бул "Съборни" 48 , близо до централна поща, срещу бившата дискотека КомиксКлуб..
Името на този магазин е "Анди-зоо".
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: salamander - 21.12.2011 11:56
Супер недоволен от aquarium.bg, поръцах едни неща от там за подарък, от това което хората взеха, нищо не беше в вида показан на сайта. Храната им от показана опаковка стана в найлонена прозрачна торбичка запечатана. Филтъра който поръчах не одговаря на размера и дебита в сайта по малки са ( 10см), поръчах и нагревател е той е е с пет сантиметра по голям от размерите посочени в сайта. Писъх им на имейла двадена никакъв одговор.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: evgeni200 - 09.01.2012 14:14
Това май е за тук:
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2F15nx8qv.jpg&hash=6f667b8a33ae250820d9edf486555ee8370d04e8)
Снимката е на моя аквариум.
Аз пък се казвамЕвгени Еленков
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: trupai - 09.01.2012 14:34
Няма да е лошо да се обадиш на г-н Джамбазов и да му поискаш обяснение.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Асен Евгениев - 09.01.2012 14:38
Поне да се рекламират с аквариума на някой от другия край на света, пък те - на наш колега... icon_axe
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: terier4o - 09.01.2012 14:47
По принцип е много трудно да напишеш едно ЛС и да поискаш разрешение    *NO* .... . Пък и това е повод за гордост  , от толкова снимки в интернет на аквариуми  г-н Джамбазов е избрал точно снимката на Евгени .  Все едно да станеш победител в международен конкурс  по акваскейпинг   :-D , остава да разберем каква е наградата за 1во място  *ROFL* .  Евгени ЧЕСТИТО !!!
Честито и  на всички , които са се възползвали от ''професионалните'' услуги  на  Сергей Джамбазов !
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Асен Евгениев - 09.01.2012 14:52
Цитат на: terier4o - 09.01.2012 14:47
това е повод за гордост  , от толкова снимки в интернет на аквариуми  г-н Джамбазов е избрал точно снимката на Евгени....
Евгени ЧЕСТИТО !!!
Само дето никой не знае, че това е негов аквариум. Поне името му да беше написал.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: evgeni200 - 09.01.2012 14:57
И аз не знам ,че господин Джамбазов ми подържа аквариума 8-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Buhoff - 09.01.2012 15:18
"Поддръжка на аквариуми в дома и офиса. Стартиране на новозакупени аквариуми. Обслужваме на място. Аранжиране на аквариуми и помощ в отглеждането на аквариумни риби."

Ами да беше лепнал една снимка от тия дето ги поддържа или ги е аранжирал вместо да краде чужди снимки  *MODERATOR*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: slayerp5 - 09.01.2012 15:37
 :-D без думи, ех  *bg*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Nikiengi - 09.01.2012 15:38
Явно тези дето поддържа толкова и струват!  *MODERATOR*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: erho - 09.01.2012 16:55
Че той Сергей Джамбазов е член на форума писал се е като federal. :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: defilers - 09.01.2012 18:02
Цитат на: evgeni200 - 09.01.2012 14:14
Снимката е на моя аквариум.
Аз пък се казвамЕвгени Еленков

Последно Веселин или Евгени се казваш. Айде избер си 1 име най-накрая. Тая аква от 3 различни имена се показва като собствена. Сега ако Веско се е прекръстил на Евгени и не му е харесало и е минала на Сергей мистерията в разбулена  :-). Базика на страна, аквата е найстина красива и най-малкото е трябвало да му даде кредит собственика на сайта.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: evgeni200 - 09.01.2012 18:50
Получих имейл ,че снимката ще бъде премахната :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Sasho_Akulata - 12.01.2012 02:19
 :-( Здравейте колеги ЕДИН ОГРОМЕН - от мен за магазина срещу първо районно в Бургас !!!! Преди два дни купих риби за 30лв от там рибите са следните 2-ва Бели анцитруса 2-е Сребарни молинезии (бели) 2-е Гупи ендлер 2-е Лабео френатос  1-н Хелер за сумата която платих получих следното: в аквариум от както е стартиран не е имало нито една болна риба за два дена всичките ми риби се търкат яко в грунда. То се е видяло че е Ихтио  ама аз сега си блъскам главата защото имам 4 бременни черни гупи и една руска синя която и тя е бременна в аквариума имам едно родилно в което има 45-50 бебета от черните гупи и не знам сега какво ще оцелее а да не говоря и за другите си риби в аквата :'(  :duvar:  ТАМ ПОВЕчЕ НЯМА ДА ВЛЯЗА  >:o :'( *offtopic
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nikan - 12.01.2012 21:11
Здравейте, незнам дали тук е мястото да пиша,тъй като все още нямам преки впечатления от този интернет магазин който има банер в БАЕ http://aqua.titonia.net/ (http://aqua.titonia.net/) Писах им  имейл за 4бр риби в смисъл дали мога  да си поръчам 2бр мъжки и 2 женски и дали изобщо извръшват доставки в това време на които не ми беше отговорено, след няколко дни реших директо да ги поръчам в сайта им от 4дни нямам отговор на поръчката ми нито по имейл нито са се опитвали да се свържат по някакъв начин с мен!Въпросът ми е следният знае ли някой функционира ли този интернет магазин в който явно работят големи професионалисти както се рекламират или ако не работи  поне да известят това по нагледен начин за да няма и други като мен да поръчват и да нямат отговор! :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 12.01.2012 21:43
Извинявам се. Декември месец им писах по повод конкурса, но не получих отговор. Веднага ще скрия банера.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nikan - 12.01.2012 21:56
Благодаря, по този начин и други ще си спестят очакванията!Все пак е неприятно! *BRAVO*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: камен чочев - 16.01.2012 21:10
Здравейте, искам да предупредя тези, които поръчват от интернет, че от този сайт http://aquamarin-shop.de/ (http://aquamarin-shop.de/) лъжат, бавят заявките и ни имат за аборигени. Поръчах сол на Тропик марин, кофа, 25кг. След като закъсняха с повече от месец, коментара беше кво толкова, като бързам що си поръчвам от интернет. Времето за шипмънт указано под артикула  е един до три дни. И накрая вместо кофа 25кг дойде плик 20 кг.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zariio - 16.01.2012 21:18
Виждам,че парите ти минават през пейпал така че проучи въпроса и можеш да отвориш дискусия за въпросния търговец.Че не си доволен от това което ти е пратил.Парите са ти още в пейпал така че има голяма вероятност да ти ги върнат или въпросния търговец да ти изпрати точно това което си си поръчал.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: камен чочев - 16.01.2012 21:42
А тия от пейпал нямат никакво намерение да защитят купувача. След като повдигнах кейс ми поискаха доклад от полицията.ОТ ПОЛИЦИЯТА за пет кг сол. Тия просто не са в ред. А тия от сайта не знаят и какво продават. Отговорът име че са ми изпратили плик от 25kg , а кофата е двайсет кг. А то е обратното. Както и да е.  НЕ пазарувайте от http://aquamarin-shop.de/. (http://aquamarin-shop.de/.)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: hanuman - 17.01.2012 00:40
Аз солта( а и не само) си купувам от http://www.aquaristikshop.com (http://www.aquaristikshop.com). Много коректни, поръчвал съм доста пъти и не съм имал проблеми. Най-голямото забавяне беше 8 дена.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: камен чочев - 22.01.2012 19:22
Тъй като не предоставих полицейски доклад за липсващите 5 кг сол от Пейпал ме уведомиха, че много съжаляват, но не могат да решат случая в моя полза. Получавайки такъв отговор жена ми се поразчете из форуми и на всякъде мнението е едно - Пейпал защитават интереса ти за покупки на малка стойност (около 10 USD). Така, че внимавайте от къде какво поръчвате. А специално от този сайт се пазете http://aquamarin-shop.de/ (http://aquamarin-shop.de/)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: playback - 22.02.2012 13:47
незнам дали има отзиви за този магазин, но Минус от мен за Зоомагазин в Студентски град, до зала Христо Ботев

не съм си купувал нищо от там, няма и да си купя, защото персонала е изключително неучтив, раздразнителен и винаги в лошо настроение. Влезнах да поогледам за родостомуси, и бях готов да си купя, но като им видях отношението и се отказах.

И мъжа и жената са много дръпнати и неучтиви.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: todorov - 13.04.2012 00:57
Здравейте!
И аз искам да се оплача от един търговец, а той е - http://kamani.biz/bg/grund-za-aqvarium.html (http://kamani.biz/bg/grund-za-aqvarium.html) .
Аз съм от Ямбол.
Преди два дни се обадих на въпросната фирма,да си поръчам кварцов пясък.Госпожата която ми вдигна телефона,каза че не пращат по куриер с наложен платеж,да използвам услугата на куриера,която е покупка с куриер.
Отидох до офиса на Еконт,и поръчах, (бял кварцов пясък с фракция 3-5мм.). те да ми го купят.
До тук всичко ок. Момчето от куриерската фирма ми се обади,че е до фирмата и да уточним за последно такъв ли ще е пясъка.
Вчера пясъка го доставиха.
Като отворих първия чувал,какво да видя,пясъка не е бял,фракцията варира от 3-5-8-10мм.това добре,но като се вгледах видях много варовикови камъчета,боклуци а трябваше дори да е промит.Тествах с оцет и закипя.
Кажете,това коректно поведение ли е на Европеец.
По късно ще кача снимки на въпросния пясък.
Поздрави!


(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2Fa9pax0.jpg&hash=1791a2a6d403321af66e0baaa4b13b8482457edb)
Тук го чистя.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2Fwgqbm.jpg&hash=a7f2d84bf091226637e45cc7a857395582bc9eb0)
Това са варовиковите камъчета.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi43.tinypic.com%2Fn225op.jpg&hash=c541be2b4877b56b240ab0e747c3e74ea7f22224)
Чист.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F24bw7dg.jpg&hash=07667221312bc8c4abad03b232646ffa1305bda5)
Варовик.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi43.tinypic.com%2F2dsfngl.jpg&hash=a475cdc901ceadde6c00323b326de49b55537c0b)
Кварц.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi43.tinypic.com%2F1zyh5k6.jpg&hash=1538fe66d3bc20dd9ebfc35a1099ff72ba992524)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Luton - 13.04.2012 02:08
Разнеси им славата по форумите, това е добро възмездие...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: mitacheee - 19.04.2012 08:34
Направо им се обади и кажи че ще се оплачеш в защита на потребителите и да ти изпратят каквото трябва за тяхна сметка.Успех.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Дискус - 19.04.2012 12:48
Аз от тях съм купил поне 30 чувала и никога не ми се е случвало подобно нещо?!?!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: danielm - 19.04.2012 13:18
там само като кажеш, че е за аквариум и веднага ти дават 3-5мм.
дори и да искаш да си купиш някоя глупост не ти дават!!!
да не е станала някаква грешка с куриера.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Nikiengi - 19.04.2012 13:41
Цитат на: danielm - 19.04.2012 13:18
там само като кажеш, че е за аквариум и веднага ти дават 3-5мм.
дори и да искаш да си купиш някоя глупост не ти дават!!!
да не е станала някаква грешка с куриера.

Чесно казано и аз това си помислих!  :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 21.09.2012 12:38
Един голям минус за ЦИКОНИЯ! Днес реших да си заредя бутилките с СО в Цикония-Варна  над ХЕИ. Миналата година пак там ги зареждах. Тогава две от бутилките свършиха много бързо а третата изкара цяла година. Отдадох случката на неизправни вентили при мен и замълчах. Въпреки всичко, по памет помня, че ми напълниха повече бутилките отколкото сега  :buff:. Тогава беше друг работник на машината. Та днес отново отивам и започнаха едни подмятания, че бутилките ми не са оригинални-тоест в сиво боядисани. След това започна оглеждане  на вместимоста на бутилките и за има няма минута(не повече) на бутилка, бяха напълнени. Времето от една минута включва завиване и развиване на шланга към бутилката. Предния път всяк от бутилките е пълнеха за повече време а сега"храс-прас" и готово. При товарене в колата направих проба на всяка бутилка като  развъртях леко крана. Една от бутилките беше  =-O празна. Веднага се върнах и е напълниха. Но колко са напълнени и дали е качествено не смея да коментирам.  Като качествено имам предвид- пълни ма МАХ и с добро СО. Нека това да е предупреждение   и съвет към колеги които ползват услугите на този пункт за пълнене на бутилки да внимават, за да не останат неприятно изненадани.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Boromir - 24.09.2012 10:21
Затова следващия път слез до КРЗ ,,Одесос" (под моста). Там ще останеш доволен!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: DJER - 24.09.2012 19:56
Аз тия съм ги отсвирил отдавна, къде имам къде не , за кислорода им да не говорим, да в КРЗ- то са на най добри цени на тоя етап и КАЧЕСТВО ;-).
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: hyp - 25.09.2012 19:45
Цитат на: DJER - 24.09.2012 19:56
Аз тия съм ги отсвирил отдавна, къде имам къде не , за кислорода им да не говорим, да в КРЗ- то са на най добри цени на тоя етап и КАЧЕСТВО ;-).

Най-лесния вариант да разбереш колко (и дали въобще) са ги напълнили е като ги измериш с преносимо кантарче. Мериш празна бутилка, мериш пълна и сравняваш.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kiril_m - 20.10.2012 15:01
Давам отрицателен отзив за магазина на aquarium.bg на Подуенския пазар.
Магазинът е снабден добре, като цените са от най-ниските за акваристични стоки или поне така ми се струва. Но днес взех от там FungiStop на Tetra. Има допълнително залепени указания на български за дозировка върху опаковката. Посочена е доза 1,5ml на 20 литра. Зачудих се как точно да измеря половин милилитър. След като отлепих етикета на български, отдолу оригиналното упътване на английски посочва доза от 5 ml на 20 литра. Разликата е значителна. Ако не говорех английски нямаше да се занимавам да чета оригинала.
Извинявам се, ако текстът на български не е залепен от тях, но трябва да знаят какво продават.

Кирил
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 20.10.2012 18:35
Предполагам, че персонала на магазина не си лепи сам етикети с разяснения и указания на български. Ето защо  надали те са виновни в случая.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Heartwork - 20.10.2012 20:46
Минус от мен за http://zoomagazin.eu/index.php. (http://zoomagazin.eu/index.php.) Преди 2 3 месеца поръчах фин пясък за дъно. Уведомиха ме, че поръчката ми е потвърдена и че ще се изпрати. Но чаках 1 месец и нищо. Накрая ми пратиха емайл, че нямат такъв пясък и да ги чакам още 1 2 седмици да пристигне при тях и да им го пратят. Веднага отхвърлих поръчката.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Genadig - 27.10.2012 14:44
Огромен минус за зоомагазин зоосвят в близост до СУ..Звънях им да ги питам дали продават едно лекарство трипафлавин... в интернет сайта им лекарството струва 3лв, при закупуване от магазина им също. Казах на жената, че ще дойда да го взема. Отивам купувам го и изведнъж лекарството вече е с нова цена 3.50. Не съм за 50 ст, а за тъпото им отношение спрямо мен и може би и други клиенти. Интересно защо в сайта им стой старата цена http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_109&products_id=1008&zenid=23f6414902807afe2cf70efb6082f1de (http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_109&products_id=1008&zenid=23f6414902807afe2cf70efb6082f1de)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: goth - 20.11.2012 21:26
Един минус от мен за магазин Воден свят в благоевград,когато и да отида все е затворено и трябя а да взъня по телефона,а днес и на телефона никой не отговори.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Зоосвят - 24.12.2012 13:32
Цитат на: Genadig - 27.10.2012 14:44
Огромен минус за зоомагазин зоосвят в близост до СУ..Звънях им да ги питам дали продават едно лекарство трипафлавин... в интернет сайта им лекарството струва 3лв, при закупуване от магазина им също. Казах на жената, че ще дойда да го взема. Отивам купувам го и изведнъж лекарството вече е с нова цена 3.50. Не съм за 50 ст, а за тъпото им отношение спрямо мен и може би и други клиенти.

