• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 17:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблемна молинезия

Започната от Katq, 07.03.2015 10:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Katq

От два дена едната ни молинезия стои по цял ден до филтъра ,а когата не е там плува така сякаш опашката и тежи тоест вертикално с главата нагоре.Днес вече няяма толкова сили и течението я връща към дъното иначе си хапва.Притеснявам се защото вече две молинезии вече ни умряха от подобни симптоми. Аквариума ни е 20 л  и е стартиран миналата година през април. Имаме 4 молинезии и 4  хелера. Имаме помпа и тръбичка с кислород . По препоръка на продавач на рибки аквариума е третиран с антибиотик от серията SERA  BAKTOPUR DIREKT . Но не се забеляязва някакво подобрение.Рибката няма никакви външни рани петна или белези на болест.Моля ви ако някой е имал подобен проблем да ми отговори.

yasenst

Сега, ако започнат да ти се карат по-опитните, не се обиждай, а ги слушай. В това аквариумче не можеш да гледаш толкова и такива рибки. Има профили на рибките, които гледаш, там си пише от какво имат нужда.

Katq

Да,разбирам,че са твърде много и ще послушам по-опитните,защото тази молинезия ми е много ценна,но преди аквариума беше много по-населен и нямах умряла риба.

yasenst

Най-вероятно е натравяне от лоши параметри на водата. Опитай с по-чести смени на водата, но дори и да има резултат, ще е временен. Ако искаш да гледаш тези рибки, мисли за по-голям аквариум :-) Успех!

Katq

Колко по-често?Сега я сменям 2 пъти в седмицата.Благодаря за съвета иначе.

yasenst

Направи две три смени през ден. Дано ако греша, колегите да ме поправят. Нека първо още някой да ти даде съвет. Не е лошо, ако имаш възможност и тестове на водата да направиш.

Katq


Ivan_S

08.03.2015 20:30 #7 Last Edit: 09.03.2015 11:31 by Ivan_S
Бактопур Директ унищожава азотния цикъл. Продавачът е трябвало да те предупреди и да третираш рибата в отделен съд. Сега в голяма степен ще се наложи да зацикляш аквариума наново *NO*. Започвай да четеш темите по този въпрос, ако не си досега. Има ги в менюто в ляво. Успех!

П.П. Няма да е зле, наистина, да тестваш водата поне за нитрит. Без допълнителни подробности за аквариума, никой няма да може да ти даде някакъв съвет. Има бланка при проблеми с рибите, попълния и тогава вече ще видим кой с какво и дали може да помогне.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

yasenst

Твърде неук съм все още, но възможно ли е да има какъвто и да било цикъл, или стабилност в 20 литров аквариум, оборудван с помпичка и тръбичка, вкарваща въздух и наличното количество рибки в него. Ivan_S, е един от доста разбиращите, в този форум и с радост ще ти помогне. Просто промени нещата, или рибките, или аквариума. Оборудването също :-) Успех!

Ivan_S

Цитат на: yasenst - 08.03.2015 21:32
Ivan_S, е един от доста разбиращите, в този форум и с радост ще ти помогне.

*offtopic

Да, бих помогнал, ако мога, но далеч НЕ СЪМ от много разбиращите. Предпочитам скромността и подобни определения по мой адрес да се спестяват :-[. Мерси все пак за комплимента.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

yasenst

Това е впечатлението, което имам от прочетените твои съвети във форума. Моля да ме извиниш за написаното  *DRINK*

Katq

Ами реших да рестантирам аквариума и засега рибката е добре.

Caxapa

Сега ако обясниш и начина на рестарта ще е добре за да можем да добием по-ясна представа.

Ivan_S

Аквариум на 1 година и просто така рестарт за всеки случай .... не ги разбирам аз тези работи *dontknow*. Защо не тества водата, за да е сигурно, че трябва рестарт? Макар с ползването на Бактопур Директ вероятността да си избила голямо количестно нитрифициращи бактерии да е доста висока, не бих правил рестарт, без да съм сигурен, че е нужно. Има значение с каква доза и колко продължително си третирала, все може да са се запазали някакви бактерии, а това е важно за възстановяване на цикъла. Сега 100% нямаш цикъл. Както и да е, дано рестарта мине успешно *THUMBS UP*.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Katq

Надявам се да е.Реших да го направя,защото от Бактопур-а нямаше ефект и не ми се жертваше 3-та молинезия. Измих всичко с вряла вода,дано няма останали вредни бактерии.

Similar topics (5)

26993

Започната от venkov


Публикации: 10
Прегледи: 3506

39488

Публикации: 7
Прегледи: 3029

55584

Публикации: 10
Прегледи: 3577

50209

Публикации: 0
Прегледи: 1547

37963

Публикации: 15
Прегледи: 7131