• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 00:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Болест или не?

Започната от kristiqna, 30.08.2013 12:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hunter

Еми на всеки му умират риби рано или късно ама ако всеки вземе да се отказва  *dontknow* Ти не им осигуряваш условия как да живеят. Забележи само в куркан  =-O

petko

Здравей
С тези малки аквариумчета ,които споменаваш постоянно ще имаш проблеми.Вземи си един аквариум поне 50-60л.Прочети как се стартира аквариум и ще им се радваш.Не се отказвай на всички ни са умирали риби.

kristiqna

Прави сте няма да се отказвам.  :-) Малката рибка още е жива и мъничко страхлива.А като става време за смяна на водата откачам защото трябва да махаме всички камъни за да я открием  *ROFL*.А до голямата май се оправи.Опашката вече не й е надолу.Но от 2 дена не се хранат.Вчера ги оставих на глад и днес им сипах но пак не ядът.Дали отново да не се върна на гранулите?Но ме е страх малката да не се задави.Скоро ще купуваме нагреватели но още не са докарали.Чак като докарат рибки ще докарат нагреватели помпи и т.н. А по-голям аквариум незнам кога ще купим.


.
[/quote]
А малката се крие под една мида като луда.Там спи. Междодругото махнахме всички миди само 3-4 малки и тази голямада за да се крие под нея.

Caxapa

Иска се четене и разбиране на това което четеш+ да спазваш препоръките  които ти се дават в темите за начинаещи. ВЪВ всичките ти 40 поста чета само въпроси на доста от които можеше да си отговориш ако бе прочела това което ти бе дадено. Останалите нямаше да бъдат зададени и да се претрупва нетпространството с излишни и ненужни въпроси ако бе спазила насоките от колегите за аквариум и  неговите съоръжения като филтър, нагревател, растения и прочие. Молинезията която показваш на снимките/с жълтата опашка/ си е била болна още при пускането в аквариума. Освен това има карантинен период за рибите, преди да бъдат пуснати в общия такъв. Но грешките които допускаш са прекалено много за да захващаме от средата на всички тях един разбор. Моят съвет е да започнеш да четеш отначало това което  ти дадох като линк и от там стъпка по стъпка да спазваш съветите. Всичко това няма да се получи изведнъж като в някой фокус а бавно и методично.Когато се сменя вода, не е необходимо да махаш и разместваш камъни, да вадиш риби и прочие. Просто източваш а маркуче 1.3 от водата и доливаш прясна като предварително е престояла поне 24 часа в отворен съд за да изветрее хлорта+ да бъде с темературата на водата в аквариума като я наливаш.

aquafenomen

Здравейте и от мен. Съгласен съм с теб Сахара за това, което си написал, но с едно не мога да се съглася.
Цитат на: Caxapa - 05.10.2013 11:40
Когато се сменя вода, не е необходимо да махаш и разместваш камъни, да вадиш риби и прочие. Просто източваш а маркуче 1.3 от водата и доливаш прясна като предварително е престояла поне 24 часа в отворен съд за да изветрее хлорта+ да бъде с темературата на водата в аквариума като я наливаш.
Хлор във водата няма от много години. Не познавам акварист, които да сменя вода в аквариума си и да я оставя да престоява 24 часа.

kristiqna

Благодаря ви и на двамата за отговорите.Докарали са рибки помпи филтри и т.н. Утре ще купим още 2-3 рибки.А за нагревател ще купим много скоро както й помпа.И нов аквариум.Защото ни казаха че ще се сварят рибките в 8 литровия акварим с нагреватела.

aquafenomen

Преди да пуснеш рибите в аквариума, изчакай поне месец за да се завърти Азотният цикъл.
За да се завърти по-бързо използвай водата (и мърсотийките в нея) от канистър на твой приятел, може също да добавиш някакви бактерий. Например: Sera Bio nitrivec. Засади колкото можеш повече живи растения, които ще ти помагат с поддръжката на аквариума. Как да стартираш сладководен аквариум ли? Прочети тази тема тук => http://aquariumbg.com/forum/statii-knigi-i-dokumenti/re-startirane-na-sladkovoden-akvarium/msg216855/#msg216855

kristiqna

Благодаря.Ще прочета темата.

Caxapa

Цитат на: aquafenomen - 05.10.2013 12:40
Здравейте и от мен. Съгласен съм с теб Сахара за това, което си написал, но с едно не мога да се съглася.Хлор във водата няма от много години. Не познавам акварист, които да сменя вода в аквариума си и да я оставя да престоява 24 часа.
Ето ти цитат от темата която си дал да чете колежката Кристияна: Стартова процедура

1-ва седмица.

