• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 13:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво премълчават производителите на хранителните продукти.

Започната от NO CARRIER, 11.10.2006 02:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Тропическите екзотични плодове се обработват с някакъв препарат за да издържат дългия път до Европа и стигнат през пазарите до  нашата трапеза. Също така се обработват и  обеззаразители разни. Та предствете си какво  си купуват някои от бабичките по пазара или са си направили домашно  сладко  от корите на същите тези портокали.

ido

Цитат на: anasarka - 19.09.2013 15:50

Най-лесно си го правиха приемчиците пълнят си танка с 910лт. вода и им слагат 90кг. сухо и си правят един том мляко :-)
Сещам се за онази баба, дето я питали:
"Колко крави имаш бабо?
Ами 2.
И колко млако доиш от тях?
40л.
А колко продаваш?
Ами пак 40л.Не може повече, все пак трябва да останат 10-на литра и за децата."

Това обаче звучи толкова скромно, в сравнение с нещата дето описвате.
Аз обаче обожавам да пия мляко.Купувал съм си в различни кутии, но май най-съм доволен от това в пликовете.Вземам си от това на "Елви".Хайде сега ме откажете като ми опишете как го правят...
А, и между другото не го подварявам.Нали е пастьоризирано.Това грешка ли е?

Caxapa

Хах, с млякото и аз съм така. Уж една и съща марка и производител но само едно в пластмасово шише пия с удоволствие. Другите по кутии или други шишета не ми е така вкусно. Естествено без подварка пък каквото и да означава това.

a__andreew

Здравейте колеги, подварка е преваряване. При мен има един млекомат за семейството ми това е най хубавото в района на Кр. село- София. Има частници, които продаватна пазара, но не съм сигурен как го съхраняват и дали не е болна кравата. То и там не съм сигурен какво е млякото ама ни харесва. Странното е , че ни продават оцветена вода и ни е се радваме. Децата вече обичат кисело мляко и сирене, което е направено по разни странни технологии без живи бактерий заради по големия срок на годност и като питат истинското се чудят какво ядат. С две думи да живее химията

Joro V

Като се заговори за качество на храни неизбежно се стига до млякото - а това си стана една зона за митове и легенди, всеки нещо е подочул, всеки нещо знае, ноопределени и много глупости се въртят из пространството.
Според мен при млякото (всъщност не само при него - но то е особено показателен пример поради ред причини), най-голям шанс да попаднете на качествен продукт има ако избирате от марките на по-големите производители. И аз не съм голям привърженик на глобализацията, но за съжаление малките фирми у нас в момента са на такова ниво, че не са в състояние да гарантират постоянно ниво на качеството. Разбира се, най-добре е всеки да си има крава и да си дои млякото лично, но понеже аз нямам, не мога да си позволя да рискувам с мляко в бутилки от Кока Кола от пазара или от мандра, която е създадена вчера и ще просъществува до утре..  *DRINK*

miTko

Не знам за кои големи фирми говориш, но Данон изключвам по презумция, а кисело мляко Верея се "влачи"... *dontknow* .Разбира се, на реклами не вярвам.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Joro V

и това имах предвид - че по-често се ръководим от "презумпции" и предубеждения, отколкото от логика.

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

27351

Публикации: 5
Прегледи: 3585

48812

Започната от spaisman

Публикации: 0
Прегледи: 1284

24630

Публикации: 33
Прегледи: 13116

19018