• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 08:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нека си поговорим за предстоящия референдум.

Започната от Dede, 19.01.2013 00:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elblanko

Цитат на: Dede - 19.01.2013 00:06
Тези които не са го виждали не знам дали могат да си представят какво е да караш няколко  километра покрай ограда и през нея да виждаш десетки сгради, кранове, техника и какво ли още не, което някой е готов да погребе, и да направи бъдещето на държавата в която живея и обичам още по-черно
Положението ще стане още по черно ако тръгнем да строим, поради елементарната сметка че ние нямаме тези 5 милиарда за да я довършим. И заради това твоите познати да са си добре, не би трябвало да страда цялата държава, това е доста егоистично.

Също не съм съгласен с тезата че комунистите си правят пиар или че просто си правят предварително разиграване на избори за да видят къде се намират.
Има нещо много по важно дори от изборите в цялата тази ситуация, а именно парите. всички знаем какви пари се взимат за лобиране и за вкарване на разни закончета, е представете си същия вариант, но парите  са умножено многократно. Серго ще вземе толкова пари от цялата далавера че дори изборите са приоритет номер две за него, а номер едно е централата.
По лошия вариант за Серго е ако е взел парите и трябва да ги връща, а не дай си боже вече да не разполага с тях, тогава Доган ще разбере какво се случва когато някой наистина иска да те убие, (за справка случая Луканов)  а не да те стреля с капсов пистолет без пълнител.
Та тука Серго и Доган просто ползват последния си коз за да се довърши централата, а този ход е доста отчаян, защото няма как да мине и централата със сигурност няма да се строи.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

chaykov

В момента България се произвежда в пъти повече на глава от населението електричество от АЕЦ..., в сравнение с много други европейски държави.:) Дори и да останем с един блок и никакви вецове и фотоволтаици пак ще стига тока. ФАКТ!!! И студент по ядрена физика 1-ва година ще ви го обясни това!!! Няма големи производства (Кремиковци, ОЦК, и тнт) Един Лукойл остана и той има толкова нефт че може да се самозахранва... Така че...
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Nikiengi

Цитат на: chaykov - 23.01.2013 12:27
В момента България се произвежда в пъти повече на глава от населението електричество от АЕЦ..., в сравнение с много други европейски държави.:) Дори и да останем с един блок и никакви вецове и фотоволтаици пак ще стига тока. ФАКТ!!! И студент по ядрена физика 1-ва година ще ви го обясни това!!! Няма големи производства (Кремиковци, ОЦК, и тнт) Един Лукойл остана и той има толкова нефт че може да се самозахранва... Така че...
Един студент, първокурсник е нормално да ми го обясни това, ама инжинер с опит зад гърба си знае много добре че тоя ФАКТ!!! е пълна глупост! Не ми се навлиза в подробности и спор защо е така, но си направете сметка, че оборудването на останалине все пак заводи е много старо и не съвсем ефективно. А както и да го погледнем, държава без постоянно развитваща се енергетика няма развитие! Друг е въпроса дали е удачно да се строи нова, или може да се уголеми съществуващата!

tova_onova

Айде и аз да се обадя, като работещ на площадката на АЕЦ-Козлодуй. Dede наистина незнам каква инфраструктура е изградена в Белене, но знам каква е изградена в Козлодуй. Управляващите пак хвърлят кал в очите на народа. Някак си и тук се пропуска мълчаливо, както и в медиите защо се създаде АЕЦ- нови мощности в Козлодуй а не в Белене. Какъв беше смисълът да се създава предприятие за седми блок ако няма да заработи. http://www.npp-nb.bg/ Разгледайте снимката на действащата централа. За съжаление АЕЦ-Белене е обречен на провал още в началото, но някой е трябвало да гушне парички покрай строежа и не само.

manyg

Аз съм ЗА за нови ядрена мощност в България. Това е жизненоважен проект от който зависят интересите на България. Защо Румъния, Турция и някои европейски държави са против строежа на АЕЦ Белене? Едно такова убиване на потенциалният "Белене", би изиграла много добра роля за тези страни от които след 7-10 години ще сме принудени да закупуваме ток, а в момента Турция строи нови 2 АЕЦ-а на своя територия. Да не говорим за спада в цените на тока особено след като ЕС ни задължи да си купуваме тяхната апаратура под предтекст - "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ". АЕЦ "Белене" е най-евтиният проект в сравнение с която и да е централа на територията на Европа. Пари за строежа й винаги могат да се намерят... я чрез вътрешен облигационен заем, лихвите по които ще си останат в Б-я, я чрез някой друг подход. В една малка страна с такава ядрена мощ, Великите сили никога няма да позволят внушен конфликт или война. Един вид АЕЦ е гаранция за непораждането на военен конфликт на наша територия. Това че Русия всячески се бори за АЕЦ "Белене" е разбираемо и съвсем логично - без нея губи позициите си на балканите.