Здравейте,
един приятел - акварист ми спомена за "един огромен минус" в този форум. Прочетох поста и мислех изобщо
да не се занимавам...
Все пак ми се отвори време за четене и писане по форуми в тези неработни дни и мисля че е удачно
да завърша годината начисто - без лоши спомени за контактите ми с клиентите :)

Относно разликата в цените :

В " Правилата при ползване " http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=conditions (http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=conditions) на онлайн магазина изрично е записано: -> Цените в онлайн - магазина са САМО за Регистрираните Клиенти и не са обвързани с цените в реалния магазин. Написано е !

Който разбира от понятия като Търговска площ, Наем, Платена стока, Време за комуникация с клиентите ( при проблеми с рибките им е 10-15 мин.) ще разбере защо.

Винаги ,когато клиент се обади по телефона и поръча артикул от онлайн-магазина, го получава на цената от онлайн-магазина.
Просто казва : 'Аз се обадих за този артикул и идвам за него.'
Май не е сложно :)

Мисля че никой нормално - комуникиращ човек, занимаващ се с търговия, ще каже по телефона една цена и
след 2 часа - друга ! Просто ще затвори след година !

Все пак каня      Genadig         да дойде в магазина, да донесе закупеното лекарство, да си поговорим и изчистим недоразумението ( ако има )  като колеги акваристи и обещавам ако грешката е в нас да го обезщетя за създадените неприятни емоции и нанесените материални и психически вреди.

Ако не - здраве да е, ще го преживеем някак си.

Все пак акваристиката е за удоволствие ! И ако не ми е хоби и начин на живот - изобщо нямаше да се занимавам с това.  

Весели Празници от Зоосвят :)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: ico - 24.12.2012 23:25
Скоро същия се фръцна демонстративно и надали ще се възползва от поканата...  :-D
Цитат на: Genadig - 22.12.2012 22:21
Така е , сбогом има и други по-добри форуми  *thanks
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: tova_onova - 24.12.2012 23:38
Цитат на: ico - 24.12.2012 23:25
Скоро същия се фръцна демонстративно и надали ще се възползва от поканата...  :-D
Като гледам в момента е на линия  :-D
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Genadig - 24.12.2012 23:41
Ако има някакъв проблем, може да ми пишете на личен. То не пречи и тук, но не следя темите и няма да разбера за обсъждането на коментарите ми  :-D . След като звънях по телефона за да попитам за лекарството вие казахте една цена, а реално го продадохте на друга. Линка, който бях дал беше за да покажа каква стока съм купил, или поне фирмата ви.. защото ако напиша само зоо свят може да има и друг зоомагазин с това име, за това реших да направя това уточняване както и с адреса където се намирате. Лекарството не го пазя за да идвам до магазина ви. Не съм ви питал по телефона за сайта ви, а директно попитах за цената, казахте ми я, дойдох закупих лекарството с 50ст разлика. Въпреки всичко всеки си има гледна точка. Весели празници!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Genadig - 24.12.2012 23:42
Цитат на: tova_onova - 24.12.2012 23:38
Като гледам в момента е на линия  :-D

Ако имаш нещо да ми казваш може да ми пишеш.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Nikiengi - 25.12.2012 10:16
Цитат на: Genadig - 24.12.2012 23:42
Ако имаш нещо да ми казваш може да ми пишеш.

Колега, тука не сме деца и гледаме взаимно да си помагаме, не дей да се обиждаш за глупости! Принципно модератора е прав, още повече и че има правило, да де се обсъждат техните действия, с което по принцип сме се съгласили! В края на краищата си се регистрирал не за да се сърдиш, а да получиш ПРАВИЛЕН съвет, което наистина можеш да получиш. Ти си имаш мнение, но и другите също, просто давай по спокойно и ще си много по-добре. А и наистина може да научиш много!  *DRINK*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 25.12.2012 10:26
Заключвам темата до приключване на празниците.  *DRINK*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: geroff - 13.02.2013 19:27
Един минус за Магазин Зооцентър - София, Хит. Исках да си закупя определени растения, когато попитах за цените, обявиха ми цена за 1 кофичка hemianthus callitrichoides cuba - 15 лева. Оставям настрани факта, че всички растения не бяха хич в добро състояние. Пича там, започна да ме убеждава, че то така си изглеждало..........
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zariio - 13.02.2013 19:37
Ако не се лъжа в началото там растенията бяха на Тропика а те са си скъпи.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: geroff - 13.02.2013 19:43
Цитат на: zariio - 13.02.2013 19:37
Ако не се лъжа в началото там растенията бяха на Тропика а те са си скъпи.

Тези специално бяха от Чехия. Верно е въпрос на избор да купуваш или не, но все пак.... това са безбожни цени....
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Vivarium Center - 13.02.2013 20:31
Цитат на: zariio - 13.02.2013 19:37
Ако не се лъжа в началото там растенията бяха на Тропика а те са си скъпи.
Дори и с транспорта пак не би трябвало да са на тази цена. Растенията на тропика са малко по скъпи от конкуренцията, но са изключително качествени.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: geroff - 13.02.2013 20:57
Да се оправят, просто исках да споделя, други колеги да не се лъжат от тези цени и сладкодумните продавачи...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: grigor nakov - 13.02.2013 23:35
Тези растения ги купуват от ,,Подуенския пазар,, и ги продават в Хитовете на София (Младост,Люлин) ;-) :-P
Само рибите са им вносни от Чехия
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zariio - 13.02.2013 23:40
Цитат на: 6ebeka - 13.02.2013 23:35
Тези растения ги купуват от ,,Подуенския пазар,, и ги продават в Хитовете на София (Младост,Люлин) ;-) :-P
Само рибите са им вносни от Чехия

И етикетите на Тропика ги печата бай Пешо пак на пазара нали?

6ebeka хайде стига сме се излагали,не всички са измамници ;-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kuvert - 15.02.2013 00:46
Цитат на: zariio - 13.02.2013 23:40
И етикетите на Тропика ги печата бай Пешо пак на пазара нали?

6ebeka хайде стига сме се излагали,не всички са измамници ;-)
Точно тези са измамници. Има едно кралско жако при тях.Отивам първият път и питам-на каква възраст е? На 4 месеца. отивам след месец пак. На каква възраст е? На 4 месеца! А те очичиките му направили жълт ореол като на едногодишен папагал. Отивам трети път и му викам на оня-тоя папагал надявам се вече не е на 4 месеца.А той ме гледа едно учудено и не знае какво да каже...
Аз моя до 5 месец го дохранвах ръчно,за да изгради добра имунна система,а продавача в хита в Люлин ми обяснява как на 4 месеца жули семки по цял ден.... Хигиената точно в неговата клетка беше ужасна,щом и на децата ми им направи впечатление!
Относно цените-единият път ми обявява цена за ХЕЛЕНА 2,50, следващият път 3,50. Питам го-абе пич, защо не са Ви написани цените-не ми е приятно да разпитвам за всичко,което ме интересува и няма цена. А той ми измърмори нещо и замина да обслужва друг клиент.
Втори случай-купувам щурци за тарантула.Искам 3 броя и докато му обясня какъв размер ми трябва-той хвана най-големите. Разбрахме се да ги смени за най-малките.Трите малки щуреца (ама съвсем дребни) на размери колкото един голям. Но на касата се оказва,че цената е за брой без значение за размера.
Трети случай: Искам специална храна за кралско жако-гранулирана. Нямат в наличност. Бърза справка с доставчика и цената е обявена-24 лева след 4 дни.
Влизам в кварталният зоомагазин в надежда,където НИКОГА не бяха чували за тази храна. Бърза справка с дистрибутора,който се оказа в Люлин и още същият ден получих храната за 19,50 лева. И се чудя-от надежда до пазара на люлин,където е дистрибутора са около 4 км. От хита до пазара на люлин са около 2 километра. Явно търговците от ХИТ-а до люлин минават през централна гара,за да оправдаята 4-те дни за доставка и цената с около 5 лева отгоре!!!
А-и още нещо-2 дни чаках да направят справка и да ми кажат от кой развъдник е жакото,което продаваха,понеже имах интерес за птицата! Твърдо бяха убедени,че е излюпен в БГ,ама не знаели точно къде.Иначе веднага изтъкнаха,че имат надлежни документи за произход.
Минавам често от там и влизам да се любувам на пернати и рибки. Но като цяло оценката ми клони по-скоро към отрицателна в частта продажба на жива стока. Иначе за храни и аксесоари може да са много добри. Лично аз не купувам-цените им са доста завишени!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zariio - 15.02.2013 00:53
Аз говоря за растенията на които има стикер Тропика.От километри си личат като качество.Та не ми се вярва да са от пазара.
А относно всичко останало което си написал не знам от птици и храна за тях не разбирам но не ми се вижда ненормално да ти вдигнат цената с няколко лева от вносителя дотам.Що трябва да ти продават на дистрибуторска цена?
Сега някой да не си помисли че съм на тяхна страна :-D
Влизал съм веднъж и нищо не ми грабна окото но и мразя някой като ги говори едни за измами подмяни и тн без доказателства.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kuvert - 15.02.2013 00:56
Конкретната храна е на ВЕРСЕЛЕ ЛАГА и се оказа,че дистрибуторската цена е твърда за веригите магазини, а печалбата за търговеца се отбива от доставната цена. Но не и в ХИТ-а!
Незная кога си ходил да видиш растенията им, но последният път преди около месец,когато минах оттам бяха в ужасяващо състояние.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: easternalien - 15.02.2013 07:29
Цитат на: kuvert - 15.02.2013 00:56

Незная кога си ходил да видиш растенията им, но последният път преди около месец,когато минах оттам бяха в ужасяващо състояние.

Почти винаги са в такова състояние! Поне веднъж месечно минавам от там и е рядкост да се види растение в добро състояние.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Miroslav 1987 - 19.02.2013 15:11
Здравейте колеги направих поръчка преди 2 дни от онлайн магазина http://www.aquarium.bg/DajanaPet/Praparati/Tabletki-za-dyno/Plant-Root-100ml./60br.html (http://www.aquarium.bg/DajanaPet/Praparati/Tabletki-za-dyno/Plant-Root-100ml./60br.html) на няколко артикула и един от тях беше тор на таблетки Dajana Plant root 60 бр на цена от 9,80лв и днес ми пристигнаха и реших да ги преброя защото половината таблетки ги бях обещал на приятел и какво се оказа при броенето не са 60 бр а 49 бр а на кутията и в сайта пише ясно 60 бр и другото което е на съмата кутия има цена залепена 9,20лв аз съм ги платил на 9,80лв.От там звънах на телефонът им и обясних случая ,а те ми отговориха така"Какво може да направим цената може и да не е същата но е горе долу сходна дали ще е 9,20лв или 9,80лв те били близки и за таблетките ми обясниха че нямали представа така ги получавали.Но ми обещаха конпенсация при следваща поръчка.Нека който си купува някаква тор на таблетки да си ги преброй,защото информацията не е вярна нито в сайта нито на кутията от производитела .
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: lord_vetinari - 23.02.2013 18:26
Цитат на: goth - 20.11.2012 21:26
Един минус от мен за магазин Воден свят в благоевград,когато и да отида все е затворено и трябя а да взъня по телефона,а днес и на телефона никой не отговори.


Има си работно време, а когато ни няма оставяме и табела. Все пак се занимаваме и с поддръжка на аквариуми по домове и заведения, както и с изработка на аквариуми и шкафове - понякога се налага да отсъстваме - работата на магазин за акваристика не е само продажба на риби и храни!!! Телефона ако не сме го вдигнали, най-вероятно сме били до лакти в някой аквариум!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nikiK - 28.02.2013 18:53
Не знам дали е за минус, ама кво става с тоя магазин Дискус - София в кв. Стрелбище!?
Три пъти  минавам през последния месец в рамките на работното им време / последно днес в 18.00 ч./ и е все затворен!?
Сложете една бележка поне бе....закрит ли е, не ви се работи ли, или там каквото и да е!! :karamse:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: DISCUSBG - 28.02.2013 20:14
Бележка има сложена - ЗАТВОРЕНО. Трябва да има и пояснения ли? Не вярвам когато си болен, да си слагаш бележка на вратата - В БОЛНИЧНИ СЪМ.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zariio - 28.02.2013 20:21
Цитат на: DISCUSBG - 28.02.2013 20:14
Бележка има сложена - ЗАТВОРЕНО. Трябва да има и пояснения ли? Не вярвам когато си болен, да си слагаш бележка на вратата - В БОЛНИЧНИ СЪМ.

Е айде по-спокойно да го даваме.Няма нужда от нервни изблици.Когато е веднъж ок но когато ако е така както казва човека три пъти през работно време е затворено вместо да се нервите разберете наистина къде е проблема и ако е болен персонала не виждам проблем да го упоменете.

ЦитатНе вярвам когато си болен, да си слагаш бележка на вратата - В БОЛНИЧНИ СЪМ.

А тая глупост няма нужда от коментар!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: stanilabg - 06.03.2013 16:30
Извинявам се, че се намесвам.
При нас слагат бележки от рода на:
Магазина ще е затворен от... до..., поради еди какво си - отпуска, технически проблем и т.н.

П.П. Че е ЗАТВОРЕНО, вижда самия клиент, няма нужда от бележки. :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: niki110 - 07.03.2013 18:32
Един огромен "-" за търговеца mi6okalkana.Все съм мислел,че има несериозни хора ама като него не бях срещал скоро.Миналата седмица на 27.02 му пратих ЛС с въпрос дали има холанска трева,едропореста гъба и син плексиглас и ако има да ми каже ориентировъчна цена,на 28.02 ми отговори,че има и ми бе написал сума която ме удовлетворяваше.Чухме се по тел и се разбрахме да му върна на ЛС точни размери и данни къде да ги прати като каза че ще ги пусне в петък понеже не можел същия ден.Съботата нямах пратка по-тел.ми каза че бил заети и в понеделник щял да ги прати,уви във вторник отново ги нямаше като оправданието бе че ходил до планината и не успял.и така всеки ден оставаше за следващия.вчера се чухме преди обяд и понеже каза,че бил некъде на шумно място щял да звънне след 5 мин.е колеги още си чакам 5-те мин. а когато аз го търся вече не ми отговаря....................Вие си направете изводите колко е точен камо ли ако му поръчате аквариум да ви направи *MODERATOR*Сега незнам какво да правя защото ако поръчам на някой друг колега а той благоволи да ми ги прати през това време ще излезне,че аз поръчвам а после се отказвам
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: митко - 07.03.2013 18:35
Отговорът е прост.Поръчай си от другаде.В случая и да ги прати и да ги откажеш си в правото си.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: ARCHEON - 12.03.2013 10:12
Внимавайте ако поръчвате от този доставчик!
Защото изпитах безумието на клаузите им за рекламация лично.
Въпреки, че стоката беше видимо дефектна и въпреки "ненормалното" обяснение, че всички от този вид били такива и те нямало какво да направят,транспортът и двете посоки беше за моя сметка!!!
Пълно безумие!
А това е "основанието" му:

при условие, че желаете да върнете грешно изпратена стока, която сте закупили от нашия интернет каталог, моля да посочите това във формуляра за подаване на рекламация или на някои от електронните адреси, посочени на сайта ни.

