Nemateleotris magnifica (Fowler, 1938)

Българско наименование:

Снимка на Nemateleotris magnifica (Fowler, 1938)

Популярно име: Firefish

Разпространение: Коралово море, Индонезия, Малдивите

Темперамент: Миролюбив

Съвместимост с  рифов аквариум: Да

Соленост: 1.020-1.025

Максимален размер: 8см

Цветна форма: Оранжева, Червена, Бяла, Жълта

Храна: Месна

Съвместимост: Виж диаграмата

Nemateleotris magnifica  е една от най-популярните риби в морските аквариуми.  Поради малкия си размер е много подходяща и за нано-риф аквариум.

В природата тази риба се движи в група кръжаща над рифа,  в търсене на търсене на планктонa, който се движи по течението.  Много са плашливи и всяка риба си има собствена "дупка", в която се скрива много бързо ако е застрашена.  В домашния аквариум са нужни множество зони на безопасност, в които да може да се скрие като е стресирана. Този вид не е агресивен срещу другите риби, с изключение на тези от своя вид. Понякога двойка може да живее миролюбиво заедно.

За да пресъздадете условията в природата, ще ви е необходим аквариум от поне 50 литра с умерено осветление и умерено течение, минаващо над живите камък в рифа.  Имайте предвид, че ако е стресирана, рибата ще се опита да изкочи от водата, затова аквариума трябва да бъде с плътен капак.  Акваристите, които имат отворен аквариум с метал-халидна система за осветление, трябва да направят плексигласов парапет около вътрешните ръбове на аквариума с ширина поне  25см.

Заедно с водораслите и зоопланктона в аквариума, Nemateleotris magnifica  се нуждае от ситно нарязано месо от ракообразни, обогатена с витамини риба, mysis.
 

Характеристики


Семейство: Gobiidae
Континент: Неизвестно
Биотоп: Индонезия
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: 50л
Вода: СоленаКарта на разпространение


Добавенo на 15.03.2010 г; промененo на 22.04.2024 г