Caribbean Live Rock

Българско наименование:

Снимка на Caribbean Live Rock

Карибският жив камък  е „невъзстановен“ порест камък.  Този уникално изглеждащ камък идва от Хаити и всъщност е древен корал (Lettuce coral), който е бил покрит с коралови водорасли (Coralline algae) , гъби (sponges),  tunicates, микроводорасли и други интересни безгръбначни. Хавайските живи камъни имат множество отвори, което спомага да има по-добра циркулация в аквариума и да изглеждат естествено.

Цветна форма: Зелена, Розова, Червена

Разпространение: Карибския регион, Хаити

Хавайският камък е много по-лек от всеки друг камък предлаган на пазара и е много лесно да осъществите всяко ваше хрумване за акваскейп на приемлива цена.  Препоръчителното количество жив камък е 0.1 – 0.2 кг за литър.  Това количество ще ви позволи да създадете красив акваскейп, с множество дупки и процепи  за криене на морските риби.  Предимствата от използването на този уникален камък е огромното разнообразие от цветове, масивен размер и уникална форма.

Подходящ за рифови аквариуми, както и за такива само с риби.  Ще ви осигури естествен източник на храна за някои риби,  ще помогне за разлагането на отпадъците,  произведени от аквариумните обитатели, ще създаде основа за живите корали или ще бъде декорация в аквариума само с риби.  При този тип камък съществува разнообразие от живи форми като водорасли, червеи, гъби (sponges),  морски звезди,  ракообразни, миди, и случайно даже и твърди или меки корали.

Карибския жив камък  е лесен за поддръжка и това го прави чудесен за начинаещи или експерт акваристи.  Този тип камък изисква умерена сила на осветлението и умерено течение на водата, както и добавяне на калций, стронций, йод и микроелементи. Тези камъни са с размер от 20 до 40 см или по-голям.

След закупуването на този тип камък, преди да се сложи в аквариум, който съдържа риби, корали или безгръбначни, е задължително той да премине през процес на възстановяване, поради естественото отмиране по време на транспортирането му.

Характеристики


Континент: Неизвестно
Трудност: Неизвестно
Слой: Неизвестно
Миним. обем: Неизвестно
Вода: СоленаДобавенo на 07.03.2010 г; промененo на 13.04.2024 г