Подобен тип замяна може да бъде изпълнена ЕДИНСТВЕНО И САМО след като Вие изпратите сгрешения продукт до адреса на фирмата. След като неговата функционалност и изправност бъде тествана, ще Ви бъде изпратен нов артикул.

Ако желаете да върнете стока, която сте закупили от нашия интернет каталог и да Ви бъде възстановена сумата, заплатена за нея, това може да стане в 7 /седем/ дневен срок от нейното закупуване. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е потребителят да попълни и изпрати писмено своето решение посредством формуляра за подаване на рекламация на нашия сайт или на някои от посочените електронни адреси. ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ СА ЗА СМЕТКА НА ПОДАТЕЛЯ НА РЕКЛАМАЦИЯТА!
*bg* *bg* *bg*

Повече от български "търговци" НЕ!
Всеки китайски търговец е по-коректен!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Стоян Михов - 12.03.2013 12:06
Благодаря ти за това мнение, предстои ми да си купя радиатори оттам, ти какво си си взел, което е дефектно? Няма ли опция на куриера - за отваряне преди плащане? Между другото си има Комисия за защита на потребителите, пусни жалба при всички случаи.

Ето ти цитат от закона:

Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на седем работни дни от датата на получаване на стоката. В този случай търговеца е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват в брой, чрез наложен платеж или по банкова сметка на клиента. Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. Търговеца има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство. В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: ARCHEON - 12.03.2013 12:57
Взех си радиатори и една стойка за телевизор, която ще ползвам за новата ми ЛЕД лампа.
Отне ми се 1 седмица в кореспонденция докато ми пуснат реални размери на радиаторите и сечение на профила им.
В крайна сметка ги получих и с тях проблеми нямам.
Но стойката е друг въпрос. Точно рамото, което се вижда беше цялото нарането. Върнах го и отчайващият отговор беше, че всички рамена които имат са такива наранени и единствено можели да го "пръснат" с малко спрей...
Но по смешното и алогичното е, че дори рекламацията да е основателна, пак си плащаш транспорта в двете посоки! Това го няма дори в китайските сайтове:)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: tonino - 12.03.2013 13:02
 :-D  "Опция за преглед", дори и да не са отбелязали им звънят по телефона и искат разрешение. Ако откажат се отказваш и ти. Има опция и за тестване пред куриера в рамките на 15 минути. Тези опции са точно за такива случаи. Като им откажат няколко пратки ще затегнат дисциплината във фирмата.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Стоян Михов - 13.03.2013 10:07
Цитат на: ARCHEON - 12.03.2013 12:57

Отне ми се 1 седмица в кореспонденция докато ми пуснат реални размери на радиаторите и сечение на профила им.
В крайна сметка ги получих и с тях проблеми нямам.

Точно в същия филм съм сега чакам да проучат какъв е профила, колко тежи и т.н. я кажи ти какви си взе и какви са характеристиките че да ми спестиш време :) Аз съм им пуснал запитване за 145х35 и 165х35 мм едното го дават че тежи 5кг/ на метър, а другото 1,2 кг, уникум са просто.

пак ти казвам пусни жалба до КЗП, няма значение какво им пише в условията, каквото и да пише то не може да противоречи на Закона.
: 12-03-2013, 13:30:42
Цитат на: tonino - 12.03.2013 13:02
:-D  "Опция за преглед", дори и да не са отбелязали им звънят по телефона и искат разрешение. Ако откажат се отказваш и ти. Има опция и за тестване пред куриера в рамките на 15 минути. Тези опции са точно за такива случаи. Като им откажат няколко пратки ще затегнат дисциплината във фирмата.
Да, да допълня, понеже се оказа че доста хора си купуват по интернет радиатори и други електроники от ВИКИВАТ Пловдив, - след като направите пръчката ви излиза едно съобщение, че препоръчват пратката да се отвори пред куриера и ако има проблем да се направи констативен протокол. Точно това за което говори tonino. Пратки, които са над 100 лв са с безплатна куриерска услуга.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: ARCHEON - 13.03.2013 11:20
Това не отменя факта, че според техния сайт разходите за транспорт за пратките по рекламация са за сметка на клиента....което, очевидно е незаконно...., но какво да ги съдиш ли? *bg*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Antuni - 13.03.2013 12:22
Не никой не съдиш и не се занимаваш. Гледаш при съмнение че нещо не е както трябва благодариш им и се обръщаш и си тръгваш. Какво толкова сложно има.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: niky - 13.03.2013 12:33
Цитат на: Antuni - 13.03.2013 12:22
Не никой не съдиш и не се занимаваш. Гледаш при съмнение че нещо не е както трябва благодариш им и се обръщаш и си тръгваш. Какво толкова сложно има.

E точно това не е решението. Ако ги оставиш да си правят каквото искат, нищо няма да се промени.

Ще ви кажа как е в Германия - никой не отваря пратки и не проверява какво има вътре пред куриера.
Обаче, във всяка пратка първо има бележка за ретур, която ако не те кефи нещо в това дето си получил, изобщо няма нужда да се обясняваш, просто го слагаш в кутийката, лепваш му въпросната бележка, която си е с баркод и т.н и викаш куриера да дойде да я вземе. Не плащаш нищо! Разхода си е за изпращача. Това е в 14 дневен срок.

Ако пък имаш наистина проблем, просто пращаш номера на поръчката и другите подробности на федерацията на потребителите. И после само гледай какво става...ще ги разнищят. И солена глоба ще платят и всичко ще оправят.

Не я харесвам Германия, но тия неща ми липсват в милата родина. Защото няма ред и всеки си прави каквото иска.
Така че пиши жалба и не ги жали фирмите, които тъгуват на наш гръб.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Antuni - 13.03.2013 12:50
Цитат на: niky - 13.03.2013 12:33
E точно това не е решението. Ако ги оставиш да си правят каквото искат, нищо няма да се промени.

Ще ви кажа как е в Германия - никой не отваря пратки и не проверява какво има вътре пред куриера.
Обаче, във всяка пратка първо има бележка за ретур, която ако не те кефи нещо в това дето си получил, изобщо няма нужда да се обясняваш, просто го слагаш в кутийката, лепваш му въпросната бележка, която си е с баркод и т.н и викаш куриера да дойде да я вземе. Не плащаш нищо! Разхода си е за изпращача. Това е в 14 дневен срок.

Ако пък имаш наистина проблем, просто пращаш номера на поръчката и другите подробности на федерацията на потребителите. И после само гледай какво става...ще ги разнищят. И солена глоба ще платят и всичко ще оправят.

Не я харесвам Германия, но тия неща ми липсват в милата родина. Защото няма ред и всеки си прави каквото иска.
Така че пиши жалба и не ги жали фирмите, които тъгуват на наш гръб.


Нямах предвид да ги остави Ники. Просто от самото начало ако има нередност при пратката се прекратяват отношенията с фирмата изпращач за да не се стигне после до рекламации, връщане за сметка на клиента и т.н.

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Стоян Михов - 13.03.2013 13:36
Малко спам, за което се извинявам предварително, снощи по телевизията гледах част от сериала "От местопрестъплението: Маями", загледах се защото казуса беше много показателен, разследваха убийството на човек, който беше уж някаква откачалка, пускаше сигнали и жалби срещу всякакви нередности - че при комшийката му идвали много гости, че някой го засякъл кофти на магистралата, че в някаква кола се возили дете и мъж, който явно не му бил баща и .т.н. И когато накрая отидоха при сина да му кажат кой е убил баща му, му обясниха че всъщност баща му е истински герой, защото благодарение на него са затворили комшийката, защото се оказала проститутка, намерили са отвлечено дете, затворили са откачалник който кара като луд и т.н. И сина (над 20 годишен) докато подсмърчаше, каза "Татко не е бил откачалка, той е бил герой!"

Аз щях да се спукам от смях, но всъщност това е истината, навсякъде на запад услугите и търговците са много коректни, защото има обществена нетърпимост към всякакви простотии, и там хората не си чешат езиците и не псуват в неопределена посока, а просто веднага вдигат телефона и пускат жалба или ги дават под съд. И това е съвсем насочена политика, дори в някакви такива смешни (но много гледани) филми идеализират и стимулират това поведение и го насаждат на народа. Ще кажете че при нас няма смисъл защото няма да има ефект, не е точно така, във всичките случаи, когато съм пускал жалба е имало ефект. Друг е въпроса че много често не съм пускал жалба, защото аз също не съм бил много изряден, и в друг случай защото човека срещу който трябваше да пусна жалба изобщо не съществуваше в правовия свят, в смисъл не е регистриран като търговец.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: niky - 13.03.2013 15:26
Цитат на: Стоян Михов - 13.03.2013 13:36
И това е съвсем насочена политика, дори в някакви такива смешни (но много гледани) филми идеализират и стимулират това поведение и го насаждат на народа.

Aбсолютно верно. Нещо повече, всеки ден има предаване по един от каналите, казва се Ахтунг контроле,  което ще рече нещо като Внимание проверка. И дават как полицията, митниците и всякакви такива проверяват по магистрали, хващат контрабанда, ловят търговци в издънка, идвайки анонимни и цивилни и т.н.
За мен, като българче, някои от нещата са си направо издевателство над хората, като например да броят колко цигари над допустимото са сложили в куфара и после глоба за всяка цигара, но като цяло приветствам това поведение, и тази наказуемост.
Иначе няма оправия просто. Ама не ние го хващаме, те го пускат. Изобщо не го и пускат, ама го наказват и повече даже!
Един колега беше спрял до място за инвалид. Не на мястото, а до него, но застъпил леко с гумите очертанията. Познайте - 100 евро глоба. Няма не искам. Нарушил ли си - плащай. Да, малко абсурдно, в първия момент леко се стъписах като ми каза, ама това е начина. Ако не платиш веднага или в определен срок - глобата се увеличава драстично. Ако пак не платиш - в затвора.
Същото е и с търговците. Там глобите са космически. Затова никой няма и да си помисли да спори с теб за одраскан капак или нещо счупено. Веднага си го вземат обратно.

Та това е начина - търсене на правата.

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: manqka - 03.04.2013 19:32
Искам да дам отрицателен отзив за магазина в Бургас в Меден рудник до еврофутбола.Днеска бях там и просто каквото и да кажа ще е малко.Единия ми авер попита каква е тази риба.Ставаше дума за Kuhli. Познайте какво каза жената това е черна змиорка. Да не говорим за миризмата която беше зверски остра.Мъртви риби във всеки аквариум. Просто ужас .
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: щуката - 04.04.2013 09:30
границата между сигнал и донос е много тънка и преди да се достигне до някакви правни решения има един куп субективни решения от отделни индивиди облечени в някаква форма на власт...докато няма гаранции за моралното и честно отношение на известения властови орган,всяко оплакване ще е чиста злоба и предателство....например 3 ма души се уговарят да подложат на натиск даден човек,и подават серия от жалби-доноси,и "жертвата"ще бъде подложена на серия проверки при които трябва да доказва че е невинна....мисля че всеки свободен човек е невинен до доказване на противното ,а не виновен до доказване на противното ,както е у нас...най простия пример е с постоянните спирания от страна на кат за щяло и нещяло(проверка)  т.е. всеки спрян за проверка е потенциално виновен в нещо си и трябва да докаже че не е.... *privet*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Деян - 06.04.2013 23:27
Колега, искаш да кажеш че не трябва да се оплакваме, за да не доносничим ли? Според мен така доста начинаещи колеги се предпазват от откровено шарлатанското поведение на някои търговци.  :-)

Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: щуката - 08.04.2013 08:26
темата  е обширна и засяга доста аспекти,но като цяло"предпазва","наказане","глоба" и т.н. са думички и посоки които водят до временен ред,но до нищо добро в края на краищата,има думи като"информирам,образовам,дискутирам"и т.н. които имат много по траен и положителен ефект,както е и в тази тема изначално,просто негодувам срещу посоката веднага да се търси някава инстанция която да накаже виновника "за да не прави повече така" ,защото в тази инастанция работят индивиди чийто морал не е под същия контрол ,който те самите упражняват....така че модел от германия е неприложим в нашите условия защото няма да доведе до нищо добро освен облага за контролиращия,това имах предвид колега *privet*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: anasarka - 08.04.2013 09:00
Цитат на: щуката - 08.04.2013 08:26
темата  е обширна и засяга доста аспекти,но като цяло"предпазва","наказане","глоба" и т.н. са думички и посоки които водят до временен ред,но до нищо добро в края на краищата,има думи като"информирам,образовам,дискутирам"и т.н. които имат много по траен и положителен ефект,както е и в тази тема изначално,просто негодувам срещу посоката веднага да се търси някава инстанция която да накаже виновника "за да не прави повече така" ,защото в тази инастанция работят индивиди чийто морал не е под същия контрол ,който те самите упражняват....така че модел от германия е неприложим в нашите условия защото няма да доведе до нищо добро освен облага за контролиращия,това имах предвид колега *privet*
Колега ти сигурно или не си българин или си живял досега в западна Европа, дълги години.  Българина е много странно социално животно, неможеш да събереш 50-тина мутряги по анцузи и два часа да им обясняваш как нетрябва да си спират циганските БМВ-та на местата за инвалиди, и те после да кажат, "евала батка научих са". На такова животно трябва да му изправиш профила с желязото за да те чуе. Относно институциите със съмнителен морал си прав, ама то какъв ти е народа че какви да ти са институциите. Българите сме хора които обичаме свободията и си нямаме ни най-малка напревстава какво е свободата, а тя е отговорност. Точно модела от цивилизованият свят е важен, те западняците не са по-различни от нас, но си имат правила и наказания, ясни и точни. Има си камера сниман си за неправилно паркиране, и на другият ден ти одържат глобата, след 10-тият път ще гледаш как паркираш по 20 пъти за да си сигурен че е по правилата. В моя град имаме 3-4 коли немаркирани полицейски които правят само снимки из града на неправилно паркирани и движещи се с превишена скорост. Преди имаше булеварди по които се караше с по 100км/ч. ся се кара с 50 насякаде. Докато българите не разберем че носим отговорност за всяко наше действие, няма да се оправят нещата.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: щуката - 08.04.2013 17:37
мене повече ме притесняват паразитиращите администратори(около 2-4 пъти повече от необходимото)а не някакви си голопендовци дето от нямане на къде привличат вниманието чрез помпозност...и тез ,на които толкова се възхищавате са наследници на крепостни селяни , а ние сме наследници на имотни селяни.... при тях доносничеството произлиза от сервилност към господаря,за да не дойдат от светата инквизиция,сс,дс,и да поискат щерката за проба първо от господаря а после от жениха....
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: niky - 08.04.2013 18:16
Щуката, да разбирам ли, че сте продавач, от който е настъпило оплакване, или? Да не сте объркал риболовния форум с този за акваристика?!!

Защото тук много рядко се налагат наказания на хора, от които има оплаквания в Пазара. И къде ги видяхте тези администратори с 2-4 пъти повече от необходимото! Тук хората просто си казват мнението, не е другарски съд.

Както и да е..пишете извън темата. Просто ви отговарям. Последните ви мнения ще бъдат изтрити в близките дни, ако искате създайте си тема в Лафче и там си пишете на воля.

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Георги - 09.04.2013 13:39
Разделих темата. Другата е http://aquariumbg.com/forum/magazini/otnosno-nalyaganeto-i-kolichestvoto-co2-v-butilka/ (http://aquariumbg.com/forum/magazini/otnosno-nalyaganeto-i-kolichestvoto-co2-v-butilka/)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: geroff - 12.04.2013 21:05
Един минус за Вивариум център! Всичко добре, бързо точно и навреме доставено, ама като получиш друга стока вместо тази която искаш, малко кофти става!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Vivarium Center - 12.04.2013 21:31
Минусът е по-скоро за италианската фирма Anubias, каквото съм получил това съм изпратил, не съм сменял специално табелки. Като цяло работя с тази фирма за пръв и последен път, много ядове ми създадоха, колегата Aquadream може да се "похвали".

