• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Бета Асоциация

Започната от Joro V, 18.11.2015 12:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Здравков

metcheto

Уникална рибка е това! Нека Ви покажа и едни от най-красивите! :)

"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."

discusfen

А защо се показват само чужди бети няма ли някой който да покаже наши бети произведени в България.

Boromir

Виждам че темата вече се е разводнила и интересът и не е голям :) ! Лично аз съм готов да се нагърбя с задачята да регистрирам и създам Асоциация стига найстина да има ентусиазирани хора. Не е невъзможна задачя ! Има "Кили асоциация" ,  не отдавна имаше акваристично дружество тук при нас във Варна, което е показателно, че има ли мераклии, има и начин ! Давам си сметка че не е лесно да организираш хора от един град , а да не говорим от страната ! Но, точно там е ключа на разковничето, ако има сериозни хора ще има и асоциация , ако ли не няма как да стане !
Shrimp Breeding Lover

gabrielle

струва ми се че мераклии липсват за съжаление.

Boromir

Липсват я ! Смешното е че големи хора са като деца , днеска едно искам утре друго и няма постояннство , а за  да се учреди асоциация с нестопанска цел са необходими 3-ма мераклий и известна сума пари (в порядъка на 200-300лв. за всичко) !
Ето аз заявявам: - Готов съм да се нагърбя с задачята да регистрираме асоциация (било то и акваристична не само за бети), готов съм да отделя от малкото време което имам да се занимавам с оформяне на документи и ходене по съдилища, стига да се намерят поне още няколко човека който да съдействат за да се създаде управителен съвет и устав за да може да се регистрира ! ! !
Това е колеги , ако сте сериозни ще стане , ако ли не предлагам повече да не се говори на такива теми във форума, защото много-хора предлагаха и много-нещо се изписа за различни клубове, акоциации и други такива , а на яве нищо няма освен "Кили асоциацията"(за което имат мойте адмирации че просъществуваха толкова години) !
Shrimp Breeding Lover

discusfen

Отговора се крие няколко отговора по напред в темата .Явно няма кой да покаже нещо развъдено в България а ти искаш асоциация да правим на нещо което го няма .

Caxapa

Цитат на: discusfen - 22.01.2016 18:05
Отговора се крие няколко отговора по напред в темата .Явно няма кой да покаже нещо развъдено в България а ти искаш асоциация да правим на нещо което го няма .
И си прав и не си. Щом има колеги които са присъствали на такива конкурси означава. че има развъдчици на тези риби. Друг е въпроса  колко престижно смятат, че е да направят подобно изложение  на наша територия и кой ще откликне на поканата да участва.  Може би бавно и славно  ще успеят да привлекат сподвижници и да събудят интерес  за участие от други държави. Искрено се надявам това да се лучи а за опита и постиженията на нашите развъдчици на тези рибки не се съмнявам.

Boromir

Има хора разбира се който се занимават ! Имаме много добри развъдчици , да не казвам че тук във Варна имае хора който са утвърдени в това начинание и не само с бети , имаме колеги които участват на международни конкурси. В страната има още много-известни и безисветни развъдчици (не се ангажирам да ги изброявам поименно за да не пропуна някой и да се убиди ) . Именно за това казах, че може да е акваристично дружество не само за бети , като бетите може да са чяст от подраздел. Въпроса е да има организация , да се правят изложби на местна почва , и да е представително пред останалите клубове и изложения в Европа и света! Ако, някой мисли че няма смисъл от такива организации значи не е наясно какви са плюсовете от тях. И пак казвам искат се само няколко човека симпатизанти и готови да отделят малко време от личното си за да може да се положи основата на такава организация на месна почва. Лесно е да се подхърлят идей и да се дава акъл , но когато се иска някой да си жертва от времето никой не иска да се мръдне от стола си пред компютъра!
Shrimp Breeding Lover

Wetdream

Ето нещо от мен! Double tail

Sent from my LG-X150 using Tapatalk

Aquafen

Здравейте и от мен. Аз съм Георги от Пловдив. Занимавах се известно време с развъждане на бети или по точно опити за развъждане. В момента ангажиментите ми не го позволяват, но интересът ми към бетите остава. Имам няколко броя в момента.
Ето и снимки на няколко развъдени при мен.

Wetdream

Супер е моона

Aquafen

От 30 броя пораснали халфмуун само един мъжки. Бащата е този, който е на профилната ми снимка. При мен основния проблем беше липсата на качествени жунски халфмуун. Как е положението в София и Варна?

discusfen

Не си потърсил не си намерил.То в Пловдив само аз Ники ги въдим ама той гаража каза ,че ще го пълни с дърва през зимата и не знам дали има бети.

Wetdream

И аз търсих хауф моон, но не намерих...а то в пловдив имало. Във Варна един човек има пуснал е обява в базар, но не ми харесаха

Similar topics (5)

47240

Започната от lozanov

Отговори: 8
Прегледи: 5624

45288

Отговори: 6
Прегледи: 8447

36553

Отговори: 9
Прегледи: 12065