• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 17:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Болест или не?

Започната от kristiqna, 30.08.2013 12:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kristiqna

Ами някъде през декември мислим да купим нов аквариум поне 15-20 литров.А този да го оставим за бебетата (aкo въобще имам такива) А например 8-10 бебета могат ли да живеят в 8 литров аквариум?Жената която ще поиска рибки гледа 8 малки от различен вид в 10 литров.Без други по -голями риби *dontknow*

hunter

Могат да живеят и в 3 литра зависи до каква възраст. Новородени без проблем ще им е като детска градина  *THUMBS UP*

kristiqna

 :-D А като пораснат горе-долу 3-4 месеца дали ще им е тясно+като купя още 2-3 гупи или молинезии?
Много въпроси задавам за което се извинявам но ми е интересно 

hunter

Ами ако са си в 3литров ще им е доста тясно.

kristiqna

Имах предвит в 8 литровия

hunter

Ами само тези 8-10 които спомена по горе ако за 3-4 месеца станат 1см дълги(въпреки че май ще са над 1см за тази възраст) само те ще са много за 8литра. А вкараш ли и още става прекалено много. Няма как да гледаш във 8литра 15-20риби или във 20 литра 25-30 риби.

kristiqna

Ами ако оставя малките в този пък големите в 20 литров +1 бета
Казаха ми ,че в 8 литровият не могат но в по-голям могат ли?

hunter

Какво да ти кажа те въпросите наистина станаха много  *ROFL* Аз вече загубих смисъла защото все нови варианти. Големите колко ще са наброй ако са гупата и молинезията и искаш и бета да добавиш във 20литра няма да е много. А за малките не знам какво да ти кажа ако са новородени става 8литра. Вземи първо аквариума там 20 литра ли ще е не знам сложи вътре рибите и чак когато назрее момента за малки питай. Защото сега работата е малко рибата в морето а ти слагаш тигана на огъня.

kristiqna

Ок.Благодаря ти!И последен въпрос  :-D *ROFL* :-D *ROFL* :-D *ROFL* :-D *ROFL* :-D *ROFL* :-D *ROFL* :-D После като пораснат малките ще има ли място за всички?
Май въпросите наистина станаха множко.Благодаря ти все пак за отговорите които даваш! :-)

hunter

Къде дали ще има място? Във 3 литров не, във 8 литров не, във 20литров не. Не защото примерно ако от едно поколение ти оцелеят 10-15 рибки. Не можеш да ги гледаш във нито един от трите изброени аквариуми ще им е тясно.

Caxapa

Ще помоля само по-полека с емотиконите. Толкова много  не са необходими мисля. Пък и малко повече четене няма да ти навреди вместо да се чудиш какви въпроси да задаваш. Всички отговори на въпросите ти + тези които не си задала все още са описани в темите които се намират в изкачащото меню в ляво на екрана.

kristiqna

Ок.Благодаря ви на всички ви за отговорите.Наистина получих много ценни съвети :-) *privet* *thanks
Ами съжалявам явно само аз не ги намирам.Все пак благодаря

Caxapa

В ляво на екрана ти трябва да има едно скрито поленце което едва се вижда. Като наместиш курсора на мишката/стерлкичката, ръчичката или с каквото там е  настроена  мишката ти ще се появи цялото меню и в него има раздели с под теми които са доста интересни. Успех с четенето!

kristiqna

Благодаря!Видях го. :-)

kristiqna

Здравейте!Пак съм аз.Със досадните въпроси  :-D.Като бях при баба ми и дядо ми жената за която ви говорих дала 2 рибки но от нейните.Има 3 годишно дете което бъркаше в аквариума и го мърдаше крещеше и т.н.Днес и двете си плуваха съвсем нормално.В един буркан съм ги сложила.И едната почна да плува странно и умря  :'( .Решихме другата да я преместим при останалите 2.Скри се.После излеза при другите.Не я закачат за сега (особено за онази която гонеше гупата)лДаже си плуват заедно.Молинезията много си прилича с малката.Даже се чудя дали и та не е молинезия.И така да се върнем към това което ме тревожи.Като се върнах гупата (голямата) беше изгърбена и опашката надолу.Помислихме, че просто й е така.И пропуснах да отбележа като се завърта й е много трудно.Днес опашката й беше като вчера.Сега забелязах че й е още по надолу.Отидохме до зоомагазина при същата която ни продаде жълтата молйнезия .Казахме й за проблема и тя не каза ,че това е вътрешно заболяване и не се лекува.Още сме без помпа филтър и нагревател.От магазина казаха че ще дадът много рибки понеже сега има 2 аквариума.И ако дойдат риби ще дойдат помпите ,филтърите и нагревателите.А да отделим ли болната рибка?
: 15.09.2013г 17:05ч
и жълтата ми молинезия умря.Сега остана тази с опашката и малката.Явно не мога да гледам рибки мисля да си откажа  :'( *dontknow*

Similar topics (5)

926

Публикации: 2
Прегледи: 6050

55050

Публикации: 1
Прегледи: 2121

49055

Започната от Dancho


Публикации: 5
Прегледи: 2906

41431

Публикации: 2
Прегледи: 2429