Обърканото растение ще бъде заменено или върнато, както пожелаете.

ПП Може ли снимка на растението, за да видим какво са изпратили?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: vi4o - 15.09.2013 17:41
Здравейте колеги! За да ви предпазя от това което си навлякох на главата пиша тук.
Поръчах си аз три уж "налични" при тях растенийца от www.extraplant.com (http://www.extraplant.com) като пишеше че ако са в наличност пристигат до 4-6 работни дни във рамките на Европа. ОК казвам си супер, но на 6-тия работен ден не виждам промяна в статуса на поръчката и пиша мейл на лицето за контакт. Съответно човека ми се извинява и ми казва че се бавят от разсадника. Дотук замълчах. Викам си "Ще почакам още една седмица". Да ама 4 дни след това ми пишат мейл че едно от растенията го нямали и да съм си изберел друго. ОК избрах ама му написах че не е нормално да се бавят толкова и че искам поне някаква отстъпка. После получавам мейл че отстъпка няма да получа и че растенията били от азия и още ги чакали във офиса им в Германия и от там ще ми ги пратят. Пратих им отново мейл да си променят информацията за времето на доставка. Та така със тези хубавци :D

П.П.
Между другото във статуса на поръчката във сайта им пише че растенията още са във разсадник във Европа(Nursery EU).
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: mi6okalkana - 16.10.2013 22:49
здравейте,
извинявам се за късният отговор по повод коментара на недоволният от моите услуги потребител niki110 от март месец тази година. Признавам че в рамките на няколко дни разкарвах поръчката му в колата и все не успявах да я пратя по куриера имах по-важни ангажименти тогава, но за да не остане клиента с лошо мнение се разбрахме да му дам лично поръчката тъй като той имаше път към Пловдив и така направихме среща и за да не се почувства ощетен заради забавянето реших да му подаря желаната от него гъба и останалите неща от поръчката които вече не помня.Бих бил благодарен ако колегата си направи труда да потвърди макар и късно за да не си мислят останалите потребители че не си държа на думата. Опитвам се да бъда коректен с клиентите коита са избрали мойте услуги понякога за жалост поради не зависещи от мен обстоятелства липса на достатъчно време и непредвидени усложнения съм разочаровал няколко клиента и потребители на форума но не е имало случай да не съм се извинил компенсирал и поел отговорността, ако някой друг има някакви по сериозни оплаквания бих се отзовал.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wesley77 - 26.10.2013 21:28
В зоомагазин "Микеле", жк. Младост 3 пък се опитаха да ми пробутат счупена родилна ваничка...ма не станА!  *JOKINGLY*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Goldfish911 - 19.12.2013 17:44
айде бях написал нещо ,но .. го изтрих всички да си останем със здраве ,сега като размислих не искам да плюя никого ,въпреки че ме взе за балък.. както и да е
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: gecatax - 08.01.2014 19:10
Един минус за магазина на Discus.bg в София кв.Стрелбище, ул."Нишава" 106.
Та обещах на приятелката ми да и купя мъжка Бета за коледа, и на 07,01,2013г. и викам да отидем до jumbo и после да минем през магазина да вземем. Влизаме, разглеждаме и няма Бети, питам аз бети има ли, а продавача ме пита какви, казвам мъжка бета търся, а той има само 1 останала. Понеже рибката беше синя, а това е любимия цвят на приятелката ми му казвам вземам я без да я погледна защото аквата беше качен направо на тавана в/у стелажите с другите. Та аз си разглеждам докато той слага рибката в торбата, гледам в 3 аквариума умрели риби и то залепени за дупките на вградения съмп от смукателната сила на филтъра. Викам си случва се да умре някоя риба от толкова много в аквата и го преживявам. След като я беше сложил в торбата аз си разглеждах за грунд че ще стартирам скаридарник, а той ми обяснява как нямало бизнес с бети в България, били скъпи не ги харесвали, имало смисъл да се внасят само за собствено удоволствие. Та купувам си аз грунд и храна за бетата и си тръгвам. Прибирам се и я слагам в аквата(30/30/30см. работи от над месец само с растения вътре, няма начин да не е завъртян цикъла) та слагам торбата с рибата да се изравни температурата и на 40-50мин. доливам по малко от моята вода в торбата, и по едно време гледам рибата с слепени перки, предните под главата се едно са изгнили а краищата на опашката и са бели. Бетата вече е в аквариума но е болна личи си, лежи на дъното без да мърда, да не говорим че няма сила да противодейства на филтърче 300л/ч. с флейта.
Приятелката ми е бясна, вика ако иде някой който не разбира или дори и да разбира и не я погледне като мен ще му пробутат болна бета. Както и да е аз ще я преживея една бета но някое малко дете което не разбира после има да реве като и умре рибката. Направи ми впечатление че и растенията който имаха като наличност (не повече от 10 вида) някой бяха в окаяно състояние. Лично аз повече там няма да ида, може би преди когато четях хубави коментари за магазина е било добре, но сега е нищо повече от квартално магазинче с болни риби. А докато пиша коментара рибата отслабва спрях филтъра за малко че се беше залепила за него, явно е късно за лекарства и повишаване на температурата. Щом и те не помагат.
Ето и няколко снимки на рибката докато беше в отделен съд с лекарство:

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.cc%2F3m3hchspx%2FIMAG0111.jpg&hash=288b8f6c843cba7d540b9c0b3c84b6f3ef3d336e) (http://postimage.org/)



(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.cc%2Fuezxd66qr%2FIMAG0125.jpg&hash=f1b59b7095ff2d9306ab2905c07a4ff5e6bc5d67) (http://postimage.org/)



(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs15.postimg.cc%2Fsoeuejat7%2FIMAG0126.jpg&hash=554efbdf041b58c49587fe1e544f3939c6ae3147) (http://postimage.org/)




(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.cc%2Ftzb4699ph%2FIMAG0127.jpg&hash=f5480034d53d28bc6c82c296383d69e88d279f94) (http://postimage.org/)




(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.cc%2F3s9xaarfp%2FIMAG0128.jpg&hash=663e7251305d9213a5a5c80340560c7df5c14b19) (http://postimage.org/)




(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs13.postimg.cc%2Fce48dif8n%2FIMAG0129.jpg&hash=1614d143c42877972ecd9775f7bf54acf5ad5bca) (http://postimage.org/)

Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: negepamopukc - 08.01.2014 20:52
Не защитавам или упреквам никой.

Казваш 30/30/30, което е равно на 27 литра. Филтър 300 л/ч, който спрямо изискването на Бетите ( течението трябва да е сведено до минимум) прави центрофуга в аквариумчето....  *CRAZY*
Утре, ще ида да го видя магазина. Не съм ходил от октомври.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: gecatax - 08.01.2014 21:52
Цитат на: negepamopukc - 08.01.2014 20:52
Не защитавам или упреквам никой.

Казваш 30/30/30, което е равно на 27 литра. Филтър 300 л/ч, който спрямо изискването на Бетите ( течението трябва да е сведено до минимум) прави центрофуга в аквариумчето....  *CRAZY*
Утре, ще ида да го видя магазина. Не съм ходил от октомври.
Флейтата е обърната нагоре така че не е кой знае какво, щом нито едно растение не се раздвижва. Виж снимката на рибата тя не може да се разболее така за 1 ден. На мен не ми е проблем че съм я взел болна, ще се опитам да я излекувам и поне ще знам че съм направил всичко възможно. Конкретно ако ходиш огледай аквариума с разборите там имаше 2 умрели, едната от който беше залепена на преградата на съмпа.
Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Joro V - 08.01.2014 23:24
Аз пък скоро мислех да пиша позитивен коментар за този магазин :) Не искам да ги защитавам, сигурно и ти имаш право, но последния път когато бях там (преди 3 седмици) ми направиха добро впечатление. Аквариумите бяха чисти (не видях умрели риби) имаше доста голямо разнообразие на риби, растенията - сравнително разнообразни и в добро състояние и много голям избор на корени и дървета за декорация. Всичко това е доста добре за неголям магазин, особено в сравнение с останалите магазини в София, които напоследък ме разочароват. Купих си и няколко риби - без проблеми са до момента, да чукна на дърво.
Пак казвам - сигурно имаш право в случая, но ще сгрешиш ако ги зачеркнеш окончателно... може просто да е било лошо стечение на обстоятелствата.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: gecatax - 08.01.2014 23:41
Цитат на: Joro V - 08.01.2014 23:24
Аз пък скоро мислех да пиша позитивен коментар за този магазин :) Не искам да ги защитавам, сигурно и ти имаш право, но последния път когато бях там (преди 3 седмици) ми направиха добро впечатление. Аквариумите бяха чисти (не видях умрели риби) имаше доста голямо разнообразие на риби, растенията - сравнително разнообразни и в добро състояние и много голям избор на корени и дървета за декорация. Всичко това е доста добре за неголям магазин, особено в сравнение с останалите магазини в София, които напоследък ме разочароват. Купих си и няколко риби - без проблеми са до момента, да чукна на дърво.
Пак казвам - сигурно имаш право в случая, но ще сгрешиш ако ги зачеркнеш окончателно... може просто да е било лошо стечение на обстоятелствата.
Подкрепям, бяха чисти аквариумите и затова си казах окей случва се да умре някоя, и наистина има голямо разнообразие на декорация, просто от говора на продавача че бетите нямали търсене и не си заслужавало да се внасят и т.н. останах с впечатление че просто Бетите не са им голям приоритет, а и като знам къде беше кекнат аквавариума, което все пак не ги оправдава че продават болни риби, впрочем откакто е в карантинния аквариум с лекарство вече плува, може и да я спася.
Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kamenov - 09.01.2014 11:03
Ако ми кажеш къде видя слепени и изгнили плавници на снимката на тази риба ще съм много благодарен ;)
Иначе за качеството на бетите наистина няма никакъв смисъл да се внасят по-скъпи от 5-6лв. сингапурски 68мо качество риби...

п.п. с 300л/ч глава въртиме цялото съдче от което си взе рибката ;) за информация то е с 9 прегради за бети и е около 30л. това ще рече около 33,3333л. в час за риба ;)

Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Nikiengi - 09.01.2014 11:17
А при каква температура се държат тези рибки, в случая не искам да вземам страна но масово по магазините (не конкретизирам Дискус в случая) съдовете с бетите на са с нагреватели, и колкото и да се отоплява помещението температурата при тези рибки е около 22 Со, което е много малко за тях, нормалната е 27-28 Со.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kamenov - 09.01.2014 11:48
27 градуса е температурата на бетите. Съдчето е с вграден в гърба филтър в които има както следва:
Вата, дунапрен, керамика, нагревател и връщаща помпа.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: gecatax - 09.01.2014 12:02
Нямам намерение да се занимавам с теб повече тъй като и рибката умря днес, но ще оградя местата който се виждат от снимките, предните и плавници освен че бяха слепени бяха и червени и нагнили както и под тях корема имаше голямо бяло петно. Лично аз не видях да има нагревател при бетата, а и ми стана интересно защо хвана вода от долния аквариум, а не от аквата на бетата след като имаше толкова празни клетки, още там рибата изживя шок според мен.Та както и да е вече рибата е мъртва така че не мисля да продължавам спора казах моята страна.
Ето и оградените снимки на някой се вижда колко са червени плавниците.


(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.cc%2Fhqcc9z45f%2FIMAG0111.jpg&hash=99be69846f0d5784d93713730a3801e14bf227de) (http://postimage.org/)



(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs21.postimg.cc%2Fimpgpum2f%2FIMAG0121.jpg&hash=e3287921e18dcfac03ea233cd9179aec7bc65b9d) (http://postimage.org/)



(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs8.postimg.cc%2Fc90c4sbf9%2FIMAG0127.jpg&hash=eaae997deea6b941fe8893676df72d9472463638) (http://postimage.org/)



(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.cc%2Fuucupjpvx%2FIMAG0129.jpg&hash=3fac23f022e2f67fad6fd0254b38ae66f0f4c654) (http://postimage.org/)

Пак ще кажа за декорации наистина има много и голямо разнообразие, някой от растенията бяха в перфектно състояние, но някой като бликсата бяха в окаяно лишено от торене и осветление състояние, имаше много красиви и здрави риби, но имаше и не дотам здрави, за морския не коментирам, защото не му разбирам.
Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kamenov - 09.01.2014 12:07
Спор няма...
Взимам вода от долния аквариум защото не може да се гребне в горния с канчето. Това което си оградил е част от цвета на рибата. Относно нагревателя няма смисъл да го коментираме, той не се вижда от клиентите, защото както казах е във филтъра. Произволни снимки от нета на риби със същия "проблем".
http://www.e-aquarium.com.au/images/blue-fin-betta.jpg (http://www.e-aquarium.com.au/images/blue-fin-betta.jpg)
http://animal-world.com/encyclo/fresh/anabantoids/images/Betta%28bluemale%29WFA_C3152_med.jpg (http://animal-world.com/encyclo/fresh/anabantoids/images/Betta%28bluemale%29WFA_C3152_med.jpg)
http://i1322.photobucket.com/albums/u577/Shelster8/image-2_zps0d300ca6.jpg (http://i1322.photobucket.com/albums/u577/Shelster8/image-2_zps0d300ca6.jpg)
http://images.sciencedaily.com/2009/06/090629100649-large.jpg (http://images.sciencedaily.com/2009/06/090629100649-large.jpg)
http://www.aquariumfish.net/images_01/betta_male_blue_with_red_111026a5_w0640.jpg (http://www.aquariumfish.net/images_01/betta_male_blue_with_red_111026a5_w0640.jpg)

Съжалявам за рибата.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 09.01.2014 12:31
Всъщност, ако си купиш телевизор и той се повреди имаш право на замяна или ремонт. Ако си купиш развалена стока, с касовата бележка можеш да отидеш и да я върнеш. В случая такива екстри съществуват ли?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kamenov - 09.01.2014 12:51
Въпреки, че според мен бетата напусна магазина в добро здраве ще я заменим.
За съжаление мъжки бети в момента нямаме, но се ангажирам да я заменим, когато има ако клиентите са съгласни.

ПП: Оказа се че имаме един червен мъжки, не е чак с такива перки но не е лош. Свържете се на Л.С. ако го искате...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: lord_vetinari - 18.01.2014 09:32
1. От това което виждам - на бетата и няма абсолютно нищо.
2. Тези риби имат навика с дни да стоят легнали и на едно място, особено след пренасяне.
3. В зимния сезон да поддържаш в наличност 10 вида растения си е доста трудно!
4. Това, че аквата е стартирана преди месец не означава, че може да поддържа живот.
5. В разделен на 7 аквариум с бети ползвам 200 л/ч
Стига сте плюли по магазините!!!
В 90% от случаите си храните рибите с чернодробни помии `щот е по-евтино и после другите са ви виновни!
Акваристиката не е евтино хоби - крайно време е да го разберете и да спрете да мъчите рибите!

