• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 23:45

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

10-ти ноември...

Започната от Raven, 10.11.2009 20:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Митко - това е най точното определение като се замисля!
Като за деца преди 10-ти ноември не беше зле- играехме и тичахме на воля,прекарвахме цялото си свобдно време навън и сред природата.

После обаче порастваш, започваш да осъзнаваш нещата и ставаше едно такова тегаво и гадно.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

tishovsx

Никога не съм бил комсомолец!
На изпитите по онова време, бяха наредили сите министри по стените и ме питаха кой- кой е. Дивотия.
Казах им, че не знам и не ме интересува, намалиха ми поведението и предложение за изключване от училище.
Имаше и поправки, пак им казах , че не ме интересува...изправиха ме пред цялото училище. Директора беше викнал майка ми, завалията колко се червеше заради мен...

Всичко отмина и един ден, комсомолския секретар ми донесе книжката, и ми каза, че трябва да плащам по 10 ст. членски внос, така и не платих стотинка...

В казармата настъпи нова драма, като новобранец ме питаха -член ли съм на комсомола, заявих им че не съм и никога няма да бъда...

След втория месец давах наряд през ден, ротния ми каза че съм комсомолец и тия работи не минавали. Е там вече ми отдържаха пари за членски внос...Дивотия.

В първите години на демокрацията станах, член на БДСП, най младия бях тогава. Бях и член няколко месеца, почнаха ни карат да събираме пари, та нашият "началник" от БСДП да може да ходи по срещи, да се пъчи насам натам...един ден им хвърлих книжката и казах да не ме занимават повече с идиотки партийни дела, и те мошенници и лайнари...Дивотия.

Двадесет години след това...вече го знаете.
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

denbosch

Най-хубавото е,че тогава бяхме доста по-млади и много,много по-наивни ;-)!
Никога няма да забравя зимите на 90-та,91-а,че и не само зимите - пиехме кафе не втора,а "трета цедка" и няколко човека пушехме една цигара "Арда",а пък "БТ"-то беше ехе-е суперлукс.
Няма как да се обясни това на днешната младеж за съжаление,думите са слаби.Няма как да разберат,че:
- имаше само една тв програма,която свършваше в 24,00 часа с химна
- радиостанциите бяха само две
- дъвките,шоколадите,кока-колата и дори тоалетната хартия бяха лукс
- таксита в началото се поръчваха от днес за утре
- улиците бяха празни от автомобили /и тротоарите също/
- в училище не пускаха с момчета с дълги коси и момичета с грим и къси поли,в час се пазеше тишина и не се закъсняваше
- на концерт на "Щурците" 86-година/или 87-ма/имаше червени барети между редовете и ако някой се изправеше от мястото си отнасяше кьотек-кумеца ми отнесе два ритника,мен ме спаси това,че бях по средата на реда
И още много мога да продължавам...Не може да се разбере,ако не си го преживял!
Как да обясня примерно на моето хлапе,че съм бил истински щастлив,когато намеря празна кутийка от " Marllboro" или пък празен кен от "Coca Cola",след като той има петстотин играчки и почти не играе с тях,а в същото време постоянно иска нови ?!?
Като се замисля обаче,аз по същия начин се чудех защо баща ми е играел на шашлик и как е възможно да не са играли на фунийки...По същия начин се чудех как така са нямали телевизор и радио...Как майка ми е ходила всеки ден пет километра пеша само в едната посока до училището в съседното село

Преди доста време четох един материал как младите били невъзпитани,незаинтересовани,разглезени и мързеливи,не искали да учат и да се развиват и т.н.,четеш и си мислиш,че става въпрос за нашата младеж.Накрая се оказа,че е писано от Аристотел!?!
Наистина бях шокиран-излиза,че между неговото време и нашето нещата не са се променили ?!?

Още много неща исках да напиша,изпускам нишката,обаче постоянно звъни телефона в офиса и отговора го мотая почти час.

//Между другото оттогава го търся това написаното от Аристотел и не мога да го намеря,някой не го ли е срещал в нета?

suntsu69

Виждате ли разликата, Тишо е правил разни неща и си носил последствията, а другите "знаели", че ще отидат в затвора.
На концерта на Щурците, това което разказваш беше за около 10 мин в началото, после цялата зала куфееше докрая.

killiman

На 10.11.1989 г. взех първия си паспорт, зеления, повечето от вас сигурно си ги спомнят. Бях много горд от себе си.  :-) Когато се прибрах вечерта родителите ми изглеждаха доста неспокойни.  Не им обърнах много внимание, просто не осъзнавах какво стана. А и сега като се замисля - май не стана това, което всички очаквахме. Тия с петолъчките ги замениха тия с брадите, но под брадите май си носеха петолъчките.  ;-)

tishovsx

Още двадесет години, и може да тръгнат нещата. Тогава пак ще лафим  ;-)
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

denbosch

Цитат на: suntsu69 - 11.11.2009 11:32
На концерта на Щурците, това което разказваш беше за около 10 мин в началото, после цялата зала куфееше докрая.
Става въпрос не за концерт в зала,а за концерта им в Летния театър във Варна,86-а година.Никой не смееше да мръдне,баретите дебнеха и вадеха зад завесите,там няколко ритника или юмрука и после изхвърляха навън.Обаче как да стоиш на концерт?!?А в интерес на истината го отнесе кумеца ми,пък той да е жив и здрав,никога не е ставал да куфее дотогава,след това пък да не говорим :-D!

