• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 20:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нека си поговорим за предстоящия референдум.

Започната от Dede, 19.01.2013 00:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manol

Съгласен съм че е грешно да се дава такъв въпрос на референдум! Но това вече е факт!!! Не подлежи на обсъждане. Според мен е грешно да не се гласува! Негласуването не оправя нещата!!!
Относно пропагандата..... оставете го тоя телевизор на мира. Всичко е въпрос на пари и влияние! Искаш ли да имаш пари? Искаш ли да имаш влияние?
Аз бих гласувал с Да.
А относно въпроса къде са инвеститорите..... какви инвеститори???? Не е сериозно да си мислиш, че някой от вън ще дойде да ти направи ядрена централка, ти да си добре, за негова сметка, не мислиш ли?
Че е скъпо, скъпо е!
Че е трудно, трудно е!
Че е опасно, опасно е!
...нищо хубаво не става лесно и бързо! То ако беше така нямаше да сме толкова бедни и прости. И наистина сме, хората ни гледат с насмешка навсякъде по света. ФАКТ!

За да влезем в EU си затворихме реакторите.
Някой пита ли се защо? Дали е защото на германеца му пука дали тук е екологично чисто? - Сигурно... колкото на мен ми пука дали швейцарските крави ядът екологично чисти продукти...

Опозицията излиза с основен аргумент против - опасността от такова съоражение. Да, правилно! Всичко което казват е вярно, но пропускат един основен момент! Това че няма да направим ядрена централа не гарантира безопасност, защото сме обградени от ядрени централи в съседките ни!!! 200,300, 500 километра не променят нещата!

Имаше и приказки че тока ни бил стигал... Моля направете си справка колко ток внасяме! Плюс това все си мисля че като нещо ти стига и ако го имаш в излишък и ако е ценно.........би могло на човек да му хрумне да го продава.

Това са моите прости разсъждения! Без да ме интересуват БСП, ГЕРБ, ДПС, РЗС, ДСТРПГСЦЗ и всякакви други буквени съкращения. Който и да е ми е все едно! Увличането в такива интриги също е пропаганда целяща единствено отбягване на въпроса.

Не знам дали се осъзнава, но България не е автономна държава!
Ама по нищо не е автономна...... Тока не е наш, горивата не са наши, нямаме и армия(тя не ни и трябва де....ама поне ракетните войски да бяха запазили, че да си поставим на твърдо позициите пред целия балкански полуостров{Истамбул, Букурещ, Атина, Будапеща, Белград}). Просто не сме фактор никъде и в нищо.
Ни с хубаво, ни с лошо.

deni7

Двата блока в АЕЦ "Козлодуй" имат разрешение за ползване съответно до 2017 и 2019 и сега тече процедура за удължаване на този срок. Според мен въпроса е не дали да се строй нова мощност независимо дали ще е Белене или Козлодуй. Въпросът е кога България ще почне да си отстоява интересите, а не да върви по свирката на руснаци, американци и европейци.
44л.: 2 анциструса, гупи
27л.: 2 анциструса, гупи

elblanko

Цитат на: manol - 24.01.2013 15:28
Имаше и приказки че тока ни бил стигал... Моля направете си справка колко ток внасяме!
Стига ни и още как, откакто се помня винаги сме изнасяли ток и в момента го правим, няма да е лошо първо ти да си направиш справка преди да пишеш глупости.
Това че внасяме ток не значи че не ни стига този който произвеждаме, всичко което внасяме го препродаваме с печалба.

Плюс това все си мисля че като нещо ти стига и ако го имаш в излишък и ако е ценно.........би могло на човек да му хрумне да го продава.
И защо си мислиш че това само на тебе ти е хрумнало? това че сега има на кой да го продаваш не значи че след една година ще има на кой да го продаваш. Като си напарват централи съседите ни, на кой ще го продаваме, на Америка ли?  *JOKINGLY*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

kimmy_rz

След 10-15 години ще ни се наложи да затворим както АЕЦ Козлодуй, така и някой големи ТЕЦове. Нова АЕЦ в Белене ни дава ГАРАНТИРАНО ток за следващите поне 40 години.

