• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.05.2024 22:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Sylvania Daylightstar

Започната от Сашо, 31.12.2004 08:19

« назад - напред »

0 Потребители и 15 Гости преглежда(т) тази тема.

dido

Ха, та мене един кожодер-препродавач ме изръчка 20 лева за Гролукс преди почти година. Лампата се намира за 10-на лева, какато вече ми е известно :-)

Освен това като се замисля, по краищата на "новата" пурат имаше черни ленти - признак за достатъчно много отработени часове.

За такъв тип лампи 20 лева е може би максимума като разумна цена. Разбира се, информация като цветова температура, интензитет в лумени и спектрална характеристика на излъчваната светлина е добре дошла, дори задължителна - знаете, да се говори за лампа за китки с мощност 36 вата е несериозно в наши дни :-)

discus

сравнението беше с лампите на силвания, за краси просто няма смисъл да се говори там цените не са за хора

dido

Силвания са един от много големите производители в света. Предполагам могат да си позволят да дистрибутират евтини и качествени лампи собствено производство. За разлика от тях SERA разчитат на подизпълнители и в тази хранителна верига всеки трупа върху цената - резулатат обикновено е доста по-скъпа лампа. По-евтина би била ако разчитат на китайско noname производство, ама така биха си плюли на името - надявам се да не е така, че ще ме разочароват.

Ако SERA може да 'издаде' оригиналния производител на лампите им ще е доста полезно за нас - иначе бих избрал силвания, щото знам, че е силвания, не хуанхънг индъстрис в неизвестно китайско село.

ВЕЛИНСКИ

Доколкото знам има две "разфасовки" на Sylvania - едната е тип ОЕМ в семпъл картонен калъф (цени 7-13 лв) и тип retаil в шарените кутийки с много допълнителна информация за спектъра и прочие, които ги има в Бриколаж например (цени 18+ лева). Иначе лампите вътре са си едни и същи.

Затова стават обърквации с цените - зависи магазините от кой вид са заредили.

Искам да попитам дали някой знае случайно цветната температура и графиката на спектралния анализ на daylightstar и обикновенните daylight пури? Защото като видима светлина ми се струват идентични, а разликата в цената им е голяма и ако спектъра и цветната им температура са много близки, изводът е ясен  :wink:

77

тия които са в картонен калъф са произведени в германия а другите с шарените кутйки в англия :D по принцип няма разлика в качеството
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

77

велински ти и в силвания започна да се съмняваш :?: досега не съм си купил нещо евтино за аквариума от което съм бил особено доволен :cry: виж разликите тук http://www.aquariumlights.ru/fr_lamps.html
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

abaro

Цитат на: "Сашо"
Цитат на: "abaro"Сашо в кой магазин продават Aquastar защото ще купувам а тази цена (7лв) е доста ниска?

Магазинът е за осветителни тела на ъгъла на "Републиканска" и "Пиротска". Като се движиш по "Републиканска" към Новата поща е в дясно. Гро-луксът също е на доста добра цена.

Благодаря! Този магазин е отворен от 1-2 месеца и все се каня да го  разгледам.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Сашо

Кратко описание на спектрални характеристики на специализираните лампи на Силвания и не само:
http://www.aquariumlights.ru/fr_lamps.html

SERA

Благодаря за изразените мнения относно лампите на сера.
Не знаем кой е конкретния производител на лампите,но те са произведени гарантирано в Германия,тъй като се придружават от сертифкат EUR.1 в който това е записано.

Цените не мога да коментирам,това е ценова политика на сера.

Благодаря и за съвета за характеристиките в лумени,ще коригираме информацията.
Относно спектралните характеристики вижте - http://www4.sera.de/site/main.php?language=en

или www.sera.de

Тъй като не съм специалист в тази област не мога да коментирам предимствата и недостаъците на различните марки лампи.Нашата цел е да предложим един добър продукт  на разумни цени.

dido

Цитат на: "Сашо"Кратко описание на спектрални характеристики на специализираните лампи на Силвания и не само:
http://www.aquariumlights.ru/fr_lamps.html

Почти се обзалагам, че цветовата температура на ГроЛукс-а не е 8500 К. Май беше някъде около 4000. Тоя сайт май нещо бърка. Ще поровя в силвания...

Сашо

Приблизителни съответствия, които ме карат да мисля, че става дума за един и същ продукт с различни наименования:

sera brilliant daylight - SYLVANIA LUXLINE PLUS 860
една и съща температура - 6000К, очевиден трилентов луминофор със съвпадащи спектрални характеристики с пикове на приблизително 440, 550 и 620 nm, характерна "гърбица" в областта на синьото. Едно и също светоотдаване - 1300 лм за 18W, 3250 - za 36. Има подобни съвпадения и с лампата LUMILUX PLUS ECO daylight на OSRAM, но това не е никак чудно, имайки предвид консолидацията на тази фирма със Силвания.

sera deep sea special - SYLVANIA CORALSTAR очевидно спектрално сходство. За съжаление в моя източник за лампите на Силвания, няма данни за светоотдаването, по който двете лампи да могат да се сравнят. Не можах да го намеря и в сайта на Осрам-Силвания.

За себе си вече съм още по-сигурен, че подобни аналогии могат да се направят и за другите лампи предлагани не само от Sera, но и на другите фирми, специализирани в производството и предлагането на аквариумно оборудване.

Raven

Цитат на: "dido"
Цитат на: "Сашо"Кратко описание на спектрални характеристики на специализираните лампи на Силвания и не само:
http://www.aquariumlights.ru/fr_lamps.html

Почти се обзалагам, че цветовата температура на ГроЛукс-а не е 8500 К. Май беше някъде около 4000. Тоя сайт май нещо бърка. Ще поровя в силвания...


толкова е - това се явява определение за силно заоблачен ден.
4000 - е по слънчев ден.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

miTko

dido, прав си! Някъде имах 2 pdf-а по този въпрос, като ги открия ще пиша колко е.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Сашо

CCT на Гро-Лукса е 3400 К

dido

Цитат на: "Сашо"CCT на Гро-Лукса е 3400 К

А, нещо такова бях мернал и аз. А в руския сайт я дават 8500 келвина.

Similar topics (5)

9824

Публикации: 0
Прегледи: 2615

39333

Публикации: 17
Прегледи: 10639

881

Започната от EviL


Публикации: 5
Прегледи: 7157

8826

Публикации: 4
Прегледи: 3607

12587

Публикации: 7
Прегледи: 4649