Caridina cf. cantonensis “Blue Tiger”

Българско наименование:

Синя тигрова скарида

Снимка на Caridina cf. cantonensis “Blue Tiger”

Английско име: Blue Tiger Shrimp

Максимална дължина: 3см

Минимален обем на аквариума: 20-50 литра

Твърдост: Мека-Средна

Поведение: Неагресивно

Teмпература: 18 - 22 °C

pH: 7.0 - 7.2, TDS: 100-180, KH: 4-8 GH: 6-10

Произход: Селективна цветна форма на Тигрова скарида (Tiger Shrimp). Тигровата скарида произлиза от Югоизточна Азия

Храна: Всеядна

 

Допълнителна информация:
Синята тигрова скарида е една от най-красивите сладководни аквариумни скариди. Можете да я разпознаете веднага не само по наситено синия й цвят, но и по поразителните й оранжеви очи. Този контраст със сигурност ще привлече всеки, който погледне в аквариума.

Синята тигрова скарида е мутация на популярната Тигрова скарида. Чрез продължителна селекция е стабилизиран синия и цвят. Тъй като по-рядко се размножава, цената и е доста висока.

Всеки, който смята на създаде своя колония от Сини тигрови скариди като ги размножи трябва да знае, че някои екземпляри от потомството няма запазят синьото оцветяване на родителите си. Тези екземпляри се наричат Orange Eyed Tiger Shrimp или Blonde Tiger Shrimp.  Разбира се, не сините екземпляри са също много атрактивни.

Размножаването може да бъде проблем, но аквартистите с опит може да опитат. Добрата новина е, че е сравнително лесно да се различат мъжките и женските екземпляри.  Женските са по-едри и с заоблено коремче, както и с по-тъмно оцветяване от мъжките.

Оптималните условия за отглеждане на Синята тигрова скарида са pH 7.0-7.5 и мека вода.  Ако в мястото където живеете водата е твърда, ще трябва да използвате Обратно-осмозна вода.  Скаридата е много по-чувствителна към качеството на водата от обикновената Тигрова скарида, така че следете внимателно параметрите.

Синята тигрова скарида се храни с общо взето всичко, от търговски храни за риби до специализирани храни със спанак и тиквички.  Тъй като качеството на водата е критично при отглеждането и, бъдете сигурни, че не я прехранвате.

Характеристики


Семейство: Atyidae
Континент: Азия
Биотоп: Неизвестно
Трудност: С определени изисквания
Слой: Неизвестно
Миним. обем: 50л
Вода: СладкаДобавена на 20.04.2010 г