• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.07.2025 16:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Какво премълчават производителите на хранителните продукти.

Започната от NO CARRIER, 11.10.2006 02:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

 *DRINK* Благодаря! Търсих МОМ, ама то нищо не излезе. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

abaro

Според мен е нещо като Месо От Миналия месец
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

miTko

Цитат на: abaro - 19.07.2009 18:18
Според мен е нещо като Месо От Миналия месец
*THUMBS UP* Всякакви съкращения ми изглеждат подозрителни. *NO*
Разни мои АКВАРИУМИ 

sliven

От 03.01.2008г.(1 и 1/2)бачкам в такъв цех(месопреработващо предприятие).Купувайте си, месо от "Хали"и други подобни-непакетирано,по възможност да го отрежат(отсечат)пред вас.Дори целите пилета са пълни с Е-тата!Да не ви светвам за кремвиршите или гадната саздърма...!!!??? ]:-> ]:-> ]:->
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

NO CARRIER

Ха ха, я разкажи за създърмата, че само слухове съм слушал.  *DRINK*

Иначе много я обичам и си я ям с кеф.  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

sliven

Месото,пристига при нас в чували,на големи парчета (лошото е,че мирише на мърша)Публична тайна е,че никой по селата не коли (за продан)жива или здрава крава. *CRAZY*Всичко в интерес на цената!Нарязва се на по-малки парчета,1доза=100кг.Сипва се в Тумблер(машина,която под налягане"масажира"принуждава месото да поеме 10л.Н2О с 1кг.от химиите за подобрение на вкуса) за 10м.Вари се с чер.пипер,дафинов лист,сол,Н2О,лой(гадна и още по- вмирисана.Пипа се с ръкавици за да не ти се вмиришат ръцете,отмирисва се само с белина) и още химии за да порастне теглото на 150кг. Леко като се охлади,полу-топла се сипва в найлонови торби(подобни на нашите" ръкави"-за рибки),които се охлаждат с Н2О и лед и Фокус-Мокус става хубава,бяла,вкусна Саздърма-така се пише!На другият ден,(след допълнително охлаждане)се нарязва на тънки шайби и се пакетира във вида в който я виждате на пазара.Добър Апетит!                                                                                      Впрочем в кремвиршите,няма 1гр.месо за 1кг.Кремвирши(Нито в пилешките, нито"с друго месо"!Ако не броим пилишката кожа и сланината!Соя,мас и химия с плакета!Соя,пил.кожа и химия с плакета!!
Един "майстор"има лаф:В машината,да пусна човек със шинел,ще излезе кремвирш!  *bg*
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

barabata

Е те една част от месата се тумблират и после се запечатват да не изпускат (почти всички пушени истории), друга част се инжектират и замръзяват - дори си се виждат дупките от иглите по пилетата ...

Ние в нашето семейство от доста време ходим само на един месарски магазин и се запознахме с магазинера - той ни разяснява кое от месата му е от БГ и кое внос, кое е прясно и кое не. От него доста от подробностите за изброените от sliven технологични подробности сме ги чували като се заговорим на тази тема ... Много рядко се случва да се вземе някакъв колбас и то е само заради носталгията или пък когато правихме сравнителен анализ. Поръчахме си черва да си врътнем сами колбасите и ни разясняваше че можем да си натъпчем колбасите и във фризера да си ги сушим по метода FD (както сушат и храната за рибки - интересно е като си пръжнеш едно карначе тъпкано с месо какъв различен вкус има .... *CRAZY*
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

onyxman

Ролята на тумблирането е месото да стане по крехко.Ако се добавят подправки същевременно се и овкусява.Инжектирането на пилетата е със солов разтвор и има за цел да се овкуси месото в дълбочина.Когато се пече само с поръсване отгоре му няма да се осоли. Естествено си има дози на соловия разтвор и както се досещате рецептата се видоизменя и се набухва повече от необходимото.

sliven

И аз вярвам,че когато са измислили тумблера(масажора)са имали ИДЕЯТА да направят месото крехко!! Но,когато ние пипнем машинката(измисляме и друга функция )Сипвам в тумблера 100кг.пилешко филе(предварително шприцовано"инжектирано"с 25л.)доливам още 30л.(от облагородената Н2О,за по-добро осоляване,щом така желаеш)След 1-3ч(зависи от месото)вадя155кг.пилешко крехко филе,пакетира се и се замразява за пазара.За осоляването в дълбочина(за вкус???)Солта задържа водата в месото,целта е 1кг.пиле да задържи,ако може и 300гр.Н2О!Ако се сещаш, всеки грам Н2О се продава за гр.месо.Щом Амариканците и Западно Европейците го правят,защо Ние  *bg*да не ги изпреварим!?Различни са идеите и целите и дозите,еднакви са Е-тата!"Казвам Ви,къде е плевнята.Търсете вратата,ако искате!?"За шпека,бахура,македонската,крила,бутчета и трътки=Друг път.Все пак,досега бях на работа и .....! :coffee: [:-} Pink Floid-The Wall-Disc 1.      Ники-Благодаря!
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