Не винаги трябва да се гледа само икономическата страна на нещата. АЕЦ Белене означава енергийна независимост за следващите 40 години. Независимост, която може да се окаже много ценна и икономически и политически. Иначе ... винаги ще се намери кой да ни снабдява с ядрено гориво, ако някой се притеснява от това.

zlatna ribka

"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

Raven

......
А относно въпроса къде са инвеститорите..... какви инвеститори???? .......

Според Р.Овч. и БСП печалбата от този проект ще е двеста милиарда при първоначално вложение 6.3 милиарда, и безда съм завършил икономика ми е ясно че ако това беше вярно тълпите от инвеститори трябваше да ги спираме с бариера на границата.

Останалат част от поста ти е клише без смисъл, особено момента с вноса на ток, спри да слушаш партийна пропаганда и прочети поне два реда по въпроса.

Всичко това няма никакво значение защото ядрена централа в близките години няма да имаме, нито имаме пари нито има желаещи да ни я построят, руснаците искат просто да си пробутат направеното вече оборудване и то ще отида в Козлодуй ако се спогодят.

На референдума повечето привърженици на БСП ще излязат и ще гласуват с ДА, останалите нормални хора просто няма да гласуват, в най добрия случай въпроса ще се върне в парламента и ще се шумоли още месец по него, Моника е направила добре сметките на украинчето, на никой дори и на него не му пука за Белене или за бъдещето на България, номера е просто да се пошуми преди изборите, другия номер е да си фанеш за гадже добър пиар специалист.

Кофтито е че това в случая ни струва 15 милионе лв.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

аз ще гласувам против построяването на АЕЦ Белене.не мисля че на държава без тежка индустрия и трябват две централи.
и има значение дали централата е  50 или 250 километра...за нас тук е особено опасно ако има авария.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

HEPOH

С риск да се повторя ще кажа, че ще гласувам За. Не се впрягайте толкова,нали нищо не зависи от нас.
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

Caxapa

Твърдо НЕ. И защо? Защото това ще зароби не само нас и децата ни а и внуците ни в изплащане на 10 милиарда. Маститите инвеститори няма да живеят тук сред нас а  по острови някъде  в океана където му е все тая колко е чисто и нерадиационно около нас. План в Германия има за намаляване  на 50%  от ядрените им централи. ФРанция също е полела по този път. Австрия се бори за пълното затваряне на Темелин като предлага пълно финансиране за нейна сметка да спре централа. Фукушима също показа какво може да се случи и там също са предприели мерки. Само ний напреко и ще се тровим . Не дай Боже да се случи като Чернобил, Фукушима или някой друга с подобна съдба.

denbosch

Това го бях пуснал преди време,ще си позволя да го пусна пак:

ЦитатЕто ти изкупните цени на НЕК. Сравнете най-после цената на АЕЦ-Козлодуй и Белене, с тази от другите източници..., НО...!!!

- СТРАШНАТА ИСТИНА Е, че само 23 % от евтината енергия от АЕЦ-Козлодуй се изкупува от НЕК - останалите 77 % се ИЗНАСЯТ от... ,,ЧЕСТНИ ЧАСТНИЦИ"..., ОТ ГЕРБ И БСП...!!!

I. Цени на електрическата енергия от производители.
1. АЕЦ-Козлодуй ........цена Лв./Мвч..........11.68 = 1.168ст. (според доклада на англичаните тока от АЕЦ – Белене ще е 2,42 стотинки)

МИНИ – МАРИЦА ИЗТОК ЗАХРАНВАТ С ВЪГЛИЩА ТЕЗИ ЦЕНТРАЛИ
2. Тец Бобов Дол............................................65.08 = 6.508ст.
3. Марица - И-2..............................................40.50 = 4.050ст.

- А ЕТО И ,,СКЪПИЯ" АВАРИЕН ТОК, ЗАРАДИ КОЙТО ИСКАТ ДА НИ КАЧВАТ ЦЕНАТА НА ТОКА...
4. Варна.........................................................71.88 = 7.188ст.

