Neocaridina heteropoda var. Sakura

Българско наименование:

Сакура

Снимка на Neocaridina heteropoda var. Sakura

Българско наименование: Сакура

Английско название: Red Sakura Shrimp

Произход: Тайван

Размер на самеца/самката: 2.0/2.5 см

Температура на водата: 18 - 25°C

Други параметри: pH: 6.5 - 7.5, TDS: 80-200, KH: 0-10 GH: 4-14

Скорост на възпроизводство:  висока

Поведение: Неагресивно

Сложност на отглеждане:  за начинаещи

Neocaridina heteropoda var. Sakura  е жизнено създание, което може да се адаптира към широк обхват от параметри на водата.. Оцелява както в мека, така и в твърда вода, както и при pH от 6.5 - 7.5. Температурата на водата трябва да се поддържа в обхвата 18-25 C.

Има 3-4 класа скариди, започвайки от Sakura,  после Fire Red, Taiwan Fire Red, и накрая Painted Fire Red. Всички са селективни цветни форми на Neocaridina heteropoda. Те живеят и се държат подобно Red Cherry.  Женските са обикновено с по-наситено оцветяване. Максималният им размер е около 2.0 см и продължителбността на живота им е около 2 години.

Полов диморфизъм: Тялото на женската е изцяло червено, може да има няколко полупрозрачни петна отдолу на коремчето. Мъжките изглеждат като Ред Чери, с подобно оцветяване.

Размножаване: Neocaridina heteropoda var. Sakura  се размножава лесно. Когато е достигната възраст за размножаване (3-4 месеца), може да пуснете двойка скариди в аквариум със стабилни параметри и без наличието на хищници в него. Женската носи около 20-30 яйца за около 30 дена бременност. След тово се раждат напълно оформени малки скариди.

Хранене: Всеядни като предпочитат растителната храна. Прехранването с протеини може да доведе до здравословни проблеми. В аквариума се хранят с водорасли. 

Neocaridina heteropoda var. Sakura не отказва и суха храна

Характеристики


Семейство: Atyidae
Континент: Азия
Биотоп: Неизвестно
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: 30л
Вода: СладкаДобавена на 19.02.2015 г