• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 14:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво премълчават производителите на хранителните продукти.

Започната от NO CARRIER, 11.10.2006 02:34

« назад - напред »

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Luton

Ако се не лъжа, айрана е турско питие и е нормално те да са му майсторите не че нашия е лош.
Тук при мен се продава във всеки турски ресторант или магазин, качеството е невероятно
Има и в кутийки, произвеждат го в Германия турска фирма.
Повечето ни манджи също са турски, както разбрах с изненада още като беден студент-емигрант.

vasso

Всъщност може и да е така. Нашата възрожденска архитектура се знае като турска и действително там има много такива къщи.

Luton

Дето се вика живяли сме 500 годинки в една държава и е нормално да имаме доста общо, въпреки всичко.
В чужбина само хора от две националности ни обръщаха внимание преди 15-тина години и се държаха нормално с нас българите
Турци и Руснаци, ФАКТ!

митко

За отношението,наистина си прав.И до ден днешен се държат повече от добре с нас,а ние не сме никак лесни.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

valnata

Цитат на: Luton - 15.05.2010 22:09
Дето се вика живяли сме 500 годинки в една държава и е нормално да имаме доста общо, въпреки всичко.
В чужбина само хора от две националности ни обръщаха внимание преди 15-тина години и се държаха нормално с нас българите
Турци и Руснаци, ФАКТ!

500 годинки сме живяли поробени... Хич не им искам вниманието и айряна на тия.. Нашия айрян си е най-хубав. *bg* *bg*

митко

Много ми е трудно да си го призная,но много наши, са всъщност техни неща,така ,че наш айрян няма.
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)

valnata

За мен техни неща няма. Та да не разводняваме темата. :-D Просто мое мнение и уточнение за това, че не сме живели като първи дружки.   Скоро гледах "време разделно", така че не ми се говори за тези мишоци.... За мен няма значение на кой е айряна, и на кой ягодите са по-хубави. Никога няма да им стисна ръката за това. 8-)

Luton

Цитат на: valnata - 15.05.2010 22:22
500 годинки сме живяли поробени... Хич не им искам вниманието и айряна на тия.. Нашия айрян си е най-хубав. *bg* *bg*
Днешните турци не са винивни за неща от преди векове!
Днешните немци не са виновни за Хитлер и ВСВ!
Днешните руснаци не са виновни за Сталин и сталинизма!
Днешните българи не са виновни за Т. Живков и строя!
Естествено всичко това трябва да се помни за да не се повтаря!
Така го разбирам аз света, може и да не съм прав. *bg*

valnata

Всеки гледа по различен начин на нещата. Не ми се спори. *THUMBS UP* Имам си мое мнение за тях, и изобщо не ми харесват. Само казах, че сме били под робство а това не значи, че сега трябва да се започват спорове и да се дават обяснения. По-добре да спрем до тук за да не се заключва темата. *DRINK*

Деян

А как мамка му стигнахте от един айрян до устоите на комунистическия строй и петвековното ни робство преминавайки набързо през късновъзрожденската ни архитектура? Нали говорим за гадни кожодери производители тук?!  :-D

Black Adder

Off Topick
Цитат на: митко - 15.05.2010 22:27
Много ми е трудно да си го призная,но много наши, са всъщност техни неща,така ,че наш айрян няма.
Я да ме светнеш за рецептата, по която се приготвя айрян-а, че нещо съм я позабравил.  :duvar:
По мой спомени се слагаше кисело мляко и вода, може и малко сол.
Ся ако извадиш и аргумент, дето анадолците са донесли с непраните си чорапи и  Lactobacillus bulgaricus, след като са ни  заробили, та да могат и тук да си правят любимата напитка - направо ще те призная  *DRINK*

митко

Не става въпрос за това кой е измислил киселото мляко и за непрани чорапи,а за това кой се е сетил да сложи вода и сол в киселото мляко. *privet*

vasso

Всъщност българите не са живели адски зле по време на робството.  Не трябва да се отрече обаче и, че са пострадали при бунтове за свобода. В крайна сметка е нормално, никой не се замисля, че и България е била голяма и тя е поробала народи и това просто си е част от историята. Ако сега стигнем нивото на Турция цена няма да имаме. И не съм някакъв предател или нещо такова, просто живеем в 21 век и светът е общ за всички.

Деян

И освен това всички се намираме в темата за премълчаните тайни на храните.   ;-)

denbosch

Цитат на: митко - 15.05.2010 23:47
Не става въпрос за това кой е измислил киселото мляко и за непрани чорапи,а за това кой се е сетил да сложи вода и сол в киселото мляко. *privet*

Явно чалъма е в солта,а не във водата-хлапето харесва повече купешкия айрян.Като му правя в къщи,колкото и да го разреждам не е "хубав" докато не го наблъскам със сол :-D.
А иначе-хора и изроди има и при нас ,и при "тях" и при "онези"-това разделение не се влияе от народност,възраст,пол и религия.Със всеки може да си кажеш добра дума и със всеки можеш да се хванеш за гушата- 21-ви век сме наистина!Дето има една приказка-"Настанали са години-да се **** роднини!".

Similar topics (5)

33482

Публикации: 1593
Прегледи: 370914

3110

Публикации: 73
Прегледи: 31338

26239

Публикации: 5
Прегледи: 3799

1656

Започната от tishovsx