• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Бета Асоциация

Започната от Joro V, 18.11.2015 12:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Joro V

Здравейте!
От известно време се чудя има ли потенциал идеята за създаване на Асоциация, Клуб или както искате го наречете на хора с интерес в отглеждането и развъждането на бети?
Има доста подобни клубове в света, а и в Европа, а и бетите, сами по себе си са уникални риби, безкрайно интересни и предоставящи голямо разнообразие от възможности при развъждане.
Естествено, всичко зависи от това колко активни хора биха се включили, а и опитите с подобни организации за други видове риби досега май не са особено успешни, с малки изключения..
Но да видим..
Предлагам като за начало, в тази тема да се запишем хората, които имаме интерес, като всеки каже от къде е, а след това ще преценим в състояние ли сме да се организираме по някакъв начин.
И така, аз съм от София, Люлин.

Да видим има ли други ентусиасти, няма ли... 

*DRINK*

Joro V

Честно казано не очаквах толкова еднозначен отговор  :-D
Здраве да е!  *DRINK*

discusfen

Малко сме хората които развъждаме бети и обемите ни са малки за да се изтъкваме.

APOSTOLOV

при мен има това онова
*privet*

Joro V

Цитат на: discusfen - 09.12.2015 22:30
Малко сме хората които развъждаме бети и обемите ни са малки за да се изтъкваме.

Изобщо не ставаше въпрос да си мерим обемите  :-D А по-скоро за някакво развитие на хобито.

Цитат на: APOSTOLOV - 10.12.2015 14:45
при мен има това онова
*privet*

много потайно... все пак откъде си? :)

Wetdream

Добрич/Варна
Имам някой друг мушморок!  *bg* :-D

APOSTOLOV

Joro V

За допълнително вдъхновение ще постна малко снимки. Те са от изложението/конкурса за бети в Хърватска, на което имах удоволствието да присъствам преди два месеца. Провежда се за трета поредна година. Рибите бяха 292, изпратени от 37 развъдчика от 11 държави - от Европа до Азия. Тук отварям скоба, че това е едно от сравнително по-скромните изложения в Европа.

Така изглеждаше залата, разположена в един от хотелите в Загреб.

Имаше аранжирани няколко биотопни аквариума с диви видове бети.

Имаше, разбира се и спонсорски щанд.

Занимавки за децата.

Символични награди и грамоти.

И мила церемония по награждаването.

Разбира се, организацията на нещо подобно не е никак елементарна - като се започне от намиране на подходящо място, приютяване на 300 риби от цял свят за няколко дни, обективно журиране на тези 300 риби (тук отварям още една скоба - рибите са не просто изложени, а всяка една от тях е огледана и е направено класиране в различни категории - дейност, която отне малко повече от ден и ангажира активно 8-10 човека), настаняване на желаещите гости, осигуряване на награди, съответна комуникация и промотиране на изложението и т.н. и т.н. Но пък точно такива събития поддържат хобито живо и увличат повече хора, нали?

А ето и малко снимки на някои от рибите призьори:

pl86

Прекрасни риби и аз съм им фен, най-вече на crowntail-а  *DRINK*

Борис Христов

Хубава тема Жоро!
Дано успее начинанието ти!!? *DRINK*

discusfen

Ние повечето бета майстори се събираме на подуене на пазара.Аз съм на сергията на бат Румен със златните рибки.Ще изкарам трйсетина кронтейла мъжки.Който иска може да дойде да ги види тъкмо ако се съберем повече хора може да направим някаква бета асоциация.

Caxapa

Ето TУК имаше нещо  за  Асоциации. Хубаво го мислете. Все умни мъже сте и с мерак.

niky

Сахара, не си прочел последните постове. Никой не иска да се занимава с подобни неща...ако е готово и ги поканиш...ще дойдат стотици. Но някой да се занимава, да организира, да се лиши от Биг Брадър...не.
И със сбирките е така, какво да говорим за организация.

Единствено КИЛИ асоциацията е на ниво, сигурен съм с усилията на Васко Гогов, Ицо, Мечков....Сера - Тодор.
Сигурно и други, просто не ги познавам. Шапка има свалям.

Ние намираме пари, осигуряаме награди и имаме 3 аквариума в категория за конкурса. Луда работа...
*MODERATOR*

Caxapa

В общи линии имах това предвид. Доста работа си е и ангажименти  като не смятаме труда по ряазвъждане и селектиране на рибите.. В същото време бих се зарадвал да се появи една такава асоциация за тези риби. Освен КИЛИ  ако не се лъжа  имаме доста добри колеги които се занимават с Дискуси и ходят и участват по  международни изложби. Малко заглъхнаха  в последно време и не са споделяли последни участия но се надявам да покажат пак  красота.

Joro V

И колкото да поддържам интереса...
Ето тази бета скоро беше продадена на търг, като цената стигна 750 долара.. От Тайланд е.

Similar topics (5)

54045

Започната от gabytuu77

Отговори: 10
Прегледи: 12155

51741

Отговори: 1
Прегледи: 3653

49242

Отговори: 12
Прегледи: 11419

46953