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: gecatax - 18.01.2014 21:35
Цитат на: lord_vetinari - 18.01.2014 09:32
1. От това което виждам - на бетата и няма абсолютно нищо.
2. Тези риби имат навика с дни да стоят легнали и на едно място, особено след пренасяне.
3. В зимния сезон да поддържаш в наличност 10 вида растения си е доста трудно!
4. Това, че аквата е стартирана преди месец не означава, че може да поддържа живот.
5. В разделен на 7 аквариум с бети ползвам 200 л/ч
Стига сте плюли по магазините!!!
В 90% от случаите си храните рибите с чернодробни помии `щот е по-евтино и после другите са ви виновни!
Акваристиката не е евтино хоби - крайно време е да го разберете и да спрете да мъчите рибите!
Абе човек аз знам кое колко струва, брат ми е хвърлил за неговите над 5000лв. всичко което съм направил с стартирането на аквариума и поддръжката му той ми го е казал, и след като проверих всички параметри на водата и му ги пратих да се консултирам и с него не само с профила на рибата все пак той ги погледна от друг не български сайт и каза че са супер.Плюс това когато той замина за Малта аз гледах 3-та му аквариума с риби който бяха взети от него през 2009г. и до ден днешен няма нито една умряла, единствено продадох скалариите и някой растения по негово желание защото станаха големи и искаха поддръжка, а аз съм студент вече и майка ми и баща ми няма как да ги гледат.Параметрите бяха в норма, рибата не е била на студено, от  магазина за 1 мин до колата и за 7 до нас.След което климатизиране и напасване към моята вода(протече за 5-6 часа) на следващата вечер рибата беше умряла.И не не е много похвално да имаш 10 вида растения в зимния сезон, той аквариума си му поддържаш температурата така ли и иначе, а и проблема не бяха 10-те вида, а това че някой бяха в много лошо състояние.Аз спирам спора вече и няма да се занимавам рибата умря, и стига с този прословут филтър "центрофуга" ти имаш на 7 клетки 200л/ч ама са празни и няма нищо вътре сигурно, а аз имам много растения както казах + че флейтата е нагоре и филтъра е така ограничен че да не мръдне и едно растение, което си показва че филтрацията е слаба.
Поздрави и лека!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Nikiengi - 18.01.2014 22:50
Цитат на: lord_vetinari - 18.01.2014 09:32
1. От това което виждам - на бетата и няма абсолютно нищо.
2. Тези риби имат навика с дни да стоят легнали и на едно място, особено след пренасяне.
3. В зимния сезон да поддържаш в наличност 10 вида растения си е доста трудно!
4. Това, че аквата е стартирана преди месец не означава, че може да поддържа живот.
5. В разделен на 7 аквариум с бети ползвам 200 л/ч
Стига сте плюли по магазините!!!
В 90% от случаите си храните рибите с чернодробни помии `щот е по-евтино и после другите са ви виновни!
Акваристиката не е евтино хоби - крайно време е да го разберете и да спрете да мъчите рибите!

Абе колега, ти от небето ли падаш! Нали не си мислиш, че в този форум само ти разбираш от Бети!
Определено си мисля, че всичките ти точки по-горе, с изключение на т. 4 са много неточни (да не използвам друг израз). Бетичката определено е много болна и то не от ден-два, а поне от седмица, съдейки по заболяванията. Няма такива бети (освен болните) дето стоят легнали на едно място, дори и след пренасяне, за сведение след пътуване по Еконт 16 часа, купени от мен бети и пуснати в аквариума след 5 мин. не само обикаляха и се ежеха, но даже се и хранеха! Тва пък за растенията даже няма да го коментирам, през зимния сезон могат да се гледат растения много по-добре, отколкото през летния, дано се сетиш сам защо! А пък аз гледам 12 бети в разделен аквариум с 200 л./ч., ама е много важно през какво минава водата преди да мине през тази глава, а имам не-само тези 12, в момента са ми налични към 50! И това го казвам, не че искам да оплюя магазините, те по принцип и нямат нужда от защита, а защото ти пишеш без да разбираш.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: lord_vetinari - 18.01.2014 23:06
Цитат на: Nikiengi - 18.01.2014 22:50
Абе колега, ти от небето ли падаш! Нали не си мислиш, че в този форум само ти разбираш от Бети!
Определено си мисля, че всичките ти точки по-горе, с изключение на т. 4 са много неточни (да не използвам друг израз). Бетичката определено е много болна и то не от ден-два, а поне от седмица, съдейки по заболяванията. Няма такива бети (освен болните) дето стоят легнали на едно място, дори и след пренасяне, за сведение след пътуване по Еконт 16 часа, купени от мен бети и пуснати в аквариума след 5 мин. не само обикаляха и се ежеха, но даже се и хранеха! Тва пък за растенията даже няма да го коментирам, през зимния сезон могат да се гледат растения много по-добре, отколкото през летния, дано се сетиш сам защо! А пък аз гледам 12 бети в разделен аквариум с 200 л./ч., ама е много важно през какво минава водата преди да мине през тази глава, а имам не-само тези 12, в момента са ми налични към 50! И това го казвам, не че искам да оплюя магазините, те по принцип и нямат нужда от защита, а защото ти пишеш без да разбираш.
А на теб сигурно трябва да ти викаме "разбирача" - аман от професори...и да "гледаш" и "развъждаш" растения са 2 коренно различни неща, г-н Крал на Бетите!!! На практика в момента и вноса и местното производство са почни в застой - изключвам 2-3 бутикови търговци с още по-бутикови растения.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Nikiengi - 18.01.2014 23:22
Не колега, не е необходимо да ми викаш както и да е, но самия факт, че ти знаеш че по магазините има или няма растения, а аз не съм търсил защото не ми се налага повече от две години говори сам по себе си.  :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: lord_vetinari - 19.01.2014 10:11
Цитат на: Nikiengi - 18.01.2014 23:22
Не колега, не е необходимо да ми викаш както и да е, но самия факт, че ти знаеш че по магазините има или няма растения, а аз не съм търсил защото не ми се налага повече от две години говори сам по себе си.  :-)
Самия факт, че не можеш да вденеш какво се опитвам да кажа говори сам по себе си! Опитвам се да обясня, че магазинът не всеки път може да зареди и поддържа наличност от растения, поради независещи от собствениците и работниците причини, а това че ти имаш много и различни растения в аквариумите си е  похвално! Не гледай всеки път от своята камбанария - постави се на мястото на средностатистическия търговец, който по няколко часа на ден обяснява на клиентите, че не може скалария да вирее в кръгла колба 5 литра, колкото и да им харесва! И нещо за модът, който ми е изпратил заплашително съобщение - От кога иронията и сарказмът са извън правилата в този форум? "Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка мракът е близо..." - тълкувай си го сам!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zariio - 19.01.2014 10:42
Цитат на: lord_vetinari - 19.01.2014 10:11
Самия факт, че не можеш да вденеш какво се опитвам да кажа говори сам по себе си! Опитвам се да обясня, че магазинът не всеки път може да зареди и поддържа наличност от растения, поради независещи от собствениците и работниците причини, а това че ти имаш много и различни растения в аквариумите си е  похвално! Не гледай всеки път от своята камбанария - постави се на мястото на средностатистическия търговец, който по няколко часа на ден обяснява на клиентите, че не може скалария да вирее в кръгла колба 5 литра, колкото и да им харесва! И нещо за модът, който ми е изпратил заплашително съобщение - От кога иронията и сарказмът са извън правилата в този форум? "Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка мракът е близо..." - тълкувай си го сам!

И откога е заплашително да кажеш на някой да го дава по-спокойно след като очевадно говори с ирония?
Осъзнаваш ли,че както ти го казва и Ники почти всичко от първия ти пост е невярно?Как реши,че бетата е абсолютно здрава?Твоите здрави бети по този начин ли изглеждат?
И въобще какво целиш с включването си при положение,че има решение на проблема?
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: DISCUSBG - 19.01.2014 12:58
 Пожелавам на всеки квартал по едно такова малко, обикновено, квартално магазинче, може и по две-три да има, още по-добре!Дано да имат много работа и по-малко недоволни клиенти! *privet*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 19.01.2014 14:15
Тази тема както и другата тема с отрицателни отзиви не са създадени да си разтягате локуми и да вземате страна. Темите са създадени за да се видят както плюсовете, така и минусите . Търговеца е  изявил готовност да даде друга рибка с замяна на загубената.  Всички останали коментарии кой как гледал  растения и какви риби предлагал за аквариуми тип колба са чист СПАМ. Нека не се налага да заключваме и тази тема докато се уталожат страстите!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: DISCUSBG - 19.01.2014 16:53
  *dontknow* *UNKNOWN* *UNKNOWN*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Drago Rs - 20.01.2014 11:07
Здравейте,до скоро имах проблем с Ихтио.Отидох в магазина на Тропикал в Русе.Питах момчето което продава дали имат нещо за ихтио и тои почна да ми предлага храна за рибки.Казах му,че това е болест и тои отиде при медикаментите и почна да ми чете кое за какво е.Питах го не знае ли кои препарат за какво е вика не.Така,че исках да кажа че момчето което продава там не е много запознат с това какво продава :) отнася се лекарствата :) Храните по ги знае коя за какво е.За рибките не знам не съм пазарувал от там виждат ми се надути цените.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Nikee19 - 20.01.2014 23:36
да и аз не съм доволен от този магазин цяло лято ме лъгаха ,че ще получат тестове 5 in 1 и аз се отказах да ги питам повече скоро пак ми трябваше нш което е от техните продукти не помня какво беше те го нямат
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kuvert - 31.01.2014 19:41
От мен минус за "Моя Зона". Поръчах си вчера артикул от онлайн магазина им и във формата посочих,че ще го взема от магазина им на бул. Сливница 84. Получавам днес обаждане,че артикула е наличен. Качвам колата,пускам GPS-а  и отивам на посоченият в сайта им адрес-"Сливница 84"-до LIDL. Гледам-няма никакъв LIDL, a метростанция Сливница!!! Звъня по тел.-магазина бил в блок 173 на бул. Сливница (има-няма 3-4 км.) Както и да е Отивам в магазина,получавам си стоката и плащам с дебитна карта.Продавачката ми подава бележка за подпис,благодари ми и с усмивка ме пита искам ли бележка! Учтиво отговарям че искам(като си мисля,че ме пита за касова бележка).А тя ми вади дубликат на бележката от ПОС терминала!!! Гледам и не мога да повярвам! От години плащам с дебитна карта и винаги са ми издавали дубликат на бележката,за да мога да докажа какво съм плащал! В този магазин е при изрично поискване от клиента!!! Както и да е. Взех бележката от ПОС терминала и поисках касова бележка. И последва шок-"НЕ МОЖЕМ ДА ВИ ИЗДАДЕМ КАСОВА БЕЛЕЖКА! А И ЗА КАКВО ВИ Е?" Онемях! В много магазини ми се е случвало да "забравят" да ми издадат,но поискам ли-вежливо ми дават веднага!
Леко изнервен отговорих,че искам бележка за да си платят данъците и попитах защо не може да ми се издаде такава. И получих най-тъпият отговор-защото съм поръчал през онлайн магазина! Вече изнервен обясних на продавачката,че изляза ли без касова бележка ще се върна с данъчните. Вместо да се сконфузи,дамата ме погледна и подигравателно ме попита "защо се правя на интересен за 10 лева,какви данъци ще платят от мойте 10 лева и т.н" Вече с изнервен тон за пореден път поисках касова бележка,при което тя взе телефона и започна да звъни (вероятно на шефа). След като никой не и вдигна, злобно заключи,че не може повече да чака и ми чукна касова бележка!!!
Ухилен си я взех! Погледнах часа на плащане на ПОС терминала и часа на издаване на касовата бележка-5 минути водих преговори с продавачката,за да си получа хартийката! :-D
Не съм от заядливите хора и разбирам желанието на търговците да скатаят някой лев от оборота! Но в този магазин държанието на продавачката беше меко казано нагло. Затова с удоволствие вдигнах телефона и преразказах цялата история на горещият телефон на НАП. Да се оправят! :popcorn:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: vesko_aa - 31.01.2014 20:08
:-D
Не съм от заядливите хора и разбирам желанието на търговците да скатаят някой лев от оборота! Но в този магазин държанието на продавачката беше меко казано нагло. Затова с удоволствие вдигнах телефона и преразказах цялата история на горещият телефон на НАП. Да се оправят! :popcorn:
[/quote] E то си личи,а ти за глутара даваш ли касови бележки,че и това се проследява от данъчните :-D
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kuvert - 31.01.2014 20:32
Цитат на: vesko_aa - 31.01.2014 20:08
:-D
Не съм от заядливите хора и разбирам желанието на търговците да скатаят някой лев от оборота! Но в този магазин държанието на продавачката беше меко казано нагло. Затова с удоволствие вдигнах телефона и преразказах цялата история на горещият телефон на НАП. Да се оправят! :popcorn:
E то си личи,а ти за глутара даваш ли касови бележки,че и това се проследява от данъчните :-D
Издавам! Ако си платил глутарала с кредитна карта!
Някъде да си видял да съм се представил за юридическо лице,да съм се представил за търговец???
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: vesko_aa - 31.01.2014 20:42
Някъде да си видял да съм се представил за юридическо лице,да съм се представил за търговец??? Ами тогава нямаш право да търгуваш,или си го вписваш сам в даначната декларация като допълнителен доход. *ROFL*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kuvert - 31.01.2014 20:58
Разбирам солидарността ти-и ТИ и "МОЯ ЗОНА" сте търговци/онлайн търговци! Всяка касова бележка е удар по джоба Ви! Но да ти вметна,че когато определяте цените си калкулирате и ДДС-то върху тях! Така,че като Ви го плащаме-ще трябва да отиде там,където му е мястото-в данъчното!
Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: vesko_aa - 31.01.2014 21:15
Да от такива като нас държавата си взема данъците, но от такива като теб нищо.Като не си юридическо лице как търгуваш с вещества като глутара от къде го вземаш, като фирмите нямат право да го продават на часни лица това не е ли измама , въпроса беше колко не си заядлив продавай си със здраве и бъди жив и здрав,но не се заяждаи за една касова бележка,след като си платил по банка няма как да не платят всички данъци от твоята покупка,не се притеснявай парите ти са утишли в държавната хазна и дано се използват за благото на всички нас.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kuvert - 31.01.2014 21:29
Не,колега!!!
Взема данъците от мен чрез теб!!!
Както ти казах-когато определяте цената,калкулирате върху нея и ДДС. Е не може да го вземате от купувача и да си го слагате в джоба!
А за глутара-не се излагай!!!
От ТУК (http://www.dokteronline.com/en/glutaradehyde-glutarol/#What-is-Glutaraldehyde-%28Glutarol%29) свободно може да си купиш 10% разтвор. Ще ти го доставят до вратата. С касов бон!!!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zoomaniak - 01.02.2014 08:41
@kuvert Извинявам се от името на магазина. Ще вземем мерки това да не се получава втори път. Рядко стават грешки при нас. Ако нещо сме ви причинили неудобства - пишете ми на ЛС ще ви компенсираме. Благодарим за сигнала Ви - критиките са полезни за нас.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 01.02.2014 12:32
Всичко е добре, когато свършва добре. Остава сега и колегата @kuvert с Глутаралдехид/а/ да се смосезира  и да се обяви за търговец. В противен случай ще се наложи да наложим ограничение на публикациите му в раздел ПАЗАР на този продукт.  Като пояснение за реакцията ми. Рибки и растения все можеш да произведеш в аквариумите си НО.....този препарат не е краен продукт от изпити кафета, бири или какво да е друго.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Денката Станчев - 01.02.2014 12:46
И аз да споделя мнение за магазин... Много съм недоволен от магазин Анималия, конкретно този в Алати Варна. Продават болни рибки. Заминаха си 2 скаларии след като си ги избрах а ми е дал други продавача. Вчера като ходих за храна видях 3 умрели сомчета да лежат на дъното и като казах на продавача той не изгледа малко празно  :D Другите вериги магазини на Анималя във Варна са ОК ама този не се подържа добре.. А и цените са с много по-високи на растенията.. За сравнение в Aquamania в GrandMall даден вид е 7 лв. , а в Алати беше 13 и не беше много по-добър..
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 01.02.2014 13:07
Цитат на: Денката Станчев - 01.02.2014 12:46
И аз да споделя мнение за магазин... Много съм недоволен от магазин Анималия, конкретно този в Алати Варна. Продават болни рибки. Заминаха си 2 скаларии след като си ги избрах а ми е дал други продавача.
Ако си ги сложил в 50  литровия аквариум който ти е стартиран от скоро/предполагам/  е нормално да дадат фира и да се споминат рибите ти. Така, че отрицателното ти мнение бих приел с резервираност и особено мнение./Мод. Сахара/
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zoomaniak - 01.02.2014 13:59
@kuvert - Здравейте отново,

Както обещахме, допълнително проведохме разговори и предприехме мерки за предотвратяване на подобен тип инциденти.

