Neocaridina heteropoda var. Rili

Българско наименование:

Рили

Снимка на Neocaridina heteropoda var. Rili

Българско наименование: Рили

Английско название: Rili Shrimp

Произход: Тайван

Размер на самеца/самката: 2.0/2.5 см

Температура на водата: 18 - 22°C

Други параметри: pH: 6.5 - 7.5, TDS: 80-200, KH: 0-10 GH: 4-14

Скорост на възпроизводство: Много висока

Поведение: Неагресивно

Сложност на отглеждане: Идеална за начинаещи

Разпространение:
Neocaridina heteropoda var. Rili е изкуствено получена от тайвански развъдчици някъде през 2010. Първите скариди са били с бели петна, ленти и  неправилни петна по цялото тяло, докато линията е стабилизирана и представена на пазара. Първоначално са били с много висока цена, която скоро силно намалява. В момента има различни цветови вариации на Rili – синя, зелена, жълто оранжева.

Размножаване: Както повечето варианти на NeocaridinaNeocaridina heteropoda var. Rili се размножава много лесно. Тъй като те са почти същата скарида като Red Cherry, Blue Pearl и други, те имат много подобни изисквания за размножаване и лесно се размножават в общ скаридарник. Основното е да има достатъчно мъжки и женски екземпляри, чиста вода, подходяща температура и те ще се размножават регулярно.

Полов диморфизъм: Както и при другите Neocaridina, различаването на мъжките и женските е сравнително лесно. Заобленото коремче и седлото са характерен белег за женските. Мъжките имат вдлъбнато коремче, по-дълги антенки и оцветяването им е по-прозрачно.

Мъжки и женски Neocaridina heteropoda var. Rili

Параметри на водата: Neocaridina heteropoda var. Rili изисква температура между 18-22°С, може да живее и при температури до 28°С, но не очаквайте да се размножава при такива температури. Най-важното е добра филтрация и чиста вода.

Хранене: Храненето на  Neocaridina heteropoda var. Rili не се отличава от храненето на другите сладководни скариди.Трябва да храните с определено количество, в зависимост от популацията в аквариума. Тъй като скаридите се размножават, с времето ще трябва да увеличавате дозата. Прахообразната храна за бебета е много подходяща за малките, тъй като първите дни след излюпването са много важни. Като правило давайте толкова, че храната да свърши за 1-2 часа.
 

Характеристики


Семейство: Atyidae
Континент: Азия
Биотоп: Неизвестно
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: 30л
Вода: СладкаДобавена на 19.02.2015 г