Caridina sp. "Blue Bee"

Българско наименование:

Синя Пчелна Скарида

Снимка на Caridina sp. "Blue Bee"

ПроизходКитай

pH: 6.5 – 7.0

Температура: 23– 25°C

Твърдост: 3 – 6 dH (GH); 1 – 2 dH (КH)

 

Общ преглед:

Синята пчелна скарида е относително нова в акваристиката. Въведена е около март 2008. Може да бъде в много цветове и понякога трудно се определя  дали е диво уловена или е развъдена от акваристи.

Произход и външност:

Синята пчелна е диво уловен вид,  открит в сладководни потоци на Китай. Засега всички сини пчелни скариди са от природата. Размножаването е започнало и аквариумно отгледаните скариди скоро ще са на пазара.

Параметри на водата:

Има данни за успешно размножаване при pН ОТ 6.5 до 6.8 и температура 23°С .Тези параметри са много близки до параметрите изисквани от Kристално червената или Пчелната скариди.  Точните параметри не са ясни до този момент.

Размножаване:

Докладвано е за успешно размножаване при pН от 6.5 до 6.8 и температура от 23 °С. Габриел Хернандес от Япония е имал успех в това начинание.

Бебе синя кристална скарида

Оцветяване:

Възможното оцветяване е в кафяво, лилаво и синьо. Не се знае дали здравето или генетиката оказва влияние, но времето ще покаже. Следват снимки на различно оцветени скариди.


Определяне на пола:

Определянето на пола на синя пчелна скарида е трудно в "детска" възраст. Когато женските достигнат зряла възраст може да се видят разликите в пола или поне кои са женските.Те са лесни за разпознаване, защото са по-големи и имат извивка в подкоремната област. Разликата в оцветяването не е достатъчна, за да се каже със сигурност.

Хранене:

Най-добре е да се храни веднъж дневно. Дава се толкова, колкото могат да изядат за максимум 3 часа. Не е добре да се прехранва. Прехранването е известна причина  за смъртност и падане на качеството на водата. В природата те не получават храна постоянно, затова е добре да се правят харанителни паузи от по ден-два, за да се прочистят.

Характеристики


Семейство: Atyidae
Континент: Азия
Биотоп: Неизвестно
Трудност: Лесно(a) за отглеждане
Слой: Неизвестно
Миним. обем: 50л
Вода: СладкаДобавена на 08.02.2010 г