• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.07.2025 23:39

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Какво премълчават производителите на хранителните продукти.

Започната от NO CARRIER, 11.10.2006 02:34

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

vasso

Добре, за да се върнем към темата. Има сведения, че солетите са много канцерогенни. Както и повечето подобни продукти като чипсове и вафли. И за пуканките съм чувал, че са така, просто явно трябва да не живеем. :-D

kdravia

Цитат на: vasso - 16.05.2010 00:25
Добре, за да се върнем към темата. Има сведения, че солетите са много канцерогенни. Както и повечето подобни продукти като чипсове и вафли. И за пуканките съм чувал, че са така, просто явно трябва да не живеем. :-D
А аз пък съм виждал как някои съставки на даден продукт съществуват само на опаковката.
Докато има шарани,ще има и рибари!

Деян


Black Adder

Цитат на: vasso - 16.05.2010 00:25
И за пуканките съм чувал, че са така, просто явно трябва да не живеем. :-D
Ако става дума за хамериканскоподобните полуфабрикати  :popcorn:- навярно е така, ако става дума, за царевичка купена от пазара и опукана в тенджерка  с мааалко олио - надали   *DRINK*

kdravia

Цитат на: Деян - 16.05.2010 14:27
Напримеееер, месо в колбасите?  :-D
При условие,че кило месо е 8 лева,а килограм салам 3-4 лева.
Аз съм правил макаронени изделия,на пакета в съдържание пише:............и яйца.Аз там яйца не съм виждал.Цвета го докарвахме с жълта боя. :-D
Предполагам,че с повечето продукти е така.
Докато има шарани,ще има и рибари!

Асен Евгениев

Кайма по 2.80 за кг. Едно време вървеше слух, че слагат тоалетна хартия, май ще се окаже вярно. :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kdravia

Цитат на: akapulko - 16.05.2010 19:57
Кайма по 2.80 за кг. Едно време вървеше слух, че слагат тоалетна хартия, май ще се окаже вярно. :-D
Ма те и сланина да слагат,то и тя е към 3 лв. килото.То месото вече не е от месо,какво остава за другите работи.
Друг е въпроса,че ако посетите едно такова място,няма да погледнете кайма,салами и т.н.
Докато има шарани,ще има и рибари!

Асен Евгениев

Работил съм в консервен комбинат, ако започна да ви разказвам за какво става въпрос, ще се
издрайфате върху клавиатурите си /а бременните може да пометнат/. *CRAZY* %)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Деян


kdravia

То на тоя принцип ще го докараме дотам,че нощо да не ядем. :-D
Докато има шарани,ще има и рибари!

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Ant0n86

И аз от край време тръбя на редица свои познати най-малкото да погледнат етикета и да видят колко "Е-та" има в продукта, но кой ли ме слуша...  :-) Имапе някакво евтино българско безалкохолно, в което имаше 10-тина Е-та  @=

Асен Евгениев

Много отдавна престанах да ям кренвирши. За съжаление обаче всички храни, които ядем са
пълни с боклуци и отрови. :-!
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

barabata

Цитат на: vasso - 16.05.2010 00:25
Добре, за да се върнем към темата. Има сведения, че солетите са много канцерогенни. Както и повечето подобни продукти като чипсове и вафли. И за пуканките съм чувал, че са така, просто явно трябва да не живеем. :-D

Да ти кажа как става номера с пуканките.
Купуваш си 2-3 килограма царевица за пукане от някой пазар. Има я насипно и върви по около 1,50-2,00 лева за килограм. Вземаш един празен пакет от пуканки за микровълнова фурна и вътре сипваш една малка шепичка царевица. Добавяш малко олио. Пакета се затваря посредством парченце от дървено шишче (отчупено точно колкото е ширината на пакета). Затварянето е зигзагообразно промушване през сгънатото ръбче. Слагаш в микровълновата за 1-2 минути (или кокато спре да пукат пуканките). Изкарваш, издърпваш шишчето и изсипваш в купата. Нова шепичка пуканки , малко олио и буташ в микровълновата.  Лошото е само че след като е използвано олио ако престои дълго такъв пакет прибран в шкафа олиото гранясва. Ползваш няколко дена и после нов пакет. С един пакет съм опуквал и 20-тина дози преди да се изпече порядъчно хартията и да започне да се разпада.

В магазина до нас след ремонта вече има щанд за месо и електрическа месомелачка. Меленето на кайма е безплатна услуга. Избираш си месото, теглят го, разпечатват бележката и ако искаш го мелят. После на торбичката с каймата залепят разпечатаното етикетче (едно или повече ако смвесваш различни меса - по принцип аз като взимам кайма смесвам плешка окло 1,5-2 килограма и 1-1,5 кг гърди без кост). Наведнъж вземам по много и после във фризера в торбишки по около 0,5 кг разтелено на тънко (~1см) пласт - лесно се размразява , лесно се отчупва по-малко парче ако искам и се нареждат добре във фризера. Плешката е около 7-7,5 лева , колбаси съшо така и лесно се правят във фризер - правиш смес със подправки, пълниш черва (по месарските магазини има и не са скъпи - обръщат се лесно с клечка от шишче) и слагаш във фризера. За пържене или печене по всяко време имаш , а докато стоят във фризера постепенно водата-леда от тях се изпарява и се изсушават кокато са си замръзнали и не се развалят.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.


Similar topics (5)

4768

Започната от Gitsov


Публикации: 35
Прегледи: 14395

29492

Публикации: 8
Прегледи: 6176

25530

Публикации: 16
Прегледи: 11270

866

Публикации: 13
Прегледи: 6563

21480

Публикации: 3
Прегледи: 3105