• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
14.07.2020 04:04

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Инфузории

Започната от Bube, 16.11.2004 00:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bube

16.11.2004 00:12 Last Edit: 01.03.2007 18:06 by Георги
От къде мога да си купя, да си набавя, как да ги отглеждам, развъждам?!

dido

Ще ти струва един банан и един буркан вода :-) Вземи изсушена бананова кора ( :?:не знам защо трябва да е изсушена, ама май тъй беше:?:) и я накисни в буркан с вода. Остави я на слънце за 2-3 дена. Би трябвало да имаш инфузории след това вътре. Можеш и да 'заразиш' водата в буркана с вода от някой естествен водоем.

Raven

инфузориите са микрохрана за новородени рибки , основно ротатории , чехълчета и др.
ако имаш това впредвид - взимаш шише 2 литра , пълниш го с вода от аквариума , слагаш в него изсушена бананово кора около 3-4 квадратни см. не повече , слагаш го на топло и светло / на прозореца над радиатора примерно/ и след една седмица гребеш.
дърпаи от горния слои на шишето с сламка или маркуче - гадта е концентрирана там.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Raven

Дидо ме изрлевари :D

а трябва да е изсушена защото много лесно загнива и става на супа.
и не много2-3 парченца - в водата от аквариума си има инфузория , така само я стимулираш.дава се първите една две седмици- само за захранване, след това минаваш на микрохрана.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

dido

:-) да беше казал, че пишеш :-)

Vlado

Съветвам те да не правиш горенаписаното.
http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=140

Raven

не знам , при мене ставаше , правил съм го много пъти когато развъждах неони - винаги се получаваше без проблеми точно така както съм го описал.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Vlado

С този метод колко неони развъди? Щото аз не успях нито един.

Raven
Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Vlado

Цитат на: "raven"развъждал съм обикновени черни и червени неони.доста е сложно,много малък процент остава особено при червения.иска се много добър чифт и много мека вода,някъде около 2 гр. DH.водата да е стерилна-капва се малко трипафлавин.такава вода взимах от витоша от извор над драгалевски манастир след дъжд или след пролетно сниготопене.люпят ти се около 20-40 процента.трудно се захранват,абе сложно си е.на пазара 25 малки неона струват 10 лв.на едро.заслужава си. :wink:

При такова развъждане и последвало захранване с така приготвени инфузории, нищо чудно, че много малък процент остава.

По темата. абсолютно задължително е за култура от чехълчета да се ползва преварена вода, да се "зарази" с чиста култура и да се храни после правилно.
Неонките се захранват направо с артемия. Червените с ротатории или науплиуси на циклопс. Инфузориите със сигурност не са добро решение, защото се вкарват много бактерии.

Raven

не го знаех - има логика.
както и да е - неонките ги захранвах с жълтък , после направо с микромин на тетра ,а и чиста култура чехълчета през 94 трудно се намираше.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Vlado

Но сега се намира (и тогава всъщност се намираше на същото място - Жоро, дето продава дафня) и затова се намесих. И още: употребата на чехълчета е доста ограничена. Според мен са необходими само за колизи и копели.

N.Nobs

Я вземете я кажете тая рецепта с жълтъка.Знам че я има в саита, но друго си е някой да сподели опит :oops:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Vlado

Твъро сварено яйце. Жълтъкът добре се пасира и се разтваря с вода. оставя се да се утаи и се изхвърля надутайката. Наколко пъти до пълното й избистряне. Храни се с жълтъка.
Предупреждавам: Не е добър вариянт. Много цапа и има ниска хранителна стойност. Необходимост от много охлювчета.

N.Nobs

Цитат на: "Vlado"И още: употребата на чехълчета е доста ограничена. Според мен са необходими само за колизи и копели.

А какво да ползвам за захранка на рамирези :?:  :oops:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".