• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 20:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

10-ти ноември...

Започната от Raven, 10.11.2009 20:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Днес се навършват 20 години от Началото На  Свободата и Демокрацията!

Кой къде го посрещна- помните ли?

Аз бях в казармата, оставаха ми два месеца до уволнението.
Политическият офицер на полка ни събра и ни дръпна една реч- за "тъмните капиталистически сили" които се опитват да унищожът светлата ни социалистическа родина.
Чугунената тиква ни дрънкаше тия глупости постоянно- дано да е останал безработен след промяната.

Та за Промяната, не знам дали прехода стана и до колко стана, със сигурност очаквахме много повече, аз не пропуснах нито един митинг , шествие или демонстрация чак докъто СДС дойде на власт при Костов- след това ентусиазмът ми малко поспадна.

Но все още вярвам че беше за добро и завиждам на младите които не помнят онази сива безидейност в която живеехме допреди  20 години, комунизмът е зло и дано никога повече не се върне.

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Caxapa

Бях на работа. Работех шофьор-охрана Инкасо  на Зл. пясъци. Поработих още месец и си бих камшика по дивия запад. Купоните които се появиха в последствие изкарах на родна почва но след това приижданията ми в Родината намаляха и се сведоха до минимум.

bigbeer

Баш на 10 ноември бях на площада в Троян, след емисията по новините се изнесох направо там. Интересното е, че там беше пълно с хора, а аз живея на 300 метра от центърот.

Balkandjiev

Чудех се как никой още не е подхванал тази тема, но уви намери се някой за което ти благодаря Raven. По простата причина, че тогава съм бил малък и не помня нищо и сега с интерес гледам филма по БТВ и се радвам, че не си спомням черният живот преди новото начало надявам се да си струва всичко това, обаче ми е много интересно какъв щеше да бъде животът ни сега ако това не беше се случило. Всичко което знам е разказвано от моите родители как се събирали когато някой си купи някаква плоча на Бийтълс и са я слушали тайно, а като си представя света с технологиите на къде е. Никога няма да забравя дядо ми бог да го прости беше капитан на кораб и веднъж като се завърна от път ми донесе касетофон и бях много щастлив макар, че касети трудно се намираха, но по добре стоеше пред старият Веф. Навярно вярвам, че си е струвала мизерията на днескашният  фон.!? *DRINK*  

_777_

Прибирах се от работа,било е към 17.15-18.00ч.Качих се в рейса и там чух новината.Отначало помислих че нещо не съм дочул защото никой нищо не подхвана да коментира.Чак вечерта по новините в "По света и у нас" разбрахме какво е станало.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Лора

Бях много малка, но помня. Помня как свалиха Тодор Живков. Майка ми и баща ми със страх ми говореха, ако някой ме заговори на улицата и ме попита кой е държавния глава, да не отговарям. Аз така и незнаех кой е, нито какво се е случило. Помня само как банкрута на банките ми изпапка тогавашните 500лв (някаква детска застраховка). Помня режима на тока и как баща ми беше инсталирал няколко акумулатора, за да има светлина и един малък телевизор, за да гледаме "Октопод". :-D

Мдаа, май закачих една манифестация, тъкмо щях да ставам пионерче и стана преврата. :-D

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Асен Евгениев

Това въобще не е Онова, за което се борихме по барикадите. За съжаление!
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

bigbeer

Цитат на: akapulko - 10.11.2009 21:06
Това въобще не е Онова, за което се борихме по барикадите. За съжаление!

Да, с всеки ден се чувствам все по-прецакан и ограбен.  :duvar:

_777_

Цитат на: bigbeer - 10.11.2009 21:13
Да, с всеки ден се чувствам все по-прецакан и ограбен.  :duvar:
Даа..., и аз така! *mda*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Raven

Когато нещата се влошиха веднага след 10-ти, по времето на Лукановата зима заминах да бачкам по строежите на Франция.
Тогава обаче бях на 21, живота беше пред мен.
Сега вече нямам тази свобода за съжаление...