Докато българското управление обслужват личните си и чуждоезичните, а не държавният интерес, България няма как да тръгне към възход!

elblanko

Цитат на: manyg - 23.01.2013 14:58
Едно такова убиване на потенциалният "Белене", би изиграла много добра роля за тези страни от които след 7-10 години ще сме принудени да закупуваме ток
Поредното доказателство за умението на медиите да манипулират общественото мнение.
Колко жалко!
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

manyg

Цитат на: elblanko - 23.01.2013 15:05
Поредното доказателство за умението на медиите да манипулират общественото мнение.
Колко жалко!

Твое мнение ;)

но защо да имаме пасив, когато можем да го превърнем в актив и то доста добър...

Raven

Заигравката с купуването на ток от Турция е част от репертоара на слабоумната карикатура Болен Сидеров, руското мекере си изкарва заплатата.

За какво да купуваме ток от Турция при условие че и сега имаме излишък ?

Или до седем години се очаква така да просперираме и да избухнем икономически че да имаме недостиг?
Дори и да се случи това чудо пак ще можем да отговорим с други източници, няма вариант в следващите 20 или повече години да се налага да внасяме ток, просто чисто икономически няма такъв вариант за разрастване на икономиката ни.
Дай Боже да се случи пък ще го мислим, ама надали....

Истината е че проекта Белене е нерентабилен, в случай че някой се опитва да ме убеди в противното моментално задавам въпроса :

Къде са инвеститорите?

Ако този проект е рентабилен и има печалби в размер на стотици милиони или милиарди както ни убеждават то трябва да има опашка от желаещи и двама със сопи да разгонват останалите тълпи, аз ще кандидатствам за заем и банката ще ми отпусне няколко милиарда ако пък е чак толкова изгодно.
Истината е че единственият инвеститор избяга просто защото разбра че нито имаме пари нито ще има печалба, единствено руснаците се натискат да ни дадът заем за централата който да им изплащаме десетилетия барабар със стойността на оборудването.
И не ги обвинявам разбира се, те си търсят балъци, и Сомалия ще ни даде заем стига да е държавно гарантиран- кво им пречи?

Това че ще има работни места е мит, да- ще има няколко хиляди за пет години и после какво става с тях?
Цената на този проект е непосилен дори за средно развита европейска икономика да не говорим за нашата мизерна държавичка и за това в момента никой не строи, това че турците строят две три или пет и мит, няма такова нещо, имат планове от 20 години да строят но точно в момента се ослушват и изчакват.

Каквото и да си говорим на референдума повечето ще гласуват с ДА, не за друго а защото единствено БСП мобилизира електората си каквато и беше целта на този референдум и така "слабообразованите, нереализираните, трайнобезработните жители на малки населени места и малцинствата" ще определят ядреното бъдеще на България.
Станишев си преброи избирателите, баба Гица и баба Пена заедно с циганите ще гласуват, ние ще му платим масрафа.....
Най скъпото известно социологическо проучване и то му дойде фрий, евала ама ние пак ручаме жабетата.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Георги

Северозападният регион на България така се разви и забогатя с централата в Козлодуй, че няма накъде повече. Цъфти!
Тури му пепел.

elblanko

Цитат на: manyg - 23.01.2013 15:12
Твое мнение ;)
Да, винаги като кажа или напиша нещо то е мое мнение, и съм го изградил напрягайки сивото си вещество, а не слушайки какво ми казва телевизора.
                                                                                                                                Антон Светозаров

zlatna ribka

Подкрепям мнението на Raven,единствено БСП мобилизира електората си!
В неделя Серго дойде на пързалката на Националния, въоражен с доста камери ,да си раздават брошурките! :buff:
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

ceco

Странно е млади хора да казват ''ние'' имайки предвид бизнеса на Р. Овчаров, Г. Първанов и др. рубладжии. :-(
Аз пък не искам да сме високотехнологична държава. Искам да произвеждаме говеждо месо като Великобритания и грозде като Франция. Я вижте изостаналите държави Австрия и Германия. Те понеже са прости народи и не  желаят да развиват високи технологии и са против ядрената енергетика.
Просто искат те, децата им и внуците им да не преживяват Фукушима и Чернобил. Видяхте ли какво стана с втората по богатство държава- Япония само за 1 седмица ? Загубиха толкова, колкото бяха заработили за десетки години.
Мен ако ме питате, вместо да ходим на референдума,по- добре ще е да  си направим смяна на водата  ;-)
Е, ако бях взел рубли може би нямаше да мисля така, пък и помня Чернобил.

Niikii

Моето мнение е следното - Не трябва да се развива ядрената енергетика със строене на нова централа. Ректорите в Козлодуй  са до 2020 или до 2025. Трябва двата реактора да са за там. Има достатъчно време да се въведат в експлоатация. В момента централи се с строят в Румъния (2 броя), Гърция и Турция. Тока няма да има на кого да го продаваме, а ние няма къде да го използваме, нямаме предприятия с висок разход на електроенергия. Целия референдум сега е мерене на П.ШКИ !!!!

Vodna_me4ka

Потреблението на ток винаги ще расте така че прогнозата е да има недостиг на ток а не обратното за това се и строят тези електроцентрали ....

Similar topics (5)

4935

Публикации: 62
Прегледи: 19014

10180

Публикации: 1
Прегледи: 2675

26290

Публикации: 51
Прегледи: 30998

10019

Публикации: 15