NO CARRIER

Аха, кренвиршите са от месо, дааа... Кен, дето най ги обичам. Сложихме в пицата, ама едничко парченце останало на ръба на тепсията. Като го извадихме, имах чувството, че държа кротон или соево блокче - сухо и леко.  *CRAZY* Имат месо, дааааа.  *Fuck!*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

barabata

Има желиращи (или нещо подобно) субстанции с които се инжектирас първоначално месото и след това като се добави вода тя се поема като стой та гледай ...
При боите съм го гледал това (бас държа че пастетите ги правят със същото) на една бака с боя силно разредена от едно шишенце се сипва малко добавка и става гъстичко като боза ... И ти си мислиш че много съставки има в тази боя и тя е много скъпа .... Там където го видях му казваха Акризол само че в интернет не намерих информация. По принцип е хранителна "добавка".
Ако хапнете малко пастет или пушено месо (каквото и да е ), после ще усетите неистова жажда ...
Ако се погледне самото "пушено месо" ще видите как е напоено и желирано вътре. Направо си е отрова. Никой не може да ме убеди че това е крехко.

Ако намерите реклами за производители на месо ще видите как добре се рекламират тези продукти и за какво се добавят към продуктите.

Бях гледал преди доста време и едно предаване за потребителите където в един колбасарски цех казаха оригиналната рецепта за кремвирши ( спомням си само че за 100 кила продукция се смесват 1 кило сол , 10 кила лед , нещо имаше още за да не се промени цвета и само 30-40 килограма месо и то не чисто ами изрезки) и съответно си казаха че заради конкуренцията и нуждата от ниски цени месото е силно намалено като съдържание и се набляга на заместители и овкусители.

Ето ви един сайт на фирма с продукти насочени към производителите : http://www.rigana.net/?id=1

Ето една извадка :
ЦитатРандекс


Комбиниран препарат за производство на варена шунка

Приложение:
Осигурява много добро свързване на добавената вода (рандеман 150%), отлична консистенция, цвят и вкус. Приготвената с "РАНДЕКС" шунка не изпуска вода дори при вакуумиране.


Рецептура за приготвяне на 150  кг варена шунка:

• Нетлъсто свинско месо 100 kg  ( 90-95 kg на парчета + 5-10 kg мляно)
• Вода / лед 40 - 45 kg
• Препарат "Рандекс " 4 kg
• Готварска сол 3 kg
• Натриев нитрит 15 g
Овкусител за шунка ( препоръчва се)


Добър, но не винаги оптимален резултат може да се получи и след еднократно разбъркване в продължение на 30-40 min, последвано от пълнене в обвивките.

...

Обработка на месото:
Ако парчетата месо са с тегло  над 100 g, соловият разтвор трябва да бъде инжектиран  на 2-3 порции чрез автоматичен многоиглен шприц или с ръчен шприц. Остатъкът от соловия разтвор се добавя към месото в тумблера.
Месото се поставя в тумблера и се прилага процедурата, описана по.горе при използване на бъркачка.
По-високи рандемани ( 165% и повече ) могат да се получат, ако към месото в тумблера се добавят още соев изолат ( за предпочитене добре разтворим ), картофено нишесте и допълнително  ледена вода.
...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

NO CARRIER

Мдаа... Ще трябва да се изучим да си правим сами и колбасите, шунката и другите "месни" продукти.  :-!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

Аз като бивш кадър на хранително вкусовата промишленост от години съм отказал всичко вокуумирано и пакетирано,взимаме само замразени пилета и месо от месарница.
Има една много хубава месарница на пазара Иван Вазов- там месото е в пресен насипен вид и се реже пред теб,каймата се прави пред теб от   посочено от щанда парче- надявам се всичко да е чисто.
Оборота е огромен там,винаги има опашки и нищо не залежава.

Колбаси си взимаме само от най скъпите и то по поводи- от тези от над 20 лв. килото,колкото да не забравим вкусът.

Преди около месец ме викнаха да разтоваря няколко палета от един тир в съседната фирма- техният мотокарист си счупил кракът и понеже аз имам книжка и за това отидох да им направя услугата- та свалям едни палета с едни бели чували пълни с някакъв бял прах- не мирише и няма вкус.

Заговорих се със човека който приемаше стоката /от Холандия идва/ и го питам какво е това- а той ми казва "-добавка за хляб,защо мислиш че хлябат става бял ? по принцип ако е чист трябва да е жълтеникав."

Нищо не пишеше на чувалите ,а и човекът не ми каза нищо повече по въпроса- но правете си извода.....
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

barabata

Хляба се вижда със сигурност дали има добавки като се намокри леко и се размачка.
(Като малък на село на реката що риба съм ловил на хляб ... Можи бе се сещата за какво точно говоря)
Ако няма добавки като се накваси леко и се размачка става на тесто.
Сега като се опитам да размачкам по този метод хляба и се разпада. Ходя само да храня рибите ...
Имаш шанс единствено да го намачкаш в сухо състояние , но пак като се накваси леко и се разпада топката. Също така хляба като започне да мухлясва има всякакви разцветки мухъл - от червено , през зелено и синьо до сиво ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Similar topics (5)

9652

Публикации: 1
Прегледи: 5258

35575

Публикации: 17
Прегледи: 10713

4276

Публикации: 19
Прегледи: 9218

4768

Започната от Gitsov


Публикации: 35
Прегледи: 14403