• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 08:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Йонизатор за въздух - впечатления?

Започната от miTko, 25.01.2013 11:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Реших, че ми е необходим йонизатор за въздух на работата, защото офисчето няма достъп до чист въздух от никъде(няма прозорци), въздухът е мръсен и от машините и др. Често ме цепи тиквата и т.н. Гледам че на пазара има разни - с високо напрежение, пиезо, УВ и незнам си какви. От първите мога да си направя сам, обаче не знам как ще дозирам и изобщо какви дози ще получа. Някой от вас ползвал ли е йонизатор и има ли ефект? Споделете от личен опит - какъв и как.
Разни мои АКВАРИУМИ 

SDB

Виж това:
http://www.daikin-sofclima.com/bg/products/18.html

Аз имам горния модел уруру и трябва да ти кажа че чисти перфектно

miTko

Ха, супер 1200 кинта! Аз търся нещо малко, което сам ще си го платя, за работата. Шефът го боли фара какво дишам. Пък аз да мога да си го взема все пак с мен, като реша. ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

nikan

Аз имам ето този http://tehnoshop.info/product/135/yonizator-aeroion.html няколко месеца го държах включен постоянно,нямаше някакъв видим ефект но със сигурност е нещо полезно особено зимата когато не може да се проветрява постоянно!

lz3cv

Този втория като прочетеш написаното за него и си викаш "Абе аз как съм жив още като нямам такова уредче!?" :-D
nikan извинявам се, нямам за цел да се заяждам с теб или каквото и да е лично отношение. Просто ми се струва че малко преувеличават ползата от уреда. Във всички случаи озонатора е полезно нещо и има ефект от него, за това не споря. Доказано е благотворното влияние на отрицателно заредените йони. Но едва ли от него зависи в такава степен живота ни, както го описват.
miTko, мисля, че не си струва да се дават пари. Направи си един умножител от мрежата направо или ако искаш да си обезопасен с повишаващ траф, за да си галванично разделен. Схеми има колкото искаш. Предполагам ще ти свърши същата работа.

nikan

Цитат на: lz3cv - 25.01.2013 21:18
Този втория като прочетеш написаното за него и си викаш "Абе аз как съм жив още като нямам такова уредче!?" :-D
nikan извинявам се, нямам за цел да се заяждам с теб или каквото и да е лично отношение. Просто ми се струва че малко преувеличават ползата от уреда. Във всички случаи озонатора е полезно нещо и има ефект от него, за това не споря. Доказано е благотворното влияние на отрицателно заредените йони. Но едва ли от него зависи в такава степен живота ни, както го описват.
miTko, мисля, че не си струва да се дават пари. Направи си един умножител от мрежата направо или ако искаш да си обезопасен с повишаващ траф, за да си галванично разделен. Схеми има колкото искаш. Предполагам ще ти свърши същата работа.
Това каква реклама са си направили на уреда мен лично не ме касае,просто споделям или най малко правя реклама на нещо което не ползвам в момента,ако забелязваш заглавието на темата е : Йонизатор за въздух - впечатления?Аз лично го купих заради малкия понеже унищожава алергени и т.н понеже често се разболяваше тогава!А полезността на уреда че си е преувеличена е ясно и ако си прочел двата ми реда в предишния ми пост цитирам се нямаше някакъв видим ефект :-)

miTko

Илияне, аз съм си правил навремето точно такъв, обаче не знам какво и колко излъчва. няма и как да го измеря. Все пак в прекалена концентрация отрицателните йони са токсични. Вярвам, че тези на пазара все пак отговарят на някакви норми. Ако имаше прозорец, да проветрявам, нямаше и да си помисля за такова нещо.
Разни мои АКВАРИУМИ 

zlatna ribka

Вкъщи имаме ето този  http://ionizator-bg.blogspot.com/
Подарък ни е,аз лично не бих купила такова нещо!
Не мога да кажа ,че е нещо кой знае какво, въздух като от планината" дъра-бъра"
Дразни ме като е включен бръмчи някак гадно *dontknow*
Усеща се малко по-свеж въздух..но може по-скъпите и да вършат работа *dontknow*
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

xoxi

Аз имам  подобен на този вид йонизатор+ овлажнител и съм доволен.Може би заради овлажнителя въздуха е някак по свеж. Взех ме го по препоръка на лекар заради детето понеже вкъщи въздуха ставаше доста сух.                                                                            http://shopping.bg/img/product_images/270x270/011/74/img117407-lanaform-ovlazhnitel-i-jonizator-za-vyzduh.jpg

miTko

Мисля, че се ориентирах какво ми трябва. Този който бръмчи и е голям е с традиционна бобина. Такъв няма да взема. Овлажнител не ми трябва.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

51624

Публикации: 12
Прегледи: 7487

25967

Публикации: 7
Прегледи: 3882

34802

Публикации: 7
Прегледи: 4123

20737