Cladiella sp.

Българско наименование:

Снимка на Cladiella sp.

Популярно име: Cauliflower Colt Coral

Разпространение: Фиджи, Индийско-Тихоокеански регион

Темперамент: Полу-агресивен

Осветление: Умерено до силно

Течение: Умерено до силно

Разположение: всички нива

Соленост: 1.023-1.025

Цветна форма: Жълтокафява

Добавки: Стронций, Йод, Микроелементи


При този корал е много трудно да се идентифицира точния вид, защото съществуват множество форми и цветове при всеки от тях.  Той е хлъзгав на пипане и обикновено има малки колонии.  Членовете на рода Cladiella обикновено имат къси "пръсти" .

Cladiella  е агресивен корал е се нуждае от пространство между себе си и останалите в рифовия аквариум. Специално трябва да внимавате да няма в близост до него Sinularia или Sarcophyton, защото в противен случай ще ги убие.

Oтглеждането му е много лесно и това го прави подходящ за начинаещи и напреднали акваристи. Изисква умерено до силно осветление комбинирано с умерено до силно течение.  За да е в добро здраве, необходимо е също добавянето на стронций, йод и микроелементи.

Размножаването му става, като се отреже част от пипалото му и се прикрепи до твърда структура като жив камък.

Симбниотичното водорасло Zooxanthellae върху тялото на корала осигурява основните му нужди от хранителни вещества чрез процеса на фотосинтеза от светлината. Също така е добре да се дава допълнително храна като микропланктон, новоизлюпена артемия, или храна за безгръбначни хранещи се чрез филтриране.

Обикновено се продава закрепен към малко парче жив камък или коралови отломки. Бъдете внимателни, много често корала се покрива със слуз за да се защити.  За да премахнете това хлъзгаво покритие,  просто го изплакнете в солена вода преди да го сложите в аквариума.
 

Характеристики


Семейство: Alcyoniidae
Континент: Неизвестно
Биотоп: Фиджи
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: Неизвестно
Вода: СоленаДобавенo на 18.03.2010 г; промененo на 21.07.2024 г