• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.06.2025 14:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За ферментацията и ракията

Започната от miTko, 10.04.2007 10:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kratun

А скоро ли е излязъл на пазара свищовския "Екстаз", защото не съм го виждал? Довечера специално ще потърся, а после ще дам коментар.
Abaro, скоро ми попадна една бутилка от онази грозната обикновена гроздова ракия от татово време. На гърба на етикета беше цапнат един лилав печат с датата на производство - 02.03.1978. Можеш ли да си представиш какъв вкус имаше? Имайте предвид, че това е била съвсем обикновена гроздова ракия, която се е продавала по 30 ст. 100 грама, а цялата бутилка в магазина е струвала 2 лева. Но си личи, че е правена от грозде. Когато все още работех в този сектор, по-стари местни технолози са ми разказвали как през 1984 година когато прибират гроздето са успели да напълнят двете изби (тази в Силистра и другата в Тутракан,която тогава е била към нас) с обща вместимост 17 000 000 литра, но не им стига мястото и са били принудени да изпразнят един от градските басейни и да го напълнят с шира. И още една истинска случка. 1987 реколтата от кайсии е била толкова добра, че целия двор на винпрома (грубо е около 15 дка) е бил застлан с костилки, а дебелината на пласта е била около 10 см. Всеки ден два трактора са обръщали костилките за да не мухлясат и да изсъхнат нормално. Това едва ли ще се случи някога отново.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

Longanlon

13.04.2007 11:04 #46 Last Edit: 13.04.2007 11:05 by Longanlon
Oт няколко години го има Екстаз-а и е гордостта на свищовските изби. Не съм го пил, но казват че е много добра.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b