• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 07:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За няколко дена всичко ТУШ ...

Започната от drakool, 23.05.2011 17:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

drakool

А може ли да попитам още нещо - каква фракция камъчета ми трябват за дъно и колко горе-долу кг. да взема ? Мерси.

BOJO

В ляво има автоматично меню . Там има калкулатор , изчисли сам колко пясък е необходим. Не си посочил размери ширина височина , но мисля 4 кг ще са добре. Вземи 3-4 мм.

drakool

Хммм нали трябва при грунда като го изчислявам да посоча размерите на аквариума? Защо тогава ми изкарва 110 кг грунд  *NO*

Татарчев

Цитат на: drakool - 27.05.2011 10:53
Хммм нали трябва при грунда като го изчислявам да посоча размерите на аквариума? Защо тогава ми изкарва 110 кг грунд  *NO*
Не колега, като въведеш размерите на аквариума излиза, че ще го пълниш целия с грунд. В квадратчето за височина въведи желаната височина (дълбочина) на грунда (примерно 5 см).
Успех!

drakool

Благодаря за пояснението!  *THUMBS UP*

drakool

Днес цял ден се хванах на работа с аквариума, от сутринта до вечерта и ето какви са резултатите:

Как мислите, има ли разлика и така както съм го променил добре ли е, ако има още нещо което съм изпуснал да променя, моля кажете  :-)

stilista

Добре е станало!
Фона може да го смениш с едноцветен.Защо ми се струва че си сложил малко камъни?
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

drakool

Да, наистина са малко, но впоследствие ще вземам още и ще слагам малко по малко, а фона няма как да го сменя защото този който ми прави аквариума е сложил фона между 2 стъкла и ги е лепнал със силикон, просто няма как  *NO*

stilista

Цитат на: drakool - 30.05.2011 12:05
този който ми прави аквариума е сложил фона между 2 стъкла и ги е лепнал със силикон, просто няма как  *NO*
И моя е между 2 стъкла  :-D
При мен в горния край съм сложил по-малко силикон с идеята да мога да го сменя ако искам.
Питай го майстора може да е оставил вариант и при теб да се сменя.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

drakool

Едвали, няма значение  :-D

Similar topics (5)

32251

Публикации: 11
Прегледи: 6497

8652

Публикации: 48
Прегледи: 22809

28199

Публикации: 9
Прегледи: 6705