• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от eti_008, 25.06.2013 13:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

penko24

Стилиян С. Пенев

Искам да попитам дали хелера ми ще роди скоро?

jale

Здравейте нуждая се от помощ имам една уж живораждаща риба (продавачката така ми каза) но сега мисля че е бременна за първи път ми се случва риббата да ми роди отделих го в един буркан и затворих с една кърпа защото ми казаха че трябва да е на тъмно и спокойно да роди и няма да яде новородените рибки  :-|  :-(

centorionios

jale

petko

Цитат на: jale - 12.08.2014 15:36
да такава е но какво да наравя :-?
Връщай я веднага в аквариума.Ще умре в буркана.
Няма да роди.
Ако продавачката е казала така няма да я коментирам.

jale

Цитат на: petko - 12.08.2014 15:49
Връщай я веднага в аквариума.Ще умре в буркана.
Няма да роди.
Ако продавачката е казала така няма да я коментирам.
готово вече е в акварима но бременна ли е :Д

Ivan_S

... и НИКОГА повече не ходи в този магазин.

След като рибата не е живораждаща, технически не може да е бременна :). Хайверните риби носят хайвер в себе си, а не излюпени рибки като живораждащите. Ако нямаш мъжка риба, тази дори и да има хайвер, все едно, рибки няма да има, защото оплождането е външно, извън тялото на женската риба, за разлика от живораждащите.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

torsade

И ако продавачката каже, че ще ти продаде мъжка риба, за да имаш двойка, не й вярвай.
Охлювът не ни е враг!

jale

така още един проблем хайверна или живораждаща ? бременна или не е....

Ivan_S

Това също е златна риба => не е живораждаща, а хайверна. Дали е женска и ако да, с хайвер ли е, не мога да кажа. Златни риби не съм отглеждал, но колегите, които отглеждат такива, могат да споделят. Ето ти да прочетеш малко за тези риби - http://aquariumbg.com/forum/statii-knigi-i-dokumenti/akvarium-sas-zlatni-ribki-za-nachinaeshti/ :).
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Caxapa

И тази рибка е хайверна!  Тук във форума им меню и профил на всяка рибка. Можеш от там да си набавиш информация, включително и кави условия  се изискват за отглеждането им.   Използвай търсачката на форума.

sissa

Здравейте.
От 2 седмици имам аквариум 60л. с обитатели 4 гупи,3 молинези и 1 сом.Когато купувах гупите ми казаха , че тази от снимката е бременна и тя наедря доста.Въпросът ми е, дали е бременна и колко време остава до разждането?Да я отделям ли в родилно или...?

Николай_1996

Моето мнение е до 2 седмици две седмици и половина но за сега може да я извадиш от родилката успех  :-)

Денис

ако някои може да ми каже ще сам много благодарен

Similar topics (5)

327

Отговори: 1251
Прегледи: 503512

54801

Отговори: 2
Прегледи: 3917

59183

Започната от aleks0998

Отговори: 5