Искаме и да ви уверим, че спазваме изцяло законодателството и придружаваме всяка пратка с необходимата касова бележка. В случая проблемът се оказва незнанието на персонала (как се пуска бележка при плащане с карта), както и недупостимо неуважителното отношение към клиента, за което се извиняваме още веднъж.

Ние държим на качеството на обслужване и се стараем да използваме всяка възможност за подобрения. Знаем, че негативното лошо впечатление трудно се забравя, но се надяваме, че ще успеем да спечелим доверието ви отново.

Още веднъж, благодарим ви за споделената обратна връзка - можете да бъдете сигурни, че тя няма да бъде пренебрегната.

Поздрави
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: 77 - 01.02.2014 17:18
значи в случая продавачката е пуснала касова бележка в брой, а преди това с картата е направено плащане по банков път.
значи ще се платят 2 пъти данъците че и повече, и клиента трябва много да е щастлив...
в случая модератора е напълно прав с решението си...

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Денката Станчев - 01.02.2014 18:29
Цитат на: Caxapa - 01.02.2014 13:07
Ако си ги сложил в 50  литровия аквариум който ти е стартиран от скоро/предполагам/  е нормално да дадат фира и да се споминат рибите ти. Така, че отрицателното ти мнение бих приел с резервираност и особено мнение./Мод. Сахара/


Сахара рибките бяха за 100л аквариум за мой познати не за мен. Макар да съм от скоро в акваристиката (6 месеца) имам някакъв хабер вече от риби и нужни пространства. Още като се върнах видях, че са с накъсани плавници станали на паяжина... Не съм тръгнал да лая срещу някой ако грешката е моя.. Отиди и се увери (:

Поздрави.
Денислав Станчев.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kuvert - 02.02.2014 11:20
Zoomaniak,проведохме разговор и приемам извиненията ти за грешката и незнанието на персонала.(въпреки,че не съм Волен Сидеров да настоявам за извинения, за да ги приемам публично!!!) За личното отношение на продавачката към клиентите-Вие си решете проблема! Не съм я предизвиквал с нищо за такова поведение от нейна страна!Благодаря за предложението за отстъпки във Вашият магазин. Не бих се възползвал от него. Ще си заплатя всичко на цената,която е обявена!
Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: 77 - 02.02.2014 14:24
понеже взех някаква позиция и си размених малко лични съобщения с колегата kuvert ,искам да доуточня мнението си.
не одобрявам поведението на продавачката в магазина,не стига че се държала неадекватно с клиента, а и ощетила финансово  фирмата в която работи.
вече не искам да се карам с никого и затова ще спра до тук...но не може така с двоен аршин да се гледа колега kuvert .

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: kuvert - 02.02.2014 16:04
Цитат на: 77 - 02.02.2014 14:24
понеже взех някаква позиция и си размених малко лични съобщения с колегата kuvert ,искам да доуточня мнението си.
не одобрявам поведението на продавачката в магазина,не стига че се държала неадекватно с клиента, а и ощетила финансово  фирмата в която работи.
вече не искам да се карам с никого и затова ще спра до тук...но не може така с двоен аршин да се гледа колега kuvert .


След като размених няколко Л.С. с колегата 77 ще проверя дали наистина продавачката е ощетила финансово магазина и ако е така-ще върна лично парите. Без значение колко са! Въпрос на чест!
Относно двойният аршин-не можах да схвана смисъла,колега! Нека е на Л.С.
Поздрави!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: paralaks - 03.02.2014 12:07
Не купувайте от онлайн магазина "Зоомагазини", ще се опитат да Ви излъжат.
На 31,03,2014г. направих покупка на Viformo 5400 таблетки за 84,84лв /виж приложения файл/,заявката бе приета нормално.
5 часа по-късно ми се обадиха по телефона и казаха ,че цената вече е 127лв. ]:-> ]:->Естествено аз исках да ми доставят стоката на цената на която е приета заявката."Възпитаната" госпожа отговори, че ако не искам на високата цена просто няма да доставят стоката, а ако искам да се оплача да се оплача на арменския поп.Е до армения няма да пиша,но до Защита на потребителите със сигурност.
Разбирам, че не поддържат наличност а при заявка поръчват от Миазоо, но поне са длъжни да синхронизират цените си.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.cc%2Fqz83104t9%2Fviformo.jpg&hash=d7c578e4388a648e27db05a62ae6120d93a2723c) (http://postimage.org/)


Публикациите са слети: 05.02.2014 11:50

Ето продължението на горния пост.След моя отказ да платя завишената цена веднага поръчката беше изтрита от сайта.Последваха няколко имейла и се оказа,че аз "случайно" *JOKINGLY* имам снимка на екрана с поръчката.В крайна сметка със съдействието на г-н Виктор Кирков /за което му благодаря/от онлайн магазина, днес си получих заявката на цената на която беше поръчана.Естествено аз съм доволен.  *YAHOO*
Затова винаги запазвайте копие от екрана при онлайн пазаруване.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: gogo76 - 18.02.2014 17:24
Колеги не правете грешката да си купувате каквото и да е оборудване от тези измамници - Аквариум бг в София  кв.Подуяне ул.Васил Друмев 53.
Купих тетра  ЕХ600 от тях която не?може да превърти и 150 литра за час.тия Тези нещастници отказаха да я сменят и ме баламосваха 5 часа по телефона че то 150 било нормално, те немците ей така само си пишели, че филтъра циркулира 600 за час.
Няма такива долнопробни и нагли търговци като тия.Ето ви и собственка фирма  АЙ ШОП ЕООД. гр.Пазарджик с адрес Гаврил Кръстевич 2 . Видите ли магазин свързан по някакъв начин с тия бягайте далече,,/
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Чавд - 18.02.2014 17:52
Колега, мисля че даденият дебит е за помпата...Нормално е след като напълниш канистъра с медиа, дебита да падне.

Филтърът е за аквариуми от 60-120л. Дебит от 150л/ч. е достатъчен за посоченият обем. Все пак канистъра е за биологична филтрация.....

Поздрави :)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Лора - 18.02.2014 19:08
Аз пък не мисля, че човека, ще влезе да види дискусията. Оспами половината форум с едно и също съобщение. Явно целта е просто да злепостави дадения търговец.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: DISCUSBG - 18.02.2014 19:29
 А има ли друга цел тук......??? :-D
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: skorpi_zoo - 18.02.2014 19:34
Смятам,че всичко е наред. За мен помпата е читава.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Julliano - 18.02.2014 20:27
Някой "-" за zoomagazin.eu Д-р Стефанов. Пазарувам и препоръчвам много, но те изпитват търпението на клиентите май. Няколко пъти връщам неща с изтекъл срок, сменят ги..но си е губене на време, особено като не си от София и като го поръчват от склада. Също трият коментари за артикули, и предлагат такива, които вносителя казва че няма да ги има вече, което разбирам от самия него, понеже от магазина не си и правят труда да се поинтересуват. Записаха си и обещаха да се обадят по друг въпрос..и това не направиха. С две думи: добре измислено, но зле работещо. Обслужвате 0, добре че са ниските цени
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: asito - 18.02.2014 20:29
Е как ще е читава??150л/ч при положение,че трябва да е 600.4 пъти по-нисък дебит.Търговеца не е виновен за стоката,но трябва да я смени без много приказки ако клиента не е доволен.Не ми се е случвала такава случка-да не искат да ми сменят стоката,ама свят ще му се завие на търговеца ако не ще.Проверки от всички възможни инстанции ще има,както и поздрав от адвоката ми :)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: skorpi_zoo - 18.02.2014 20:46
Разбира се ,че е нормално да има такъв дебит.
Тази стойност е дадена при празен филтър(без пълнежи) ,поставен на нивото на аквариума(не под или над него).Затова писах,че е нормално. Да не говорим,че ако помпата не е добре обезвъздушена няма да направи този дебит никога.
Затова го дават за аквариуми от 60 до 100 литра.Ако е 600 литра на час ,течението ще направи аквариума на "пералня".
Ако не работеше,бръмчеше или нещо подобно бих се съгласил,но при положение че работи ,за мен проблем няма.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zariio - 18.02.2014 22:32
То затова е и хубаво да попрочете човек малко преди да тръгне да купува.Колегата не е наясно какво означава тази цифра на дебита и тръгва с рогата напред,че го били излъгали хората.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: asito - 19.02.2014 00:00
Ако покупката не отговаря на очакванията на потребителя,в седем дневен срок от датата на покупката трябва да върнат парите или сменят стоката.И що да чете повече човека,и къде пише как е изчислен дебита?Длъжен ли съм като потребител да чета за всичко,което купувам по два дена?А време имам ли за това.Ей затова няма се оправи тази държава-щото мисленето на повечето хора е изкривено.Събудете се малко и си търсете правата.Човека е прав,а вие го обвинявате,че не е чел...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: zariio - 19.02.2014 08:30
Цитат на: asito - 19.02.2014 00:00
Ако покупката не отговаря на очакванията на потребителя,в седем дневен срок от датата на покупката трябва да върнат парите или сменят стоката.И що да чете повече човека,и къде пише как е изчислен дебита?Длъжен ли съм като потребител да чета за всичко,което купувам по два дена?А време имам ли за това.Ей затова няма се оправи тази държава-щото мисленето на повечето хора е изкривено.Събудете се малко и си търсете правата.Човека е прав,а вие го обвинявате,че не е чел...

Гледай сега държава в случая изобщо не е виновна затова,че ни мързи да четем.Говориш в случая за различно нещо.Разбира се че даден продукт ако не ми харесва пък бил той дефектен или не имам право да го върна.В случая говорим за колегата дето се чувства измамен понеже това което пишело не отговаряло на истината.Да не би на всички останали марки филтри това което пише и като го заредиш и пуснеш да отговаря на истината?
По твоята логика като не ни се занимава да четем и дай да връщаме наред :-D
Поздрави.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Чавд - 19.02.2014 08:54
Цитат на: asito - 19.02.2014 00:00
Ако покупката не отговаря на очакванията на потребителя,в седем дневен срок от датата на покупката трябва да върнат парите или сменят стоката.И що да чете повече човека,и къде пише как е изчислен дебита?Длъжен ли съм като потребител да чета за всичко,което купувам по два дена?А време имам ли за това.Ей затова няма се оправи тази държава-щото мисленето на повечето хора е изкривено.Събудете се малко и си търсете правата.Човека е прав,а вие го обвинявате,че не е чел...

Връщането в седем дневен срок важи само за пазаруване онлайн. Ето закона да се поровиш ако искаш :)

http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=4&document_id=120 (http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=4&document_id=120)

.....ама и за това си трябва четне...  *privet*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: niky - 19.02.2014 09:08
Стига вече по тая тема - нещата са повече от ясни.
Ако си очаквал от филтър на който пише 600л за час, като се напълни пак да е толкова, си сгрешил. Търговеца няма вина.

Ако искаш да върнеш филтъра в законовия срок и той не иска - тогава с право протестираш срещу този тъговец.
Чакаме последното ти мнение и после ще разчистя темата.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Екатерина - 01.05.2014 08:25
Регистрирах се ,за да предпазя и други от услугите на онлайн Зоомагазин Стефанов.На 25 .04 направих и предплатих поръчката си.Надявайки се,че ако бъде взета от магазина ще има поне половината нужни продукти.Според условията ,поръчката се изпълнява за 5 работни дни...петия ден е на 07.05 май.В сряда проверихме до колко е готова заявката ми и се оказа,че още няколко доставчика трябва да доставят продукти(от Варна , Плевен и незнайно кои)Та големите търговци нямат дори складова база,а са обикновени прекупвачи.Та според техните правила трябва да забравиш какво си искал,да си поработят с парите ти и някой ден да си го получиш като се напразнуват.
Поизчетох коментарите Ви ,не съм първата изгоряла с тях,но дано бъда между последните.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: JEM - 01.05.2014 08:37
Да предплатиш поръчката си?
Не сте ли чели и чували,че по интернет не се пращат предварително пари за нищо.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: pro_filer - 01.05.2014 08:51
Цитат на: JEM - 01.05.2014 08:37
Да предплатиш поръчката си?
Не сте ли чели и чували,че по интернет не се пращат предварително пари за нищо.
Ако пазариш от Ибей, Амазон, Алиекспрес и т.н. никой няма да си мръдне пръста докато не види парите. Съвсем друг въпрос е че там парите ти са защитени...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: sVGNsali - 01.05.2014 09:07
Цитат на: Екатерина - 01.05.2014 08:25
Регистрирах се ,за да предпазя и други от услугите на онлайн Зоомагазин Стефанов.На 25 .04 направих и предплатих поръчката си.Надявайки се,че ако бъде взета от магазина ще има поне половината нужни продукти.Според условията ,поръчката се изпълнява за 5 работни дни...петия ден е на 07.05 май.В сряда проверихме до колко е готова заявката ми и се оказа,че още няколко доставчика трябва да доставят продукти(от Варна , Плевен и незнайно кои)Та големите търговци нямат дори складова база,а са обикновени прекупвачи.Та според техните правила трябва да забравиш какво си искал,да си поработят с парите ти и някой ден да си го получиш като се напразнуват.
Поизчетох коментарите Ви ,не съм първата изгоряла с тях,но дано бъда между последните.
Аз не съм съгласен напълно с това мнение.
Пазарил съм от сайта и от магазина в студентски - проблеми съм нямал. Ако нещо се обърка - звънят и питат. Даже веднъж си бях избрал храна за скариди, която пък била с изтекъл срок на годност - обадиха се, предупредиха ме. А после са ми я пуснали в пакета при другите, без пари. Черешките ми се побъркват когато имдамот нея ;)
Но не съм предплащал - плащах след доставката.
Че са прекупвачи и не държат на склад - съгласен съм.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: wire - 02.05.2014 00:04
25.04 е петък, 5 работни дни са до 8-ми, днес сме 1-ви. Нещо не разбрах какво точно искаш да направят, след като те зависят от други търговци, което е съвсем нормално. Те не може да са вносители на всичко. Пазарувал съм 4 пъти през нета от тях и никога не съм имал проблеми. Аз така и не разбрах от какво точно се оплакваш!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nikiK - 02.05.2014 00:44
Тоя номер с предплатата не разбрах как е станал!?!
От години си пазарувам през сайта и проблеми никога не съм имал.
Веднъж само забавиха поръчката, звъннах по телефона и се разбрахме за секунди.

