• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 00:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво премълчават производителите на хранителните продукти.

Започната от NO CARRIER, 11.10.2006 05:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

веско

Много хора и идея си нямат какво е да работиш в мандра обаче ръсят акъли като автора на горния пасквил.В последно време само се усмихвам иронично на такива писания и ги отминавам без коментар.

anasarka

В повечето случаи и аз така правя ама днес ме подразниха тия простотии, а и вече не работя в мандра стигат ми тия години прекарани в гумените смърдящи бели ботуши и корясалите крачоли от изсъхналата саламура за доливане.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

bustama

Гледам ги разбирате млечните продукти и имам един въпрос. :-)
Аджеба какво сирене и млеко да си купувам, що годе дет се вика да става за ядене? Може и на лично да ми отговорите.
Всъщност, млеката-киселите как са с бактериите дето толкова ги рекламират? Въобще имали ги и в кои?

anasarka

Цитат на: bustama - 19.09.2013 19:01
Гледам ги разбирате млечните продукти и имам един въпрос. :-)
Аджеба какво сирене и млеко да си купувам, що годе дет се вика да става за ядене? Може и на лично да ми отговорите.
Всъщност, млеката-киселите как са с бактериите дето толкова ги рекламират? Въобще имали ги и в кои?
Незнам колега труден въпрос задаваш, аз едно време ядох мойто си щото знам какво съм слагал, правехме веднъж месечно за собствениците  и техните приятели към 100-тина кила само от най доброто мляко, та си отделях от него някое кило. Сега сирене не ям като опитам от това което предлагаме ми се отяжда. За киселото мляко си се слага закваска иначе няма как да стане кисело мляко, друг е въпроса какъв е консерванта който ги убива за да държи продукта с 20дни срок. Най обичах да пия заквасено мляко по време на разфасовката още топло, голям кеф беше. За кисели млека тук таме се намират що годе прилични.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

miTko

Значи ние в къщи сме се ориентирали правилно на вкус при купуване на кисело мляко, никак не изкарва 20 дни, дори в хладилника и от него се кваси перфектно прясно мляко(пробвано многократно).

Обаче аз се връщам пак на сиренето, правилно ли съм разбрал, че ако има мляко в състава значи се води сирене по закон, обаче ако има палмово масло и мляко пак се води сирене и не може да се познае? Или само ако млякото е сухо и има пламово масло е имитиращ продукт, или греша?
Разни мои АКВАРИУМИ 

anasarka

Цитат на: miTko - 19.09.2013 20:34
Значи ние в къщи сме се ориентирали правилно на вкус при купуване на кисело мляко, никак не изкарва 20 дни, дори в хладилника и от него се кваси перфектно прясно мляко(пробвано многократно).

Обаче аз се връщам пак на сиренето, правилно ли съм разбрал, че ако има мляко в състава значи се води сирене по закон, обаче ако има палмово масло и мляко пак се води сирене и не може да се познае? Или само ако млякото е сухо и има пламово масло е имитиращ продукт, или греша?

Ако има една или по-вече от съставките на млякото заместена с немлечна се води имитиращ продукт, също има допуск на сухото мляко за сиренето е позволено до 30% за киселото мляко до 20%. Тоест имали палмова мазнина е имитиращ продукт и неможе да се нарече сирене, независимо от комбинациите.

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

getsata73

Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

miTko

Ще го пусна във фейсбук, нека повече хора да го четат.
Разни мои АКВАРИУМИ 

denbosch

Боза "Здраве" ?!?  :duvar:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs8.postimg.cc%2F6y0mza5h1%2F2159.jpg&hash=5aa24d61dd717e8cc56da586658697f2b79b2f74

E950 - Acesulfame K, Sunett - изкуствен подсладител. Близо 200 пъти по сладък от захарта. Остава леко горчив вкус след употреба. Предполага се, че е канцерогенен.

E951 - Аспартам/Aspartame - изкуствен подсладител. Много може да се изпише за аспартама. Рекламиран под много различни имена, най-известното от които може би е НутраСуиит. Фениланин, метанол, формалдехид са само част от веществата, до които аспартама се разпада в организма. Има множество изследвания за вредността на аспартама с променливи резултати, в зависимост от спонсорите на изследването.

E952 - Cyclamate - изкуствен подсладител. Предизвиква рак при лабораторни животни. Уврежда ДНК-то при мъжки индивиди (лабораторни животни).

E954 - Захарин. Канцерогенен.

botan

Бозите са страшна работа... почти не можеш да намериш нормална със захар. Безбожно идиотска практика и то само да вдигнат срока на годност с малко. :-(

NO CARRIER

Ако не се лъжа, тая трае и месец без да се развали. Дали не и повече.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ico

Скоро се загледах в етикетите на някакви бози на една и съща фирма. На едната пишеше "без консерванти" и в съдържанието се споменаваха куп подсладители, а на другата бяха сложили "със захар" - съответно имаше списък с консерванти.   :duvar:
Да си я пият!
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

denbosch

Скоро правих фреш сок от портокали на електрическа сокоизтисквачка-след това 5 минути не можах да си измия ръцете,които бяха станали оранжеви само от натискането на портокалите.Често правя фреш,но досега не съм получавал такъв "свеж" ефект...
:duvar:

NO CARRIER

Обикновено на опаковката пише, че кората не е годна за консумация. Но в много от случаите всичко се продава насипно и често тия боклуци отиват я в кекса, я в баклавата.  :duvar:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

36778

Публикации: 14
Прегледи: 9137

7448

Публикации: 93
Прегледи: 45129

3099

Публикации: 162
Прегледи: 48920

31406

Публикации: 8