• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 18:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво премълчават производителите на хранителните продукти.

Започната от NO CARRIER, 11.10.2006 02:34

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

miTko

Видях на каква възраст си и определено мога да ти кажа, че проблема изобщо не е в капитализма. И социализъм да беше сега, пак щяхме да ги ядем същите. БДС може да има и сега и дано скоро да го има за повече неща. В много държави си има стандарти за тия неща. Стандарта сам по себе си не е достатъчен, както не е достатъчен и закона сам по себе си. А иначе проблема е глобален защото човечеството трябва да се храни с нещо. Ние предимно коментираме премълчаването на състава на храните. Трябва да има избор и информация, а другото всеки сам си решава.
Разни мои АКВАРИУМИ 

anasarka

Цитат на: miTko - 14.05.2010 13:49
Видях на каква възраст си и определено мога да ти кажа, че проблема изобщо не е в капитализма. И социализъм да беше сега, пак щяхме да ги ядем същите. БДС може да има и сега и дано скоро да го има за повече неща. В много държави си има стандарти за тия неща. Стандарта сам по себе си не е достатъчен, както не е достатъчен и закона сам по себе си. А иначе проблема е глобален защото човечеството трябва да се храни с нещо. Ние предимно коментираме премълчаването на състава на храните. Трябва да има избор и информация, а другото всеки сам си решава.
Прав си нито закона нито стандарта сам по себе си може да оправи нещата затова освен тези две неща съм написал че трябва да се приемат минимум изисквания за качество. Състава на продуктите има наредби за етикетирането (които вече мога да декламирам на изуст както се казва) и регламенти примерно 1234/2007 ЕО в които има множко дупки от които производителите да се възползват. Че премълчават някой съставка правят го и съм го виждал стотици пъти. Трябва наистина да се изписва пълния състав в правилния ред за 4год. работа съм виждал всякакви мурафети да се правят. Доколкото глобално за изхранването на човечеството е доста сложен въпроса но едно от решенията които са предприели са точно генно модифицираните храни.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Raven

Нито стандарта нито закона са достатъчни, повечето чипсове и безалкохолни са стандартизирани ама какво има вътре не ми се мисли.

Аз съм работил 6 години в Кока Кола като техник в хим. лаборатория.
На практика аз правех самата напитка, получавах тубите с концентрат от Атланта и забърквах сиропа който отиваше към поточната линия , там се приготвяше крайният продукт- оуейз кока кола.

Концентрата не можеше да се пипа с гола ръка, при попадане върху кожата беше хубаво много бързо да се изплакне обилно с чиста вода, иначе кожата се зачервяваше и изгаряше.
Повече няма какво да ви казвам, става въпрос за най популярната напитка в света, напълно стандартизирана разбира се.
Хигиената е на световно ниво- в това няма съмнение, но сътавът на продукта е кошмарен.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

anasarka

Сигурно пише на концентрата Не консумирай опасно за здравето. :-D
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

NO CARRIER

Кокаколата съдържа фосфорна киселина. Всъщност тя е проблемът.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

iek

Да, но в крайната напитка тази фосфорна к-на е разредена, много по-вредни за зъбите са например някои плодови киселини, същата работа са и туршиите, бялото вино и други жизнено необходими храни  :-D.

Raven

По същество всяка една безалкохолна напитка се състои от вода, подсладители, овкусители, оцветители, ароматизатори, стабилизатори, емулгатори, консерванти, регулатори на киселинността, СО2...
Там нейде са и натуралните сокове, малко е натуралното в тях.

Общо взето единственото естествено нещо е водата.

За това аз пия само компот от баба, айрян и бира :-D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Асен Евгениев

Компота от баба е тъпкан със захар, затова пия вино от дядо. :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Luton

За виното и компота не знам
ама доматите и чушките............. *bg*

miTko

Знам за плодовите киселини, но все пак предпочитам да хрупам ябълка, отколкото да пия "натурален" сок. Иначе газирано практически не консумираме в къщи, айрянът е основното питие. ;-)
Ето тук за натуралните сокове и други храни:

http://e-vestnik.bg/3265/prof-hristo-mermerski-balgarite-ne-znayat-che-yadat-hrani-koito-gi-ubivat/
Разни мои АКВАРИУМИ 

vasso

Аз пък без кола не мога. По 2 литра на ден не мърдат и така е от години. Не знам какво влияние ще има в дългосрочен план. :-(

митко

A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Luton

Айранчето е най доброто питие. Турците са майстори на тази напитка.

vasso

Асен Евгениев

Цитат на: vasso - 15.05.2010 21:45
Защо турците?
Защото в сравнение с нас го правят много по-вкусен.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

41943

Публикации: 6
Прегледи: 3452

9725

Публикации: 43
Прегледи: 22571

37048

Публикации: 9
Прегледи: 7685

7619