• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.05.2024 21:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Какво премълчават производителите на хранителните продукти.

Започната от NO CARRIER, 11.10.2006 02:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ironic_

Цитата еще могу сказать, что ту колбасу что вы видите в магазине, делают из вторичных продуктов  , т.е. например комбинат выпустил докторскую колбасу, магазин ее не продал а срок годности половина истекла, тогда они ее возвращают на комбинат, и из нее делают копченую колбасу  

moderator

П.П. Сестра ми е promoter на маркови шунки - едно от тия хубави девойчета, дето ви досаждат в магазина с шунка на клечица да си пробвате  :D
Каза, че вече шунка няма да яде - намирали са даже кокоши нокти вътре  :twisted:

Boby_

Цитат на: "ironic_"
Цитата еще могу сказать, что ту колбасу что вы видите в магазине, делают из вторичных продуктов  , т.е. например комбинат выпустил докторскую колбасу, магазин ее не продал а срок годности половина истекла, тогда они ее возвращают на комбинат, и из нее делают копченую колбасу  

moderator

П.П. Сестра ми е promoter на маркови шунки - едно от тия хубави девойчета, дето ви досаждат в магазина с шунка на клечица да си пробвате  :D Каза, че вече шунка няма да яде - намирали са даже кокоши нокти вътре  :twisted:

Няма нужда от руснаците да го научаваме това. Аз знам от много сигурен източник (ъъъ, тъй да се каже, де, нищо, че е клише), че кремвиршите "Леки" се правят от кремвирши "Сачи" с изтекъл срок на годност. А от какво се правят "Сачи" изобщо не желая да коментирам.

NO CARRIER

Не ми харесват нито Леки, нито Сачи. А как? Сачи се правят от месо! Да-дааа.  :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Longanlon

имам един приятел, на който баща му притежава фабриката за най-скъпи колбаси у нас - МикроАрт. Та този баща е тъй да се каже вътре в колбасарския бизнес. Веднъж разказа как технологът на цеха за кренвирши Сачи (човекът, който 'прави' колбасите, главният 'готвач') е четвърти поред човек на тази длъжност за една година и той е на път да бъде уволнен по същата причина, поради която са били уволнени останалите трима - не може да направи кренвирши от месо, които да струват 4 лв/кг.

За сравнение производствената цена на кренвиршите на МикроАрт е малко под 8 лв.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Raven

преди време работих с двама братя от Сливен,преди да дойдат в София бяха работили в някаква незаконна или полузаконна кланница из Карандила нейде,та тези момчета са ми разправяли кошмарни неща,не само за производството на колбасите ами и за начина по който се умъртвяват животните из тези кланници.
понякога са пускали кучетата на шефа,някакви гигантски ротвайлери да разкъсват животните за клане до смърт,и други неща които не ми е приятно да си спомням изобщо,камо ли да ви ги разправям.

циганите които месели заготовката за колбасите обикновенно са били с разранени и гноясали ръце,от студът и мръсотията хващали някаква инфекция от която им текла гной изпод ноктите,забравих точното име на болеста но се среща често в бранша.

естествено практика е тези колбаси да се правят от върнати бракувани колбаси с изтекъл срок на годност,когато колбасът в магазина плесеняса и посинее се връща в цехът,там му се добавят подправки,брашно и разни други неща които ароматизират и убивът вкусът на гнило,и след това отива пак в магазина.
отделно първоначалната заготовка за колбасът е нещо което никога не бих дал за храна на кучетата си.
тези момчета категорично ме предупредиха да не ям субпродукти и аз за това никога не ям колбаси ,кренвирши,лионска наденица и прочие сурогати ,включително и от кайма - когато искам месо си взимам пържола и си я правя на скара,иначе протеинът го взимам от млечни продукти ,чиста риба ,яйца или пилешки гърди примерно.

от тези момчета научих законът- никога не яж това което не можеш да различиш какво е :!:

както е казал Диблър Сам Си Прерязвам Гърлото - "наденички от месо.....е така де...почти от месо"

п.п.
интресува ме - някой знае ли кое кисело мляко е хубаво и как се различава истинското /или почти истинското / кисело мляко от това тип Данон примерно?