- НО... ЕТО И ИСТИНАТА... - ЗАЩО Е СКЪП ТОКА...!!!

1. ЦЕНА на тока от Американската ТЕЦ-Марица (спонсори на сините) – 175.00 = 17.5 стотинки
2. Цени на ВЯТЪРНИ електрически централи:
2.1 до 2250 пълни ефективни годишни часове на работа .......... 189.00 лв/МВтч.=18.9ст.
2.2 над 2250 пълни ефективни годишни часове на работа......... 172.00 лв/МВтч.=17.2ст.
3. Цена на електрическата енергия, произведена от ФОТО централи:
3.1 с инсталирана мощност до 5кВтп - 823 лв./МВтч................ = 82.3ст.
3.2 с инсталирана мощност над 5кВтп - 755 лв./МВтч............. = 75.5ст.

II. Цени при продажба от "НЕК"
1. Цена, по която дружеството, продава на ел. разпредел. д-ва .....71.04 лв./МВтч = 7.104 ст., а на Турция я продаваме по 5.5 ст... И ТОВА Е НА ПЕЧАЛБА...!!!

- Няма никаква логика, при цена на ,,атомния ток" (40% от добива) от 1.17 стотинки и ,,маришкия" (55% от добива) средно от 6.00 стотинки, да купуваме тока за 17 стотинки, а посредници да правят от 300 до 1000% печалба...!!!

И ПАК ИМ СЕ ВИЖДА, ЧЕ НИ КРАДАТ ПО МАЛКО...!!!

Аз съм твърдо НЕ!!!

http://www.starshel.bg/?pos=8&artid=1341

manol

Първо телевизия не гледам  :buff: от много години и второ това което казвам може да е клише ама е простичко и ясно..... и най вече вярно...
Аз за мене си съм прав! Където не разбирам, гледам да се въздържам от големи умозаключения и слагане под общ знаменател.
Елементарната логика е че да имаш силна енергетика е по-добре от това в близките 15/20 години да останеш без никаква или с така обичаните зелени станции произвеждащи 100кратно по-скъп ток.... да не говорим колко са недостатъчни.

Nikiengi

А пък тази огромна измислица с тия "зелени" фотоволтаици е такава глупост! Поредния рекет на държавата (Европейски съюз) към хората! Убеден съм, че това не е енергията на бъдещето.  :-)

VDO

То от цялата история излиза нещо като Туин Пийкс.Совите не са това ,което са. :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Илиян Илиев™

Естествено, че ядрената енергетика произвежда енергията на бъдещето. Отделен въпрос дали ще е в Белене, в Козлодуй, във Фукушима или където и да било.

Ядрената енергетика трябва да се развива и усъвършенства. Къде ще става това е съвсем друг въпрос.

dred.ya

Цитат на: Raven - 24.01.2013 19:15
... Всичко това няма никакво значение защото ядрена централа в близките години няма да имаме, нито имаме пари нито има желаещи да ни я построят, руснаците искат просто да си пробутат направеното вече оборудване ...
*THUMBS UP* Много точно казано!
Аз пък не мога да разбера наивноста на някои хора, които си мислят че тока ще поевтинее като построим още ядрени мощности.
Хора осъзнайте се - поскъпването на тока е политика на Европейския съюз за поощряване на бизнеса около енергийно ефективните решения.
Само хвърлете едно око на цените на електроенергията тук http://energy.eu !
Цената във Франция е почти двойна на българската а те произвеждат  540.6 TWh  от атомни електроцентрали, но са длъжи да плащат и % зелена енергия.

Което е по-интересно,  обратно на бъргарската политическа реалност, миналата година французите избраха левия президент Франсоа Оланд който обеща спиране на повече от 1/3 от атомните мощности!

Similar topics (5)

4935

Публикации: 62
Прегледи: 19010

10180

Публикации: 1
Прегледи: 2674

26290

Публикации: 51
Прегледи: 30996

10019

Публикации: 15