Продължение на осветлението -6-8 часа.
Температура на водата 22-24 градуса
Смяна на вода 1/2 ,1/3  през ден
Ежедневно старателно почистване на всички появили се водорасли, умиращи листа, просифонване на дъното, почистване на стъклата със стъргалка, изтъркване където е възможно на камъните и корените с четка/стара четка за зъби/.
Водата за смяна трябва да престоява около 12 часа.
Колкото до наличието на хлор или тоталното отсъствие, могат да кажат само от ВИК. Различните райони на България са с наличие на  различни химични съставки във водата. А  и е препоръчително в малки по обем аквариуми да се налива престояла такава. По-лесно се поддържа баланс в голям обем аквариум отколкото в малък но това няма да те уча, предполагам го знаеш от личен опит с твоите.

kristiqna

Видях една с голям подут корем като тази жълтата молинезия която си замина даже по голяма под камък помислих,че е умряла но си движеше хрилете.Една също беше умряла или поне така щеше да стане след някоя друга минута.Но имат много хубави рибки.

Caxapa

Значи е време да спреш да си вземаш риби от там където си видяла тези проблеми с умиращите риби. Време е да започнеш да четеш темите а не да пишеш първото което ти хрумне и видяла по магазинчетата за рибки.
Модератор Сахара

kristiqna

05.10.2013 17:14 #56 Last Edit: 06.10.2013 12:52 by kristiqna
Благодаря.

Публикациите са слети: 06.10.2013 12:39

Здравейте!Днес купих помпа,филтър и нагревател.Както и две нови рибки.Засега не се гонят даже си плуват заедно за което се радвам :-D .Бутат се само до помпата.Благодаря ви на всички за отговорите. *privet*

kristiqna

Имам тъжни новини.... Малката молинезия непрекъснато от няколко дни се влачеше по дъното.Не е искала да яде....
Вчера се мушна в една мида.Само опашката й стърчеше.Но не й обърнахме особено внимание защото непрекъснато се крие някъде.Но минаха 1-2часа и ми стана доста съмнителна.Махнахме мидата и бешес главата надолу...Доста мъчно ми беше.Както и да е.След няколко часа най-старата ми риба която живя при мен половин година се влачеше по дъното като малката както се влачеше.Сутринта ставам за училище и я гледам умряла.Много ми беше жал.Сега останаха само розовите Даниота и Платите.Едната плата се крие зад камък а пък розовите Даниота само търсят по дъното храна.Баща ми ги храни той само два дена понеже аз не мога нали съм на училище а майка ми беше цял ден на работа.Дали той не е прекалил с храната?Или просто е болест?

kristiqna

Здравейте!Дядо ми който е гледал само гупи днес ми е купил 2  *YAHOO*.Той само ги разбира дали са мъжка или женска .Гледал е 200 и няколко гупи в 8 литров аквариум.Той ги познава а аз не.Както и да е...казали му в магазина защото той няма аквариум където да ги сложи че не могат да седът в пликчето а трябва да се налее вода и на 3 ден да ги пусне.Понеже няма как ги сложили в един буркан и отишъл да налее чиста вода по-надалече.Продавачката докато слагала гупите изпуснала едно малко охлювче и не узнала за това.Баба ми се съмнява дали е живо.Родителите ми за Коледа ще ми купят 25 литров аквариум.И там ще пусна двете гупи,двете плати,двете даниота и едното охлювче.Дали розовите даниота понеже те са най-бесните ще го нападат?Забравих да добавя,че баба ми питаше дали да ги отдели мъжката и женската гупа за да да не им е тясно?
Благодаря ви предварително  *privet*

Публикациите са слети: 21.12.2013 19:04


hunter

Аз почти нищо не разбрах но се впечатлих от факта как се гледат 200гупи в 8литра. Къде питаш дали ще им е тясно в буркана ли? И какъв е този буркан? Защото има и 3литрови буркани. Ако е от 3литровите за 2 гупи мисля, че нищо няма да им стане за известно време.

Similar topics (5)

49654

Започната от Tiana


Публикации: 28
Прегледи: 7683

45068

Публикации: 3
Прегледи: 2909

34740

Публикации: 2
Прегледи: 1938

59383

Започната от vladimirvarna


Публикации: 7
Прегледи: 3682

53965

Публикации: 1
Прегледи: 1496