Fiji Standard Live Rock

Българско наименование:

Стандартен жив камък от Фиджи

Снимка на Fiji Standard Live Rock

Стандартният жив камък от Фиджи e перфектен и нескъп начин да запълните рифовия си аквариум или аквариум само с риби, с декоративен жив камък.  В зависимост от мястото на събиране, камъка може да бъде с заоблена или с продълговата форма, и да бъде покрит 40-70% с коралови водорасли (Coralline algae).

Цветни форми: Розова, Червена

Стандартният жив камък  e рехидратиран със свежа синтетична солена вода и е пакетиран в плътна транспортна кутия.
Препоръчителното количество жив камък е 0.1 – 0.2 кг за литър.  Това количество ще осигури красив акваскейп и ще добави това биоразнообразие, необходимо за вашата мини екосистема.  От гледна точка на акваскейпа, е допустимо оформянето на формата и размерите на камъните с помоща на чук и длето.  Това няма да навреди на обитателите на камъка.

Живият камък ще осигури естествен източник на храна за някои риби, ще помогне за разлагането на отпадъците,  произведени от аквариумните обитатели,  ще създаде основа за живите корали или ще бъде декорация в аквариума само с риби.  Много благотворни форми на живот като микроводорасли, червеи, микро морски звезди, copepods и amphipods ще се появят след няколко месеца в аквариума.

Стандартният жив камък от Фиджи  е лесен за поддръжка и това го прави чудесен за начинаещи или експерт акваристи.  Този тип камък изисква умерена сила на осветлението и умерено течение на водата, както и добавяне на калций, стронций и микроелементи.

Въпреки че камъка е преминал предварителна обработка за възстановяване, задължително е след купуването му, преди да се сложи в аквариум, който съдържа риби, корали или безгръбначни, да премине през процес на възстановяване, поради естественото отмиране по време на транспортирането му.


Характеристики


Континент: Неизвестно
Биотоп: Фиджи
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: Неизвестно
Вода: СоленаДобавенo на 05.03.2010 г; промененo на 14.04.2024 г