Neocaridina Heteropoda var. Blue Jelly

Българско наименование:

Синя скарида

Снимка на Neocaridina Heteropoda var. Blue Jelly

Българско наименование: Синя скарида

Английско название: Blue Jelly Shrimp

Произход: Тайван

Размер на самеца/самката: 1.5-2.0/2.0 - 2.5 см

Температура на водата: 18 - 22°C

Други параметри: pH: 6.5 - 7.5, TDS: 80-200, KH: 0-10 GH: 4-14

Скорост на възпроизводство:  висока

Поведение: Неагресивно

Сложност на отглеждане: Идеална за начинаещи

Neocaridina Heteropoda var. Blue Jelly
  е селективна форма на Blue Rili.  Цветът и на мъжките и на женските е полупрозрачно синьо, като варира по интензитет – от светло океанско синьо до тъмно синьо, в зависимост от моментното им състояние и храната.

Хранене: Всеядни като предпочитат растителната храна. Прехранването с протеини може да доведе до здравословни проблеми. В аквариума се хранят с водорасли.

Размножаване: Neocaridina heteropoda var. Blue Jelly  се размножава лесно. Когато е достигната възраст за размножаване (3-4 месеца), може да пуснете двойка или повече мъжки и женски скариди в аквариум със стабилни параметри и без наличието на хищници в него. Женската носи около 20-30 яйца за около 30 дена бременност. След това се раждат напълно оформени малки скариди.

Neocaridina heteropoda var. Blue Jelly

Параметри на водата: Neocaridina heteropoda var. Blue Jelly изисква температура между 18-22°C. Най-важното е добра филтрация и чиста вода. Не е добре да се отглежда заедно с други скариди Neocaridina, защото ще се получи интербридинг.  Могат да се отглеждат заедно с видове Caridina.

Размножаване: Neocaridina heteropoda var. Blue Jelly се размножава лесно. Когато е достигната възраст за размножаване (3-4 месеца), може да пуснете няколко мъжки и женски скариди в аквариум със стабилни параметри и без наличието на хищници в него. Женската носи около 20-30 яйца за около 30 дена бременност. След това се раждат напълно оформени малки скариди.

Хранене: Всеядни като предпочитат растителната храна. Прехранването с протеини може да доведе до здравословни проблеми. В аквариума се хранят с водорасли.

 

Характеристики


Семейство: Atyidae
Континент: Азия
Биотоп: Неизвестно
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: 30л
Вода: СладкаДобавена на 19.02.2015 г