Освен това вярвам че след лошото ще дойде добро и все  някога онова което чакам през половината си живот най накрая ще дойде.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

_777_

Цитат на: Raven - 10.11.2009 21:21
........Освен това вярвам че след лошото ще дойде добро и все  някога онова което чакам през половината си живот най накрая ще дойде.
Нали знаеш че тук в България важи правилото-"Когато е най-лошо става още по-лошо!" :-(

bigbeer

Докато българинът не разбере, че ако не си помогне сам - няма кой да му помогне, ще е все така. Крачка напред, после две в ляво или дясно и 4-5 назад.

bicho1976

Супер темичка,поздравления!!! Бях в седми клас когато станаха тези промени,малко ме беше шубе от случващото се.Какви ли не тъпотии минаваха през главата ми,трета световна война и тем пододни.После се кефих яко че ми се размина да уча биографиите на онези седмината ли бяха от РМС,да нося униформа и да уча в събота.Като гледах филмчето по БТВ ме налегна  лека носталгия,все пак това беше време на безгрижно детство.Марципаните"Кума Лиса "бяха като шоколад "Милка"а "КООП Колата" по-арна от бозата на Американците(когато я пиехме го забравяхме това написаното по-горе) Купоните по таванските стаи с приятели и страха да не дойде класната да ни излови.Първата любов и не на по следно място малката Стюардеса от която кашлахме целият клас.Супер ,но през нашата призма!!!Какво е било за нашите родители само те си занят.
Цитат на: bigbeer - 10.11.2009 21:30
Докато българинът не разбере, че ако не си помогне сам - няма кой да му помогне, ще е все така. Крачка напред, после две в ляво или дясно и 4-5 назад.
Бира не забраниха ли завоите на ляво?!

п.п:Тези от РМС така и не разбрах колко бяха.

_777_

Цитат на: bicho1976 - 10.11.2009 21:58
.........п.п:Тези от РМС така и не разбрах колко бяха.
Петимата от РМС

tishovsx

Проучване на "Пю"  и анонимен пост по повод 20 годишнината от падането на берлинската стена, статистиката е пусната в медийте.

Поста - ...
,,Ние помним рибата, която ядохме даром в Египет, краставиците, дините, праза, червения и чесновия лук" (Числа 11:5). Бившите роби помнеха робството не с надзирателите, бичовете и принудителния труд. Те помнеха робството с нещата, които им бяха ,,осигурявани даром".
Братя Стругацки виждат същността на робството по същия начин в своя роман Второто нашествие на марсианците. ,,Първото нашествие на марсианците" в романа на Хърбърт Уелс – Война на световете – марсианците идват с оръжия и принуда. Марсианците в романа на Стругацки обаче познават добре естеството на човека и същността на робството. Вместо да завладяват насила, те осигуряват всичко, от което хората се нуждаят.
Безплатно.
И робството побеждава.
Робството не започва от робовладелците. Робството започва от робите. То не започва когато някой извади оръжието и принуди хората да му работят. То започва когато хората се откажат сами да се грижат за себе си и за своите семейства, когато и поискат някой друг да им осигурява необходимите неща – до края на живота им. Робството идва тогава, когато човек изостави отговорността да взема решения за своя живот, и остави тези решения на други хора. Истинската същностна робството е в съзнателната замяна на свобода за сигурност. Робството се състои в съзнателно предаване на индивидуалните права и отговорности на други хора или институции. Робството е в овчия инстинкт да търсиш овчар да те пасе и стриже.
На съвременния политически и обществен език можем да кажем, че робството – това са социалните грижи. В здравното осигуряване за хората, които никога не полагат грижи за здравето си. В пенсионното осигуряване за хората, които никога не искат да мислят за бъдещето. В безплатното държавно образование за децата на родителите, които могат да правят деца, но не желаят да се грижат да тях. В регулациите на икономическия и личния живот.
Всички тези неща са робство. В основата си те имат един и същ мотив: Желанието на човека да избяга от отговорността за своя собствен живот и работа. Хората, които държат да ги получават, надават същия вик като онези израилтяни в старо време: ,,Добре си ни беше с рибата, която ядяхме даром, и с праза, чесъна и лука." Имаше някой да се грижи за нас. Искаме и сега някой да се грижи за нас. Дори ако това означава да ни бият с камшици и да работим по цял ден под тропическото слънце. Дори ако това означава да ни товарят с 60% данъци, да ни карат да чакаме на опашки пред бездушни мързеливи бюрократи, да ни унижават и да ни отнемат живота, свободата и собствеността. Дайте си ни безплатната коричка хляб всеки ден!
Народ от роби няма бъдеще. По един или друг начин той умира. Било от външно нашествие, от емиграция на младите активни хора (децата на робите) или от естествена смърт. Никакъв Европейски съюз не може да го спаси. Никакви обещания за още безплатни корички хляб не могат да го спасят – те само ще го убият повече. Робите не носят мироглед за бъдещето и затова не могат да имат бъдеще.
Само свободният човек има бъдеще. Бъдещето принадлежи на онези, които сами поемат отговорността за него. Останалото е самозаблуда и утопия.
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY