• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 06:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Подписка - да спасим домашната ракия!

Започната от Тони, 07.01.2007 12:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ceco

Законът не е лош.От 1.1.2007г. акциза се събира от митниците.Те не правят нищо за сега, тъй като имат съкращения и т.н.Иначе е лесно-проверки и глоби.Друг е въпроса как работят държавните служители и колко са мотивирани това всички го знаем.
Та като одрусат здраво някой казанджия ще се почне.Наистина ако имаш казан у вас няма да могат да направят нищо, но колко ще свариш в него?Тези не са страшни.Между другото ракията се облагаше с акциз и до миналата година, но никой не плащаше а е и видно, че не се знае.

kratun

Цитат на: ceco - 12.04.2007 14:46
Аз мисля, че ракията трябва да е с акциз.Както и мисля, че всеки, който придобива добавена стойност трябва да си плаща данъцитв.Както е при мен- всичко е на ведомост и удържат без да питат.Не съм съгласен да плащам  здравното осигуряване на хора, които продават тонове некачествена ракия.На колегата-бивш данъчен искам да припомня, че освен косврен данък акциза е и специфичен данък, с който се облагат луксозни стоки.Така е в белите държави.По добре акциз на цигарите , алкохола и хазарта, отколкото на горивата, въглищата и т.н.
P.S. Не съм въздържател- и пуша и пия.
Домашната ракия винаги е била с акциз. Просто имаше 400 литра вино и 2000 алк.градуса ракия освободени от този данък, но всичко над това, ако е било декларирано се е облагало.
Вредните горива (пропан-бутан, който е нефтен продукт, въглища, спирта когато се използва за алкохолни напитки, мазута, бензина, нафтата и т.н.) се облагат с акциз, заради вредата при изгарянето им. Би трябвало тези пари да се ползват за опазване на околната среда. Единствените горива, които присъстват в таблицата за акцизни стоки, но са със ставка 0% са биоетанола, биодизела и метана, защото при тяхното горене не се отделят вредни емисии.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

Similar topics (5)

36084

Започната от Peakone

Публикации: 0
Прегледи: 2374

7398

Публикации: 46
Прегледи: 22557

6050

Започната от chaykov

Публикации: 0
Прегледи: 2337