Fiji Foundation Rock

Българско наименование:

Основен камък от Фиджи

Снимка на Fiji Foundation Rock

Основният Фиджи камък е възстановен плътен камък, който е евтин и ефективен начин за създаване на красив скален акваскейп в аквариума. Създава стабилна основа, така че да можа да се слагат допълнителни камъни върху него, правейки го идеален избор за основен камък за всеки морски аквариум.

Основният  камък е главно с овална или заоблена форма, но в зависимост от мястото на добиване, може да бъде и с продълговата форма. Препоръчителното количество жив камък е 0.1 – 0.2 кг за литър.

Основният  камък  е изключително подходящ за рифови аквариуми, както и за такива само с риби. Този камък ще осигури естествен източник на храна за някои риби,  ще помогне за разлагането на отпадъците,  произведени от аквариумните обитатели,   и може да бъде използван за стартиране на цикъла на нов аквариум.  Много благотворни форми на живот като микроводорасли, червеи, микро морски звези, copepods и amphipods ще се появят след няколко месеца в аквариума, създавайки богато биоразнообразие за стабилна морска среда.

Основният Фиджи камък  е лесен за поддръжка и това го прави чудесен за начинаещи или експерт акваристи.  Този тип камък изисква умерена сила на осветлението и умерено течение на водата, както и добавяне на калций, стронций, йод и микроелементи.

Въпреки че камъка е преминал предварителна обработка за възстановяване, задължително е след купуването му, преди да се сложи в аквариум, който съдържа риби, корали или безгръбначни, да премине през процес на възстановяване, поради естественото отмиране по време на транспортирането му.

Характеристики


Континент: Неизвестно
Биотоп: Фиджи
Трудност: Неизвестно
Слой: Неизвестно
Миним. обем: Неизвестно
Вода: СоленаДобавенo на 07.03.2010 г; промененo на 25.07.2024 г