• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 21:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 21:37

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

MeTogu

Моя съвет е да ги взмаш всичките тези риби поне през ден два,за да не се натовари извднъж аквариумчето.Примерно 2 гупи първо.След 2-3 дена 4 неонки,след още няколко дена сомчето и в края на другата седмица и хелерите.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

sasoo

Незбежно ли е зеленясването на стъклата и ако е за какъв период от време е нормално това ?

iek

Неизбежно е , за какъв период- никой не може да каже за какъв период е нормално. Имай предвид,  че има над 30 000 вида водорасли, все някое ще те сполети, водораслите са в пряка конкуренция с растенията!!!

kokolqja

Здравейте
Начинаеща съм.Започнах с 30 литра аквариум и го натапках с около 30 рибки гупи,знам много са но когато се поразтършувах разбрах че ми трябва по голям аквариум.
Следващия си го направих 100 литра.В него сега има:
4 сомчета
5 молинезии
2 плати
10 гупи
1 хелер женски
5 барбуса
20 малки гупи
плаващи водорасли
Искам да си взема още 6 розово данио и 6 неонки,но се чудя дали пак няма да стане мн пренаселено.Ще ви бъда благодарна ако ме посъветвате.

marta

Не си взимай, според мен! Рискуваш много рибки. Изчакай и други мнения ако искаш!

MeTogu

Не е много добре да го натоварваш повече този аквариум.Но винаги има едно НО.
Все пак даниото и неонките не запат почти,така че можеш да си направиш един компромис.
Но за сметка на други рибки.Извади барбусите.

kokolqja

Неонки може и да не взема,но това розово данио поне не става ли?Барбусите са малки още,мирни са засега.Ако може да ми обясните защо трябва да ги махна.Купих ги преди седмица и нямам на кого да ги дам.Не мога да ги изхвърля и те душа носят.

marta

Просто ти стават много риби. Барбусите са доста агресивни и цапат много. Прочети за съвместимостта м/у двата вида.

kokolqja

Махам ги тия барбуси изяли са около 20 малки гупи сагласиха се да ми ги сменят за данио те как са?
Мога ли да гледам данио в мир с гупи за зеброво данио става на въпрос?

marta

И даниото ще ти ядат малките гупи ако ги набарат. Трябва да усигориш много укрития и все ще имаш по някое оцеляло бебе, а ако вече са поотраснали ще имаш по-малък проблем. Но все пак имай предвид, че всичките ти риби без сомчетата, ако набарат някое новородено бебе ще си го лапнат за десерт.

Tonny

Здравейте,

Съвсем нова съм тук, затова съжалявам ако не питам на правилното място. Много искам да си гледам риби и особено БЕТА ... но от това което прочетох за тях, останах с впечатлението, че са малко агресивни.
Мислех си че мога да я отглеждам отделно от другите риби, в самостоятелен аквариум ... Но все пак няма ли да е малко самотна?
Изобщо рибите чувстват ли се самотни когато ги отглеждаш по една.
Има ли видове риби, които предпочитат компания и такива, които предпочитат уединение :)

MeTogu

Няма да се чувства самотна.Може да и вземеш женска,да си правят компания.
Или най-малкото да и зложиш едно огледалце да се оглежда и перчи.

zambo

Бетата няма да се чувства самотна . Гледай я в малък ,гол аквариум и и се радвай .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Асен Евгениев

Цитат на: Tonny - 05.04.2011 20:21
Има ли видове риби, които предпочитат компания
Пасажните. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Dinko

Моля дайте съвет.

Имам и валиснерия на която новите листа излизат жълти-прозрачни.
Имам и някакви нишковидни водорасли които растат по листата на растенията и по стъклата на аквариума.От стъклата се чистят лесно но от растенията не мога да ги изчистя.Заради водораслите не смея да торя(а и съм пълен аматьор в това).Растенията ми ги дадоха в идеална форма-с дебели зелени листа но при мен новораснещите листа са слаби и жълти.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.

Similar topics (5)

59367

Публикации: 13
Прегледи: 8075

37191

Публикации: 11
Прегледи: 7916

5747

Публикации: 13
Прегледи: 7442

32275