miTko

От 80-та до 90-те съм ходил на 14 концерта на Щурците и само на един имаше изцепки от такъв характер. Концерта беше под купол на цирк и клатехме пилоните, та щяха да паднат...За това иамше строяване вероятно. Иначе очите и ушите на власта си бяха на всеки концерт, така казваха познавачи.
Разни мои АКВАРИУМИ 

denbosch

Цитат на: miTko - 11.11.2009 12:31
Концерта беше под купол на цирк и клатехме пилоните, та щяха да паднат...За това иамше строяване вероятно.
Версията за присъствието на баретите,която тогава приятели лансираха е,че преди Варна е имало концерт във Велико Търново и там метълите са изпотрошили пейките на "Стълбата",което по онова време беше май единственото по твърдо рок парче,а и беше наскоро излязло.

rakim

След двадесет години няма да има нищо като гледам на къде са тръгнали нещата на земята.Скоро няма да може да издържа вече човешките мизерии.Всеки гледа за обществото и тн а забравят че няма да има къде да жижее това общество.Така че такива теми на мен лищно са ми през....
540л Южна Америка

elblanko

Цитат на: suntsu69 - 11.11.2009 11:32
Виждате ли разликата, Тишо е правил разни неща и си носил последствията, а другите "знаели", че ще отидат в затвора.
Ако за тебе свободата е да отидеш на концерт на Щурците, да отидеш на училище с дълга коса и други такива смешки, то за много други хора не е така. Аз свободата я разбирам по съвсем друг начин, аз искам да има свобода на словото, искам да права каквото си искам с живота си. Искам утре да отида на екскурзия в Париж и отивам, искам да нямам началник комплексар, назначен по политически заслуги за директор на завод, не искам да ми пили по цял ден да изпълнявам някаква норма за да се покаже той пред неговия началник, напускам и си отварям мои завод.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

NO CARRIER

Разликата в игрите е, че тогава нямаше компютри, нямаше картун нетуорк и децата си намираха други забавления. А сега всички чакат наготово.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

suntsu69

Цитат на: elblanko - 11.11.2009 14:40
Ако за тебе свободата е да отидеш на концерт на Щурците, да отидеш на училище с дълга коса и други такива смешки, то за много други хора не е така. Аз свободата я разбирам по съвсем друг начин, аз искам да има свобода на словото, искам да права каквото си искам с живота си. Искам утре да отида на екскурзия в Париж и отивам, искам да нямам началник комплексар, назначен по политически заслуги за директор на завод, не искам да ми пили по цял ден да изпълнявам някаква норма за да се покаже той пред неговия началник, напускам и си отварям мои завод.

Това, което искам да ти обясня е, че комунизма в голяма степен се крепеше на страха. Хората "знаеха", че това "не може", за "онова бият" и т.н. А в действителност въобще не беше толкова страшно ( повтарям, говоря за 80-те години, преди това не съм проверявал лично как е било  ;-) )
А тия приказки за свобода на словото, добрия началник и собствения завод... ако вярваш, че сега ги има...

Не искам да обиждам никого, но който може, си го може, независимо от режима на управление .И  обратно - който не може...

ПС. Да не се разбира, че аз съм бил председател на БКП, а сега милиардер. (не, че нямам желание за второто ), просто така гледам на живота.

denbosch

Свободата за това е свобода,защото всеки я разбира по свой си начин.
Най-лошото е,че всички искахме свободите,за които пишеш ,а всъщност двадесет години по-късно пак ги нямаме!Не искам да се заяждам,просто ми е тъжно,като се сетя каква я мислехме,а каква стана .
Свобода на словото няма,факт!Вярно,можеш да излезеш и да викаш"Долу президента!Долу премиера!" и т.н.,обаче я излез и викай срещу "играчите в сянка","добре облечените бизнесмени",хората изживяващи се като местни феодали и пр.-ще ти запушат устата по един или друг начин преди да си се усетил.И преди,и сега,малцина са тези,които дръзват да отстояват позициите си докрай.
Преди имахме политическа забрана да ходим в чужбина,сега повечето българи имат икономическа-в края на краищата целта пак е мираж.
Началниците-комплексари даже са по-нагли от преди,сега са или партийци,или първа,втора или трета ръка рода на собственика,или и двете заедно.Пак няма мърдане,заклещен си и те юркат здраво.Вярно,ако си кадърен,работлив и упорит и имаш късмет,може и да се уредиш,но това важеше и преди.
В този момент се сещам за края на "Търсенето на Немо",рибите от аквариума са вече на свобода във океана,но с торбичките и следва култовата фраза " И сега какво ?!" ;-)...

miTko

искам да нямам началник комплексар, назначен по политически заслуги за директор на завод, не искам да ми пили по цял ден да изпълнявам някаква норма за да се покаже той пред неговия началник, напускам и си отварям мои завод.
Става. Ама на някоя друга планета.
Разни мои АКВАРИУМИ