Fiji Premium Live Rock

Българско наименование:

Жив камък от Фиджи – Premium

Снимка на Fiji Premium Live Rock

Живият камък от Фиджи – Premium е камък от най-високата категория която съществува.

Цветни форми: Зелена, Розова, Червена, Жълта.

Това е плътен камък, със среден размер между 25 и 50 см.  Препоръчителното количество жив камък е 0.1 – 0.2 кг за литър. Това количество ще осигури красив акваскейп и ще добави това биоразнообразие, необходимо за вашата мини екосистема.  От гледна точка на акваскейпа, е допустимо оформянето на формата и размерите на камъните с помоща на чук и длето.  Това няма да навреди на обитателите на камъка.

Този тип жив камък се състои от изключително порест калциев карбонат.  При благоприятно осветление, осветените области от живия камък ще се покрият главно с розови коралови водорасли (Coralline algae).  Основно е със овална или заоблена форма и е чудесен основен камък за всеки морски аквариум.

Живият камък от Фиджи – Premium  е подходящ за рифов аквариум, както и за аквариум само с риби. Ще осигури естествен източник на храна за някои риби, ще помогне за разлагането на отпадъците,  произведени от аквариумните обитатели,  ще създаде основа за живите корали или ще бъде декорация в аквариума само с риби. Много благотворни форми на живот като микроводорасли, червеи, гъби (sponges),  микро морски звезди, ракообразни и миди ще се появят след няколко месеца в аквариума.

Живият камък от Фиджи – Premium е лесен за поддръжка и това го прави чудесен за начинаещи или експерт акваристи.  Този тип камък изисква умерена сила на осветлението и умерено течение на водата, както и добавяне на калций, стронций, йод и микроелементи.

Въпреки че камъка е преминал предварителна обработка за възстановяване, задължително е след купуването му, преди да се сложи в аквариум, който съдържа риби, корали или безгръбначни, да премине през процес на възстановяване, поради естественото отмиране по време на транспортирането му.

Характеристики


Континент: Неизвестно
Биотоп: Фиджи
Трудност: Неизвестно
Слой: Неизвестно
Миним. обем: Неизвестно
Вода: СоленаДобавенo на 07.03.2010 г; промененo на 13.04.2024 г