аз ям всеки ден поне по една кофичка ,но се чудя какво ям всъщност,Веско дай някакво указание по въпроса :D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Longanlon

май трябва да купиш от всичките, да избереш няколкото с най-рядка консистенция за финалисти, да ги оставиш на топло и да видиш кое ще се вкисне най-бързо...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Raven

и аз нещо такова го мислех,някои ми беше казвал че колкото е по гадно едно кисело мляко- толкова е по истинско.

другите са изкуствено овкусени и ароматизирани.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

много полезно- Благодаря :D

значи като чета - правилно съм се ориентирал,по принцип съм много голям фен на киселото мляко и взимам само Верея и Клевер когато намеря.

за Данона съм сигурен че нещо не му е наред защото наистина още никои не е успял да закваси от него.
а като бивш кадър на Кока Кола със сигурност мога да ви кажа- не прекалявайте със тези плодови млекца и прочие ,всичко което е ароматизирано и овкусено е флякано с химия до дупка.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Longanlon

Прочетох само първия пост. Да се каже, че точно Данон и Пършевица са истинските кисели млека е безумно. Точно това са най-изкуствените млека. Цитираният човек очевидно има някакъв личен интерес да ги защитава.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

ironic_

Цитат на: "raven"
както е казал Диблър Сам Си Прерязвам Гърлото - "наденички от месо.....е така де...почти от месо"

punk  punk  punk

Окей, разбрахме, то си беше ясно - кренвирши не могат да струват по 4 лв/кг. ако са от месо  :twisted:

Аз също хапвам доста пилешко, но това, че го виждаш точно какво е пак не е никаква гаранция. Тези пилета се гледат с химии и антибиотици, за да растат по-бързо...

Грудки и домашно отгледана риба, аз да кажа пак  :twisted:

П.П. Между другото, сериозно, сблъсквала съм се с този проблем на друго ниво - храните за домашните любимци. Специално котките не са прасета, не са всеядни и имат нужда от протеин. Консервичка, за която плащам 1.60 лв. - 4% протеин. Останалото ме е страх да си мисля какво е, но се споменават официално на етикета растителни влакна и пепел  :evil: Със сухите храни проблема е още по-тежък ...

Raziel

Аз имам кокер спаниел.
Тя не хапва кремвирши и почти никакви    салами. Предпочита хляб пред тях или стои гладна.....
А  кучето не е глупаво.:)
Животните знаят какво става за ядене и какво не:)
In Pursuit of Perfection

Raven

разбира се съгласен съм че сега химия има във всичко,дори и чистото месо е от животни които не могат да доживеят повече от две години по принцип заради промишлените дози стероиди,предимно Еквипойз, с които ги тъпчат.

за това не е полезно да се ядът дреболий- точно там се отлага химията предимно.
със зеленчуците е същото,колегите растениевъди от форума са наясно- четем секция Химия :lol:

просто снижаваме рискът като ядем чисти непреработени храни.
колкото по просто е едно ядене- толкова по малък е рискът.

п.п.
за Еквипойзът
живея до централната ветринарна аптека и купувах този стероид за приятели от фитнесът.много е як а и идва един момент в които депата така се запълват че хуманитарните стероиди не действат и се налага да минеш на животински.
та взимам веднъж едно шише Еквипойз за един познат , а продавачката ме пита " на колко години е жребчето"

ама този познат така беше изпердашил от химията че наистина само пръхтеше и обикаляше като кон из залата :lol:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

Съгласен и аз  - без ДАноНЕ и без Пършевица. Останалите стават. Аз и Родопчанка кльопам. Кисело си е точно както е нужно. Виж, отделя повече цвик, ама... :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Ernest

Цитат на: "Stas"Аз пък бих помолил всеки, който има опит или познания тук публично да обяви производител и продукт, който е истински!

Ние в къщи позваме млякото на баба Вера, и на баба Веска ;) по 4 литра на седмица ни носят едната баба носи в сряда другата в събота. След като си го сварим мекцето, се образува един каймак отгоре (логично), тоз каймак го събираме и кат се събере достатъчно, разбиваме със миксер...резултата е масло (истиско) :bow1  8)

Яйца ни носи трета баба...ама ся не се сещам за име  :D
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

Similar topics (5)

8063

Публикации: 23
Прегледи: 10968

38158

Публикации: 37
Прегледи: 14176

33815

Публикации: 3
Прегледи: 2240

3204

Публикации: 13
Прегледи: 6132

27351

Публикации: 5
Прегледи: 3048