• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 01:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

болен дискус

Започната от diskus98, 22.05.2011 17:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

diskus98

здравейте моя дискус има малки бели петна по тялото си незнам от какво е но мисля че вие ще ми помогнете :-) :-) :-)

deadline78

Колко литра ти е аквариума с ква филтрация си имаш ли грунд с кво храниш колко и кви риби имаш вътре и колко често долуваш прясна вода?Като напишеш тези неща ще се прояснят нещата,мен ме съмнява че или прехранваш или си си купил заразена риба.
: 22.05.2011г 18:06ч
ако нямаш много други видове освен дискуси вдигни за 10 дни градусите на 34 но внимавай да не отиде над 35 че стават супи понякога.Може и от бой да са тези петна но ако е налеп те изчезват успешно с вдигането на температурата и без никви други препарати.

diskus98

здравей прочетели съобщението което вчера ти пратих
: 23.05.2011г 10:10ч
аквариума ми е 60 литра имам 3 дискуца,1 шишарка,1бета,3сома,1астронотус оцелатус и още 2 не незнам как се казват ако искаш мога да кача снимка на всяка от  тяж
: 23.05.2011г 10:10ч
храняги с една и съща храна тя е специална за дискуси да не избледняват

Дискус

Ти наясно ли си с условията които са нужни за отглеждане на дискуси ?

diskus98

да ясномие какви са при мен си растат без проблем

HEPOH

Цитатаквариума ми е 60 литра

Да не обърка литрите  :-)
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

Дискус

Цитат на: diskus98 - 23.05.2011 11:00
да ясномие какви са при мен си растат без проблем

Нали е без проблем ;) Защо ти е болен ?

deadline78

Докато чакаш отговори тук в акввата ти става каша по добре избирай голям съд 200 литра с 4 дискуса и малко харациди или 2 астронатуса или квото ти там дойде на ум,но определено си направил овчарска салата !
: 23.05.2011г 11:11ч
Нека Бог Нептун бди над тия риби и така не се прави мой човек за 1 път чувам астронатус и дискуси заедно :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar:

salamandar

Колега,много са малко тези литри за дискуси,а и имаш още доста и тази шишарка ако негреша мисля че беше вид златна рибка която няма никакво място там.Навсякаде за всички видове дискуси пише :Минимален размер на аквариума    250 л
Изисквания, температура    28 - 33 °C
А ти имаш риби за които не са никак характерни тези температури.По-добре размени или продай някой рибоци купи по-голям аквариум и така.Дигнеш ли температурата на 34-35градуса за да лекуваш дискусите,другите ти рибки едва ли ще са очаровани.

Дискус

Според мене и филтрацията ще му куца ....

diskus98

от моя гледна точка дискусът и астронотуса се закачат.Днес видях че дискусът се е оправил
: 23.05.2011г 12:12ч
благодаря на всички дискусът  се оправя и се възтановява  добре
*thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks *thanks  *thanks

Асен Евгениев

Цитат на: diskus98 - 23.05.2011 12:18
дискусът  се оправя и се възтановява  добре
Няма да е за дълго.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

salamandar

Що си мисля че всички тези рибки ще продължат да живуркат заедно :).Колега трябва да ги отделиш,големи риби са.

diskus98

демек да махна по  малките а да остава само големите демек  дискусите астронотуса и бетата

: 23.05.2011г 13:01ч
в началото когато го купих беше ок

HEPOH

Остави само Бетата и си купи няколко дребни пасажни рибки :-)
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

Similar topics (5)

29196

Публикации: 4
Прегледи: 4686

40869

Публикации: 17
Прегледи: 11241

15961

Започната от CYBERTEK

Публикации: 7
Прегледи: 7341