• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 19:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кой какво спортува ?

Започната от spetsa, 11.10.2007 01:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakim

Boby прав си за повечето неща,но за това че с плуване и тичане не се покачва силата не си прав  ;-)За оформяне на тялото също не съм съгласен.Вземи пример спринта и плуването,оформя се тяло и още как, е друг е въпроса ако се разглежда като цяло резултатите от фитнеса са наистина най добри и най бързи за красиво тяло
540л Южна Америка

Stas

И най-нестабилни във времето.

cihlidi_fan

Ако говорим за оформяне на тяло не мога да приема, че плуванете и спринта не играят роля?!  =-O
А между другото, примерно някой тренира тренира яко във фитнеса, напомпа бицепси, трицепси и т.н. и след 2-3 години по някаква причина спира да тренира - изцяло! Какво става с неговото тяло?  :-(

П.С: Плуването е спорта който развива всяка част от тялото на човек, не е само отслабване.  ;-)
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

spetsa

Ако продължава да се храни правилно ефекта няма да е толкова фатален колкото се предполага,естествено че няма да е същия но и няма да е "увиснал" разбирасе ако всичко по време на тренирането е било както си трябва.А що се отнася до плуването и аз много го харесвам като спорт и съм съгласен че много добре развида и оформя тялото но така и не се научих да плувам а след 9 дни правя 17 :(

rakim

Ммм развива но не прави всичко съразмерно както фитнеса
540л Южна Америка

Boby_

:-) Абе хора, тренирал съм 7 години плуване в Левски, имам медали от национални и градски състезания. Плуването развива в един единствен период - в ранна детска възраст.
Оформен възратен индивид ще развие с плуване само тежко дишане, нищо повече. Ако искаш да оформиш нещо повече от сухи възли, които да наричаш нескромно мускули, се налага да тренираш с тежести - няма друг начин.
А това за нетрайността са глупости, породени от неразбиране. Естествено, че мускулната хипертрофия ще е нетрайна и това не зависи от начина, по който е постигната. Човешкото тяло е динамична система, която не търпи излишъци от мускулна тъкан. Единствените запаси са във вид на мазнини в мастната тъкан (дългосрочни) и на въглехидрати в черния дроб (краткосрочни). Мускулната тъкан консумира много повече енергия и кислород и затова в момента, в който стане ненужна, тя започва да бъде намалявана до необходимите размери. Увисване на кожа и подкожна тъкан при спиране на тренировки няма, освен ако не говорим за някой "химик", но там процесите са съвсем различни и водят до сериозни увреждания на черен дроб, сърце и други важни органи.
Единственото, което се постига с аеробни натоварвания, е увеличаване на издържливостта - там мускулната маса дори се намалява точно поради това, че малките мускули консумират малко кислород. Ако някой тук ми каже сериозно, че спринтьорите и плувците изглеждат по този начин заради нещо различно от упражения в залата за фитнес, ще му се изсмея в лицето. Виж бегачите на дълги разстояния са типичен пример за това как оформя тялото аеробното натоварване.
Ако искате да сте скариди, бягайте. :-)

Убеден съм и в още едно - аз с лекота след 2-3 месеца тренировки мога да преплувам или пробягам разстоянията, които всеки трениращ тези спортове тук е в състояние (пробвал съм и съм го правил), но никой от колоездачите дори след двойно повече време няма да може да вдигне колкото мен в залата. :-)

Bunz

Спортувам сезонно. Колчем дойде лято и почвам.
Това лято имах копане на канал с препятствия, копане на гьол за събиране на вода с по-малко препятствия, бъркане на няколко тона бетон - съвсем без препятствия. Там разни кофражи, харматури и прочие ги броим за загрявка. Имах и квалификации в зидане на преградни стени и измазването им за норматив. Всички нормативи са покрити - шъ съм на линия и следващото лято.
:-)

Встрани от това, обожавам планината и дългите разходки из природата.
И бо-джутсу.
Ама и то май не се брои за спорт...

Golqmcho_RS

здравеите от скоро се записах в форум-а и да си призная много, ми харесва аз тренирам"автомобилен спорт" казвам се Иван Енев и съм наи младия лицензиран състезател в България  *bg* и източна европа :) дори сега на 10-11(там някъде)мисля да у4аствам в рали София,малките рибки са ми хоби и отскоро реших пак да се занимавам пак ама сам много бос по пове4ето теми така 4е предварително се извинявам ако задавам тъпи вапроси
ЛуДа РаБоТа Ти КаЗвАм

MeTogu

Градски дай да се видим да ти обясня някой неща и да ти помогна за старта!  *DRINK*
Аз се занимавах активно с вдигане на тежести но сега ходя да разпускам във фитнеса.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

dido

Хъм Боби трябва да те пробвам по баира как си тогава  :-P

Аз обичам да търча нагоре-надолу в пресечен терен по планините, да ги обитавам въобще колкото се може по-дълго време. Не знам дали е спорт де, ама е голям кеф  :-)

BLKnight

А ние пък, с половинката, спортуваме стрелба с пневматика. На 40 и 10 метра пушка и пистолет съответно. От време на време ходим на стрелбище, където спортуваме със късно нарезно.
Изобщо не ми пука какво развива този спорт, ама е страшен кеф! ]:->

Boby_

Цитат на: BLKnight - 21.10.2007 11:24
Изобщо не ми пука какво развива този спорт, ама е страшен кеф! ]:->

Може би развива кръвожадност?!? :-)

П. П. Шегичка е това, да не си помисли някой нещо. ;-)

glorious

волейбол и плуване

gipsa

Най-много тренирам "гребане с лъжица" :-D и често баскетбол и волейбол .  *bg*

goldstar94

Тренирам ДЖУДО вече 2 години  *THUMBS UP* *DRINK*

Similar topics (5)

33815

Публикации: 3
Прегледи: 2556

4276

Публикации: 19