пп. Ако някой ми покаже по-ниски цени на продуктите от този магазин/и, ше го почерпя по бира, две! *DRINK*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Борис Христов - 02.05.2014 08:04
Цитат на: nikiK - 02.05.2014 00:44
пп. Ако някой ми покаже по-ниски цени на продуктите от този магазин/и, ше го почерпя по бира, две! *DRINK*

Maлко в страни от темата и съжелявам ,че не мога да немеря касовата бележка за доказателство.
Преди седмица си купих  EHEIM Ecco pro 300 на цена 225лв. и то от магазин с физически адрес, а не онлайн такъв.
На истина нищо лично, но при д-р Стефанов струва 239лв. , като и тази цена не е лоша  в сравнение с това ,че пак онлайн магазини предлагат цена за същия филтър от 280лв. ,което ми се струва нелепо.
Не искам да звучи като реклама пък и нямам интерес от това.Не искам също да споменавам името на магазина в тема като тази.
Въпреки всичко, ако nikiK иска да знае къде може да си пазарува на все пак по-добри цени, може да драсне едно лично, за да му дам името и телефона на магазина ,пък и за бирите ще се разберем.  *DRINK*

П.С. Винаги ми е било чудно обаче ,защо след като някой е недоволен от магазин или  търговец, останалите вкупом се втурват да го убеждават ,че не е прав...Ами не е бил доволен човека и решава да сподели!!!
Ако някой много иска пък да защити съотвентия търговец и държи името му да не бъде опетнено, да пише тук (http://aquariumbg.com/forum/magazini/polojitelni-otzivi-za-targovci-i-magazini/)!Има цяла отделна тема :-)

Хубав ден и весели празници на всички!!!

Борис
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: SDB - 02.05.2014 08:57
Цитат на: nikiK - 02.05.2014 00:44
пп. Ако някой ми покаже по-ниски цени на продуктите от този магазин/и, ше го почерпя по бира, две! *DRINK*

Влез на ЕMAG.bg виж храните на JBL!  *DRINK*
И все пак да кажа че като цяло магазина е много добър
(това с най-ниските цени е изхвърляне ама...)
единствената забележка ми е, че няма информация за наличност
на стоките и лично на мен няколко пъти ми се случва да заявявам
стоки които ги няма и няма и да ги има или пък не е ясно
кога ще ги има
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Julliano - 02.05.2014 21:39
Цитат на: Bobby_Bobby - 02.05.2014 08:04
Maлко в страни от темата и съжелявам ,че не мога да немеря касовата бележка за доказателство.
Преди седмица си купих  EHEIM Ecco pro 300 на цена 225лв. и то от магазин с физически адрес, а не онлайн такъв.
На истина нищо лично, но при д-р Стефанов струва 239лв. , като и тази цена не е лоша  в сравнение с това ,че пак онлайн магазини предлагат цена за същия филтър от 280лв. ,което ми се струва нелепо.

За цената не съм съгласен. От тея 239лв искаш не искаш имаш 5% отстъпка най-малко, после други. Отделно има опция "конкурентни цени".

Относно ЕМАГ, това 'нещо' не може да се сравнява с български онлайн или физически магазин
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Борис Христов - 02.05.2014 22:11
Цитат на: Julliano - 02.05.2014 21:39
За цената не съм съгласен. От тея 239лв искаш не искаш имаш 5% отстъпка най-малко, после други. Отделно има опция "конкурентни цени".
Аз разказах за ситуцията по съвсем различен повод.
В никакъв случей, не за да изтъкна познания по пазарна икономика или пък най-малкото да изкажа отрицателен отзив за съответния магазин.
Дали си съгласен или не в случея е въпрос на личен избор. :-)Обаче май е винаги неизбежно да се стигне до някаква степен до П.С.-а от моя предишен коментар :duvar:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: nikan - 02.05.2014 23:36
Подкрепям напълно  Bobby_Bobby,а понеже не съм от София ми се налага често да пазарувам от онлайн магазини особено зоо такива !Аз преди седмица си купих след щателна проверка Ehaim само че по малкия такъв eko pro 130 на цена от 164лв с безплатна доставка !Така че не знам какви отстъпки трябва да направят  д-р Стефанов при условие че същия филтър при тях е на цена от 194лв! :-)Проверих и в чуждестранни онлайн магазин цената беше 72евро!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Tzveti - 02.06.2014 13:12
Здравейте, *privet*
Ползвам (образовам се чрез) сайта ви редовно, но се регистрирах, за да "закача" един огромен "-" на магазина на Ляпчев (www.aquarium.bg (http://www.aquarium.bg))!
Посетихме магазина през почивните дни (миналата седмица), за да проверим дали правят аквариуми по поръчка и за какви срокове и цени... Обявения срок беше една седмица, а цената 0.70лв/л
Когато се върнахме за поръчка (с взети размери) една госпожица ни посочи друга цена (0.80лв.)!
Обяснихме, че поръчваме подарък на детето за 1 юни и ще го вземем тогава (оставихме и телефон, за да ни потвърдят на 31-ви, когато пристигне).
Е - нямахме аквариум (подарък), ще трябва да се чака още една седмица, а дори не се обадиха, за да ни предупредят! :ranting:
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: _Kirilov - 02.06.2014 14:28
Да имат навика да казват различни цени на неща които не са слагани цени.
Така една гъба от ххх лева на края я взех за х като питах 3 пъти една събота сутрин за цената й.
По принцип събота си е лудница при тях и като не заянт какво имат в магазина така става...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Tzveti - 09.06.2014 13:26
update на темата :whistle:
Втори ОГРОМЕН минус за магазина на Ляпчев (www.aquarium.bg (http://www.aquarium.bg)) и категорично решение да не се влиза в магазините им!
След две седмици чакане (при обявен срок от 1) така и не получихме аквариум!
С две думи, предлагат аквариуми по поръчка, НО забравят за поръчката, клиента, срока и съответно няма никаква връзка с клиента!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: trupai - 10.06.2014 12:18
Цитат на: Tzveti - 09.06.2014 13:26
update на темата :whistle:
Втори ОГРОМЕН минус за магазина на Ляпчев (www.aquarium.bg (http://www.aquarium.bg)) и категорично решение да не се влиза в магазините им!
След две седмици чакане (при обявен срок от 1) така и не получихме аквариум!
С две думи, предлагат аквариуми по поръчка, НО забравят за поръчката, клиента, срока и съответно няма никаква връзка с клиента!
Хубав магазин направиха, но момичето, което работи там е абсолютно некомпетентно! Ходил съм за замразена храна там и съм чакал по 20 мин. докато тя се опитва да хване две рибки на друг клиент. През това време що глупости се изговориха и колко некомпетентни съвети се дадоха, просто ума ми не го побира!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: jommy - 10.06.2014 13:38
Не искам да ги защитавам, но нека им дадем шанс. В магазина има потенциал. В София реално има 2 магазина за акваристика изглеждащи повече от приятно и поддържащи стока в наличност - Аквадизайн и коментираният магазин(да факт е, че са малко хаос в момента, що касае обслужване), останалото са зоо магазини, които имат сайтове, със срок на доставка по-голям дори от поръчка от Унгария например и нулева яснота относно наличности, при поръчка се почват едни телефонни разговори свят да ти се завие, защото всички са на принципа като има клиент звъним на вносителя - мой личен опит :)

За конкретният пример с поръчка на аквариум - ми аз 1 седмица чакам още оферта от фирми/хора, които се рекламират тук във форума. От 3 запитвания имам 1 отговор и то беше с цена по-висока от GreenAqua.hu с все доставката(от 2-3 дни) - за размера, който исках :)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Ghostly - 10.06.2014 15:04
И аз ще се изкажа в тяхна (www.aquarium.bg (http://www.aquarium.bg)) защита. Преди 2 месеца купих от тях онлайн 70 литров китайски аквариум (RS600B) за родители ми. Доставиха ми го на другия ден, но не го отворих веднага, а след 5 мин. Съответно аквариумът, по закона на Мърфи, беше спукан. Голяма пукнатина на страничното стъкло. Разбира се се обадих веднага на Спийди, за да ме свържат с куриера, който най-вероятно още не си беше и тръгнал, но те казаха, че няма как да стане това. Обадих се след това на търговеца и те бяха много любезни и отзивчиви. Казаха, че няма проблем и че ще се разберат със Спийди, като аквриумът ще бъде подменен. Това при условие, че съвсем спокойно можеха да кажат, че не съм изпълнил основното - да отворя пратката в момента на доставка. В крайна сметка още същия ден отидох да взема нов аквариум от тях, преди още Спийди да са склонили да се върнат за протокол за стария (понеже иначе застраховката не важи). Жената, с която разговарях по телефона от магазина беше много любезна, успя да убеди и Спийди да се върнат за протокол и в крайна сметка имаше happy end историята. Аз в началото почти бях прежалил 160-те лева, които дадох като видях пораженията...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: tonino - 10.06.2014 15:10
Цитат на: jommy - 10.06.2014 13:38
За конкретният пример с поръчка на аквариум - ми аз 1 седмица чакам още оферта от фирми/хора, които се рекламират тук във форума. От 3 запитвания имам 1 отговор и то беше с цена по-висока от GreenAqua.hu с все доставката(от 2-3 дни) - за размера, който исках :)
*offtopic Явно само ние сме ти отговорили :-D, но ако беше се поразровил...примерно ето тук http://aquariumbg.com/forum/akvariumi-i-terariumi/akvariumi-po-porachka/ (http://aquariumbg.com/forum/akvariumi-i-terariumi/akvariumi-po-porachka/) още в първия пост с червено е уточнена минималната цена за поръчков аквариум. Дори в лс-то колежката я е намалила с 10 лева :karamse: От тук нататък всеки сам да прецени, колко ще струва 8 литров аквариум по определени размери. За сравнение продавам стандартен размер 10-литров със стъклен капак за 3.50 български лева - цена на едро и 6 лв на дребно...Всеки сам да си прави изводите... :-)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: jommy - 10.06.2014 16:04
@tonino не случайно, не съм споменал конкретно, за кой/кои търговци става въпрос...примера ми беше, по-скоро за толерантност към магазина, а не като упрек. А останалото цена/срок е просто факт, който отбелязах. Благодаря за офертата, получена от Вас, чакам да видя дали ще има други оферти и ще избера най-добрата за мен.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: grivata - 10.06.2014 16:54
Не знам какво недоволствате от магазините на www.aquarium.bg (http://www.aquarium.bg), но аз съм изключително доволен от магазина им, който се намира до Подуене - от пиле мляко има, освен това техниката и храната, както и препаратите са на най-ниските цени, които съм срещал, растенията и рибките са на съвсем нормални такива. Изключително подредено и чисто, а относно персонала - аз все попадам на един брадясал пич, мой набор, който е изключително културен, търпелив и услужлив. От магазините, които съм посещавал в страната и София на този етап, това е най-добрия магазин в България за мен...(все още не съм посетил магазина на Аквадизайн, за когото чета много добри неща, както и този на кимбайците в Редута, за който чувам че предлага изключително красиви вносни видове).
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Tzveti - 11.06.2014 14:07
Привет,
След положителните коментари (след моя) ще трябва да уточня... ;-)
Темата е "Отрицателни отзиви" за инфо има отделна тема за положителните (ама там ще похваля АКВАДИЗАЙН :-D)..
Ако човек разгледа сайта им (http://aquarium.bg (http://aquarium.bg)) може да се заблуди "15 години" на пазара и бла, бла глупости.
При нас фактите са такива:
Поръчваме, капарираме и чакаме, чакаме (ходим да питаме), пак чакаме, пак отиваме... Две седмици са доста време... Най-гадното е, че можеше да се обадят и да кажат "ами пак ви забравихме"!, и ние да се преориентираме.. След две седмици в крайна сметка в неделя закупихме всичко от АКВАДИЗАЙН на бул. Ситняково (аквариум, помпи, декорации и тн. (wasntme))...
Нямам желание да им отварям очите след 15г.... Отношението към клиентите е безобразно ... а служителите са некомпетентни!

Заглавие: Вътрешен филтир закупен от ЗООСВЯТ
Публикувано от: kokolqja - 23.07.2014 19:30
На 16.06.2014 поръчах вътрешен филтър с UV лампа за аквариум от онлайн магазин Зоосвят.Ето линка на артикула който закупих  http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=index&cPath=1_29_130 (http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=index&cPath=1_29_130)       На 17.06.2014 получих въпросния филтър.Поставих филтъра в аквариума включих в ел.мрежата и филтъра заработи напръв поглед след 3 дни забелязах че премигва лампичката която е на филтъра,извадих го,махнах горният корпус предназначен за почистване и забелязах че епроветката в която се намира лампата е пълна с вода.Потърсих господина от Зоосвят от когото закупих филтъра по телефона за да се уточном как ще отстранят проблема.От магазина ми отговориха,че са в отпуск и ще могат да ми помогнат след 10.07.2014г.И така прибрах филтъра в кутията му и изчаках да мине 10.07.2014.На 11.07.2014 потърсих пак гореспоменатият господин и той ми каза:Изпратете я до онлайн магазин Зоосвят,ние ще я изпратим до вносителя.Направих каквото ми каза господина и днес 23.07.2014г. получавам пратка от Спиди (въпросния филтър).Отварям кутията и вътре намирам филтъра с констативен протокол.Отворих кутията и видях че филтърът е в отчайващо състояние.Стъклото на епроветката е счупено,пластмасите около резбата на захвата на UV лампата е натрошен на парчета,UV лампата е откъртена от основата си.Изпратил съм подробни снимки на състоянието в което ми е върнат филтъра.Обадих се на господина и му казах че не е отремонтиран проблема а даже е натрошен филтъра.Изпратиха ми потрошен филтър след като аз им изпратих здрав който само пускаше вода в епроветката.Не мога да повярвам че имат такова отношение към клиентите си.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.cc%2Fdk93r9h7p%2F230720142062.jpg&hash=9d5266e95af0e087f95d9bc60fd74805acaa6ddd) (http://postimage.org/)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs1.postimg.cc%2F6e0cybajj%2F230720142064.jpg&hash=04c2d234d5db313d99440650e4a05993e088592b) (http://postimage.org/)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs13.postimg.cc%2F9g41y1tlz%2F230720142065.jpg&hash=c3cbb1dbcbc95199a107531e9bb038da084fbbb6) (http://postimage.org/)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs8.postimg.cc%2Fmkgtxviid%2F230720142066.jpg&hash=ae23d0655f335714c2b71ed32375172398a5221f) (http://postimage.org/)


Не съм сигурна дали темата е точно за тук ако не е моля администратора да я премести където мисли че и е мястото.
Заглавие: Re: Вътрешен филтир закупен от ЗООСВЯТ
Публикувано от: ceko - 23.07.2014 20:12
Не е лошо да ходиш да си го купиш на място  :karamse: 

все още не сме достигнали до нивото да купуваме по този начин  :ranting: 
тоест да ни продават  :-! 
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: ivashki - 24.07.2014 17:00
Ще споделя моето двукратно разочарование от интернет-магазина "д-р Стефанов". Първият ми опит да пазарувам от тях беше през февруари. Поръчах капак с осветление SunSun HDD 500, вътр.филтър Hailea BT 200 и една храна за рибки, с опция - взимане от техен магазин. След като изтече обявеният на сайта срок от 5 работни дни ми се обади тяхна служителка, извини ми се, че капака не е доставен, защото доставчикът им бил некоректен, но мога да отида да си взема другите неща. Дотук нищо нередно, помолих момичето да провери дали е наличен друг, по скъп капак със същия размер и тя обеща, че ще провери. На другия ден отидох да си взема филтъра и храната и попитах в магазина, дали има някаква информация за наличност на капаци - продавачката не знаеше, а и досега никой не ми е отговорил. Филтърът пък нямаше гаранционна карта и ми казаха, че нямал гаранция. Попитах защо в сайта им пише, че има 2 години гаранция, отговорът беше "мии.... пазете си касовата бележка". Както и де е, засега работи. След това получих благодарствен мейл с обичайните вежливости и покана да оставя коментар за продуктите на сайта им. Та, написах за въпросния капак, че поръчката ми № "еди кой" си не е изпълнена и неразбирам защо се предлага все още продукт, който не е наличен. Коментарът тутакси беше изтрит, а капакът остана да се предлага. Този месец направих втори опит да пазарувам от там, но уви - също неуспешен. Реших да си взема по-голям аквариум и ми хареса като размер и цена Resun SM 800. Поръчах с доставка, поръчката ми беше приета и зачаках. Като минаха 5-те работни дни и никой не ми звънна се обадих аз, та служителката обеща да провери, та ми се обади по-късно друг служител да ми съобщи, че аквариума го нямало при доставчика. Понастоящем, още си го предлагат на сайта, както и капака. Нищо сериозно, но докато чаках доставката отказах други оферти. Немога да разбера, защо продължават да предлагат неналични продукти, за които вече са получавали поръчка и не са я изпълнили. И толкова ли е трудно, след като получиш поръчка, да разбереш по-бързо, че не можеш да я изпълниш и да уведомиш клиента, а не чак след седмица.
Заглавие: Re: Вътрешен филтир закупен от ЗООСВЯТ
Публикувано от: kokolqja - 24.07.2014 18:30
Така е но аз съм от Провадия и за един филтър до София няма как да отида.Пуснах жалба в Комисия за защита на потребителя и сега чакам.Формата за попълване изисква 1000 глупости да попълниш може би за да си кажеш бе ади бе 70 лева майната им,но аз имах търпение и няма да ги оставя така нещата.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Зоосвят - 25.07.2014 17:01
Нека да погледнем как стоят нещата при мен . Ще гледам да съм кратък:

Филтъра е получен от клиента на 17.06.
От 27.06 до 10.07 бях в отпуск - магазина не работи , съответно и телефоните.
Първият разговор с клиента бе проведен след това . Каза че бил протекъл и не работел.Казах му да изпрати филтъра с касовата бележка по Спиди за наша сметка и ще видим каква е повредата. Озадачих се - за първи път в онлайн продажбите  имам рекламация за която не е виновен куриер...
При получаването на филтъра ( особено по куриер ), всеки нормален човек го отваря да види какво е състоянието.
Факт: От 17 до 27  никой не се е обаждал в магазина за рекламация, или за връщане.

