• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 01:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Всичко за Red Cherry shrimp

Започната от Лора, 20.10.2008 20:31

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

manol

Ето една от моите скаридки

yasen_vn

Цитат на: M.Popov - 03.04.2013 16:23
Здравейте, аз също имам Red Cherry от много време и съм ги развъждал доста сериозно. В момента имам проблем... Винаги съм ги гледал с Червени неони и Кардинали в голям аквариум ,а в момента имам малък Land Scape аквариум с 2 женски и 1 мъжкар + 30-тина бебета Cherry, та въпроса ми е коя е най-подходящата риба , с която да ги комбинирам. Ще кажете комбинирай с това с което си комбинирал досега.... Да ама съм сигурен че неоните и кардиналите ядът скариди ВИЖДАЛ СЪМ ГИ.. ,а в момента искам да направя Land Scape със скариди и да кажем 2 рибки за баланс на нитрати и т.н.

Ще съм благодарен да съвети :)
Поздрави!

Ако искаш да сложиш рибки само заради "баланс", то анциструсите са много подходящи - живеят с черитата без да си пречат. Ако искаш да виждаш постоянно плуващи рибки  - не знам за рибка дето няма да хапва малки скаридки. Въпреки това, ако в аквариума имаш мъхове, част от малките ще оцеляват.

hristoj

Здравейте, искам първо да поздравя ДЕЯН за положения труд, защото знам, че не е лесно да се превежда от чужд език!
Искам да попитам дали женските пазят хайвера си, дали някоя от рибите няма да го изяде или не са както при рибите, претенциозни в размножаването /става дума за хайверните/. Запалих се сега по скаридки и реших да си взема 4/5. Поздрави!

petar99

 Женските държат хайвера в специално пригодени крака за месец или два, зависи от вида, мисля че като стане време те да се излюпят женската ги пуща, но са хубава жива храна, която никоя риба няма да откаже, така че ако искаш поколение, единствените риби, с които можеш да ги гледаш са анциструси и отоцинклуси.

hristoj

Ахам, значи като ги пусне, ще се опитам да ги отделя в друг съд с същата температура и аерация, дали е проблем?

vesso_vv

По-добре да отделиш женската скарида малко преди да се излюпи хайвера.Имаш ли растения и мъхове в аквариума,не виждам как ще извадиш новоизлюпени скаридки ... по-вероятно е изобщо да не ги забележиш през първите дни или седмици.
Щом носещата женска оформи ново седло или видиш очички на хайвера,значи скоро ще се излюпи

stanislav89

Спокойно, не ги отделяи. Винаги отцеляват някои стига да има някакви растения за укрития. Рибките и те си хапват , но отцеляват предостатъчно скариди. А най-добре си направи един малък скаридарник, или един от аквариумуте да ти е скаридарник  :-)

Иван Валентинов

При мен си живееха без проблем с Дискуси,неони,родостомуси,но когато сложих манкапуру и всичко свърши :-)

stzkg

Попрочетох темата ( не нацяло ) и що годе разбрах че ред черитата стават за храна на подрастващи видове рибки или не съм разбрал точно. т.е. мога да си направя скаридарник и малките да ги използвам за жива захранка ? Ако някои има опит моля да сподели. Благодаря предварително!!!

danielm

Може, ама бая скаридарник трябва да си направиш  :-D.
Иначе всичко ще яде артемия ще се зарадва и на скаридка.

yasen_vn

Цитат на: stzkg - 25.06.2013 16:03
Попрочетох темата ( не нацяло ) и що годе разбрах че ред черитата стават за храна на подрастващи видове рибки или не съм разбрал точно. т.е. мога да си направя скаридарник и малките да ги използвам за жива захранка ? Ако някои има опит моля да сподели. Благодаря предварително!!!

Черитата носят хайвера 30-40 дни и много ще трябва да чакаш докато приготвяш от тях храна за рибки. Не си заслужава.

shnufito

Колеги, какво е това,и трябва ли да се притеснявам?
Въпросът ми е за белите израстъци по главата на голямата скарида.



Nikiengi

Тези бели израстъци мърдат ли! Има такива паразити по скаридите, които ги убиват, но така отдалече не може да се каже. Имаше някъде из форума постнато филмче с такива паразити, но не мога да го открия къде е, може да се разровиш малко! :-)

billi80

Здравейте, на какво е признак побеляване на тялото на скаридките? От няколко дена наблюдавам няколко такива, станаха като млечни и по-бавно подвижни, а последните два дена намерих три умрели. Гледам ги в скаридарник 9 л., бяха 13 бр, вече 10.

Nikiengi

Ами на някакво заболяване, най-вероятно. Опиши аквариума си, с какво ги храниш, торове слагаш ли и др. такива! Пък ако и снимка направиш ... ! :-)

Similar topics (5)

46680

Започната от bobynfs


Публикации: 33
Прегледи: 11677

38759

Публикации: 0
Прегледи: 2028

32435

Публикации: 5
Прегледи: 4470

22683

Публикации: 3
Прегледи: 2712

17305

Публикации: 16
Прегледи: 7982