• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 13:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос относно Контра ихтио

Започната от baro, 07.11.2010 10:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

baro

Здравейте на всички акваристи.Въпроса ми е свързан със съответното лекарство,а по точно един колега ми го препоръча като дезинфектант и да го добавям на всяка смяна на водата по една капка на десет литра вода.Малко съм скептично настроен към този препарат тъй като на кутийката няма даже име на производител.Ще се радвам да прочета вашите мнения по въпроса .Мерси на отзовалите се .

kamos

По принцип има добър ефект при лекуване на болестта ихтио, но нулира азотния цикъл, т.е. при смяна на водата е не желателно да се ползва. Лекарството е на база метиленово синьо.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Лора

Това е основната грешка и на търговците в акваристичните магазини, да го продават за дезинфектант. Какво да дезинфектира? Ако поддържаш хигиената на аквариума, както е писано по книгите, няма да имаш нужда от дезинфекция. Както колегата kamos е отбелязал, добавянето на препарата при всяка смяна на водата само скапва азотния цикъл. Нима приятеля ти пие разни лекарства за дезинфекция? Малко или много действието на Контра Ихтио е като на антибиотик при човека (скапва чревната флора).
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

baro

Благодаря за мненията значи ще си го запазя за лекуване и няма да слагам при смяна на вода.

Similar topics (5)

9412

Публикации: 4
Прегледи: 3700

36861

Публикации: 8
Прегледи: 6520

24657

Започната от totishish


Публикации: 2
Прегледи: 1967

37158

Публикации: 1
Прегледи: 1973

20032

Публикации: 13
Прегледи: 5626