При получаването на филтъра съответно и аз го отворих за да видя дали няма повреди от транспорта.
Корпус - здрав. Извадих корпуса от главата и всичко се разпадна.Но стъклената епруветка  беше здрава. Лампата изгоряла.Частта с резбата беше на парчета. Липсваха доста счупени части от резбата.
Снимките и констативния протокол бяха изпратени на мейл на клиента  ( ако някой се интересува - мога да му го препратя).
На 21.07 изпратих обратно помпата ( със здрава епруветка ), касовата бележка и протокола по  Спиди за наша сметка.

Малко снимки :
Получената помпа с касовата бележка :
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.zoosviat.net%2FProvadia%2F2014-07-14+12.52.09.jpg&hash=05665227d0dcf8d05aad00423edc59e975108c9d)

Помляната резба от неправилно обслужване (пренатягане) - вижда се какви големи парчета липсват и пукнатините:
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.zoosviat.net%2FProvadia%2F2014-07-14+12.54.29.jpg&hash=8f8708ade6b17bf009b632a6cbfe583fcebe9e43)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.zoosviat.net%2FProvadia%2F2014-07-14+12.55.46.jpg&hash=ffd804114e50cb091cff56c10d073df9b94a2cd6)

Общ вид на помпа "работила само 3 дни" :
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.zoosviat.net%2FProvadia%2F2014-07-14+14.06.09.jpg&hash=96c361da8a97415fa9261abeb93465b67e9f3a59)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.zoosviat.net%2FProvadia%2F2014-07-14+14.07.24.jpg&hash=57f83bc85bf44d0a69b5ea3359f80183f9a23254)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.zoosviat.net%2FProvadia%2F2014-07-14+14.09.08.jpg&hash=84e63355c7277d9154df923c1a804dcc33ff4062)

Няма да коментирам нищо - всичко се вижда.

Само ще кажа, че има Господ Бог . Той гледа и тези, които не Го гледат и Той решава - спрямо делата.
С нетърпение чакам Защитата на потребителите да видя какво незаконно съм направил.

И една ГОЛЯМА МОЛБА към тези ,които не ми вярват :
Много Ви моля НЕ пазарувайте от магазин Зоосвят :  http://www.zoosviat.net/shop/ (http://www.zoosviat.net/shop/)
Предпочитам да си гледам рибките! Животът е малък!
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 25.07.2014 18:37
Без да вземам страна и становище но филтъра който е изпратен рекламационо на ЗООСВЯТ  е работил много повече от месец. Бих казал  даже повече от няколко месеца от следите които има от употреба. Остава вече всеки от двете страни да докаже как и в какво състояние  е изпратил  филтъра. От обяснението на Зоосвят разбирам, че е подменена само епруветката в която се помещава лампата но като цяло корпуса който също е бил натрошен си останал така и не е бил подменян  нов.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 25.07.2014 22:54
Нищо не пречеше да сложите един надпис на сайта, че магазинът няма да работи в посочения период.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Зоосвят - 28.07.2014 15:55
Цитат на: NO CARRIER - 25.07.2014 22:54
Нищо не пречеше да сложите един надпис на сайта, че магазинът няма да работи в посочения период.
Надписа за ваканцията беше сложен седмица по-рано на главната страница на онлайн - магазина.
Информация имаше и във формата за заявка, която се получава като мейл от клиента. Така уведомен, клиентът решава - дали да изчака , или да анулира заявката.


Публикациите са слети: 28.07.2014 15:59

Цитат на: Caxapa - 25.07.2014 18:37
От обяснението на Зоосвят разбирам, че е подменена само епруветката в която се помещава лампата но като цяло корпуса който също е бил натрошен си останал така и не е бил подменян  нов.
Нищо не съм подменял - каквото дойде - това и изпратих обратно
А епруветката си беше здрава . На снимката се вижда. Изпратих си я здрава.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Caxapa - 28.07.2014 16:19
Моя е грешката в недочитане на целия коментар. Но сега като се връщам в постовете  излиза, че филтъра е работил едва 3 дена и след установеното премигване на лампичката е изваден от аквариума и прибран в кутията. За 3 дена да позеленее така един корпус.... НЕ.. Очаквам да даде някакви сносни обяснения "жалващият се" потребител.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Lasho - 28.07.2014 16:40
Цитат на: ivashki - 24.07.2014 17:00
Ще споделя моето двукратно разочарование от интернет-магазина "д-р Стефанов"....

И аз съм към тоя клуб. Чаках една седмица и докато не им писах мейл не ме отразиха. После ми изпратиха поръчката. Едно от нещата които бях поръчал беше 100 ватов нагревател. Получих обече 25 ватов. Понеже беше китайче и струваше 6-7 лв. не се занимавах да го разхождам пак с куриери. Та така. Доста блеят в тоя магазин.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: asito - 17.10.2014 18:37
Стъкларско ателие на ул. Мир във Варна-не ходете там. Трябваше ми да потопя конуса за люпене на артемия в аквариум, щото в мазата е хладно, а ми трябва 25 гр да кажем. Та измислих стъклен капак с дупка през която да влезе конуса и да е потопен в топлата вода. Размери 32х 19см с дупка 10см диаметър. Първо ми бяха объркали размера на дупката, после след чакане половин час, гледам-накълцали стъклото и дупката е назъбена и като кълцана с ножица. Майстора ехидно ми вика, че не можело по-добре, викам може.Казах му че не ми трябва за нещо кой знае кво и ще взема все пак капака. Върха беше, че поискаха 4 лв, хахаха. Спешно ми трябваше и платих без да се обяснявам, но няма да стъпя там повече-на страхшни в буквалния смисъл цени бачкат, а качеството явно куца на моменти. Тъпото е, че не ги е срам да си предлагат некадърно изрязаните стъкла, при това на добри цени. Предполагам, че не всеки техен продукт е кофти, но не ми се участва в томбола-ок ли ще е или не. Слагам снимки, не се вижда много добре, но може да се добие представа...
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.cc%2Fyjpwhof77%2F20141017_172855.jpg&hash=98860467071d6146e9f26c7a5ff5a0163fd2a065) (http://postimg.cc/image/asqizkezz/full/)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2Ffl3x502l5%2F20141017_172848.jpg&hash=55679ba6db38d15a9457adaaa4b6ded3a17aaacd) (http://postimg.cc/image/854nj7evp/full/)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.cc%2Fnz7u91njd%2F20141017_172832.jpg&hash=b6c083d35980b4b0cc799ed0b79cbe57302d9044) (http://postimg.cc/image/wu8ojkcbp/full/)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Giorgio_Armano - 18.10.2014 21:38
Цитат на: asito - 17.10.2014 18:37
Стъкларско ателие на ул. Мир във Варна-не ходете там. Трябваше ми да потопя конуса за люпене на артемия в аквариум, щото в мазата е хладно, а ми трябва 25 гр да кажем. Та измислих стъклен капак с дупка през която да влезе конуса и да е потопен в топлата вода. Размери 32х 19см с дупка 10см диаметър. Първо ми бяха объркали размера на дупката, после след чакане половин час, гледам-накълцали стъклото и дупката е назъбена и като кълцана с ножица. Майстора ехидно ми вика, че не можело по-добре, викам може.Казах му че не ми трябва за нещо кой знае кво и ще взема все пак капака. Върха беше, че поискаха 4 лв, хахаха. Спешно ми трябваше и платих без да се обяснявам, но няма да стъпя там повече-на страхшни в буквалния смисъл цени бачкат, а качеството явно куца на моменти. Тъпото е, че не ги е срам да си предлагат некадърно изрязаните стъкла, при това на добри цени. Предполагам, че не всеки техен продукт е кофти, но не ми се участва в томбола-ок ли ще е или не. Слагам снимки, не се вижда много добре, но може да се добие представа...
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.cc%2Fyjpwhof77%2F20141017_172855.jpg&hash=98860467071d6146e9f26c7a5ff5a0163fd2a065) (http://postimg.cc/image/asqizkezz/full/)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.postimg.cc%2Ffl3x502l5%2F20141017_172848.jpg&hash=55679ba6db38d15a9457adaaa4b6ded3a17aaacd) (http://postimg.cc/image/854nj7evp/full/)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.cc%2Fnz7u91njd%2F20141017_172832.jpg&hash=b6c083d35980b4b0cc799ed0b79cbe57302d9044) (http://postimg.cc/image/wu8ojkcbp/full/)
Не бих се съгласил с теб колега.
Хората там са си професионалисти.
Това коет показваш на снимката не се прави със замба а се реже с пергел.
Мисля че разбираш че няма как да стане перфектна дупка.
Относно сумата която си платил не мисля че е висока.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: asito - 18.10.2014 23:25
Може и да не съм прав, но като купувам нещо очаквам да има търговски вид поне. А и ръбовете на дупката са така назъбени, че ако не пипам внимателно много лесно ще се порежа.Ако ме бяха предупредили, че така ще изглежда, друга щеше да е ситуацията.Преди година за 5лв съм купувал 6л аквариум, затова това парче стъкло 30х20см ми се струва скъпо. Хммм, може пък и цените да са се вдигнали докато съм отсъствал от страната. Както и да е, лично аз ще ползвам услугите на други ателиета ако имам нужда.Уважавам мнението ти- големия ми аквариум е твоя изработка и е перфектен,но много неприятно ми стана, че трябва да плащам 4лв за нещо, което нито вид има, нито е безопасно за ползване...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: elblanko - 18.10.2014 23:34
За можене сигурно може и перфектно да стане.
Cutting a Circle / Hole in Glass Window (http://www.youtube.com/watch?v=W7iF0PUXeCY#ws)

Колкото до професионализма, все си мисля че този вид разпробиване е доста по-професионален.

Drilling a hole in a glass aquarium (http://www.youtube.com/watch?v=r9x9vV2cXRY#ws)
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: asito - 18.10.2014 23:50
Елбланко, точно така си представях и очаквах да изглежда дупката
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: elblanko - 19.10.2014 00:59
http://www.ebay.com/itm/110mm-4-3-8-inch-THK-Diamond-coated-drill-bit-hole-saw-core-drills-marble-/130886888454 (http://www.ebay.com/itm/110mm-4-3-8-inch-THK-Diamond-coated-drill-bit-hole-saw-core-drills-marble-/130886888454)

;-)
Заглавие: Re: Вътрешен филтир закупен от ЗООСВЯТ
Публикувано от: Зоосвят - 13.11.2014 12:41
Цитат на: kokolqja - 24.07.2014 18:30
Така е но аз съм от Провадия и за един филтър до София няма как да отида.Пуснах жалба в Комисия за защита на потребителя и сега чакам.
Здравейте ! Искам да Ви запозная с развитието по темата " Счупен УВ - филтър, закупен от магазин "Зоосвят"".
Идваха на проверка от Комисия за Защита на Потребителите . Провериха  всичко подробно, както е по закон.
След месец ме уведомиха, че преписката срещу магазин "ЗООСВЯТ" е прекратена.
Това е ! Всеки да си направи съответните изводи ...
Пожелавам на всички колеги успех в хобито и да не попадат на такива "клиенти" !
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NeLyTo - 08.01.2015 16:06
Не устоях. Знам, че Сахара може да ме смъмри, че пак повдигам темата, но от снощи ме сърбят пръстите.
Часът е 19:00. Отивам в магазина на Др. Стефанов в Студентски град. Продавачи:  3 броя се движат напред назад, но почти никой не ми обръща внимание.
Не знаят какво е топка с мъх за аквариум и ме питат като все едно, че съм луда: Вие това в сайта ли го видяхте? викам: Не, ама във всеки голям зоомагазин го има.
Почесаха се, погледаха ме... отворихме сайта... оказа се, че и при тях го имат, ама не могат да го намерят, и ми казаха: ми сигурно нямаме.
Във всеки аквариум мъртви, разлагащи се трупове. Живите женски бети боооолни, жалнии, жалка картинка.
Женските молинезии с някакво бактериално заболяване на перките, аквариумите с черна брада по грунда.
Продават : ЖИВИ ВОДОРАСЛИ по 4 лева броя...
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Joro V - 08.01.2015 16:19
Ами и аз от доста време им спестявам коментар, но този път ще се присъединя. Същата е ситуацията в магазина на Др. Стефанов и в Люлин. Аквариуми в отчайващо състояние - пълни с болни риби и плуващи трупове и тотално незапознат персонал. Последния път като ги посетих, продавачката изпадна в доста неловка ситуация при съвсем невинен въпрос от клиент за нуждата от бактерии в аквариума.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: Pukanka - 08.01.2015 16:23
И аз ще се присъединя. Бях направила поръчка в сайта им за 10 тина продукта. Понеже явно са ги нямали, решили да ми изпратят каквото имат но не и поръчаното. Например поилка голяма за папагали вместо малки за канарчета. С хранилки и кацалки същия номер. Бях напазарила за около 100  лв. и вътре само ненужни неща . Не ми върнаха парите.
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 08.01.2015 23:55
Когато коментарите са подплатени с доказателства, никой няма нищо против тях. Когато има само чесане на езици, тогава нещата не са същите.  *privet*
Заглавие: Re: Отрицателни отзиви за търговци и магазини
Публикувано от: NO CARRIER - 09.01.2015 11:56
Тъкмо реших, че вече ще сме добри и ще спрем с простотиите и пак се почна.  *MODERATOR*

Престанете!

NeLyTo, отправям ти официално предупреждение, че след следващата обида към модератор, ще получиш наказание.

Изтрих няколко публикации. Който е имал лош ден, който е дошъл да се заяжда във форума, който е дошъл да търси/прави интриги, не му е мястото тук.

Модераторите са за да помагат и да следят за реда във форума.

Заключвам темата.