• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 22:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

За имотите, цените, кризата и качеството....

Започната от vasso, 19.03.2010 01:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rendaka

Ако имах инвестицията за недвижими имоти щех да си построя къща, жалко че нямам 75 000 веро в момента :(
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Luton

Като гледам офертите за ипотека
трябва да си от клана Маклауд за да я изплатиш!?

vasso

То тук едни си продадоха апартамента, за да си построят къща. Добре ми се вижда идеята, но не знам- все пак е хубаво в града да си имаш колибка.

Rendaka

Цитат на: Luton - 19.03.2010 04:11
Като гледам офертите за ипотека
трябва да си от клана Маклауд за да я изплатиш!?

Определено не искам да се обвързвам с банки! Не виждам защо трябва да изплатя 2 къщи за 20 години, понеже дефакто се получава нещо такова накрая.

Къща, ама не в града,а на края на града :) с дворче и басейнче  *CRAZY*
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

elblanko

Цитат на: vasso - 19.03.2010 01:23

И бихте ли си купили апартамент сега? *DRINK*
Никога няма да дам пари за апартамент, нито сега нито когато и да било.
Винаги съм живял в къща, и никога не бих се преместил в апартамент.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

vasso

Кой-както си е свикнал. Имат предимства и двата типа жилище. Къщата има повече разходи като цяло, но човек не се занимава със съседи и общи проблеми. Но без кола(освен ако не е в града) е трудно.
Гледам обявите за жилища и ми прави впечатление, че цената се сменя доста бързо- твърде ниска, следва повишение, после пък уж някаква намалена цена, но пак по-висока от първата, която не е била намалена. Объркана работа е.
Иначе банките са необходимото зло. Ако не може да плеснеш на масата пачките не виждам как може да си вземеш жилище. *dontknow*

denbosch

Това със стените е голяма далавера-ако не си отваряш очите като нищо ще ти набутат отгоре минимум 5-6 квадрата.Тук стеничка 30см,там стеничка 30см/пак същата всъщност/ и полека-лека си олекнал с няколко хиляди евро.Това е  и една от причините "онези" 80 квадрата да не са като сегашните 80 квадрата.Затова при новото строителство се хваща ролетката и се почва здраво измерване и смятане.

gstavrakev

"онези" 80 квадрата не са като сегашните, защото не включват общи части. Докато сегашните 80 квадрата, още с архитектурния проект в застроената площ на апартамента се включват стените. След което от лицензиран оценител се изчисляват общите части, процентно разпределени на всички апартаменти от жилищната сграда.

barabata

Понеже имам няблюдения върху това как се строи новото строителство (болшинството са пълна трагедия) сметнах че е неразумно да играя на тото като търся жилище в нов апартамент и си купих що годе евтинко старо панелче което е ясно и сигурно откъм документи и с малко ремонтче си го правя така както искам. Единствения голям зор е да си намериш апартаментче с "добри и качествени съседи". Ако случиш на съседи няма никакви проблеми.

Отделно доста от старите блокове са тествани в няколко различни земетресения и се е видяло какво и къде е наред или не е наред. Новите още не са.
Отделно в по-старите блокове са с чат-пат уредена инфраструктура около тях и има паркинги , пътища и т.н. които можеш да си прецениш предварително когато си го купуваш.

При новото строителство фирмата е взело едно малко парцелче и строи само на него и не ги интересува отсрани какво има и как е направено. Много често няма никакво място за паркиране и поради постоянните строежи улуците сав отвратително състояние. Освен това е модерен метода на постепенно застрояване - Вдига се един блок (в най-горната част на терене най-често ) и се продават имоти с гледка . След продажбата се почва следващата сграда на мястото на гледката и пак се продават имоти с гледка. И така докато свърши мястото.

За апартамент сега е най-добре да се вземе един стар и евтин апартмент в който НЕ СА правени никакви ремонти или козметични намеси за да се види истинското състояние на нещата, а не да се прикриват недостатъците. Задължително нова ВиК инсталация и преглеждането на ел инсталацията и да не се ремонтира на парче , а да се метне на веднъж целия апартамент като за препочитане е да е свалят старите покрития , а не да се полагат нови върху старите.

За къща - то е ясно че е много по-добре , но и много по-скъпо излиза с факта че трябва да се отклониш от работата/бизнеса си и само с това да се занимаваш ако искаш качество и всичко да е изпипано. От една страна ти намаляват или спират доходите , от друга страна си в постоянен разход и така идва много по-скъпо от апартамент. И пак има вероятност на 15 метра от къщата ти да ти тупнат една ГСМ клетка и ти нищо не може да направиш освен да си продадеш имота и да почнеш отново някъде другаде.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

vasso

*CRAZY* Вярно си е това, то всички нови блокчета в София уж имат гледка към Витоша. :-D

galin76

Аз съм изцяло за тухлата, и новото строителство. Има все повече и повече качественни изпълнения, и в момента на добри цени. На панелката нали и знаете срока на годност ;-). А що се отнася за къща не е толкова скъпо да се строи, само парцелче да имаш. *DRINK*

vasso

Тухла от 70те ми изглежда най-добре на мен като строеж. Иначе има и доста разграничение в качеството на новите кооперации и си личи кои са качествени и кои не.

valnata

Цитат на: galin76 - 22.03.2010 04:23
Аз съм изцяло за тухлата, и новото строителство. Има все повече и повече качественни изпълнения, и в момента на добри цени. На панелката нали и знаете срока на годност ;-). А що се отнася за къща не е толкова скъпо да се строи, само парцелче да имаш. *DRINK*

И аз съм на това менние. Имах проблем само с дограмата в моя апартамент, ама за незначителна сумичка я оправих. Други ядове нямам и съм много доволен. *THUMBS UP* Няма как да се сравни с някоя 100 годишна панелка....  *ROFL**CRAZY*

vasso

Еми аз ви казах, че старата тухла за мен е най-сигурна. Относно панелните- преживели са какво ли не- земетресения ит.н.
Като гледам някои нови как се цепят още на първата година и вътре какви са им стените. :duvar:

Similar topics (3)

19516

Публикации: 28
Прегледи: 8757

14604

Започната от abaro

Публикации: 2
Прегледи: 2184

17411

Публикации: 16
Прегледи: 13375