• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 18:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

имам проблем с новоизлюпени рибки

Започната от mirazchiew, 12.08.2010 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mirazchiew

Здравейте! от 4 години се занимавам с акваристика като хоби и едва от тази година реших да пробвам да овели4а аквариумите и от един 90 литров да ги направя на няколко (сега са 1бр-90л, 1бр-40л, 2бр-30л и 2бр-10л).  В 10литровите ги използвам като място за хварляне на хайвер на данио, в 30 литровите ги използвам за малките рибки (гупи,молинезии,хелери,плати). в 40л сам слойил 2 трихогастера заедно с 2 малки хипостомуса.
Проблема ми е 4е когато даниото хвърлят хайвер и малките се излюпят не се задарйат далго време живи. изкарват до времето за захранване и ден-два след това запо4ват да умират. захранването го правя с сера микрон, дали там не ми е гре6ката!
Пробвах да излупя артемия но не6то не ми се полу4и (взех си артемия която е смесена сас сол дирекно, някакво хоби беше).

И др ми вапрос е :някои може ли да ми даде съвет как да задаржа новоизлюпени рибки (данио, трихогастери и бети) живи до размер който мога да ги изкарам от родилния аквариум с кепче.
извинявам се предварително ако има тема, която да отговаря на въпросите ми, но аз не сам я намерил.

stilista

Здравей ,
на 1во място проблема е че аквариумчето е твърде малко и няма стабилен цикъл.
     2ро....да не даваш твърде много храна,която ако не се изяде замърсява и натравя водата
Навремето като въдех лабиринтови първите 3-4 дена давах жълтък и първия месец артемия.
Просто проблема е че като се излюпят са твърде малки ,а мойте малавийци като изплюят бебетата са по 5-6мм. и направо минават на стрити люспи  :-D
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

mirazchiew

благодаря за съвета!
храненето го правя изклю4ително скромно - с върха на пинсетите слагам толкова храна на повърхността на водата да направи петно от около 30мм. Дъното е кристално 4исто.
а виж не сам пробвал да ги захраня с жълтък. :-)

Caxapa

Грешката ти е в захранването. Хайверните рибки имат жълтъчно мехурче от което черпят енергия. При различните хайверни е различно времето на захранване. Принципно трябва да изразходят запаса си в това мехурче и в определения момент да ги захраним с микро-храната. При някои видове се почва със стрита храна на големите, други се нуждачт от микро на сера  а трети изискват прясноизлюпена артемия. Да не говорим, че има и такива които се захранват с още по финна храна-сено или банана във вода натопени да се завъдят микро организми като чехълчета и първаци и по-едрите циклопси.

vanko 2

Здрасти колега мога да ти дам инфо за трихогастрите в момента имам малки. Когато дойде момента за захранване първо давам инфузория няколко дена и след това артемия. След втората седмица няма проблем да давам и ситно стрита суха храна. Също важно е редовното чистене и постоянни параметри на водата.

mirazchiew

благодаря за инфото! имам само още 1 въпрошче - как да се сдобия най лесно с инфузория, знам 4е са 4ехал4ета и тем подобли само4е ме е страх да гребна вода от близкото блато и да я изсипя във аквариума с малките :-)


TiratroN

Болна тема и за мен. Било то трихогастери ,крибензиси и даже скаларии. Хвърлят хайвер, излюпва се, минават определеното време до изконсумиране на жълтъчното коремче и се почва храненето. хранене,хранене а рибките една по една измират и докато дойде време да ядат по-сериозно вече са останали една две.
Успявал съм да отгледам само Анциструси ,но пък те са по непретенциозни.

Similar topics (5)

37217

Започната от iccoo


Публикации: 8
Прегледи: 3702

42018

Публикации: 14
Прегледи: 4936

47910

Започната от barcelona


Публикации: 6
Прегледи: 2634

56238

Публикации: 0
Прегледи: 1171

33096

Публикации: 1
Прегледи: 2361